Hvad søger du?

Patagonien

I Andreas Madsens fodspor

Storslået natur i det sydligste af Sydamerika – med en dansk krølle. Som første bosætter byggede Andreas Madsen i starten af 1900-tallet fårefarmen Estancia Fitz Roy. Vi besøger huset i bjerglandsbyen El Chaltén og tager på smukke vandreture i det fantastiske område.

Flere spektakulære oplevelser venter i nationalparkerne Torres del Paine og Los Glaciares. Vi sejler langs Perito Morenos 60-70 meter høje gletsjervæg, der jævnligt kælver.

I verdens sydligst beliggende by Ushuaia vandrer vi i Tierra del Fuego nationalparken og tager på sejltur Beagle Strædet, hvor vi kan fotografere søløver på klos hold samt se pingviner og albatrosser.

På rejsen oplever vi også vilde heste, guanakoer, kondorer, strudse og flamingoer.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Patagonien
Regioner: Sydamerika
Lande: Argentina Chile
14 dage Pris Rejseleder Status Information
15. jan 23 til
28. jan 23
33.990 kr Lukas Bo Lützer Udsolgt Forespørg
8. feb 23 til
21. feb 23
33.590 kr Aud Kristina Nørgaard Garanteret afrejse Bestil rejse
12. nov 23 til
25. nov 23
33.990 kr Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi oplever både den argentinske og chilenske del af Patagonien
  • Vi får store naturoplevelser i tre nationalparker
  • Vi tager på flotte vandreture med udsigter til nålespidse bjerge og gletsjere
  • Vi ser bl.a. kondorer, guanakoer, strudse, flamingoer, søløver, pingviner og albatrosser
  • Vi imponeres af gletsjer Perito Moreno, der er en af de få gletsjere i verden, der ikke svinder ind
  • Vi får et unikt indblik i dansk nybygger-historie i Argentina

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver mod Buenos Aires.

Efter ankomst til Buenos Aires tager vi på byrundtur.
Buenos Aires er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og ofte sammenlignet med Paris. Her finder man en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

På vores byrundtur oplever vi 9. juli Avenue, verdens bredeste boulevard med syv kørebaner i hver retning, som forbinder den nordlige og sydlige del af millionbyen. Vi ser den store plads, Plaza de Mayo med bl.a. den lyserøde regeringsbygning Casa Rosada og domkirken hvor frihedskæmperen San Martins mausoleum findes. Vi skal også en tur i forskellige interessante bydele: San Telmo med de brolagte gader, hvor der spilles tangomusik, og La Boca med de farvestrålende huse oprindeligt malet med rester af skibsmaling fra havnen. Vi ser desuden det fashionable kvarter Palermo med parkerne, og kører forbi Recoleta, hvor bl.a. Eva Peron kendt som Evita ligger begravet på den store kirkegård.

Herefter kører vi til vores hotel, hvor vi har én overnatning.

Om aftenen mødes vi til middag og et storslået tango-show, som i sandhed får ”Vild med dans” til at blegne.

Måltider: Aftensmad

Tidlig næste morgen flyver vi til Calafate, hvor fra vi kører 3-4 timer til El Chaltén. Undervejs ser vi guanako, strudse og måske en kondor højt oppe på himlen. Og er vejret med os, får vi en flot panoramaudsigt til Cerro Tore og Fitz Roay bjergmassivet samt Argentinas største gletsjer, Viedma. Vi gør frokoststop ved La Leona Roadhouse, der blev bygget af familien Jensen i slutningen af 1800-tallet. Her kunne nybyggerne bo og spise, inden de sejlede over La Leona floden, for at fortsætte videre nordvest på.

Først på eftermiddagen ankommer vi til den meget smukt beliggende vandreby El Chaltén. Byen ligger i 400 meters højde ved foden af de to berømte bjerge Fitz Roy og Cerro Torre, i den sydlige del af Patagoniens indlandsis.

Men El Chaltén gemmer ikke kun på flotte naturoplevelser og et udgangspunkt for trekking i Andesbjergene. For danskere gemmer byen på en særlig interessant historie. Byen ville nemlig ikke være til, hvis det ikke var for en stædig jyde, der i begyndelse af det forrige århundrede smøgede ærmerne op og satte El Chaltén på landkortet.

I starten af 1900-tallet rejste den eventyrlystne matros Andreas Madsen til El Chaltén, hvor han som første bosætter i området byggede fårefarmen Estancia Fitz Roy, der ligger med udsigt til Fitz Roy bjerget. Her boede han med sin familie ind til 1950, hvor familien efter hustruens død flyttede til Bariloche. I 2012 overtog Andreas Madsens oldebarn Fitz Roy Madsen familiens gamle ejendom.

Om eftermiddagen vandrer vi ud langs Las Vueltas floden til Andreas Madsens gård og tager en snak om hans tid i Patagonien. Turen er på ca. 5 km. i alt og ad en forholdsvis flad rute.

Vi har to overnatninger i El Chaltén.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag skal vi på vandretur i de smukke omgivelser. Vi kører med bus 15 km nord for El Chaltén, hvor fra vi vandrer op gennem et smukt naturskovområde med flotte udsigter undervejs. Efter 4,5 km gør vi stop ved udsigtspunktet til gletsjeren Piedras Blancas og gletsjersøen foran.
De, der ikke har mod på den lange vandretur videre, kan returnere samme vej tilbage til bussen. Den kortere tur er på i alt 9 km og tager ca. 3-4 timer.
Resten af gruppen fortsætter gennem skov og højlandsslette og med udsigter til Fitz Roy bjergmassivet, der kulminerer ved den smukke blå Capri sø. Her fra begynder nedstigningen langs Las Vueltas floddalen, og ned til El Chaltén.

Dagens vandring: 17 km. Akkumuleret højdemeter: 900 meter opad, 1.000 meter nedad, ca. 6-7 timer.

Der er også mulighed for at blive tilbage i El Chaltén og nyde udsigterne herfra – samt byens caféer og restauranter.

Måltider: Morgenmad og frokostmadpakke

I dag tager vi på vandretur til et af de bedste udkigspunkter i området. Fra udkigspunktet er der en fantastisk udsigt til det imponerende bjerg Cerro Torre og Fitz Roy floddalen nedenfor. Herfra er der mulighed for at fortsætte mod Cerro Torre søen – eller vandre tilbage til El Chaltén. Den kortere tur er på i alt 9 km og tager ca. 3 timer.
Resten af gruppen fortsætter ned gennem Fitz Roy floddalen og gennem naturskov og ender oppe ved Cerro Torre søen.
Det er en overvældende oplevelse at stå ved foden af dette smukke bjerg med sø, gletsjere og de tre nålespidse bjergspidser.

Dagens vandring: 20 km. Akkumuleret højdemeter: 600 meter opad, 600 meter nedad, ca. 7-8 timer.

Igen er det også muligt at blive tilbage i El Chaltén, hvis man ikke ønsker at vandre.

Sidst på eftermiddagen kører vi til El Calafate, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og frokostmadpakke

Om formiddagen kører vi ud for at opleve Los Glaciares nationalparken. Denne park er på Unescos verdensarvliste. Gletsjerne, som parken har navn efter, viser os en 10.000 år gammel verden: kold og vild. Den mest berømte gletsjer er Perito Moreno, der ligger i den sydvestlige ende af Argentino Lake, ca. 80 km fra El Calafate. Gletsjeren er opkaldt efter en berømt argentinsk opdagelsesrejsende fra 1800-tallet, og det er en af de få gletsjere i verden, der stadig er i bevægelse. Gletsjeren er på hele 254 km2.

Jævnligt sker det, at dens 60 m. høje front frigør nogle isvægge så høje som bygninger, og de falder ned i Brazo Rico eller Canal de los Tempanos. Her fortsætter de med at flyde langs kanalen til søen. Således kommer gletsjeren tættere på Magellan halvøen på den modsatte søbred. Denne cyklus tager fire til seks år, og den deler søen i to dele.

Vi starter med at gå ad et rampe-stisystem, der bringer os helt tæt på gletsjervæggen. Herefter sejler vi ca. 1 time med båd. Vi sejler langs gletsjerens nordvæg med mulighed for at iagttage de blå isfacader i den 60-70 m. høje gletsjervæg. Ind i mellem høres en høj rumlen, og pludselig falder et stort stykke isvæg ned med et kæmpe plask.

Efter denne enestående naturoplevelse kører vi tilbage til hotellet.

Måltider: Morgenmad og frokost

Tidlig om morgenen kører vi med bus mod syd. Undervejs kan vi være heldige at se guanakoer, strudse og flamingoer samt kondorer.
Efter ca. 3-4 timer krydser vi grænsen til Chile og fortsætter til Torres del Paine nationalparken.

Nationalparken Torres del Paine er et imponerende bjergområde med gletchere, ismarker og turkisblå søer som kontrast til de grønne dale.

Mere end 100 forskellige fuglearter holder til her. Især kondoren er kendt. Men også flokke af flamingoer er et almindeligt syn i området. Der er ligeledes mange guanakoer og nandu-strudse. Ved indgangen til nationalparken er der en fantastisk panoramaudsigt til de berømte tårne ”Las Torres”, som nationalparken er kendt for. Vi oplever de mange smukke søer og nyder de flotte udsigter.

Vi er fremme ved vores hotel i Puerto Natales om aftenen. Vi har to overnatninger i Puerto Natales.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører tilbage til Torres Del Paine nationalparken, hvor vi udforsker nationalparken til fods på to vandreture på 5-10 km. hver. Turene tilpasses i forhold til vejr og vind. Vi ser guanakoer, rovfugle, flamingoer, og er vi meget heldige en puma eller en gaffelhjort.

Måltider: Morgenmad og frokostmadpakke

Efter morgenmaden kører vi til Punta Arenas. Turen tager ca. 3 timer. Efter ankomst til Punta Arenas tager vi på en byrundtur. Punta Arenas ligger lige ud til Magellanstrædet, og var før åbningen af Panamakanalen i 1914 et vigtigt omdrejningspunkt i skibsfarten mellem Stillehavet og Atlanterhavet. I slutningen af 1800-tallet/starten af 1900-tallet immigrerede mange europæere til Punta Arenas, hvor de drev store fårefarme. Det er i dag den største by i det sydlige Patagonien.

Vi har én overnatning i Punta Arenas.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag skal vi på en ca. 10-12 timers køretur med en offentlig turistklassebus gennem Ildlandet til Ushuaia. Vi kører først 2-3 timer øst på, hvorefter vi krydser Magellanstrædet med bil/bus-færge og fortsætter syd på gennem Ildlandet til Ushuaia, i den sydlige spids af Sydamerika. Undervejs krydser vi grænsen mellem Chile og Argentina.

Ushuaia er verdens sydligst beliggende by, hvis vi ser bort fra den chilenske flådebase Puerto Williams på den modsatte side af Beagle Strædet. Indbyggertallet har i de seneste år været kraftigt stigende og ligger omkring  70.000 indbyggere. Lidt flere end de få indianere, som beboede området for allerede 10.000 år siden. Ushuaia betyder på de lokale indianeres sprog ”den dybe bugt, der vender mod vest”. Mod nord strækker Andes-bjergene sig højt mod himlen, og her findes store gletsjere, turkisgrønne bjergsøer og dybe dale med tørvemoser. Turismen og i særdeleshed naturen tiltrækker flere og flere mennesker. Fra Ushuaia afsejler også de fleste krydstogtskibe mod den Antarktiske Halvø i den korte sæson fra slutningen af november til marts.

Vi har to overnatninger i Ushuaia.

Måltider: Morgenmad og frokostmadpakke

Efter morgenmaden tager vi på en sejltur på Beagle Strædet. Hvis vi er heldige, bliver der undervejs mulighed for at fotografere søløver på klods hold, mens de ligger og soler sig på de små klippeøer. En stor han kan veje op til 350 kg, og disse hanner ses ofte med deres harem af de halvt så store hunner.

Masser af havfugle kan observeres undervejs, og måske er vi heldige at se både albatrosser og pingviner. Her er også store skarvkolonier.

Vi har eftermiddagen fri på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag går turen til Tierra del Fuego nationalparken, ca. 12 km vest for Ushuaia. Nationalparken dækker et areal på 63.000 hektar, hvoraf kun en lille del er åben for besøgende og resten er beskyttet for adgang.

Vi kører langs med en lille jernbane, som oprindeligt blev bygget for at transportere byggematerialer til fængslet i Ushuaia. I slutningen af 1800-tallet blev vogne trukket af okser, som senere blev erstattet af små damplokomotiver. Vi kører ind over smukke sletter, hvor vilde heste græsser.

Omkring os tårner de sneklædte bjergtoppe sig op. Undervejs gør vi stop, hvor vi kan gå nogle korte ture til bl.a. et vandfald.

Vi følger en smal og snoet vej gennem frodig bevoksning og bliver introduceret for nogle af de mange enestående planter, og bliver vidne til, hvordan bæverne har gjort deres lidt uheldige indtog og bygget dæmninger. Oprindeligt blev 25 par bragt hertil fra Canada for at etablere en pelsindustri. Man mener, at de nu har formeret sig til ca. 100.000 bævere. Det største problem er, at deres dæmninger forårsager oversvømmelser, som betyder, at bevoksningen dør.

For enden af vejen når vi til søen Lago Roca. Der er herfra 3079 km til Buenos Aires ad vejen Ruta 3. Man forstår hvorfor de kalder det Verdens Ende.

Vi fortsætter til bugten Bahia Lapataia, som er halvt ferskvand fra floden og halvt havvand fra Beagle Strædet.

Senere kører vi til lufthavnen for at flyve til Buenos Aires, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til lufthavnen hvor hjemrejsen begynder.

For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam. 

Måltider: Måltider på flyet 

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
15. jan 23 til
28. jan 23
33.990 kr Lukas Bo Lützer Udsolgt Forespørg
8. feb 23 til
21. feb 23
33.590 kr Aud Kristina Nørgaard Garanteret afrejse Bestil rejse
12. nov 23 til
25. nov 23
33.990 kr Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse