Logo

Argentina - Årets rejse

De 7 søer ved Andes bjergene og koloniale byer i Uruguay

Hvert år sammensætter Kirsten Gynther Holm en ny rejse til et af sine favoritlande. Hun lægger vægt på, at oplevelserne bliver store, og at man kommer dybt ind i landets kultur. Årets rejse 2017 går til Argentina, det store land i Sydamerika. Højdepunktet på rejsen bliver ”De 7 søer” i det vestlige Argentina – på grænsen til Chile. En helt fantastisk verden af vand og bjerge. I folkemunde refereres ofte til området som Argentinas Schweiz, men det hænger lige så meget sammen med, at der tidligere kom mange europæiske indvandrere til egnen. Naturmæssigt er området helt sit eget og en stor oplevelse.

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vi bor to nætter i San Martin de los Andes, en hyggelig by ved bredden af Lacar-søen. Dagen efter besøger vi nationalparken Lanin, der ligger for foden af vulkanen af samme navn, helt op mod grænsen til Chile. Næste dag byder på en meget smuk køretur mod San Carlos de Bariloche. Vi passerer søer, floder og vandfald i ”De 7 søers land”. I små byer kan vi få indtryk af Mapuche-indianernes levevis. Mapuche er det folk, der beboede det centrale Argentina og Chile, da spanierne koloniserede Sydamerika.  Vi sejler på søen Nahuel Huapi, og et bogstaveligt højdepunkt er Campanario bjerget, hvor vi skal med stolelift op. National Geographic har udnævnt udsigten fra dette lille bjerg til at være den syvende bedste udsigt i verden! 
Bariloche er en meget charmerende og stemningsfuld by, der også kaldes den sydlige halvkugles Schweiz på grund af den alpine atmosfære og arkitektur af sten og træ.

Årets rejse begynder i Buenos Aires, hvor vi lægger ud med en barbeque. På en ranch, der ligger i kort afstand fra Buenos Aires, bydes vi velkommen med drink og empanadas. Der er tid til at opleve ranchen, måske ride en tur på hest, inden vi sætter os til bords: Grillet kød, salater og regional vin står klart, og bagefter har vi nok lagt jet-lag bag os.

I Buenos Aires tager vi på byrundtur i den kosmopolitisk aristokratiske by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme.

Uruguay er Latinamerikas mindste land, men selv om det ligger i skyggen af de to mægtige nationer Brasilien og Argentina, så tag ikke fejl: Landet har sin helt egen identitet. Her ser man både elegante strandpromenader og hesteridende cowboys. Vi bruger et par dage på at samle indtryk af Uruguay. Om morgenen sejler vi fra Buenos Aires til Colonia del Sacramento.  Ruten går tværs over udmundingen af Plata-floden, og snart går vi rundt i den ældste by i Uruguay. Sacramento blev grundlagt i 1680 af portugiserne, men i mere end 100 år kæmpede Spanien og Portugal om herredømmet. Spanien trak det længste strå, og i dag er den koloniale fortid meget tydelig i Sacramento. I den gamle bydel er der brostensbelagte gader, faktisk er byen ofte brugt som filmkulisse.

Næste formiddag ser vi Montevideos herligheder. For eksempel Solis teatret, der ligner et smykke og er en tro kopi af Maria Guerrero teatret i Madrid. Montevideo er en by med elegante strandpromenader og indkøbsgader. Vi får indtryk af det hele, inden vi kører ud på landet, til ranchen Estancia La Rabida, der åbner dørene for os og serverer barbeque, salater og regionale vine.

Årets rejse slutter altså, som den begyndte - med en barbeque. Nå nej, der er lige en oplevelse mere inden hjemrejsen: Et forrygende tango-show i Buenos Aires.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Argentina her

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Buenos Aires er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

I dag skal vi se lidt nærmere på denne dejlige by. På vores byrundtur oplever vi 9. de Julio Avenue, verdens bredeste boulevard, vi ser den store plads, Plaza de Mayo, samt regeringsbygningen Casa Rosada, domkirken og parlamentet. Vi skal også en tur i forskellige interessante bydele: San Telmo, hvor der spilles tangomusik i gaderne, og La Boca med de små farvestrålende huse. Vi ser desuden Palermo parkerne og Recoleta, byens mest elegante kvarter.

Vi har to overnatninger i Buenos Aires.

Vi kører til en ranch, der ligger i kort afstand fra Buenos Aires, og bydes velkommen med drink og empanadas. Der er tid til at opleve ranchen, måske ride en tur på hest, inden vi til frokost sætter os til bords: Grillet kød, salater og regional vin står klart.

Vi har eftermiddagen tid til at nyde ranchen, inden vi kører tilbage til Buenos Aires.

Vi starter dagen med at besøge MALBA, der står for Malba Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires og er det måske mest interessante museum i byen med en stor permanent samling af latinamerikansk kunst og midlertidige udstillinger af meget høj klasse. Den store bygning med de skarpe hjørner er i sig selv et dristigt stykke moderne kunst, der er en fryd at slentre igennem.

Herefter er dagen fri på egen hånd. Man kan f.eks besøge Eva Peron museet, der ligger i nærheden af MALBA, eller tage på guidet tur i det smukke operahus Teatro Colón,  der stod færdig i 1908.

Vi kører til lufthavnen for at flyve til San Martin de los Andes, der ligger ved foden af Andesbjergene i en smuk dal omgivet af bjerge ved den østlige ende af Lácarsøen. Den hyggelige by er præget af alpin byggestil med nydelige blomsterhaver. Vi går en tur i byen og ned til søen.

Vi har to overnatninger i San Martin de los Andes.

Vi besøger nationalparken Lanin, der ligger for foden af vulkanen af samme navn, helt op mod grænsen til Chile. Nationalparken strækker sig over et areal på ca. 400.000 hektar. Vartegnet for området er den 3.776 meter høje vulkan Lanin, der med form som en omvendt vaffel og sne på toppen er let genkendelig. Den udslukte vulkan kan ses vidt omkring. Lanin-området har været nationalpark siden 1937. Blandt andet for at beskytte træsorterne, Rauli og Monkey-Puzzle, træer, der kun vokser netop her. Vi tager på flere lette vandreture i nationalparken.

Dagen byder på en af de smukkeste køreture i Argentina. På vej mod San Carlos de Bariloche passerer vi skove, søer, floder og vandfald i ”De 7 søers land”. Vi kører ad kurvede veje langs med søerne og gør stops undervejs for at nyde de mange smukke udsigter.

I små byer kan vi få indtryk af Mapuche-indianernes levevis. Mapuche er det folk, der beboede det centrale Argentina og Chile, da spanierne koloniserede Sydamerika. 

Vi har tre overnatninger i Bariloche.

Heldagsudflugt til Victoria øen. Vi kører til Panuelo havnen ved søen Nahuel Huapi, hvorfra vi sejler til øen Victoria. Her er der forskellige gode vandrestier. Efter vandringen går vi igen om bord og vi sejler til den berømte ”Bosque de Arrayanes” (myrte-skoven), en helt unik skov. Efter besøget her og en kort vandretur sejler vi tilbage til Panuelo havnen, hvorfra vi kører til vores hotel.

Vi starter dagen med at køre til Campanario bjerget, hvor vi skal med stolelift op på bjerget. National Geographic har udnævnt udsigten fra dette lille bjerg til at være den syvende bedste udsigt i verden!! Efter en tid på bjerget vil vi tage stoleliften nedad igen. Vi kører nu ud til et fantastisk naturområde, også kaldet ” Switzerland of Argentina”. Her tager vi på en vandretur gennem smukke skovstrækninger. Indimellem er der imponerende panoramaudsigter. Vi besøger en lille landsby. Mange huse er bygget af europæiske immigranter, der slog sig ned i det alpe-lignende område.

Først på eftermiddagen er vi tilbage i Bariloche og har resten af dagen fri på egen hånd.

Bariloche er en meget charmerende og stemningsfuld. På markedet kan man finde godt kunsthåndværk, for eksempel håndsmedede knive med hjortetaks-skaft. På restauranterne kan man få såvel fisk som oksekød, der siger spar 2 til danske normer.

Vi kører til lufthavnen og flyver til Buenos Aires, hvor vi har eftermiddagen fri på egen hånd.

Vi har én overnatning i Buenos Aires.

Uruguay er Latinamerikas mindste land, men selv om det ligger i skyggen af de to mægtige nationer Brasilien og Argentina, så tag ikke fejl: Landet har sin helt egen identitet. Her ser man både elegante strandpromenader og hesteridende cowboys. Vi bruger et par dage på at samle indtryk af Uruguay.

Om morgenen sejler vi fra Buenos Aires til Colonia del Sacramento.  Ruten går tværs over udmundingen af Plata-floden, og snart går vi rundt i den ældste by i Uruguay. Sacramento blev grundlagt i 1680 af portugiserne, men i mere end 100 år kæmpede Spanien og Portugal om herredømmet. Spanien trak det længste strå, og i dag er den koloniale fortid meget tydelig i Sacramento. I den gamle bydel er der brostensbelagte gader, faktisk er byen ofte brugt som filmkulisse.

Om aftenen kører vi til hovedstaden Montevideo, hvor vi har to overnatninger.

Næste formiddag ser vi Montevideos herligheder. For eksempel Solis teatret, der ligner et smykke og er en tro kopi af Maria Guerrero teatret i Madrid. Montevideo er en by med elegante strandpromenader og indkøbsgader. Vi får indtryk af det hele, inden vi kører ud på landet, til ranchen Estancia La Rabida, der åbner dørene for os og serverer barbeque, salater og regionale vine. Farmen La Rabida har 650 malkekøer, og der dyrkes majs, hvede, kartofler og byg. Vores besøg giver os et unikt indblik i livet på en farm i Uruguay.

Efter morgenmaden kører vi til havnen, og sejler tilbage til til Buenos Aires, hvor vi skal bo den sidste nat.

Om aftenen oplever vi et legendarisk tango show, mens vi nyder en lækker middag.

Alle planlagte afgange

15 dage Pris Rejseleder Status Information
1. nov 17 til
15. nov 17
31.900 kr Kirsten Gynther Holm Udsolgt Forespørg Årets rejse 2017
Viktors Farmor baggrundsbillede