Logo

New Zealand

Flot natur hos de uhøjtidelige kiwier

Norske fjorde. Schweiziske alper. Klippekyst i Bretagne. Bakkedrag i Somerset. Thailandske strande. Filippinsk regnskov. Sikke mange steder at skulle besøge. Det er faktisk nemmere at tage til New Zealand. Her får du det hele – og i tilgift en afslappet atmosfære.

Kiwierne, som de kalder sig selv, tager tingene, som de kommer, og der er altid plads til en vittig bemærkning. Ikke så underligt, for de bor i en natur, hvor alt lykkedes under skabelsen. En rejse om på den anden side af kloden til kiwiernes land er stærkt befordrende for øjne, humør – og mave.

Med udgangspunkt i den største by Auckland går rundrejsen til højdepunkter på både Nordøen og Sydøen. 

Se dagsprogram
Regioner: Oceanien
Lande: New Zealand
24 dage Pris Rejseleder Status Information
6. nov 22 til
29. nov 22
52.990 kr Mette Riis Christensen Ledige pladser Bestil rejse
18. feb 23 til
13. mar 23
Afventer pris (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse

På halvøen Coromandel sejler vi ud for at se den smukke kyst med Cathedral Cove fra vandsiden. I den idylliske Kaikoura går båden ud for at se hvaler og delfiner. Og i Doubtful Sound forstår vi, hvorfor fjorden regnes som et af verdens natur-vidundere, når vi er på krydstogt.

Aftenerne har også magi. En af dem er helliget Maori-kultur. Vi ser en optræden, der med humor og selvironi fortæller om Maori og viser danse og sange, vi spiser lækker mad fra en hangi (nedgravet ovn), og slutter af med i mørket at gå ud og se selvlysende larver – glow worms.

Vi tilbringer to dage i den skønne natur omkring Queen Charlotte fjorden. Vi bor på en lodge og har naturen for os selv. Vi besøger også en lokal landbo-familie, vi tager på vinsmagning, og så skal vi ikke glemme maden. Den er fremragende på New Zealand.

Højdepunkter på rejsen:

  • To dage i det smukke Marlborough Sound
  • Sejltur på Doubtful Sound
  • Prisbelønnet udflugt med pingviner, søløver, sæler og fugle
  • Maori-kultur og termisk aktivitet i Rotorua
  • Udsigt mod Sydøens højeste bjerge fra Lake Pukaki

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Midt på eftermiddagen flyver vi fra København med kurs mod New Zealand. Vi mellemlander i Dubai, hvor vi overnatter før vi flyver videre mod New Zealand.

Vi lander i Auckland midt på eftermiddagen lokal tid.

De første indtryk af kiwiernes hjemland får vi på en sightseeing i Auckland.

Auckland er den største by i New Zealand, og selv om byen kan bryste sig af at være verdens største polynesiske by, så er flertallet af indbyggerne af europæisk afstamning.
I 1840 underskrev briterne og mange maori-høvdinge en traktat, hvis ordlyd kan fortolkes – og bliver det den dag i dag. Men under alle omstændigheder indrettede briterne sig på New Zealand, og Auckland blev den nye hovedstad. En position byen holdt indtil 1865, hvor Wellington blev hovedstad, fordi byen ligger mere centralt i forhold til Nord- og Sydøen.

Auckland har 1,3 millioner indbyggere i dag. Sit kælenavn – City of Sails – har den opbygget i kraft af en udpræget tradition for at sejle. Der er registreret mere end 135.000 sejlskibe i byens havne.

Sightseeing slutter ved vort hotel.

Måltider: Middag.

Vi er fløjet langt for at komme over på den anden side af kloden. I dag får vi sjælen med: Der er fridag i Auckland. Byen har masser af muligheder for oplevelse. Og man kan selv dosere mængden.
Et par forslag:

Trænger benene til at blive rørt, går der en 16 km sti fra kyst til kyst gennem Auckland og omegn. Man kommer gennem forskellige bydele, men også parker og natur med flotte udsigter.

En anden mulighed er at se byen fra søsiden. Der er små krydstogter (90 minutter) med guide og kaffe/te.

Vil man have oplevelse, kan et besøg i Kelly Tarltons Underwater World, med hajer, rokker og pingviner, anbefales.

Aktiviteter på denne dag er ikke inkluderet i rejsens pris.

