Logo

Australien

Great Barrier Reef, Ayers Rock, Sydney

Det begynder i tropiske Cairns, hvorfra vi udforsker Great Barrier Reef, oplever naturen i Australiens regnskove og tager på en historisk togtur gennem håndhuggede tunneller og over gamle broer. Og det slutter med en rundvisning i Utzons operahus i Sydney og en afskedsmiddag i en anden ikonisk bygning: Sydney Tower, hvorfra vi har en storslået udsigt over byen.

Indimellem venter uforglemmelige oplevelser i Australien: Solopgang ved Ayers Rock. Dyrelivet på Kangaroo Island. Et hulehotel i Coober Pedy. Heldagsudflugt til de berømmede Blue Mountains. Og meget mere, der til sammen giver os en fantastisk introduktion til naturen og kulturen Down Under.

Se dagsprogram
Regioner: Oceanien
Lande: Australien
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi oplever Australiens enorme variation af natur og dyreliv
  • Tre indenrigsfly sparer på transporttiden og giver mere tid til eventyr
  • Vi har hele tre nætter på fantastiske Kangaroo Island
  • Vi bor under jorden i opalbyen Coober Pedy
  • Alle udflugter og rigtig mange måltider er inkluderet i rejsens pris

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København, og har en enkelt mellemlanding i Singapore inden vi lander i Cairns på Australiens østkyst den følgende eftermiddag.

Der er mulighed for at opgradere fra økonomiklasse til Premium Economy på flyene mellem Danmark og Australien t/r for 9.950 kr. pr. person. Kontakt os venligst hvis du ønsker at høre mere om denne mulighed. 

Ved ankomsten kører vi direkte til vores hotel, hvor vi har de næste 3 overnatninger. Her vil der være tid til at slappe af ovenpå rejsen, inden aftenen byder på middag i den varme tropeaften. 

Måltider: Måltid (fly), middag.

Heldagstur med katamaran sejlbåd til Great Barrier Reef.

Vi sejler til Low Isles, en koralø med hvide sandstrande og kokospalmer, omgivet af koralrev. Her er der flere muligheder. Man kan opleve det farvestrålende liv under vand med en snorkeltur (snorkeludstyr er på båden), eller tage en tur i en båd med glasbund, og på den måde få en indføring i livet i koralrevet. Men kan slappe af på dækket af vores båd og nyde solen. Eller gå en tur på øen. Turen ledes af en marinebiolog, der forklarer om fisk og koraller. Der er også vejledning at hente, hvis man vil prøve at snorkle for første gang.

Der er formiddagskaffe/te med muffins, frokost med friskfangede rejer samt eftermiddagskaffe. Alt i alt en oplevelsesrig første dag ”down under”.
Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel. Middag er på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Dagens udflugt begynder med en svævetur. Vi kører til Kuranda og tager kabelbanen over regnskovens trætoppe. Det er et imponerende syn at glide stille over den tætte regnskov. Der er to stop undervejs, hvor man kan dvæle ved de flotte udsigter, gå tur og besøge informationscenteret.

Ved Kuranda venter en flodpram på os, og vi sejler ind i regnskoven til et unikt sted, hvor der serveres frokost for os. Efter frokosten sejler vi en time på floden.

Ud på eftermiddagen tager vi det historiske tog fra Kuranda Station. Denne jernbane blev anlagt for 120 år siden, og skærer sin vej gennem den tropiske regnskov og bjergene mellem Kuranda og Cairns. Sporene går gennem håndhuggede tunneller, over gamle broer og er – selv i dag – et imponerende stykke ingeniør-arbejde. Vi ankommer til Freshwater station efter halvanden time og fortsætter derfra i bus tilbage til vores hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Tidligt om morgenen flyver vi fra Cairns via Sydney til Ayers Rock.  Vi tjekker ind på hotellet, hvor vi skal bo i to nætter.

Efter indkvartering er der lidt tid til at friske sig op.

Sidst på eftermiddagen besøger vi Uluru-Kata Tjuta National Park med unikt plante- og dyreliv. Guiden forklarer om områdets biodiversitet og forklarer om stedet kulturelle betydning som et helligt sted for aboriginal stammer. Ved Walpa kløften ser vi store konglomerater (klipper sammensat af forskellige stenarter), der er præget af vind og vejr og er 200 millioner år gamle. Lyt til vindens sang mellem klipperne i kløften.

Vi slutter udflugten af med at se solnedgangen ved Ayers Rock, mens der serveres drinks og canapeer.

Måltider: Morgenmad.

Vi står tidligt op for at opleve solopgangen ved Ayers Rock. Mens det dæmrer, dukker konturerne af den kæmpe monolit op foran os, og vores guide udpeger et sted, hvorfra solopgangen er optimal.
Vi får fortalt skabelsesberetninger. Om den giftige slange Liru og pythonslangen og om Mala folket. Vi nyder en picnic-morgenmad og oplever Mutijulu vandhullet og landskabet omkring Ulura. Udflugten tager cirka tre timer og slutter af med morgenmad på en café på kulturcentret i Uluru.

Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Aftensmad er på egen hånd. Man kan tilkøbe en ”Sounds of Silence” middag, som er en særlig oplevelse med buffet. Den forgår udendørs i solnedgangens skær, hvor himlen langsomt fyldes af stjerner. Der er optræden med indslag fra aboriginal-kulturen og udsigt over Uluru-Kata National park.  Vi hører om stjernebillederne på den sydlige halvkugle og finder Sydkorset på himmelhvælvet. Middagen koster 1.000 kr. pr. person. Tilmelding til denne middag skal ske inden afrejse fra Danmark.

Måltider: Morgenmad.

Om morgenen hentes vi af en bus, og kursen sættes mod Kings Canyon, som er et unikt område i nationalparken Watarrka. Undervejs er der passende pauser, blandt andet for frokost, og vi indkvarteres på et resort, der har både restauranter og swimming pools.

Måltider: Morgenmad

Om morgenen går vi den ikoniske Rim Walk, som er 6 km til toppen af kløften, ned gennem Edens Have (det hedder den!) og tilbage mod toppen, hvorfra vi belønnes med en 360 graders udsigt. Vandringen tager 3-4 timer.

Er man til en mere afslappet vandring, kan man vælge Kings Creek, som er en mere jævn tur på 2.6 km, hvor man følger en sti mellem to høje klippesider. Til sidst når man frem til et udsigtspunkt.

Tilbage på hotellet er morgenmaden klar, hvorpå vi kører mod Alice Springs. Vi har en frokostpakke med. Efter indkvartering er der tid på egen hånd inden middagen, der serveres på vort hotel. Hotellet har swimmingpool, spa, cafeer, bar - og restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Alice Springs – eller ”Alice”, som australierne blot kalder byen- er pionérbyen for ture i det centrale Australien. Vi fokuserer på den kultur, der er opstået i nyere tid herude – in the middle of nowhere.

Vi besøger ”Royal Flying Doctor Service” og ”School of the air”, og hører om, hvordan man har fået nødvendige ting som lægehjælp og skolegang til at fungere. Vi besøger også telegrafstationen, som engang var nøglen til hele verden for indbyggerne. Og vi runder af på Mbantua Aboriginal Cultural Museum and Gallery, som udstiller en privat samling af aboriginal redskaber og kunst.

Om aftenen inviteres vi til et arrangement med barbeque-middag og fortællinger om "the spirit of the outback".

Vi ser solnedgangen over Eastern Macdonnell bjergene, og mens nattehimlen tændes af stjerner er vi med til et show, der fortæller om kultur, astronomi og økologi. Det hele rundes af med middagen.

En familie har sat programmet for denne aften sammen, og de har vundet priser for det  originale indhold.

Måltider: Morgenmad, middag.

Efter morgenmaden er en bus klar til at køre os til Coober Pedy.

Navnet er en engelsk udgave af ordene ”kupa piti” på aboriginal sproget. Det betyder ”hvid mand i en hul”.

Og det er meget rammende for, hvad der skete efter januar 1915.  Da blev der fundet opal her, og fra at være ingenting blev det på rekordtid en mineby. Lykkejægere og veteraner fra verdenskrig flokkedes her, i jagten på ædelsten.
Under depressionen gik det hele i stå, men i 1946 fandt en aboriginal kvinde, Tottie Bryant, en stor opal – og så gik det løs igen.

I dag kaldes byen ofte for ”verdens opal-hovedstad”. Man kan finde 45 nationaliteter blandt byens kun 3500 indbyggere.

Mange af eventyrerne i Coober Pedy boede under jorden. Her var temperaturen fin hele året. I 12980´erne fik en familie den idé, at besøgende i Coober Pedy skulle opleve det samme. Det blev til Desert Cave hotel, som har værelser under jorden.

Vi skal bo på Desert Cave. Og i nutiden er det slet ikke så tosset. Værelserne har højt til loftet. Der er alle fornødenheder, fra TV over wi-fi til kaffemaskine. Og fremfor alt siges det, at man sover fantastisk. 

Hotellet har swimming pool og restaurant, så man kan eventuelt nå en svalende dukkert inden middagen, der er inkluderet og nydes på hotellet.

Måltider: Morgenmad, middag.

Om morgenen er der rundtur i Coober Pedy og besøg i en opalmine. En videofilm fortæller om minedriften, inden vi ser en mine og ser de forskellige metoder til at få opaler ud af klipperne. Vi bliver udstyret med sikkerhedshat og hakke og får selv lov at prøve lykken som minearbejder. Hvis man er til genveje, er der dog også en butik på stedet, hvor man kan købe opalsmykker. Fra byens lufthavn flyver vi til Adelaide.

Fra at være regnet som en søvnig by har Adelaide ændret image, og i dag siger man, det er Australiens livsstils-hovedstad.  Det er den 5. største by i Australien med 1.3 millioner indbyggere.

Vi skal bo på Buxton Manor. Det er en herskabsvilla fra 1909, i dag huser den antikviteter og kunsthåndværk, og er med sine åbne pejse, marmor, stuklofter, forgyldte spejle og meget mere et lille museum i sig selv. Vi bor i hytter i villaens grønne og store, have.

Efter indtjekning er der tid til en vandring i det nordlige Adelaide, efterfulgt af middag på en restaurant.

Måltider: Morgenmad, middag.

Heldagstur i egnen omkring Adelaide med bus. Vi er i et kendt vinområde, og besøger et par vingårde og får smagsprøver direkte fra tønden. Hvis vinbonden er til stede, svarer han gerne på spørgsmål. På en af vingårdene serveres frokost for os. 

Om aftenen tager vi færgen fra Cape Jervis Kangaroo Island, hvor vi indkvarteres på et skønt hotel. Alle værelser har havudsigt.

Middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

En dag med naturoplevelser på Kænguru-øen. På en rundtur besøger vi Seal Bay Conservation Park, hvor man kan nyde synet af australske søløver, der solbader på stranden og leger i vandet.

Vi kigger efter koalaer i eucalyptustræerne og ser kænguruer, der kommer ud for at græsse på de åbne arealer. Der er mere end 250 fuglarter, og flere underarter findes kun her.

Frokosten nyder vi undervejs.

Vi besøger Raptor Domain, et rehabiliteringscenter for rovfugle, samt Emu Ridge, et destilleri, der fremstiller eucalyptus-olie.

Middag om aftenen på vores hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag

På den vestlige side af Kangaroo øen besøger vi Flinders Chase national Park, som er en af de ældste og vigtigste nationalparker i Australien. En femtedel af øen er udpeget til at være naturbeskyttelsesområde, og flere arter af planter træer og dyr findes kun her. En travetur i parken giver mulighed for at spotte mange slags fugle, kænguruer, koalaer og wallabies. Der er en stor koloni af sæler, New Zealand fur seals, ved Cape Du Couedic. De geologiske formationer er forunderlige og naturen har skabt et spektakulært sceneri.

Frokosten er inkluderet, og vi finder et uforstyrret sted, hvor den serveres, akkompagneret af et udvalg af australsk rød- og hvidvin (mod betaling).

I Hanson Bay Wildlife Sanctuary kan vi vælge at gå en såkaldt "koala-walk", der sikkert vil byde på syn af koala-bjørne, der sidder fredfyldt i træerne. Vi lægger også vejen forbi Kangaroo Islands nordlige kyst, inden vi er tilbage ved hotellet. 

Middag på hotellet om aftenen.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Vi flyver tilbage til Adelaide, og fortsætter med indenrigsfly til Sydney. Vores hotel i Sydney ligger centralt i gåafstand fra Chinatown, akvariet og Powerhouse Museum. Vi har 4 nætter i Sydney.

Måltider: Morgenmad.

Nu er det tid til at opleve Sydney. Vi kører gennem Chinatown og det historiske kvarter The Rocks til den kongelige botaniske have, hvor vi går en lille tur og nyder den ikoniske udsigt til Operahuset, Sydney Harbour Bridge og havnen.

Hen under frokosttid tager vi på et fire timer langs krydstogt i havneområdet. Tag badetøjet med denne dag, for vi kan tage en dukkert fra båden og prøv lykken med en fiskestang, mens kokken laver lækker grillet frokost.

På sejladsen ser vi alle de ikoniske sights, Operahuset og Harbour Bridge. Vi ser luksusvillaer langs den flotte kystlinie og kommer også lidt væk fra storbyen, til mere øde bugter ved Darling Harbour og Watson Bay.

Vi er tilbage på hotellet hen under aften. Middag på egen hånd i Sydney.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Vi skal på heldagstur til Blue Mountains.

Første stop er Calmsley Hill, en farm, der tager sig af koalaer, kænguruer, wallabies og emuer, som man kan komme helt tæt på. Turen videre mod Blue Mountains går forbi pittoresque landsbyer, gennem betagende natur med imponerende vandfald. Vi stopper et par gange undervejs ved udsigtspunkter.

Frokosten er på cafeen på Hydro Majestic Hotel, hvilket er en oplevelse i sig selv. Vi sidder med udsigter over dalen mens vi vælger fra menuen. Om eftermiddagen fortsætter turen rundt i de betagende Blue Mountains. Vi ser blandt andet Govett’s Leap med det 180 meter høje vandfald og besøger Mount Tomah botaniske have, hvor vi skyller dagens sidste udsigt ned med et glas boblevin eller friskpresset juice, inden turen går tilbage til Sydney efter en intens dag.
Middag på egen hånd i Sydney.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Vi kan jo ikke besøge Sydney uden at se operahuset. Så vi får en rundvisning i dette verdenskendte vartegn, tegnet af danske Jørn Utzon. Resten af dagen er der tid på egen hånd.

Om aftenen er der afskedsmiddag i Sydney Tower Restaurant.

Der er for egen regning mulighed for at overvære en forestilling i Operahuset.

Måltider: Morgenmad, middag.

Lige over middag checker vi ud fra hotel og kører til lufthavnen i Sydney. Hjemrejsen begynder, og vi har et enkelt mellemhop i Singapore.

Vi lander i København om morgenen.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os