Hvad søger du?

Sydamerika i farver

Rio, Buenos Aires, Iguazu og Montevideo

Argentina, Brasilien – og Uruguay. Drømmer du om at opleve de ikoniske byer Rio de Janeiro og Buenos Aires – så er rejsen her. I tilgift får du et tredje ikonisk sted: Det storslåede vandfald Iguazu på grænsen mellem Brasilien og Argentina.

Og du får også en flig af noget mere ukendt: Lille Uruguay med hovedstaden Montevideo og den gamle by Colonia de Sacramento. Montevideo folder sig smukt omkring bugten af samme navn. Det er en elegant by, og på en byrundtur ser vi blandt andet teatret Solis, der er en tro kopi af nationalteatret Maria Guerero i Madrid.

Brostensbelagte gader og livlige farver, der minder om Lissabon, finder vi i Uruguays ældste by Colonia de Sacramento der er udnænvt til verdensarv og er en ofte brugt kulisse til film. Herfra tager det kun 1 time at sejle over floden Plata – så er vi i Buenos Aires.

Se dagsprogram
12 dage Pris Rejseleder Status Information
22. feb 23 til
5. mar 23
27.990 kr Lukas Bo Lützer Garanteret afrejse Bestil rejse
9. okt 23 til
20. okt 23
27.990 kr Allan Spangsberg Nielsen Ledige pladser Bestil rejse

Argentinas hovedstad er en charmerende blanding af europæisk aristokrati og sydamerikansk puls. Vi kommer godt rundt i byen, for eksempel omkring San Telmo, hvor der spilles tange musik i gaderne, og La Boca med de farvestrålende huse. Vi har desuden en dag til at leve os ind i byen på egen hånd, og er til et stort tango-show.

Rio de Janeiro er en af verdens mest passionerede byer. Sig Rio – og der dukker straks billeder op af Copacabana, Ipanema, samba og karneval. Vi har 3 nætter i Rio og får den storslåede udsigt over byen - både fra Corcovado-bjerget med Kristus-figuren, og fra Sukkertoppen med kabelbanen. Der er også tid til en tur langs Copacabana på egen hånd.

Men vi går også bag facaden, når vi besøger en kunstner i boheme-kvarteret Santa Teresa og senere er på guidet tur i en favela, hvor vi dvæler særligt ved et stort kunstværk, der begyndte som en leg for kvarterets fattige børn. Vi kommer også forbi den farverige trappe Selaron.

Så meget om byerne. Et absolut højdepunkt er vandfaldende Iguazu, som vi ser fra både den argentinske og den brasilianske side. Vi flyver mellem alle stederne – på den måde kommer vi nemmest om ved de store afstande i Sydamerika.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi oplever Rio de Janeiro med Kristus-figuren og Sukkertoppen
  • I Buenos Aires oplever vi de farverige bydele
  • Vi ser vandfaldene Iguazu fra både den argentinske og den brasilianske side
  • Vi får en guidet rundtur i favela i Rio
  • Vi oplever elegante Montevideo i Uruguay
  • I Colonia de Sacramento oplever vi Verdens kulturarv
  • Vi får vinsmagning på vingård i Uruguay

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra Kastrup Lufthavn via Madrid mod Sydamerika.

Uruguay er Latinamerikas mindste land, men selv om det ligger i skyggen af de to mægtige nationer
Brasilien og Argentina, så tag ikke fejl: Landet har sin helt egen identitet. Her ser man både elegante strandpromenader og hesteridende cowboys. Vi bruger et par dage på at samle indtryk af Uruguay.

Vi lander i hovedstaden Montevideo, og tager straks på byrundtur. Byen er smukt beliggende ned til floden Rio de La Plata. Dens beliggenhed kan føres tilbage til grundlæggelsen som fæstning i 1726, hvor de spanske soldater bevogtede skibenes indsejling til Rio de la Plata floden. Da de stensatte fæstningsmure efterhånden faldt sammen begyndte Montevideo at antage det europæiske og varierede udseende, som kan opleves i dag. Montevideo har en usædvanlig og spændende moderne arkitektur, samt en charmerende gammel bydel.

Vi starter vores byrundtur i den gamle bydel, og besøger bl.a. Grundlovspladsen, hvorfra tidligere regeringer styrede landet. Metropolitana katedralen og regeringsbygningen Cabildo er placeret på hver sin side af pladsen, omkring hvilken man tydeligt ser bygningernes inspiration fra den franske Belle Epoque. Vi fortsætter til Uafhængighedspladsen, der rummer den gamle byport, Artigas mausoleet og en flere smukke bygninger, bl.a. Solis teatret, der ligner et smykke og er en tro kopi af nationalteatret Maria Guerrero i Madrid. Vi ser også regeringspaladset, hvis neoklassiske græske bygning med facade, indervægge, kupler og søjler belagt med marmor er et imponerende bygningsværk.

I oplandet omkring Montevideo findes mange vingårde, som på grund af klimaet dyrker smagfulde vine. Den karakteristiske uruguayske Tannat druesort stammer oprindelig fra Frankrig, men har tilpasset sig klima og jordbund i Uruguay, hvorved den er blevet nationaldruesorten. Vi kører til vingården Bodega Pizzorno, der gennem fire generationer har produceret udsøgt vin. Vi får en rundvisning i vingården og markerne. Vi får efterfølgende serveret frokost, hvor vi samtidig smager nogle af deres velsmagende vine.

Vi vender tilbage til Montevideo, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Frokost med vinsmagning

Efter morgenmaden kører vi til den ældste by i Uruguay, Colonia de Sacramento, der ligger ud til Rio de la Plata-bugten. Sacramento blev grundlagt i 1680 af portugiserne, men i mere end 100 år kæmpede Spanien og Portugal om herredømmet. Spanien trak det længste strå, og i dag er den koloniale fortid meget tydelig i Sacramento. Husene er restaureret og malet i livlige farver, der minder om det gamle Lissabon. En nostalgisk atmosfære skabes af byens brostensbelagte stræder med gadelygter over husdørene og blomsterkasser i vinduerne. Byen er ofte brugt som filmkulisse. Colonia de Sacramento er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Vi tager på byrundtur og går gennem de brostensbelagte gader i det historiske kvarter og ser fortet, havnen, det spanske og portugisiske museum og de små, charmerende butikker. Vi fortsætter via midtbyen til gågaden og den gamle tyrefægterarena.

Vi har én overnatning i Colonia de Sacramento.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi til havnen og sejler til Buenos Aires. Turen over Rio de la Plata-bugten tager ca. 1 time.

Buenos Aires er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk,farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

På vores byrundtur oplever vi 9. de Julio Avenue, verdens bredeste boulevard, vi ser den store plads, Plaza de Mayo, samt regeringsbygningen Casa Rosada, domkirken og parlamentet. Vi skal også en tur i forskellige interessante bydele: San Telmo, hvor der spilles tangomusik i gaderne, og La Boca med de små farvestrålende huse. Vi ser desuden Palermo parkerne og Recoleta, byens mest elegante kvarter.

Om aftenen mødes vi til middag og et storslået tango-show, som i sandhed får ”Vild med dans” til at blegne.

Vi har to overnatninger i Buenos Aires.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har dagen fri til på egen hånd at udforske Buenos Aires. Rejselederen har flere gode forslag til både sightseeing og shopping.

Måltider: Morgenmad

Vi flyver til Iguazú, hvor vi skal opleve de verdensberømte vandfald.

I dag ser vi de fantastiske vandfald fra den brasilianske side. Der er 270 fald i tre kms bredde og et fald på ca. 80 m. Faldene er bredere end Victoria Falls og højere end Niagara Falls. Vandet falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov, og alt er indrammet af Iguazú nationalparkens 185.000 ha. Vi tager på en vandretur, der starter fra Das Cataratas Hotel og slutter i canyonen ved Devil’s Throat (Djævlens Gab), en vandring på ca. en time.

Herefter kører vi til vores hotel, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi skal på tur på den argentinske side af vandfaldene. Her kommer vi endnu tættere på. Ved det 90 m. høje fald ”Djævlens Gab” kan man føle de stærke vandstænk på huden og opleve at se store regnbuer i luften. På dette sted vælter 1500 m3 vand ud over kanten i sekundet.

Den første vandretur, vi skal på,er en 500 m lang sti, hvor vi ovenfra ser faldene Two Sisters, Bosseti, Adam and Eve, Bernabe Mendez, Mbiguá og San Martín. Derefter skal vi på en vandring nedenfor vandfaldene.

Vi vender herefter tilbage til vores hotel.

Måltider: Morgenmad

Midt på dagen flyver vi til Rio de Janeiro, Brasilien. Vi har eftermiddagen fri på egen hånd, hvor der bl.a. er mulighed for at gå en tur langs Copacabana stranden.

Vi har tre overnatninger i Rio de Janeiro.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi stiger om bord på et miljøvenligt el-tog, som ikke forurener den velbevarede Atlanterhavsskov, som er en del af Tijucas National Park. Vi ankommer til Cristo Redentor, og ved statuens fødder finder vi den smukkeste udsigt over Rio de Janeiro. Cristo Redentor, den berømte kristusstatue, som står på det 710 meter høje bjerg Corcovado, er på listen over verdens syv vidundere.

Herefter går turen til Sugar Loaf kabelbanen, der bringer os op til Sugarloaf Mountain i ca. 400 meters højde. Kabelbanen var den 3. bane, der blev anlagt – i hele verden. Den har fragtet personer siden 1912. Herfra er der en utrolig smuk udsigt, der bl.a. inkluderer Copacabana, Flamengo, Serro do Mar bjergkæden, nabobyen Niterói osv.

Måltider: Morgenmad

Vi besøger Santa Teresa kvarteret, som ligger på en bjergskråning med fantastisk udsigt til byens centrum og Guanabara-bugten. Santa Teresa var engang byens mest eksklusive område, inden de velhavende beboere flyttede til strandkvarterene ved Copacabana og Ipanema. I 1960’erne til 1980’erne flyttede mange lokale kunstnere til Santa Teresa, og derfor er kvarteret meget malerisk med hyggelig stemning og brostensbelagte gader.

Vi besøger en lokal kunstner og ser desuden den farverige trappe ’Escadaria Selaron’, som er et berømt kunstværk fra den chilensk-fødte kunstner Jorge Selarón.

Efter frokost skal vi på en guidet tur i en favela, hvor vi bl.a. skal se et lokalt projekt. Projekt Morrinho blev oprettet i 1997, og er et stort kunstværk over Rios mange favelaer - lavet af mursten. Et kunstværk der startede som en leg for de fattige børn i favelaen, men som sidenhen er blevet berømt på diverse kunstmesser i Europa. Vi hører hele historien om projektet og bliver vist rundt af en af grundlæggerne.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har dagen fri på egen hånd til at se mere af Rio de Janeiro. Rejselederen har flere gode forslag til både sightseeing og shopping.

Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, og vores hjemrejse starter.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
22. feb 23 til
5. mar 23
27.990 kr Lukas Bo Lützer Garanteret afrejse Bestil rejse
9. okt 23 til
20. okt 23
27.990 kr Allan Spangsberg Nielsen Ledige pladser Bestil rejse