Man kan selvfølgeligt også slappe af på hotellet, der ligger centralt i Auckland. Om aftenen mødes vi til middagen, som vi tager i Aucklands nye "in-sted" Viaduc Harbour.

Måltider: Morgenmad, middag.

Vi forlader Auckland efter morgenmaden og kører til Coromandel kysten. Coromandel halvøen har subtropisk klima og vegetation, og den er et yndet udflugtsmål for folk fra Auckland. På vej dertil standser vi for at se kauri træer. Maorierne brugte kauri til kanoer, og europæerne brugte træet til skibsmaster. Engang stod der kæmpe kauri træer overalt i den nordlige del af New Zealand, men der blev drevet rovdrift på de. I dag er de fredede, nogle af dem tusinde år gamle og op til 50 meter høje.

Ved Hahei skifter vi til båd. Vi skal se den smukke kyst fra søsiden. Vulkansk aktivitet har skabt den unikke kystlinje, blandt andet kommer vi forbi Cathedral Cove, en ”triumfbue” skåret ud af klippen af tidens tand. Sejlturen varer en time, og undervejs underholdes vi med fortællinger om Maori samfund her på kysten.

Efter sejlturen kører vi til vort hotel i Whitianga. Her har vi en enkelt overnatning.

Måltider: Morgenmad, middag.

Vi kører langs Bay of Plenty, et navn, der egentligt siger alt. James Cook fandt på navnet, fordi egnen her var rig på - alt. Så kører vi ind i landet, til Rotorua, centrum for Maori-kulturen – og for landets termal-industri.

I udkanten af Rotorua finder vi Te Puia, og allerede ved indgangen til dette kultur-sted får vi en fortælling fra Maoriernes mytiske verden. Porten er 12 monumentale udskæringer af træ, der peger mod himlen og repræsenterer 12 vogtere. Maoriernes tradition overleveres mundtligt fra generation til generation, og erhvervet som guide bliver i familien, nedarves fra far til søn.

Historierne om Maoriernes ankomst til New Zealand og deres nybygger-liv udrulles for os med fortællinger og med en flot udstilling. Vi ser også, hvordan der undervises i træskæring og vævning på den nationale ”Carving and Weaving School”.
Kiwi fuglen er ikke nem at få øje på, for den er primært et nattedyr. Men i Te Puia kan vi se kiwi, og en specialist i fugle er klar til at opklare spørgsmål. Kogende mudderpøler og geyseren Pohutu, der springer op mod 30 gange om dagen, er andre oplevelser.

Vi indkvarterer os på vort hotel ved Rotorua søen, og gør os klar til en begivenhedsrig aften. Vi skal til velkomstfest á la Maori. Først er der show med Maori-sange og dans. Så serveres middagen: Hangi!

Der går et stort forarbejde forud for en hangi. Først graves et hul i jorden. Der lægges sten ud, og et bål gør dem brandvarme. Maden sættes over stenene, det hele dækkes til, jord kastes over, og så får maden lov at simre i timevis. Når den tages ud, er den mør og – ja, lige til at spise.
Vi runder aftenen af med en magisk vandretur gennem parken Rainbow Springs. En hellig kilde, flora og fauna, kiwier og måske glowworms er med til at gøre gåturen ganske særlig.

Måltider: Morgenmad, middag.

Fra Rotorua kører vi mod syd, og når snart frem til Wai-O-Tapu, New Zealands mest farverige, geotermiske attraktion. Nøglen til de særprægede landskaber, vi ser her, ligger under jordoverfladen. Tydeligt afmærkede stier gør det muligt at gå rundt og se, hvad vulkansk aktivitet gennem tiderne har skabt, for eksempel ”Champagne pool” og ”Artist´s palette”.

Næste stop er ved Huka Falls. Vandfaldene ligger langs Waikato floden, og i det sidste af dem drøner 220.000 liter vand i sekundet. Kløften langs floden er smuk, så vi tager en vandring på 45 minutter til Taupo Bungee Jump. I stedet for at springe ud i elastik, hopper vi i stedet på bussen igen og kører til Taupo, hvor vi holder frokost-pause.

Om eftermiddagen går turen videre til Napier.

