Logo

Patagonien

I Andreas Madsens fodspor

Storslået natur i det sydligste af Sydamerika – med en dansk krølle. Og for at tage det sidste først: Vi besøger vandrebyen El Chaltén i Argentina, der kun er på landkortet takket være en stædig jyde. Andreas Madsen slog sig ned på egnen i starten af 1900-tallet, og som første bosætter byggede han fårefarmen Estancia Fitz Roy. I dag ejer oldebarnet Fitz Roy Madsen familiens ejendom, der ligger smukt med udsigt til Fitz Roy bjerget. I dette smukke område tager vi på flere vandreture.

Spektakulære oplevelser venter i Torres del Paine National Park, Chile, og i Los Glaciares nationalparken, som er på Unescos verdensarvliste, sejler vi langs gletsjeren Perito Morenos sydvæg med mulighed for at iagttage de blå isfacader. Perito Moreno er berømt for sin 60-70 meter høje gletsjervæg, der jævnligt kælver.

Se dagsprogram
Regioner: Sydamerika
Lande: Argentina Chile
14 dage Pris Rejseleder Status Information
27. okt 19 til
9. nov 19
29.900 kr Lukas Bo Lützer Udsolgt Forespørg
3. nov 19 til
16. nov 19
30.900 kr Sebastian Warming Garanteret afrejse Bestil rejse Afrejse fra Billund Lufthavn
26. jan 20 til
8. feb 20
30.900 kr Kurt Simonsen Få pladser tilbage Bestil rejse
24. feb 20 til
8. mar 20
30.900 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse
25. okt 20 til
7. nov 20
31.700 kr Sebastian Warming Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund Lufthavn
8. nov 20 til
21. nov 20
31.700 kr Line Raft Calum Ledige pladser Bestil rejse
Vis alle afgange Vis færre

Vi krydser Magellanstrædet og fortsætter syd på gennem Ildlandet til Ushuaia, som er verdens sydligst beliggende by. Indbyggertallet har i de seneste år været kraftigt stigende og ligger omkring 60-70.000 indbyggere. Vi sejler på Beagle Strædet, og hvis vi er heldige, kan vi fotografere søløver på klods hold, mens de ligger og soler sig på de små klippeøer.

Der venter store naturoplevelser i de to nationalparker Torres del Paine og Tierra del Fuego, både fra bus og på vandreture. Vilde heste, kondorer, flokke af flamingoer og store panoramaudsigter møder os. Ved søen Lago Rosa stopper vejen. De kalder stedet Verdens Ende.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Efter ankomst til Buenos Airestager vi på byrundtur.
Buenos Aires er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og ofte sammenlignet med Paris. Her finder man en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

På vores byrundtur oplever vi 9. juli Avenue, verdens bredeste boulevard med syv kørebaner i hver retning, som forbinder den nordlige og sydlige del af millionbyen. Vi ser den store plads, Plaza de Mayo med bl.a. den lyserøde regeringsbygning Casa Rosada og domkirken hvor frihedskæmperen San Martins mausoleum findes. Vi skal også en tur i forskellige interessante bydele: San Telmo med de brolagte gader, hvor der spilles tangomusik, og La Boca med de farvestrålende huse oprindeligt malet med rester af skibsmaling fra havnen. Vi ser desuden det fashionable kvarter Palermo med parkerne, og Recoleta, hvor bl.a. Eva Peron kendt som Evita ligger begravet på den store kirkegård.

Herefter kører vi til vores hotel, hvor vi har én overnatning.

Om aftenen mødes vi til middag og et storslået tango-show, som i sandhed får ”Vild med dans” til at blegne.

Måltider: Aftensmad

Vi flyver til Calafate, hvor fra vi kører 3-4 timer til den meget smukt beliggende vandreby El Chaltén. Byen ligger ved foden af de to berømte bjerge Fitz Roy og Cerro Torre, i den sydlige del af Patagoniens indlandsis.

Men El Chaltén gemmer ikke kun på flotte naturoplevelser og et udgangspunkt for trekking i Andesbjergene. For danskere gemmer byen på en særlig interessant historie. Byen ville nemlig ikke være til, hvis det ikke var for en stædig jyde, der i begyndelse af det forrige århundrede smøgede ærmerne op og satte El Chaltén på landkortet.

I starten af 1900-tallet rejste den eventyrlystne matros Andreas Madsen til El Chaltén, hvor han som første bosætter i området byggede fårefarmen Estancia Fitz Roy, der ligger med udsigt til Fitz Roy bjerget. Her boede han med sin familie ind til 1950, hvor familien efter hustruens død flyttede til Bariloche. I 2012 overtog Andreas Madsens oldebarn Fitz Roy Madsen familiens gamle ejendom.

Om eftermiddagen tager vi forbi Andreas Madsens gård og tager en snak om hans tid i Patagonien. Vi ser gården udefra og nyder den skønne udsigt i området.

Vi har to overnatninger i El Chaltén.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag skal vi på vandretur i de smukke omgivelser. Vi kører 10 km nord for El Chaltén, hvor fra vi tager på en let til moderat hård vandretur op en flot gletsjer og videre til den smukke blå Capari sø. Fra søen er der en hel unik udsigt til Ritz Roy bjerget og de omkringliggende bjergspidser. Herefter vandrer vi ned til El Chaltén. Vandreturen tager i alt ca. 6-7 timer, og vi tager os god tid for at nyde udsigterne undervejs.

For de, der ikke har mod på den lange vandretur, bliver der mulighed for at nøjes med at vandre i et smukt skovområde langs med en flod. En lettere tur på ca. 2-3 timer.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag tager vi på vandretur til et af de bedste udkigspunkter i området. Det er en let til moderat hård vandretur på ca. 7 timer i alt. Fra udkigspunktet er der en fantastisk udsigt til det imponerende bjerg Cerro Torre. Det er en overvældende oplevelse af stå ved foden af dette smukke bjerg.

Der vil blive arrangeret en lettere vandretur på et par timer for de, der ikke har mod på vandreturen til udkigspunktet til Cerro Torre.

Om eftermiddagen kører vi til El Calafate, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og frokost

Tidligt om morgenen kører vi ud for at opleve Los Glaciares nationalparken. Denne park er på Unescos verdensarvliste. Gletsjerne, som parken har navn efter, viser os en 10.000 år gammel verden: kold og vild. Den mest berømte gletsjer er Perito Moreno, der ligger i den sydvestlige ende af Argentino Lake, ca. 80 km fra El Calafate. Gletsjeren er opkaldt efter en berømt argentinsk opdagelsesrejsende fra 1800-tallet, og det er en af de få gletsjere i verden, der stadig er i bevægelse.

Jævnligt sker det, at dens 60 m. høje front frigør nogle isvægge så høje som bygninger, og de falder ned i Rico Bend eller Canal de los Tempanos. Her fortsætter de med at flyde langs kanalen til søen. Således kommer gletsjeren tættere på Magellan halvøen på den modsatte søbred. Denne cyklus tager fire til seks år, og den deler søen i to dele.

Vi skal på en safari med båd, en tur på godt en time. Vi sejler overfor gletsjerens sydvæg med mulighed for at iagttage de blå isfacader i den 60-70 m. høje gletsjervæg.

Efter denne enestående naturoplevelse kører vi tilbage til hotellet.

Måltider: Morgenmad og frokost

Tidlig om morgenen bliver vi afhentet af en firehjulstrækkerbus og kører syd på. Turen deles med andre turister.
Efter ca. 4 timer krydser vi grænsen til Chile og fortsætter til Torres del Paine nationalparken.

Nationalparken Torres del Paine er et imponerende bjergområde med gletchere, ismarker og turkisblå søer som kontrast til de grønne dale.

Mere end 100 forskellige fuglearter holder til her. Især kondoren er kendt. Men også flokke af flamingoer er et almindeligt syn i området. Der er ligeledes mange gunacoer og nandu-strudse. Ved indgangen til nationalparken er der en fantastisk panoramaudsigt til de berømte tårne ”Las Torres”, som nationalparken er kendt for. Vi oplever de mange smukke søer og nyder de flotte udsigter.

Vi er fremme ved vores hotel først på aftenen. Vi har en overnatning ved parken.
NB. På rejserne i januar og februar 2020 har vi 2 overnatninger i Punta Natales.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi udforsker nationalparken til fods på en kortere og en længere vandretur. Vi oplever igen nogle af de mange smukke søer og nyder de flotte udsigter i dette fantastiske landskab.

Hen på eftermiddagen kører vi syd på til Puerto Natales, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Punta Arenas. Vi gør holdt undervejs og nyder de smukke udsigter.
Efter ankomst til Punta Arenas tager vi på en  byrundtur.

Vi har én overnatning i Punta Arenas.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag skal vi på en ca. 10 timers køretur med en offentlig turistklassebus gennem Ildlandet til Ushuaia. Vi kører først øst på, hvorefter vi krydser Magellanstrædet og fortsætter syd på gennem Ildlandet til Ushuaia, i den sydlige spids af Sydamerika. Vi har to overnatninger i Ushuaia.

Ushuaia er verdens sydligst beliggende by, hvis vi ser bort fra den chilenske flådebase Puerto Williams på den modsatte side af Beagle Strædet. Indbyggertallet har i de seneste år været kraftigt stigende og ligger omkring 60-70.000 indbyggere. Lidt flere end de få indianere, som beboede området for allerede 10.000 år siden. Ushuaia betyder på de lokale indianeres sprog ”den dybe bugt, der vender mod vest”. Mod nord strækker Andes-bjergene sig højt mod himlen, og her findes store gletsjere, turkisgrønne bjergsøer og dybe dale med tørvemoser. Turismen og i særdeleshed naturen tiltrækker flere og flere mennesker. Fra Ushuaia afsejler også de fleste krydstogtskibe mod den Antarktiske Halvø i den korte sæson fra slutningen af november til marts.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag går turen til Tierra del Fuego nationalparken, ca. 12 km vest for Ushuaia. Nationalparken dækker et areal på 63.000 hektar, hvoraf kun en lille del er åben for besøgende og resten er beskyttet for adgang.

Vi kommer forbi en lille jernbane, som oprindeligt blev bygget for at transportere byggematerialer til fængslet i Ushuaia. I slutningen af 1800-tallet blev vogne trukket af okser, som senere blev erstattet af små damplokomotiver. Vi kører ind over smukke sletter, hvor vilde heste græsser.

Omkring os tårner de sneklædte bjergtoppe sig op. Undervejs gør vi stop, hvor vi kan gå nogle korte ture til bl.a. et vandfald.

Vi følger en smal og snoet vej gennem frodig bevoksning og bliver introduceret for nogle af de mange enestående planter, og bliver vidne til, hvordan bæverne har gjort deres lidt uheldige indtog og bygget dæmninger. Oprindeligt blev 25 par bragt hertil fra Canada for at etablere en pelsindustri. Man mener, at de nu har formeret sig til ca. 100.000 bævere. Det største problem er, at deres dæmninger forårsager oversvømmelser, som betyder, at bevoksningen dør.

For enden af vejen når vi til søen Lago Roca. Der er herfra 3079 km til Buenos Aires ad vejen Ruta 3. Man forstår hvorfor de kalder det Verdens Ende.

Vi fortsætter til bugten Bahia Lapataia, som er halvt ferskvand fra floden og halvt havvand fra Beagle Strædet.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden tager vi på en sejltur på Beagle Strædet. Hvis vi er heldige, bliver der undervejs mulighed for at fotografere søløver på klods hold, mens de ligger og soler sig på de små klippeøer. En stor han kan veje op til 350 kg, og disse hanner ses ofte med deres harem af de halvt så store hunner.

Masser af havfugle kan observeres undervejs, og måske er vi heldige at se både albatrosser og pingviner. Her er også store skarvkolonier.
Senere kører vi til lufthavnen for at flyve til Buenos Aires, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til lufthavnen hvor hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
27. okt 19 til
9. nov 19
29.900 kr Lukas Bo Lützer Udsolgt Forespørg
3. nov 19 til
16. nov 19
30.900 kr Sebastian Warming Garanteret afrejse Bestil rejse Afrejse fra Billund Lufthavn
26. jan 20 til
8. feb 20
30.900 kr Kurt Simonsen Få pladser tilbage Bestil rejse
24. feb 20 til
8. mar 20
30.900 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse
25. okt 20 til
7. nov 20
31.700 kr Sebastian Warming Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund Lufthavn
8. nov 20 til
21. nov 20
31.700 kr Line Raft Calum Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede