Logo

Australien

Great Barrier Reef, Ayers Rock, Sydney

Det begynder med et pris-vindende hotel i strandkanten, med tropiske planter, hvidvaskede søjler, 3 swimmingpools og udsigt ud mod Great Barrier Reef, hvor vi sejler i en båd med glasbund. Og det slutter med en rundvisning i Utzons operahus i Sydney og en afskedsmiddag i en anden ikonisk bygning: Sydney Tower, som er den næsthøjeste bygning på den sydlige halvkugle. Ind imellem ligger uforglemmelige oplevelser i Australien. En tur i regnskoven med en aboriginal guide. En historisk togtur gennem håndhuggede tunneller og over gamle broer. Solopgang ved Ayers Rock. Middag med australsk vin og god mad under stjernehimlen i det midterste Australien.

Regioner: Oceanien
Lande: Australien
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Alice Springs med besøg hos Royal Flying Doctor Service.  Et hulehotel i Coober Peedy. Nationalpark på øen Kangaroo Island. Heldagsudflugt til de berømmede Blue Mountains. 

Og meget mere. Rejsen tager os godt rundt i det store kontinent, blandt andet fordi vi flyver til udgangspunktet Cairns med kun en enkelt mellemlanding i Singapore.

Hotellerne er af høj klasse, og der er halvpension på rejsen.

Sagt ganske enkelt: Dette er en unik introduktion til mennesker og natur Down Under.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Australien her


Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København, og har en enkelt mellemlanding i Singapore inden vi lander i Cairns på Australiens østkyst den følgende eftermiddag.

Ved ankomsten kører vi direkte til vores hotel, hvor vi har de næste 3 overnatninger.

Hotellet har en særlig historie. Det blev bygget i 1958 som et privat hjem for en bogbinder i Cairns. Senere blev det solgt og åbnet som restaurant, og senere igen lavet om til hotel. Det ligger midt i den frodige, tropiske natur, som man kan opleve fra skyggefulde stier. Der er 3 swimmingpools, og en pris-vindende restaurant med udsigt mod Great Barrier Reef.

Vores 3-retters velkomstmiddag er arrangeret ved en af pølerne – for nu er vi jo i en del af verden, hvor vi kan sidde ude og spise.

Måltider: Middag.

Heldagstur med katamaran sejlbåd til Great Barrier Reef.

Vi sejler til Low Isles, en koralø med hvide sandstrande og kokospalmer, omgivet af koralrev. Her er der flere muligheder. Man kan opleve det farvestrålende liv under vand med en snorkeltur (snorkeludstyr er på båden), eller tage en tur i en båd med glasbund, og på den måde få en indføring i livet i koralrevet. Men kan slappe af på dækket af vores båd og nyde solen. Eller gå en tur på øen. Turen ledes af en marinebiolog, der forklarer om fisk og koraller. Der er også vejledning at hente, hvis man vil prøve at snorkle for første gang.

Der er formiddagskaffe/te med muffins, frokost med friskfangede rejer samt eftermiddagskaffe. Alt i alt en oplevelsesrig første dag ”down under”.
Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel. Middag er på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Dagens udflugt begynder med en svævetur. Vi kører til Kuranda og tager kabelbanen over regnskovens trætoppe. Det er et imponerende syn at glide stille over den tætte regnskov. Der er to stop undervejs, hvor man kan dvæle ved de flotte udsigter, gå tur og besøge informationscenteret.
Ved banens endestation møder vi den lokale aboriginal guide. Han tager os med gennem parken, og vi præsenteres for traditionel bush-madlavning, får demonstreret didgeridoo instrumenter og lærer om båltraditioner. Didgeridoo er det aflange blæser-instrument, lavet af eukalyptus træ. Det kaldes også for ”lyden af Australien”.

Ved Kuranda venter en flodpram på os, og vi sejler ind i regnskoven til et unikt sted, hvor der serveres frokost for os. Efter frokosten sejler vi en time på floden.