Byen ligger smukt ved Hawke´s Bay, og det er den største eksport-havn for uld og tømmer langs hele New Zealands østkyst. Omegnen er én stor plantage, med vin, pærer og æbler. I 1931 blev Hawke´s Bay ødelagt af et jordskælv. Napier blev genopbygget i 1930erne, og har i dag en flot koncentration af art deco-huse. Når vi er indkvarteret på vort rigtigt gode art deco hotel, tager vi på byvandring sidst på eftermiddagen og ser nogle af de mest præsentable huse.

Og én ting til: New Zealands svar på Den Lille Havfrue – det er Pania of the Reef. Skulpturen står i Napier, og er en af de mest fotograferede attraktioner i hele landet.

Overnatning i Napier.

Måltider: Morgenmad, middag.

Efter morgenmaden kører vi mod hovedstaden Wellington. Undervejs tager vi et stop i Dannevirke.

Den New Zealandske regering lokkede bl.a. danskere hertil for at udnytte deres viden indenfor landbrug. De første danske udvandrere kom i 1872 efter en lang rejse på skibene ”Høvding” og ”Ballerat”. De måtte vandre til fods fra Napier, og da de kom frem til deres nye hjemstavn, måtte de til at rydde skov, før de kunne begynde som landmænd. Der er stadig danske stednavne og en skandinavisk klub i Dannevirke. Og ved indkørslen til byen pryder en viking skiltet med ordene: Welcome to Dannevirke. Ingen tvivl om, at de værner om deres rødder, selv om indvandringen nu ligger flere generationer tilbage. Vores ankomst passer sikkert med, at vi tager en frokost i cafeen på hovedgaden.

Vi er i Wellington sidst på eftermiddagen og har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad, middag.

Wellington har været hovedstad siden 1865. Den ligger på indersiden af et udslukt vulkankrater og har en charmerende atmosfære med træhuse bygget op i etager.

På en rundtur ser vi blandt andet katedralen St. Paul og parlamentet. Sidstnævnte bygning er jordskælvssikret efter alle kunstens regler, så demokratiet kan fungere i værst tænkelige tilfælde. Vi får en guidet rundvisning i parlamentet. Bagefter kan vi gå til det imponerende Te Papa nationalmuseum, der har en fejende flot udstilling om New Zealands kultur.

Måltider: Morgenmad, middag.

Vi forlader Nordøen og sejler over Cook strædet til Sydøen. Først sejler vi i åbent farvand, men efter en times tid dukker Arapawa øen op, og hele indsejlingen langs forrevne bjergsider i Queen Charlotte Sound er meget smuk.

I Picton skifter vi båd. Vi skal med vandtaxa til vort næste hotel. Det ligger meget naturskønt og er et perfekt sted at udforske Marlborough Sounds fra.

Tæt ved hotellet går vandrestien Queen Charlotte Track, som er 71 km lang og et yndet mål for dedikerede vandrere. Man kan tage vandringer på mellem 2 timer og en halv dag og nyde den uspolerede natur i Marlborough Sounds. Stednavnene fortæller en del om, hvad man vil opleve: Black Rock Lookout, Misteltoe Bay, James Vogel Nature Track, og så videre.  

Vi har to nætter på dette sted.

Måltider: Morgenmed, middag.

Dagen er på egen hånd. Men vores rejseleder tager til den nærliggende nationalpark og vandrer en tur her. Entreen er ikke inkl. i rejsens pris.

Måltider: Morgenmad, middag.

Efter morgenmaden starter vandtaxaen atter og sejler os tilbage til Picton. En bus er klar, og vi sætter kurs mod Blenheim – og en vinsmagning.

Vin fra New Zealand nåede de europæiske borde engang i 1990erne, og kvaliteten var forbløffende. Især for sauvignon blanc hvidvine fra Marlborough området. I dag produceres ¾ af New Zealands vin i Marlborough, og vinen er anerkendt som værende i verdensklasse. Kombinationen af sol, jord og klima er perfekt. De første vin-planter blev sat så sent som 1973 af et lille firma, Brancott Estate. Vi besøger Brancott og smager et udvalg af deres anerkendte vine, inden vi fortsætter til frokost på en restaurant ved siden af. Når vi bryder op, er der 2 timers kørsel til Kaikoura, og når vi er fremme, kører vi direkte til havnen.

