Hvad søger du?

Fortryllende Tyrkiet

Rundrejse i Antikkens Lilleasien

Øst møder Vest. Og fortid møder nutid. Sådan lyder trylleformularen for Tyrkiet. Det store land på kanten af Europa, Mellemøsten og Orienten har uendelig meget at byde på, og på denne rejse fokuserer vi på magiske landskaber og oldtids-samfund i det sydlige Tyrkiet.

Vi lægger ud i fascinerende Istanbul, der var hovedstad i både det byzantinske og osmanniske imperium. En færge bringer os over det smalle Dardaneller-stræde, der forbinder Middelhavet og Sortehavet. I Troja har udgravninger vist spor efter ikke mindre end 9 forskellige byer – herunder det Troja, der blev indtaget med hjælp fra den trojanske hest.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Fortryllende Tyrkiet
Regioner: Mellemøsten
Lande: Tyrkiet
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Efesos var en af oldtidens store byer. Kleopatra, Marcus Antonius og apostlen Paulus var blandt dem, der besøgte byen. Her stod et af den antikke verdens syv underværker: Artemistemplet.

De frosne vandfald ved Pamukale og den evige ild i klipperne ved Chimaera er to uforklarlige naturfænomener i Tyrkiet. Klippegravene i Kaunos er hugget ud af det lodrette bjerg for 2.000 år siden, og Kaya Koyo står som en spøgelsesby, efter at grækerne forlod den i 1923 som følge af den græsk-tyrkiske krig.

I fiskerbyen Kekova sejler vi i små, pittoreske bugter. Her ser vi ”den sunkne by”. Som et resultat af flere jordskælv ligger der nu gader og bygninger i dybet under os, og vi ser dem tydeligt gennem det klare vand.

Vi har flere mindre vandreture samt 3 gode vandringer på ca. 3 timer hver. Man skal være i almindelig god form og vant til at vandre. Ømme muskler har vi et godt middel mod: Mudderbad og de varme kilder i Ilica.

Højdepunkter på denne rejse:

  • Se de fortryllende moskéer, bazarer og gadeliv i Istanbul
  • Gå i sagnkrigernes fodspor i Troja
  • Udforsk de velbevarede ruinbyer Pergamon, Efesus og Aphrodisias
  • Pamukkale hvis varme kilder har været kursted siden romertiden
  • Spot gader og bygninger i den sunkne by på sejltur på Kekova-bugten.
  • Klippegrave og legender i det gamle Lykien
  • Nyd frokost hos en lokal familie i landsbyen Kozagac

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra København og ankomst til Istanbul, hvor vi har to overnatninger.

Vi har en hel dag til at opleve denne by, der er en fascinerende blanding af fortid og nutid, gammelt og nyt, traditionelt og moderne. Den var hovedstad i det osmanniske rige, og tidligere – som Konstantinopel – hovedstad i det byzantinske.

Næsten alle vigtige historiske steder befinder sig i ”Old Stamboul”. På formiddagsturen ser vi Den Blå Moské, Topkapi Paladset, Sultan Ahmed Pladsen samt imponerende Hagia Sophia. Om eftermiddagen besøger vi den spændende og meget livlige bazar.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører langs kysten af Marmare havet til halvøen Gallipoli. Her stiger vi om bord på en færge for at krydse strædet Dardanellerne. Dette smalle stræde betegnes ofte som grænsen mellem Europa og Asien. Det er samtidigt forbindelsen mellem Middelhavet og Sortehavet.

Vi går i land i Canakkale, hvor vi overnatter på hotel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med et besøg i Troja. Arkæologiske udgravninger har frilagt 9 separate perioder med bebyggelse. Her er ruiner af bymure, huse, templer og et teater. En symbolsk, trojansk hest af træ står som mindesmærke over den legendariske, trojanske krig, hvor den trojanske hest med sit indhold af krigere spillede en stor rolle.

Efter besøget i Troja kører vi videre til Pergamon, engang et stort kulturcenter og i dag et af Tyrkiets mest berømte, arkæologiske områder. På Akropolis, over den moderne by, er der rester af det berømte bibliotek samt et stejlt og imponerende teater, templer for Trijan og Dionysos, det monumentale Zeus-alter, Demeters helligdom samt en agora.

Vi kører til Selcuk, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag besøger vi Selcuks historiske nabo, den store græsk-romerske by Efesus. Engang besøgte Markus Antonius og Kleopatra byen, og også apostlen Paulus har været her. Denne berømte havneby i Lilleasien havde sin blomstringsperiode i det 2. årh. e.Kr. Efesus blev et af de vigtigste økonomiske og kulturelle centre i den antikke verden indtil nedgangsperioden efter det 7 årh.

Vejen går forbi søen Bafa med de flotte klippeformationer. I klipperne er spor efter de folk, der har levet her for 8.000-10.000 år siden.

Vi skal denne dag på en ca. 3 timers vandretur i det spændende område.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om morgenen besøger vi et sted, hvor der væves tæpper, og vi lærer om fremstillingen af disse fine, tyrkiske tæpper.

Derefter kører vi til det græsk-romerske arkæologiske sted Aphrodisias, et meget gammelt kultsted for Afrodite, kærlighedens gudinde. Hun havde sit mest betydningsfuldet tempel her, og selve byen udviklede sig til at blive et kunstcenter, der har inspireret til flere af de fineste, cariske skulpturer. Mange af disse kan ses på stedets lille, men meget imponerende museum. Det atletiske stadion er et af de største og bedst bevarede fra den klassiske verden.

Efter besøget her kører vi til et af Tyrkiets naturvidundere, ”det frosne vandfald”, som har været en attraktion siden romersk tid: Pamukkale, tidligere kendt som Hierapolis, den hellige by.

Overnatning på hotel i Pamukkale.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om morgenen besøger vi det gamle Hierapolis. Senere kører vi til Dalyan hvor vi har to overnatninger på hotel.    .


Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag besøger vi den gamle ødelagte, cariske by Caunos, engang en vigtig handelshavn på grænsen til det gamle kongedømme Lykien. De berømte klippegrave er typisk lykiske. Når vi vandrer op til de højere områder af byens fæstningsruiner, har vi fantastiske udsigter til Ægæerhavet.

Senere går vi om bord i den lokale færge. Vi vil opleve nogle af de smukke landskaber langs Dalyan Floden. Senere på dagen kommer vi til de varme kilder og mudderbade i Ilica. Her har vi mulighed for at svømme i en naturlig lille sø og nyde de terapeutiske fordele ved et mudderbad. Herefter tilbage til vores hotel i Dalyan.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Langs den glitrende tyrkise kyst når vi frem til Fethiye, og tager på en lille vandretur til det forladte bosted Kaya Koyu.

Denne by er beliggende i et smukt og frugtbart område. Det var oprindelig en græsk by, men den blev forladt i 1923 efter første verdenskrig, hvor de ortodokse grækere blev fordrevet fra deres land af den nye tyrkiske republik. Det er et stort område, der nu er som en spøgelsesby med omkring 2000 huse, som levendegør den tragiske historie mellem grækere og tyrkere.

Vi fortsætter vores vandring til de smukke landskaber ved Oludeniz. Her er en fredelig tyrkisfarvet lagune med fantastisk beliggenhed mellem de vilde bjerge og den tætte skov. Et indbydende sted til en svømmetur. Dagens vandretur er på ca. 3 timer.

Denne dag spiser vi frokost hos en tyrkisk familie i landsbyen Kozagac, og sidst på eftermiddagen kører vi til Kas, hvor vi overnatter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til den traditionelle fiskerby Kekova, hvor vi stiger om bord på en båd, så vi kan udforske de rolige, beskyttede vande i bugten Kekova. Dette er et af de smukkeste steder i Lykien, små pittoreske øer, bugter og små antikke byer.

Her finder vi den såkaldte ”sunkne by”. Som et resultat af flere jodskælv ligger der nu gader, bygninger og trapper i dybet af bugten, og de ses tydeligt i det klare vand.

Senere sejler vi til den hvidkalkede landsby Simena, hvis havn er fyldt med gamle sarkofager. Romerske bade og huse klynger sig til bjergsiden nedenfor en middelalderborg. Vi vandrer op til fæstningen og finder indenfor dens mure et lille antikt teater, faktisk det mindste i Lykien, med siddeplads til 300 tilskuere. Udhugget i selve klippen er det et fantastisk sted at sidde og beundre de skønne omgivelser og forskellige lag fra historien.

Vi tager nu med vores bus til Myra. Det arkæologiske sted for det gamle Myra ligger to km væk fra det moderne Demre. Oprindelsen til denne by går tilbage til det 5. årh. f.Kr. Lykierne var et folk med fælles mønt, fælles sprog og fælles skriftsprog, der minder om indoeuropæisk, selvom græsk havde fortrængt sproget i det fjerde årh. St. Nicholas kirken blev bygget i det 3. årh. e.Kr. Den blev senere udvidet og udstyret med gaver fra de mange pilgrimme, der besøgte kirken i større og større antal. Efterhånden blev kirken omdannet til en basilika.

Vi kører videre til Cirali, hvor vi overnatter på hotel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Denne morgen besøger vi den gamle by Olympos, hvis pittoreske ruiner ligger strøet ud i den frugtbare dal på begge sider af Göksu floden. Den tidlige historie af Olympos er et stort mysterium, men vi ved, at den var en vigtig lykisk by i slutningen af det 2. årh. f.Kr.. Vi ved også, at indbyggerne i Olympos tilbad Hephaestus (Vulcan), ildens gud. I dag ligger de spredte ruiner midt i det frugtbare område med vilde vinranker, blomstrende oleander og vilde figner. Et stemningsfyldt område at opholde sig i. Vi vandrer ca. 3 timer i disse fantastiske omgivelser.

Vi gør holdt i Ulupinar, en landsby, der er kendt for sine gode spisesteder. Herfra går vi ad en skovsti til Chimaera, ”de brændende klipper”. Dette var engang et vigtigt center for tilbedelse af guden Hephaistos, ildens gud. Ifølge legenden var det her den ildsprudende drage blev dræbt af Bellerophon. Kun dragens brændende ånde ses i dag komme ud af bjerget.

Til sidst besøger vi Phaselis, grundlagt i det 7. årh. af kolonister fra Rhodos. Det var en lykisk by med en vej, der var fyldt med statuer. Nogle inskriptioner kan stadig ses. Og vi kan se rester af værksteder, hvor kunstnerne arbejdede og handlede.

Sidst på dagen kører vi til Antalya, hvor vi overnatter. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Kørsel til lufthavnen og hjemturen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os