Ud på eftermiddagen tager vi det historiske tog fra Kuranda Station. Denne jernbane blev anlagt for 120 år siden, og skærer sin vej gennem den tropiske regnskov og bjergene mellem Kuranda og Cairns. Sporene går gennem håndhuggede tunneller, over gamle broer og er – selv i dag – et imponerende stykke ingeniør-arbejde. Vi ankommer til Freshwater station efter halvanden time og fortsætter derfra i bus tilbage til vores hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Om formiddagen flyver vi fra Cairns til Alice Springs.  Vi tjekker ind på hotellet, hvor vi skal bo i to nætter. 
Hotellet ligger i gåafstand fra butikker i Alice Springs, og med sine grønne plæner og swimmingpool giver det også chance for at slappe af.

Middag på hotellet om aftenen.

Måltider: Morgenmad, middag.

Alice Springs – eller ”Alice”, som australierne blot kalder byen- er pionérbyen for ture i det centrale Australien. Vi fokuserer på den kultur, der er opstået i nyere tid herude – in the middle of nowhere. Vi besøger ”Royal Flying Doctor Service” og ”School of the air”, og hører om, hvordan man har fået nødvendige ting som lægehjælp og skolegang til at fungere. Vi besøger også telegrafstationen, som engang var nøglen til hele verden for indbyggerne. Og vi runder af på Mbantua Aboriginal Cultural Museum and Gallery, som udstiller en privat samling af aboriginal redskaber og kunst.

Om eftermiddagen er der tid til afslapning på hotellet inden vi kl. 16 kører til aftenarrangementet, som er aftensmad over bål på den traditionelle måde Vi ankommer i god tid til at nyde solnedgangens spil med farverne i ørkenlandskabet og på klipperne. Kokken forbereder en treretters menu og fortæller om lokale retter. Når tusmørket falder på, vågner nattens dyr til live. Måske kan vi spotte nogle af dem.

Måltider: Morgenmad, middag.

Efter morgenmad er det muligt at deltage i workshop med sandmaleri på hotellet.
Midt på formiddagen hentes vi af en bus, og kursen sættes mod Ayers Rock. Der bliver stop undervejs, blandt andet for frokost på egen hånd, og i Ayers Rock (Uluru) indkvarteres vi  på hotel i det betagende røde ørkenlandskab.
Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Der er et informationscenter, der fortæller om aboriginalkulturen, landskabet, dyr og planter. Aftensmaden er en særlig oplevelse med blandt andet krokodille og kænguru på buffeten. Den forgår udendørs i solnedgangens skær, hvor himlen langsomt fyldes af stjerner. Der er optræden med indslag fra aboriginal-kulturen og udsigt over Uluru-Kata Tjuta National park.  Vi hører om stjernebillederne på den sydlige halvkugle og finder Sydkorset på himmelhvælvet.

Måltider: Morgenmad, middag.

Vi står tidligt op for at opleve solopgangen ved Ayers Rock. Mens det dæmrer, dukker konturerne af den kæmpe monolit op foran os, og vores guide udpeger et sted, hvorfra solopgangen er optimal.
Vi får fortalt skabelsesberetninger. Om den giftige slange Liru og pythonslangen og om Mala folket. Vi nyder en picnic-morgenmad og oplever Mutijulu vandhullet og landskabet omkring Ulura. Udflugten tager cirka tre timer.
Bagefter tager en guide os med ud i bushen. Han giver svar på de spørgsmål, man uvilkårligt stiller: Hvordan kan man overleve her? Hvad lever man af?  Vi møder sikkert en del krybdyr, guiden kan fortælle om, og vi slutter af med en ”bush tucker” – en frokost baseret på bushens frø og planter!
Er der nogen, der har lyst til at prøve sig selv af som spydkaster, kan det også lade sig gøre. Den lokale guide instruerer gerne.
Sidst på eftermiddagen besøger vi Uluru-Kata Tjuta National Park med unikt plante- og dyreliv. Guiden forklarer om områdets biodiversitet og forklarer om stedet kulturelle betydning som et helligt sted for aboriginal stammer. Ved Walpa kløften ser vi store konglomerater (klipper sammensat af forskellige stenarter), der er præget af vind og vejr og er 200 millioner år gamle. Lyt til vindens sang mellem klipperne i kløften. Vi slutter udflugten af med at se solnedgangen ved Ayers Rock, mens der serveres drinks og canapeer.

Måltider: Morgenmad.

Heldagsudflugt til King´s Canyon, som er et unikt område i nationalparken Watarrka. Røde sandstensklipper rejser sig lodret over grønne palmer i King's Canyon. En stor naturoplevelse venter os, inden vi vender tilbage til hotellet i Ayers Rock sidst på dagen.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Efter morgenmaden er en bus klar til at køre os til Coober Pedy.

Navnet er en engelsk udgave af ordene ”kupa piti” på aboriginal sproget. Det betyder ”hvid mand i en hul”.

Og det er meget rammende for, hvad der skete efter januar 1915.  Da blev der fundet opal her, og fra at være ingenting blev det på rekordtid en mineby. Lykkejægere og veteraner fra verdenskrig flokkedes her, i jagten på ædelsten.
Under depressionen gik det hele i stå, men i 1946 fandt en aboriginal kvinde, Tottie Bryant, en stor opal – og så gik det løs igen.

I dag kaldes byen ofte for ”verdens opal-hovedstad”. Man kan finde 45 nationaliteter blandt byens kun 3500 indbyggere.

Mange af eventyrerne i Coober Pedy boede under jorden. Her var temperaturen fin hele året. I 12980´erne fik en familie den idé, at besøgende i Coober Pedy skulle opleve det samme. Det blev til Desert Cave hotel, som har værelser under jorden.

Vi skal bo på Desert Cave. Og i nutiden er det slet ikke så tosset. Værelserne har højt til loftet. Der er alle fornødenheder, fra TV over wi-fi til kaffemaskine. Og fremfor alt siges det, at man sover fantastisk. 

Hotellet har swimming pool og restaurant, så man kan eventuelt nå en svalende dukkert inden middagen, der er inkluderet og nydes på hotellet.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Om morgenen er der rundtur i Coober Pedy og besøg i en opalmine. En videofilm fortæller om minedriften, inden vi ser en mine og ser de forskellige metoder til at få opaler ud af klipperne. Vi bliver udstyret med sikkerhedshat og hakke og får selv lov at prøve lykken som minearbejder. Hvis man er til genveje, er der dog også en butik på stedet, hvor man kan købe opalsmykker. Fra byens lufthavn flyver vi til Adelaide.

Fra at være regnet som en søvnig by har Adelaide ændret image, og i dag siger man, det er Australiens livsstils-hovedstad.  Det er den 5. største by i Australien med 1.3 millioner indbyggere.

Vi skal bo på Buxton Manor. Det er en herskabsvilla fra 1909, i dag huser den antikviteter og kunsthåndværk, og er med sine åbne pejse, marmor, stuklofter, forgyldte spejle og meget mere et lille museum i sig selv. Vi bor i hytter i villaens grønne og store, have.

Efter indtjekning er der tid til en vandring i det nordlige Adelaide, efterfulgt af middag på en restaurant.

Måltider: Morgenmad, middag.

Heldagstur i egnen omkring Adelaide med bus. Første stop er Adelaide Hills, hvor der er et marked. Vi smager landbrugs-produkter som en alternativ og god morgenmad. Vi er i et kendt vinområde, og besøger et par vingårde og får smagsprøver direkte fra tønden. Vinbonden er til stede og svarer gerne på spørgsmål. Dagen igennem vil vi flere steder blive budt på canapeer, på hjemmebrygget øl, og vine, og ind imellem stopper vi ved geologiske områder og vi kører et stykke på Silversand stranden med udsigt til St. Vincent golfen.  Om aftenen tager vi færgen fra Cape Jervis Kangaroo Island, hvor vi indkvarteres på et skønt hotel med havudsigt.

Middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

På den vestlige side af Kangaroo øen besøger vi Flinders Chase national Park, som er en af de ældste og vigtigste nationalparker i Australien. En femtedel af øen er udpeget til at være naturbeskyttelsesområde, og flere arter af planter træer og dyr findes kun her. En travetur i parken giver mulighed for at spotte mange slags fugle, kænguruer, koalabjørne og wallabies. Der er en stor koloni af sæler, New Zealand fur seals, ved Cape Du Couedic. De geologiske formationer er forunderlige og naturen har skabt et spektakulært sceneri.

Frokosten er inkluderet, og vi finder et uforstyrret sted, hvor den serveres, akkompagneret af et udvalg af australsk rød- og hvidvin.

Middag på hotellet om aftenen.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Endnu en dag med naturoplevelser på Kænguru-øen. På en rundtur besøger vi Seal Bay Conservation Park, hvor man kan nyde synet af australske søløver, der solbader på stranden og leger i vandet.

Vi kigger efter koalaer i eucalyptustræerne og ser kænguruer, der kommer ud for at græsse på de åbne arealer. Der er mere end 250 fuglarter, og flere underarter findes kun her.

Denne dag har vi tilladelse til at spise vores gourmet-frokost – ledsaget af australske vine – på en ejendom, der er fredet.

Middag om aftenen på vores hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost,middag.

Vi flyver tilbage til Adelaide, og fortsætter med indenrigsfly til Sydney. Vores hotel i Sydney ligger tæt på midtbyen og Hyde Park, i et område med utallige restauranter, cafeer og forretninger. Vi har 4 nætter i Sydney.

Måltider: Morgenmad.

Vi skal på heldagstur til Blue Mountains. Første stop er Featherdale Wildlife Park, hvor man kan komme helt tæt på koalaer, kænguruer, wallabies og emuer. Turen videre mod Blue Mountains går forbi pittoresque landsbyer, gennem betagende natur med imponerende vandfald. Vi stopper et par gange undervejs ved udsigtspunkter.
Frokosten er på Hydro Majestic Hotel, hvilket er en oplevelse i sig selv. Vi sidder med udsigter over dalen mens vi vælger fra menuen.

Om eftermiddagen fortsætter turen rundt i de betagende Blue Mountains. Vi ser blandt andet Govett’s Leap med det 180 meter høje vandfald og besøger Mount Tomah botaniske have, hvor vi skyller dagens sidste udsigt ned med et glas boblevin eller friskpresset juice, inden turen går tilbage til Sydney efter en intens dag.

Middag på egen hånd i Sydney.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Nu er det tid til at opleve Sydney. Vi er på en halvdags rundtur med besøg i Chinatown, i det historiske Rocks District, og i den kongelige botaniske have med flot udsigt til Operahuset og havnen.

Hen under frokosttid tager vi på et fire timer langs krydstogt i havneområdet. Tag badetøjet med denne dag, for vi kan tage en dukkert fra båden og prøv lykken med en fiskestang, mens kokken laver lækker grillet frokost.

På sejladsen ser vi alle de ikoniske sights, Operahuset og Harbour Bridge. Vi ser luksusvillaer langs den flotte kystlinie og kommer også lidt væk fra storbyen, til mere øde bugter ved Darling Harbour og Watson Bay.

Vi er tilbage på hotellet hen under aften. Middag på egen hånd i Sydney.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Vi kan jo ikke besøge Sydney uden at se operahuset. Så vi får en rundvisning i dette verdenskendte varetegn, tegnet af danske Jørn Utzon. Resten af dagen er der tid på egen hånd.

Om aftenen er der afskedsmiddag i Sydney Tower Restaurant.

Der er for egen regning mulighed for at overvære en forestilling i Operahuset.

Måltider: Morgenmad, middag.

Lige over middag checker vi ud fra hotel og kører til lufthavnen i Sydney. Hjemrejsen begynder, og vi har et enkelt mellemhop i Singapore.

Vi lander i København kl. 6 om morgenen.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede