Hvad søger du?

Vandreferie i Kappadokien

Blandt sære klippeformationer i Tyrkiets hjerte

Forunderlige. Sådan kan landskaberne i det centrale Tyrkiet bedst beskrives. Når man vandrer i dem, skulle man tro, en troldmand har været på spil. Men det er erosion, der har skabt de bizarre formationer. Klipperne er porøse og lette at hugge i, men nogen før os har haft hammer og mejsel med, og hugget huler ud overalt.

Med udgangspunkt i hjertet af Kappadokien har vi daglige treks ad stier, der bringer os gennem det ene ubeskrivelige landskab efter det andet. I Kaymakli er vores vandring underjordisk, for Kaymakli er en hel by i flere etager, hugget ud af den hårde klippegrund. Vi kommer dog op til overfladen igen.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
1. apr 23 til
8. apr 23
12.590 kr Tea Tougaard Ledige pladser Bestil rejse
16. sep 23 til
23. sep 23
12.590 kr Per Heide Sørensen Ledige pladser Bestil rejse

I den hvide dal – Akvadi – følger vi et lille vandløb. På hver en strækning er vi omgivet af ”paddehatte”, ”skorstene” og andre sære klippeformationer her i Tyrkiets hjerte. En eftermiddag kan man få løsnet op i musklerne med et tyrkisk dampbad og en god massage.

Højdepunkter på denne rejse:

  • Vandreture i nogle af Tyrkiets smukkeste dale.
  • Byzantinske fresker og stenkirker i den smukke Ihklara-dal
  • Kappadokiens største underjordiske by i Kaymakliokien
  • Nyd den fantastiske udsigt over Kappadokiens landskaber fra klippebyen Uchisar
  • Sælsomt eroderede tufstensklipper omkring den hyggelige by Göreme

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København og ankomst i Kayseri, antikkens Caesarea, hvorfra vi kører til vores hotel i Ihlaradalen. Vi har to nætter her.

Måltider: Aftensmad

Fra morgenstunden vandrer vi til landsbyen Belisirma. I de stejle klippesider i dalen er der udhugget kirker på byzantinsk tid. Stedet var meget afholdt af de byzantinske munke. Dalen er dannet af talrige jordskælv, og den tidligere meget voldsomme flod er nu et roligt vandløb. Under vandreturen ser vi små pæne haver mellem de stejle klipper. Disse haver gjorde befolkningen selvforsynende. De mange klippekirker har fresker fra det 9. århundrede.

Vi når Belisirma og spiser frokost, inden vi forstætter mod en anden landsby, Selime.

Dagens vandring er på 13 km og tager ca 5 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører først til et af turens absolutte højdepunkter, det underjordiske hulekompleks Kaymakli. De tidlige kristne indbyggere trak sig tilbage hertil i urolige tider. I kompleksets 8 etager havde de alt, de skulle bruge i lang tid, alt hugget ud med snilde og perfektion.

Herefter tager vi på vandretur i Zemidalen. På dagens vandring følger vi en strøm og kommer igennem små landbrugsområder. Det går mest nedad og til sidst ankommer vi til vores hotel i en af byerne i det centrale Kappadokien. Om aftenen er der tid til at gå i den lokale hammam og få et rigtigt tyrkisk bad.

Dagens vandring er på 6 km og tager ca. 3 timer.

Vi har fem overnatninger i det centrale Kappadokien.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen tager vi på vandretur i Akvadidalen, også kaldet Den Hvide Dal. Her får vi indtryk af områdets helt specielle geologi. For 10 millioner år siden var der 3 vulkaner, der kom i udbrud, og de spredte aske over hele området. Asken hærdede til en blød, porøs sten (tuf-sten). Blæst, vand og sand har eroderet dele af tuf’en, således at der er dannet et meget særpræget landskab.

Efter tre timers vandring er vi nået til Uchisar, hvor vi spiser frokost på en lille restaurant. Uchisar er bygget omkring et højt og spidst tårn dannet af vulkansk tuf. På toppen, som er det højeste punkt i Kappadokien, ligger Uchisar Slottet. Fra dette citadel er der en imponerende udsigt ud over dalen.

Vi fortsætter dagens vandring til duedalen Guvercinlik. Ikke kun i kristendommen har duen en særlig plads. Også i islam er den ofte beskrevet. De lokale i dalen bruger duegødning til deres vinmarker, og mange steder ses dueslag indhugget i de porøse klippevægge.

Dagens vandring er på ca 12 km og tager 5 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter en kort køretur i bus ankommer vi til Kavak, hvorfra vi begynder dagens vandring. Området her er kendt for dets vinproduktion, da den vulkanske jord er ekstra frugtbar. Siden hittitterne har man dyrket vin her, men det var de kristne som virkelig satte skub i vinproduktionen. Faktisk blev vin herfra engang eksporteret med falske labels, så det lignede mineralvand, da man inden for islam ser ilde på produktionen af alkohol. Her dyrkes også valnødder, morbær og mange slags frugt.

De største kegleformede klipper bruges ofte til opbevaring af citrusfrugter. Om eftermiddagen vandrer vi gennem Gomededalen.

Dagens vandring er på 12 km og tager 5-6 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi vandrer fra morgenstunden gennem den lidet besøgte Pancarlikdal og ser de fabelagtige klippeformationer.

Vi fortsætter til Kizilcukurdalen, kendt som det røde hul og som den varmeste dal i Kappadokien. Her finder vi Drue-kirken, hvis fresker skildrer vitikulturen og frugtdyrkning i regionen. Den vin, som bliver produceret her er sød og tung.

Vi kommer til en lille landsby ved navn Cavusin, som ligger på en sammenstyrtet klippevæg, hvor der før lå en kristen huleby.

Dagens vandring er på ca 11 km og tager 5 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag udforsker vi området omkring Cavusin. Om morgenen kan vi vandre op ad Bozdag bjerget (ca 9 km og 300 højdemeter. Turen tager omkring 4 timer).

Om eftermiddagen besøger vi Göreme Open Air Museum med udhuggede kirker og kapeller med byzantinske vægmalerier. De fleste af kapellerne er fra 10. til 13. årh. Flere af dem er i korsform med en hvælving båret af 4 søjler. De første bosættelser i dette område blev grundlagt efter apostlen Paulus’ missionsrejser i år 53.

Dagens frivillige vandretur er på 9 km og tager ca. 4 timer. Denne tur er kategoriseret med sværhedsgraden 2 støvler i modsætning til resten af rejsen, der er kategoriseret med sværhedsgraden 1 støvle.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Afhængigt af flytider er formiddagen til fri disposition, inden vi om kører til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Måske skal rejsen krydres med en tur i luftballon fra morgenstunden. Det er frivilligt og utroligt flot.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
1. apr 23 til
8. apr 23
12.590 kr Tea Tougaard Ledige pladser Bestil rejse
16. sep 23 til
23. sep 23
12.590 kr Per Heide Sørensen Ledige pladser Bestil rejse