Kaikoura er New Zealands hovedstad for hval-safari. De høje bjerge bag byen fortsætter deres lodrette fald ned i vandet, som hurtigt bliver dybt, og det medfører, at farvandet tæt på kysten er et overdådigt spisekammer for hvaler. Kaskelothvaler kommer forbi Kaikoura hele året. Afhængigt af årstid kan man også se blåhval, pukkelhval og grindehval. På en typisk hval-safari spotter man også delfiner, sæler og albatros. Såvel verdens største delfin, Orca, som verdens mindste, Hector, færdes omkring Kaikoura. Ofte får safari-skibene følge af springende delfiner.

Hval-safari ved Kaikoura er sat i system af de lokale Maori. De kender farvandet og er rigtig gode til at finde frem til kaskelothvalerne. Godt vejr er vigtigt. Derfor kan vi risikere, at vores hval-tur aflyses, for passagerernes sikkerhed kommer i første række.

Overnatning i Kaikoura.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Vi skal tværs over Sydøen - til den barske Westcoast. Og ordet barsk går mest på stedets kultur, der er bundet op på guldminer, kulminer og skovhugst gennem de seneste 100 år. Naturen er grøn og frodig. Med passende stop undervejs er vi ved Det Tasmanske Hav om eftermiddagen, og vi går en lille tur til Pancake Rocks, som er en ganske særlig formation af klipper, skabt for mere end 30 millioner år siden. Vind, vand, salt og erosion har formet klipperne, så de ligner stakke af pandekager. Under de rette vindforhold bliver oceanets bølger kastet ind mod klipperne og sendt lodret i vejret. Det er de såkaldte Blowholes, som er meget spektakulære. 
Dagen slutter i byen Greymouth, hvor vi indkvarteres. Middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad, middag.

Greymouth er den største på vestkysten af sydøen. Byen har 14.000 indbyggere, og det lyder jo ikke af så meget. Men det er faktisk halvdelen af alle dem, der bor på vestkysten. Så vestkysten er rå og øde.

New Zealand oplevede også et ”gold rush” i forrige århundrede. Omkring 1860 strømmede guldgravere til Vestkysten, på jagt efter den store klump, der ville gøre dem rige. Oftest foregik jagten på guld i flodsengene, og på 3 år i begyndelsen af 1860erne blev der faktisk fundet 20.000 kg. guld. Selv om guldjagten blev sat i system med miner, er dette resultat aldrig overgået.

Vi besøger Shantytown, hvor to små gader med gamle bygninger giver et godt indtryk af guldfeberen i hele New Zealand. Der er en tur med damptog, og i det viktorianske teater vises historien om George Dobson som 3D film. Man kan også selv prøve lykken som guldgraver - udstyret med si. Men uanset hvor godt det måtte gå med at vaske guld, så kører vi videre til Hokitiki, centrum for jade-industrien i New Zealand. Det er sikkert her, vi tager frokost-pausen, og måske lidt ekstra tid til gå på jagt i de mange smykke-butikker.

Midt på eftermiddagen når vi frem til Fox Glacier, hvor vi har en overnatning.

Måltider: Morgenmad, middag.

Med passende stop kører vi til Queenstown, der ligger smukt ved Wakatipu-søen, med bjergene The Remarkables i baggrunden.

Dagens oplevelse bliver en safari på vand. Floden Haast løber gennem et unikt landskab, og det oplever vi på en times tur i jet-båd op ad floden. Båden er specialbygget til sit formål, den er overdækket og giver et glimrende udsyn på området Te Wahipounamu, der er på verdensarvslisten. Skipperen kommenterer, hvad vi ser, så vi får historier om ikke blot landskabet, men også om, hvordan små samfund overlever i dette øde hjørne af New Zealand. Turen har vundet priser for sit oplevelsesrige indhold.

Ud på eftermiddagen når vi frem til Queenstown. Byen kaldes også verdens ”Adventure-hovedstad”, og man er ikke i tvivl om, hvad der menes med dét, når man går rundt i gaderne. Der er alle mulige tilbud: Bungy-jump, jet-båd, paragliding, faldskærmsudspring. I den opfindsomme ende er der tilbud om at være sin egen pilot i 8 minutter, på et fly spændt ud i wirer mellem to lodrette klippesider.

Og unge eventyrere fra hele verden samles i Queenstown for at prøve fristelserne. Sidst på dagen kan man se dem på Internet-cafeerne. Så sendes der rapporter til hjemlandet om dagens bedrifter.

Indkvartering og middag i Queenstown, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad, middag.

En god del af dagen er til fri disposition i Queenstown. Vi vil dog anbefale en tur med gondolen til Bob´s Peak, et udsigtspunkt med et storslået vue over Queenstown, Wakatipu-søen og bjergene The Remarkables.

Vi mødes igen sidst på eftermiddagen for at stå til søs på Wakatipu-søen. Turen er med det 100 år gamle dampskib TSS Earnslaw. Vi krydser søen og stiger af ved Walter Peak High Country Farm. Her venter en buffet med helstegt lam, fisk, salater og årstidens grøntsager. Til dessert er der new zealandske oste, hjemmelavede desserter, te og kaffe. Og til allersidst ruller værterne sig ud med en demonstration af, hvordan en fårefarm fungerer. Både når der skal klippes får, og når fårehundene går i aktion.

Det er mørkt, når vi sejler tilbage over Wakatipu-søen. I dampskibets salon lægger pianisten op til fællessang. Man kan også vælge stilheden og stjernerne fra skibsbroen. Uanset hvad er det en magisk hjemtur, mens lysene fra Queenstown langsomt kommer nærmere.

Måltider: Morgenmad og middag.

Navnet klinger af Norge, og det kunne da også være de norske fjorde, vi opholdt os i. Men det er New Zealand og et af de flotteste naturområder på den sydlige halvkugle. Fiordland har status som verdens naturarv, især på grund af de to fjorde Milford Sound og Doubtful Sound. Førstnævnte er efter vores mening ved at blive en smule overrendt af besøgende, derfor vælger vi en heldagsudflugt til Doubtful Sound.
Men først skal vi til Te Anau, som er hovedbyen i dette sydvestlige hjørne af landet. Vi forlader Queenstown efter morgenmaden og er fremme ved hotel i Te Anau ved frokosttid. Resten af dagen er der tid på egen hånd i Te Anau.
Vi har 2 nætter i Te Anau.

Måltider: Morgenmad, middag. 

Doubtful fjorden er 40 km lang og den dybeste i New Zealand. Der er ingen byer langs bredderne. Kun uberørt, og ubeskrivelig smuk natur. Fra de stejle klipper falder mere end hundrede vandfald. Der er gode chancer for at se delfiner, pingviner og sæler.
Selve turen til fjorden er også spektakulær. Først skal vi med bus fra Te Anau. Så sejler vi over Manipuri søen, hvorpå vi skal med bus over passet Wilmot. Først da er vi fremme ved Doubtful Sound, hvor vi sejler i 3 timer på en katamaran.
Vi er tilbage i Te Anau sidst på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad, middag.

Vi bruger dagen på at køre fra Te Anau til Dunedin.

Dunedin er den ældste by i New Zealand. Maori-stammer kom hertil for flere hundrede år siden, og i 1848 grundlagde skotske udvandrede en by, som de kaldte New Edinburgh. Snart blev det ændret til Dunedin, som er det keltiske navn for Edinburgh. 13 år senere blev der fundet guld på sydøen, og Dunedins lykke som hovedby var gjort.

Fortidens storhed skinner igennem med store katedraler, en banegård i flamsk arkitektur, Larnach slottet fra 1800-tallet og mange ny-gotiske bygninger. Vi får præsenteret byen på en rundvisning til fods.

Ingen besøgende bør forlade Dunedin uden at have smagt den lokale stolthed: Speight´s øl. Så det gør vi.

Siden 1876 har bryggeriet lavet Speight´s ale fra den samme bygning i Rattray Street. På den guidede tur kommer vi til at se, føle og smage ingredienserne til en vellykket øl. Og vi smager selvsagt også det færdige produkt. Besøget slutter i bryggeriets Ale House med en 2 retters middag.

Overnatning i Dunedin.

Måltider: Morgenmad, middag

Formiddagen er på egen hånd i Dunedin.

Om eftermiddagen tager vi på udflugt til Otago halvøen. Denne udflugt har vundet flere priser for kvalitet og originalitet. På 5 timer kommer vi rundt til nogle steder, der giver optimale muligheder for at opleve søløver, pingviner og sæler på tæt hold.

Kompetente guider kan gøre os klogere på de dyr, vi ser. De garanterer, at vi kan betragte de forskellige dyr på kort afstand, blandt andet fra skjulte observations-pladser. Udflugten inkluderer blandt andet en sejltur til en albatros-koloni, der ligger spektakulært ved et fyrtårn. Ved en flot strand besøger vi en lille koloni af blå pingviner, som man gør et stort arbejde for at bevare. I denne lille koloni har man lavet små reder til dem, og de tæpper, der ligger hen over sivene, er ikke affald. Næh, det er løbere, som pingvinerne elsker at gå på. På hele udflugten er vi på udkig efter de mange forskellige fugle, der findes på Otago halvøen, og naturen er storslået. Udflugten er et at rejsens absolutte højdepunkter. Middagen har vi med - i form af en picnic.

Overnatning i Dunedin.

Måltider: Morgenmad, middag (picnic).

Vi forlader Dunedin fra morgenstunden og sætter kursen mod et af New Zealands mest naturskønne områder; Lake Tekepo. Undervejs oplever vi de mystiske Moeraki Boulders. Her ligger store, runde kampesten, nogle op til 2 meter høje, spredt rundt på stranden. De er dannet for op til 4 millioner år siden. I maoriernes mytologi er det vandkar, der blev skyllet i land, da den store kano Araiteuru, der bragte forfædrene til Sydøen, kæntrede.

Vi gør også hold i den hyggelige by Oamaru, hvis flotte victorianske bygninger fortæller om byens rolle i Sydøens historie.

Flere mystiske klippeformationer venter os ved Duntroom. Det er ikke svært at se, hvorfor disse har fået navnet Elephant Rocks (Elefantklipperne). Vi fortsætter via Omarama til søen Lake Pukaki, hvor vi trakteres med en forrygende udsigt over det dybblå vand mod de ofte sneklædte bjerge Mt. Cook og Mt. Tasman i baggrunden.

Dagens mål er en anden smuk sø, Lake Tekepo, hvor vi indlogeres. Her er der rig mulighed for at strække benene på en gåtur på egen hånd langs søbredden med udsigt til bjergene i det fjerne. Måske endda efterfulgt af endnu en gåtur efter mørkets frembrud, når stjernerne funkler i den klare luft. Der er ikke meget kunstigt lys her, så aftenhimlen er meget klar og tydelig.

Måltider: Morgenmad og middag.

Det er værd at stå tidligt op for at nyde morgenlyset over Lake Tekepo. Efter morgenmaden kører vi til et af Sydøens landbrugsområder, hvor vi bydes velkommen på en lokal farm. Her møder vi familien over en kop te eller kaffe og hører om livet på landet i New Zealand. Vi bliver naturligvis også vist rundt på gården, inden vi tager afsked med familien og kører det sidste stykke til Christchurch.

Christchurch er den ældste og den største by på Sydøen, og fra havnen er der udgået mange ekspeditioner til Antarktis. For eksempel stævnede Robert Scott ud herfra. Byen er kendt for sine mange flotte haver, hvilket har givet den sit lokale kælenavn; The Garden City.

I 2011 og 2012 ramte en serie kraftige jordskælv byen, der siden har brugt mange penge på at genopbygge. I dag er Christchurch igen et hyggeligt og smukt bekendtskab, der let lader sig udforske til fods.

Eftermiddagen er fri til at fordøje rejsen gennem New Zealand på egen hånd. En rundtur i dobbeltdækkerbus med vægten lagt på jordskælvene i 2011 og 2012 kan varmt anbefales. Eller find en hyggelig café og nyd folkelivet i byens charmerende centrum.

Vi afslutter dagen med afskedsmiddag i Christchurch.

Måltider: Morgenmad og middag.

Hjemrejsen begynder, men inden vi stiger ombord på vort fly sidst på eftermiddagen bruger vi et par timer på at opleve Antarctic Center. Det er et interaktivt museum, der fortæller historien  om Antarktis, og ikke uden grund, for Christchurch har været udgangspunkt for ekspeditioner til og forskning om Antarktis. Museet er indrettet både informativt og oplevelsesmættet, og er en fin afrunding af rejsen. Når vi er færdige går vi direkte over i afgangsterminalen, der ligger lige ved siden af og flyver mod Danmark.

Måltider: Morgenmad

En fantastisk rejse er slut, når vi lander i Danmark.

Alle planlagte afgange

24 dage Pris Rejseleder Status Information
6. nov 22 til
29. nov 22
52.990 kr Mette Riis Christensen Ledige pladser Bestil rejse
18. feb 23 til
13. mar 23
Afventer pris (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse