Hvad søger du?

Vandreferie i Tyrkiet

Ad Den lykiske vej

Storslåede udsigter over klippekyster og gyldne strande venter på denne fantastiske vandretur langs Tyrkiets dramatiske sydkyst. Turen fører os ad små, naturskønne stier til glemte landsbyer, hvor ikke meget synes at have ændret sig i årtier, samt til en række spændende og mindre kendte ruinbyer, der fortæller historien om de gamle civilisationer, der blomstrede og forsvandt langs disse kyster.

Undervejs bor vi flere nætter på små pensionater, hvor vi oplever den hjertelige tyrkiske gæstfrihed og bliver budt på god, hjemmelavet mad. Andre nætter bor vi i små kystbyer, hvor fortovsrestauranter serverer lokale specialiteter i de lune aftener.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
25. mar 23 til
1. apr 23
9.990 kr Bodil Tejg Krunderup Ledige pladser Bestil rejse
17. sep 23 til
24. sep 23
9.990 kr Bodil Tejg Krunderup Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi vandrer ad små stier højt over kysten
  • Vi bor på hyggelige pensionater og hoteller
  • Vi oplever livet i meget afsidesliggende landsbyer
  • Vi udforsker romerske ruiner på Pataras gyldne sandstrand
  • Vi sejler over den sunkne antikke by Kekova til den bilfrie by Simena

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fra Danmark flyver vi mod Tyrkiet, hvor vi skifter fly og fortsætter det sidste stykke til lufthavnen i Dalaman. Herfra har vi en times kørsel til den lille by Kayaköv, der ligger i et fredeligt landbrugssamfund nær Fethiye.

Efter indlogeringen mødes vi igen til en briefing om de kommende dagens vandring efterfulgt af en dejlig middag med lokale retter.

Hvis tiden tillader det, går vi en lille tur rundt i den forladte græske landsby, Kayaköy, der ligger tæt på hotellet. Kayaköy – der tidligere var kendt som Levissi – kan spore sine rødder tilbage til 1300-tallet, og i starten af det 20. århundrede var den hjem for omkring 10.000 indbyggere. Både kristne og muslimer boede her side om side, som de havde gjort det i generationer. Men i 1923 blev indbyggerne tvunget til at forlade byen som resultat af krigen mellem Grækenland og Tyrkiet. Den historie hører vi mere om på stedet.

Ankommer vi sent, gemmer vi turen til Kayaköy til i morgen.

Måltider: Mad på flyet og aftensmad

Der er mulighed for en lille gåtur til Kayaköv, inden vi for alvor starter vores vandretur ad Den lykiske vej. Det er en flot tur, vi har i vente i dag. Først sætter vi kurs mod landsbyen Ovacık, der ligger på en bjergside med udsigt over stranden Ölüdeniz. Med sit dybblå vand og lyse sand indrammet af grønklædte bjerge, er Ölüdeniz uden tvivl blandt de flotteste strande i Tyrkiet.

Vi fortsætter sydpå over bjergryggen Baba Dagi i 1.989 meters højde. Undervejs belønnes vi af den ene smukke udsigt over kysten efter den anden. Vi passerer gennem fyrreskove og fjerntliggende landsbyer ned til landsbyen Faralya, som ligger på et lille plateau over den fjord-lignende dal kendt som Butterfly Valley. Dalen er et smukt syn med sine stejle kalkstensklipper, der fører ned til vandet, og som navnet antyder kan vi i sommermånederne være heldige at opleve en overflod af sommerfugle flagre omkring i den lune luft.

Vi tager os god tid til at nyde udsigten over dalen, inden vi fortsætter til et lille guesthouse Indkvarteringen er relativ simpel, men vi har egne værelser med bad og toilet. De rustikke forhold opvejes dog til fulde af de smukke omgivelser og den forrygende udsigt. Det er det perfekte sted til at opleve solnedgangen med udsigt over Butterfly Valley og kysten.

Dagens gåtur er cirka 13 kilometer og forventes at tage omkring fem timer. Vi skal ca. 600 højdemeter op, hvoraf den største stigning vil være fra morgenstunden.

Måltider: Morgenmad og aftenmad

Efter morgenmaden og et sidste kig ud over den forrygende udsigt, fortsætter vi vores vandring.

Dagens rute starter forsigtigt op ad bakke gennem en fyrreskov, hvilket fører os til et område med landbrugsjord og åbne marker. Disse erstattes dog snart af spektakulære terrasser beliggende på bjergsiderne. Langt under os kan vi se små landsbyer samt havet, og er luften klar kan vi måske skimte fjerne øer.

Vi bevæger os nedad mod landsbyen Kabak. Herfra fortsætter vi ad gamle stier ind i en blind dal, hvorfra stien snor sig opad gennem nåleskove til den lille landsby Alinca. Også denne landsby ligger spektakulært på klipperne over kysten, så det er det perfekte sted at holde en lille pause, mens vi nyder udsigten og landsbylivet omkring os. De flotte udsigter følger os på resten af dagens vandring, der fører os ad små stier højt over kystens billedskønne bugte.

Dagens mål er landsbyen Gey, hvor vi indlogeres i et traditionelt landsbyhus. Denne nat er forholdene simple med fælles toilet og badefaciliteter. Men det er en spændende oplevelse at opleve hverdagslivet i en typisk, afsidesliggende tyrkisk landsby. Her mærker vi virkelig den særlige tyrkiske gæstfrihed, og vi kan se frem til en god, hjemmelavet middag efter dagens vandring.

Dagens vandretur er ca. 20 kilometer og forventes at tage omkring syv timer. Vi skal forcerer 850 højdemeter. Turen er relativt stejl på flere strækninger, og terrænet er stenet. Især om morgenen samt lige inden frokost.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Flere smukke kystlandskaber venter os, når vi bryder op denne morgen og fortsætter mod byen Bel. Herfra går stien gennem åbne landskaber og fyrreskove, inden den fører os støt nedad til ruinbyen Sidyma.

I romertiden var Sidyma en lille men blomstrende by, der blandt andet beskrives af antikke forfattere som Alexander Polyhistor og Plinius den Ældre. Byen kan dog meget vel være betydeligt ældre, men de levn vi ser i dag, stammer fra romertiden og den senere byzantinske periode. Sidyma er især kendt for sine meget velbevarede og udsædvanlige grave, der ligger spredt rundt i landskaberne. Ruinbyen er ikke noget stort sted, men beliggenheden i naturen giver ruinerne en særlig stemning.

Fra Sidyma bliver vi transporteret cirka 30 minutter i bus til Patara, hvor vi tilbringer de kommende to nætter på et komfortabelt hotel. Aftensmaden er denne aften på egen hånd, så der er mulighed for at prøve af at Pataras lokale spisesteder.

Dagens samlede distance er cirka 12 kilometer med 260 meter opstigning og 640 meter nedstigning.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi bruger dagen på at udforske området ved Patara. Fra Dilikkemer følger vi akvædukternes rute til Patara beach. Turen fører os over frugtbare marker og gennem fyrreskove med smukke udsigter mod kysten. Målet er den sydlige ende af Patara Beach, hvor der er mulighed for at tage en dukkert i det varme vand og slappe lidt af i vandkanten. Vi skal også udforske de omfattende ruiner, der ligger næsten helt nede ved stranden. Her fortæller søjlerækker, gamle gader flankeret af mure og ikke mindst et velbevaret amfiteater historien om en antik by, hvor blandt andet Sankt Nicolas blev født.

Vi tager os god tid til at nyde stranden og ruinerne, inden turen går tilbage til hotellet.

Dagens gåtur er på cirka 8 kilometer med 400 meter opstigning.

Måltider: Morgenmad

Dagens rute tager os over vandløb og gennem afsidesliggende landsbyer, der er næsten uberørte af det moderne liv. Vi fortsætter opad, til vi når en højderyg ved navn Mount Felen, hvor vi belønnes af en forrygende udsigt mod de højere bjerge inde i landet samt kysten nedenfor.

Her bliver vi hentet i bus og kørt til ned til Kaş, der er en af de smukkeste havne på den tyrkiske riviera. Byen ligger med en dramatisk baggrund af kalkstensklipper, og midtbyens netværk af små gyder er et fantastisk sted at slappe af på de mange caféer og restauranter, der breder sig ud på brostensbelagte gader.

Ved ankomsten til Kaş indlogeres vi på vores hotel for de kommende to nætter, hvorefter resten af dagen er fri til at nyde byen på egen hånd.

Dagens gåtur er cirka 16 kilometer lang med 700 højdemeters opstigning.

Måltider: Morgenmad

En spændende dag venter, når vi fra morgenstunden igen spænder vandrestøvlerne og begiver os mod den gamle havneby Aperlae. Her står vi til søs og fortsætter med båd for at opleve den sunkne by Kekova. Tilbage i antikken og den byzantinske periode var dette en driftig havneby, hvor skibe lagde til med varer fra nær og fjern. Men adskillige jordskælv ændrede kystlinjen, og dele af byen blev oversvømmet. I dag kan vi sejle over de sunkne gader og gennem vandet ane resterne af byen under os. 

Vi nyder også en barbecuefrokost om bord, inden vi fortsætter med båden til landsbyen Simena, der må være blandt de smukkeste beliggende landsbyer langs kysten. Byen er kun tilgængelig til fods eller med båd, så der er ingen veje. Mange folkeslag har op gennem historien forelsket sig i områdets skønhed, og på bjergskråningerne omkring Simena har man fundet gamle sarkofager, romerske bade og ruiner af bygninger. Højt over byen rejser resterne af en gammel middelalderfæstning sig, hvorfra man har en forrygende udsigt over havet.

Vi vandrer op til borgen, hvor vi foruden udsigten finder et fint antikt amfiteater med plads til omkring 300 personer. Teateret er skåret ud af klipperne og er et vidunderligt sted at sidde og nyde de smukke omgivelser og byens spændende historie. Herefter vender vi tilbage til Kaş og nyder vores sidste aften sammen.

Dagens gåtur er på cirka 10 kilometer med omkring 100 meter opstigning.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører mod lufthavnen fra morgenstunden, hvor hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad og mad på flyet

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
25. mar 23 til
1. apr 23
9.990 kr Bodil Tejg Krunderup Ledige pladser Bestil rejse
17. sep 23 til
24. sep 23
9.990 kr Bodil Tejg Krunderup Ledige pladser Bestil rejse