Hvad søger du?

Sydamerika i farver – udvidet rejse

Rio, Buenos Aires, Iguazu og Montevideo

Denne rejse er en udvidet version af rejsen Sydamerika i farver, hvor vi har ekstra tid i Uruguay, Buenos Aires og Iguazu.

Vi har flere vinsmagninger i Uruguay og Buenos Aires og besøger en olivenoliegård i Uruguay. I Buenos Aires besøger vi et af verdens bedste teatre med unik arkitektur og akustik samt oplever street art i et charmerende kvarter.

Ved Iguazu ser vi nærmere på et af verdens største vandkræftværker, og kommer helt tæt på de fantastiske vandfald. Og vi har fortsat god tid til at opleve den ikoniske by Rio de Janeiro.

Se dagsprogram
15 dage Pris Rejseleder Status Information
2. apr 23 til
16. apr 23
34.490 kr Aud Kristina Nørgaard Garanteret afrejse Bestil rejse
5. nov 23 til
19. nov 23
33.990 kr Irene Hellvik Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • I Rio de Janeiro i Brasilien ser vi Kristus-figuren og besøger Sukkertoppen
  • Vi oplever Buenos Aires i Argentina med sine farverige bydele
  • Vi ser vandfaldene Iguazu fra både den argentinske og den brasilianske side – til fods og i båd
  • Vi besøger Itaipu, et af verdens største vandkræftværker
  • Vi kommer på en guidet rundtur i favela i Rio
  • Vi oplever elegante Montevideo i Uruguay og verdens kulturarv i Colonia de Sacramento
  • Vi får flere udsøgte vinsmagninger

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afgang fra Kastrup Lufthavn via Madrid med kurs mod Uruguay.

Uruguay er Latinamerikas mindste land, men selv om det ligger i skyggen af de to mægtige nationer
Brasilien og Argentina, så tag ikke fejl: Landet har sin helt egen identitet. Her ser man både elegante strandpromenader og hesteridende cowboys. Vi bruger et par dage på at samle indtryk af Uruguay.

Vi lander i hovedstaden Montevideo, og tager straks på byrundtur. Byen er smukt beliggende ned til floden Rio de La Plata. Dens beliggenhed kan føres tilbage til grundlæggelsen som fæstning i 1726, hvor de spanske soldater bevogtede skibenes indsejling til Rio de la Plata floden. Da de stensatte fæstningsmure efterhånden faldt sammen begyndte Montevideo at antage det europæiske og varierede udseende, som kan opleves i dag. Montevideo har en usædvanlig og spændende moderne arkitektur, samt en charmerende gammel bydel.

Vi starter vores byrundtur i den gamle bydel, og besøger bl.a. Grundlovspladsen, hvorfra tidligere regeringer styrede landet. Metropolitana katedralen og regeringsbygningen Cabildo er placeret på hver sin side af pladsen, omkring hvilken man tydeligt ser bygningernes inspiration fra den franske Belle Epoque. Vi fortsætter til Uafhængighedspladsen, der rummer den gamle byport, Artigas mausoleet og en flere smukke bygninger, bl.a. Solis teatret, der ligner et smykke og er en tro kopi af nationalteatret Maria Guerrero i Madrid.

Vi ser også regeringspaladset, hvis neoklassiske græske bygning med facade, indervægge, kupler og søjler belagt med marmor er et imponerende bygningsværk.

Vi har to overnatninger i Montevideo.

Måltider: Frokost og aftensmad

I oplandet omkring Montevideo findes mange vingårde, som på grund af klimaet dyrker smagfulde vine. Den karakteristiske uruguayske Tannat druesort stammer oprindelig fra Frankrig, men har tilpasset sig klima og jordbund i Uruguay, hvorved den er blevet nationaldruesorten. Vi kører til vingården Bodega Pizzorno, der gennem fire generationer har produceret udsøgt vin. Vi får en rundvisning i vingården og markerne. Vi får efterfølgende serveret frokost, hvor vi samtidig smager nogle af deres velsmagende vine.

Vi fortsætter til Bodega Juanicó, hvor Don Francisco Juanico allerede i 1830 byggede en underjordisk kælder og startede produktion af vine af meget høj kvalitet. Vi smager på nogle af de gode vine sammen med snacks og hjemmelavet brød.

Hen på eftermiddagen vender vi tilbage til Montevideo.

Måltider: Morgenmad og frokost med vinsmagning

Uruguay producerer noget af verdens bedste olivenolie. En blanding af god jord og vejrforhold giver optimale betingelser for at oliventræerne i Uruguay. Vi starter dagen med at køre til Finca La Primavera, der via avanceret teknologi producerer udsøgt olivenolie. Vi får en rundvisning på gården og hører om produktionen.

Herefter kører vi til den ældste by i Uruguay, Colonia de Sacramento, der ligger ud til Rio de la Plata-bugten. Sacramento blev grundlagt i 1680 af portugiserne, men i mere end 100 år kæmpede Spanien og Portugal om herredømmet. Spanien trak det længste strå, og i dag er den koloniale fortid meget tydelig i Sacramento. Husene er restaureret og malet i livlige farver, der minder om det gamle Lissabon. En nostalgisk atmosfære skabes af byens brostensbelagte stræder med gadelygter over husdørene og blomsterkasser i vinduerne. Byen er ofte brugt som filmkulisse. Colonia de Sacramento er på UNESCOS liste over verdens kulturarv.

Vi tager på byrundtur og går gennem de brostensbelagte gader i det historiske kvarter og ser fortet, havnen, det spanske og portugisiske museum og de små, charmerende butikker. Vi fortsætter via midtbyen til gågaden og den gamle tyrefægterarena.

Vi har én overnatning i Colonia de Sacramento.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi til havnen og sejler til Buenos Aires. Turen over Rio de la Plata-bugten tager ca. 1 time.

Buenos Aires er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk,farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

På vores byrundtur oplever vi 9. de Julio Avenue, verdens bredeste boulevard, vi ser den store plads, Plaza de Mayo, samt regeringsbygningen Casa Rosada, domkirken og parlamentet. Vi skal også en tur i forskellige interessante bydele: San Telmo, hvor der spilles tangomusik i gaderne, og La Boca med de små farvestrålende huse. Vi ser desuden Palermo parkerne og Recoleta, byens mest elegante kvarter.

Om aftenen mødes vi til middag og et storslået tango-show, som i sandhed får ”Vild med dans” til at blegne.

Vi har to overnatninger i Buenos Aires.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om formiddagen besøger vi et af Buenos Aires’ vartegn, Teatro Colon. Den elegante bygning går på grund af sin arkitektur og akustik for at være en af verdens fem bedste teatre på linje med Scala i Milano og operahuset i Paris. Teatret åbnede i 1908 og har siden dannet skole inden for ballet, opera og klassisk musik.

Herefter fortsætter vi til kvarteret Coghlan. Her boede i slutninge af 1800-tallet mange irske og engelske immigranter, især efter ingeniøren John Coghlan stod for at udbygge jernbanen, så den også fik en station i Coghlan. Coghlan har siden udviklet sig til at være et kunstner kvarter og her ses masser af gadekunst (street art) rundt om i området. I det charmerende kvarter ses desuden mange tradtionelle irske/engelske huse og bygninger. Vi slutter turen af ved Coghlan togstationen og den smukke jernbro.

Vi slutter dagen af med vinsmagning og middag på den hyggelige vinbar Vinos de Culto Bistró.

Måltider: Morgenmad og aftensmad med vinsmagning

Vi har dagen fri til på egen hånd at udforske Buenos Aires. Rejselederen har flere gode forslag til både sightseeing og shopping.

Måltider: Morgenmad

Vi flyver til Iguazú og kører fra lufthavnen til Itaipú, der er et vandkraftværk på floden Paraná hvor floden danner grænse mellem Paraguay og Brasilien. Itaipú blev opført af et brasiliansk konsortium 1975-82 i et samarbejde mellem de to lande. Det er et af verdens største vandkraftværker med 20 turbiner og en samlet effekt på 14.000 MW. Værket producerer ca. 20% af Brasiliens energi og ca. 75% af Paraguays. Dæmningen er i alt 7.919 m lang og består dels af en ca. 4.500 m lang vold af naturmaterialer, primært sten og ler, dels af en 196 m høj, hul betonkonstruktion, der bl.a. rummer værkets 20 turbiner, samt 14 sluser til overløbskanaler.

Vi besøger besøgscentret og kører derefter med bus rundt for at se dæmningen og gør stop ved forskellige udsigtspunkter.

Herefter kører vi til vores hotel i Foz do Iguacu, hvor vi har 3 overnatninger.

Måltider: Morgenmad og frokostmadpakke

I dag ser vi de fantastiske Iguazú vandfald fra den brasilianske side. Der er 270 fald i tre kms bredde og et fald på ca. 80 m. Faldene er bredere end Victoria Falls og højere end Niagara Falls. Vandet falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov, og alt er indrammet af Iguazú nationalparkens 185.000 ha. Vi tager på en vandretur, der starter fra Das Cataratas Hotel og slutter i canyonen ved Devil’s Throat (Djævlens Gab), en vandring på ca. en time.

Herefter skal vi med eldrevet jeep 3 km gennem junglen. Undervejs kan vi være heldige at se både fugle og dyr. Ved foden af det smukke Macuco vandfald tager vi med motorbåd ind og får set Iguazu vandfaldene fra en helt ny vinkel. Husk regnfrakke for det kan ikke undgås at blive lidt våd.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi skal på tur på den argentinske side af vandfaldene. Her kommer vi endnu tættere på. Ved det 90 m. høje fald ”Djævlens Gab” kan man føle de stærke vandstænk på huden og opleve at se store regnbuer i luften. På dette sted vælter 1500 m3 vand ud over kanten i sekundet.

Den første vandretur, vi skal på,er en 500 m lang sti, hvor vi ovenfra ser faldene Two Sisters, Bosseti, Adam and Eve, Bernabe Mendez, Mbiguá og San Martín. Derefter skal vi på en vandring nedenfor vandfaldene. 

Vi kører herefter til lufthavnen for at flyve til Rio de Janeiro. Vi har fire overnatninger i Rio de Janeiro.

Måltider: Morgenmad, frokostmadpakke og aftensmad

Vi stiger om bord på et miljøvenligt el-tog, som ikke forurener den velbevarede Atlanterhavsskov, som er en del af Tijucas National Park. Vi ankommer til Cristo Redentor, og ved statuens fødder finder vi den smukkeste udsigt over Rio de Janeiro. Cristo Redentor, den berømte kristusstatue, som står på det 710 meter høje bjerg Corcovado, er på listen over verdens syv vidundere.

Herefter går turen til Sugar Loaf kabelbanen, der bringer os op til Sugarloaf Mountain i ca. 400 meters højde. Kabelbanen var den 3. bane, der blev anlagt – i hele verden. Den har fragtet personer siden 1912. Herfra er der en utrolig smuk udsigt, der bl.a. inkluderer Copacabana, Flamengo, Serro do Mar bjergkæden, nabobyen Niterói osv.

Måltider: Morgenmad

Vi besøger Santa Teresa kvarteret, som ligger på en bjergskråning med fantastisk udsigt til byens centrum og Guanabara-bugten. Santa Teresa var engang byens mest eksklusive område, inden de velhavende beboere flyttede til strandkvarterene ved Copacabana og Ipanema. I 1960’erne til 1980’erne flyttede mange lokale kunstnere til Santa Teresa, og derfor er kvarteret meget malerisk med hyggelig stemning og brostensbelagte gader.
Vi besøger en lokal kunstner og ser desuden den farverige trappe ’Escadaria Selaron’, som er et berømt kunstværk fra den chilensk-fødte kunstner Jorge Selarón.

Efter frokost skal vi på en guidet tur i en favela, hvor vi bl.a. skal se et lokalt projekt. Projekt Morrinho blev oprettet i 1997, og er et stort kunstværk over Rios mange favelaer - lavet af mursten. Et kunstværk der startede som en leg for de fattige børn i favelaen, men som sidenhen er blevet berømt på diverse kunstmesser i Europa. Vi hører hele historien om projektet og bliver vist rundt af en af grundlæggerne.

Måltider: Morgenmad

Vi har dagen fri på egen hånd. Rejselederen har flere gode forslag til både sightseeing og shopping.

Om aftenen mødes vi og spiser afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har dagen fri på egen hånd til at se mere af Rio de Janeiro.

Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, og vores hjemrejse starter.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

15 dage Pris Rejseleder Status Information
2. apr 23 til
16. apr 23
34.490 kr Aud Kristina Nørgaard Garanteret afrejse Bestil rejse
5. nov 23 til
19. nov 23
33.990 kr Irene Hellvik Ledige pladser Bestil rejse