Logo

Brasilien

Amazonas, Iguazú og Rio

Privat krydstogt i verdens største regnskov. Intet mindre kan gøre det på denne rejse til Amazonas og Brasilien. Vi sejler med en 3 etagers båd og indlogeres i kahytter med aircondition og privat badeværelse.

Vi sejler i et af de mest velbevarede og vildeste områder i Amazonas – blandt andet Jaú National Park som blev oprettet i 1980. Nationalparken blev i 2003 nomineret på listen over verdens kulturarv af UNESCO. Dyrelivet i denne region er meget mangfoldige sammenlignet med andre ubeskyttede områder i Amazonas.

Fra vores skib udgår daglige ekspeditioner, i mindre både eller speedbåde, primært omkring Rio Negro, som er en sideflod til Amazonas.

Se dagsprogram
Regioner: Sydamerika
Lande: Brasilien
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vi besøger bl.a. en indfødt familie, og en aften rykker vi middagen ind på en strand og får fortalt historier om tilværelsen i Amazonas, mens vi sidder omkring bålet.

Nøglen til eventyret er Manaus, der er hovedstad i hele Amazonas og udskibningshavn for selv store containerskibe, selv om den ligger 1500 km fra lysten. Vi er på rundvisning i Manaus og ser blandt andet det smukke operahus fra 1896.

Efter krydstogtet flyver vi til et andet højdepunkt: Iguazú-vandfaldene på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay. Vi kommer tæt på de brølende vandfald, som betragtes som et af verdens største natur-undere. Men mere end det. Vi besøger en landsby for Guarani folket. Når vi ankommer, holder de en ceremoni for os. Siden følger en traditionel middag. Vær forberedt på en magisk aften. 

Vi har to nætter på øen Ilha Grande, som har et af verdens rigeste økosystemer. Og vi runder af med manér: Rio de Janeiro. Kristusfiguren, kabelbane til Sukkertoppen, rundtur i en favela - og en lektion i samba – skal nok sørge for, at Brasilien og Sydamerika prenter sig i hukommelsen for evigt.

Højdepunkter:

  • Sejlads i Amazonas – Verdens største regnskov
  • Iguazú-faldene – De imponerende vandfald på grænsen imellem Paraguay, Argentina og Brasilien
  • Besøg ved Guarani-folkene
  • Rio De Janeiro – Sambaens hovedstad

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København og ankommer til Fortaleza, som ligger ved kysten af Atlanterhavet. Her bliver vi indlogeret på et hotel i nærheden af lufthavnen.

Der er ikke inkluderet aftensmad denne dag, men der findes flere restauranter i nærheden af hotellet.

Måltider: På flyet

Vi tager tidligt imod lufthavnen og flyver til Manaus. Vi spiser enten morgenmad på hotellet eller får pakket en lunchbox vi kan tage med i lufthavnen. Efter ankomst i Manaus tjekker vi ind på vores hotel.

Om eftermiddagen tager vi på byrundtur i Manaus. Vi starter ved den charmerende strandpromenade Ponta Negra – det mest eksklusive kvarter i byen. Vi går ind til centrum for at besøge Amazon Theatre – det kendte og smukke operahus fra 1896. Operahuset er en af hovedattraktionerne i Manaus, og er et symbol på den periode, hvor produktion af gummi skabte rigdom og storhed i byen.

Vi kommer forbi den smukke retsbygning, og den charmerende plads Largo de São Sebastião. Byrundturen fortsætter på markedet Adolpho Lisboa Municipal, der er bygget i art nouveau stil. På markedet ser vi lokale produkter, der viser vaner, kulturer og traditioner fra Amazonas folket.

Aftenen er til fri benyttelse. De næste 5 dage skal vi sejle dybt ind i Amazonasjunglen, og her venter os store og mindeværdige oplevelser. Amazonas strækker sig over 9 lande, men den største del af området tilhører Brasilien. Dyrelivet er helt unikt.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmad kører vi til Novo Airao, hvor vores Amazonas eventyr starter. Vi ankommer til Novo Airao ved middagstid, og stiger om bord på vores private krydstogt i verdens største regnskov. Vi sejler med en 3 etagers båd, og vi bliver indlogeret i kahytter med aircondition og privat badeværelse.

Vi sejler i et af de mest velbevarede og vildeste områder i Amazonas – blandt andet Jaú National Park som blev oprettet i 1980. Nationalparken blev i 2003 nomineret på listen over verdens kulturarv af UNESCO. Dyrelivet i denne region er meget mangfoldige sammenlignet med andre ubeskyttede områder i Amazonas. Vi sejler mod regionen Anavilhanas, mens vi nyder en dejlig frokost om bord.

Om eftermiddagen spejder vi efter farverige papegøjer, pungstære og rødhalede jacamar. Vi ser forhåbentlig også de sjældne, lyserøde floddelfiner. Forskning viser, at de lyserøde floddelfiner har tilpasset deres lydnavigationer til de snævre forhold i floderne. Når de kæmpestore regnskove i Amazonas bliver oversvømmet, svømmer delfinerne nemlig rundt mellem træerne, rødderne og buskene i det lave vand.

Vi får muligheden for at køle af i Rio Negro floden, som er en 2000 km lang sideflod til Amazonasfloden. Floden som har fået sit navn efter den mørke farve, indeholder mere end 800 forskellige fiskearter.

Vi sejler tilbage til båden, og sætter kursen mod Madadá lookout, som giver en spektakulært udsigt over Rio Negro. Vi spiser aftensmad på båden, og resten af aftenen er til fri disposition.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi vågner op til junglens mange lyde og spiser morgenmad på båden. Herefter tager vi ud på en 3 timers vandring igennem regnskoven. Vi går til Madadá hulerne. Undervejs giver vores lokale guide os et lille kursus i, hvordan man overlever i junglen. På vejen tilbage besøger vi en lokal ranch, som viser os frugthaven.

Vi vender tilbage til båden, og der er igen tid til at køle kroppen af i Rio Negro, inden frokosten serveres.

Vi sejler med speedbåd ud til en indfødt familie, som vil fortælle os om deres lokale traditioner. Det er meget spændende at høre deres fortællinger om en anderledes livstil.

Om aftenen sejler vi til ”Sleepy Beach” på Rio Jaú, hvor vi lægger anker natten over. Vi sidder rundt om bålet på stranden, spiser aftensmad og lytter til regnskovens spektakulære lyde. Efter aftensmaden er der historiefortælling fra de indfødte rundt om bålet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen på Sleepy Beach. Herefter sejler vi til IBAMA-basen, som er indgangen til Jaú National Park. Vi sejler på Jaú floden, som er en flod af spejllignende farvande, mens vi holder udkig efter fuglene.

Vi fortsætter på Pauini floden og udforsker dens bifloder, der er fyldt med sten og små vandfald. Efter aftensmaden sejler vi ud i vores mindre båd. Vi spotter alligatorer og andre natdyr med en lygte.

Vi kryber til køjs efter endnu en oplevelsesrig dag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag besøger vi de indfødte i Aturiá samfundet og får et godt indblik i, hvordan det er at bo i junglen. Vi lærer om lokale skikke, leger med børnene, lærer om kunsthåndværk, svømmer i floden, ser deres frugthave med lækre frugter osv.

Efter frokost på båden tager vi på vandretur igennem regnskoven. Vi når frem til Sucuriju vandfaldet, hvor vi forhåbentlig kan se diverse pattedyr. Efter vandreturen har vi muligheden for at bade og blive nedkølet i vandfaldet.

Vi sejler tilbage til IBAMA-basen, og forlader Jaú National Park.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi vågner op til en lækker amerikansk morgenmad på båden. Vi er desværre nået til den sidste dag på Amazonfloden og sejler tilbage til Novo Airao, hvor vi startede vores cruise. Måske får vi igen mulighed for at se de specielle og lyserøde floddelfiner.

Så kører vi til lufthavnen i Manaus og flyver derfra ved eftermiddagstid. Vi ankommer til Foz do Iguazú om aftenen.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag skal vi opleve de fantastiske vandfald fra den brasilianske side. Der er 270 fald i tre kms bredde og et fald på ca. 80 m. Faldene er bredere end Victoria Falls og højere end Niagara Falls. Vandet falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov, og alt er indrammet af Iguazú nationalparkens 185.000 ha. Vandfaldene betragtes som et af verdens største naturvidundere.

Der er flere udkigssteder og naturskønne vandrestier omkring vandfaldene. Vi ser bl.a. vandfaldene fra den 1200 meter lange gangbro, hvilket garanterer en storslået oplevelse. Udover vandfaldene er parken også hjemsted for flere arter af planter og fugle. Her findes figentræer, trompettræer, orkideer, tukaner, papegøjer osv.

Aftenen skal vi tilbringe med Guarani folket. Når vi ankommer til landsbyen, holder de en ceremoni for os, der indeholder dans, mad og et tobaksritual. Efterfølgende snakker vi med dem og lærer dem lidt at kende omkring et bål, ledsaget af en traditionel middag, bestående af fisk, ristet majs, søde kartofler, maniok, naturlig juice og vand. Kom med et åbent sind og vær forberedt på en magisk aften.   

Vi tager også på vandring i skoven. Turen tager ca. 2 timer, der bliver udleveret lommelygter, og det anbefales at have lukkede sko på.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag skal vi opleve Foz do Iguazú fra den argentinske side. Her kommer vi endnu tættere på faldene. Ved det 90 m. høje fald ”Djævlens Gab” kan man føle de stærke vandstænk på huden og man kan opleve at se de store regnbuer i luften. På dette sted vælter der 1500 m3 vand ud over kanten i sekundet. Husk et ekstra memory card til kammeraet – herfra kan man tage postkort-lignende fotos.

Den argentinske side er i øvrigt mere rustik end den brasilianske, med smukke vandrestier i området.

Vi spiser aftensmad i Foz do Iguazú, og aftenen er til fri benyttelse.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi står tidligt op, og kører mod lufthavnen i Foz do Iguazú, hvorfra vi flyver til Rio de Janeiro.

Efter ankomst sejler vi ud til Ilha Grande, hvor vi har 2 overnatninger. Øen Ilha Grande ligger ud for Rio de Janeiros kyst. Med ingen veje og biler på øen, har øen sin helt egen karakteristika, og er kendt for sine smukke landskaber, der omfatter tropiske strande, en overflod af grønt og smukke bjerglandskaber. Ilha Grande har et af verdens rigeste økosystemer, og er et sted fuld af biodiversitet og bevarelse. Øen rummer bl.a. mange truede arter, herunder brøleaben.

Ilha Grande byder både på små vandfald, mange vandrestier, smukke laguner og Lopes Mendes stranden, som betragtes som en af de smukkeste strande i Brasilien.

Vi spiser aftensmad på Ilha Grande.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om formiddagen tager vi på en privat bådtur. Vi sejler mod Lagoa Azul – en fantastisk lagune med næsten gennemsigtigt vand, smukke kulisser og smukke, farverige fisk.

OBS: Snorkel er ikke inkluderet i prisen, men kan lejes i små butikker på øen.

Vi fortsætter til Freguesia de Santana stranden – en hyggelig strand, som ligger tæt ved kirken i Santana. Santana var den først beboede by på Ilha Grande.

Vi vender tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen, og resten af dagen er til fri disposition indtil vi mødes til middag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi sejler tilbage til Rio de Janeiro, hvor vi skal tilbringe rejsens sidste 3 nætter.

Vi spiser aftensmad i Rio. Og så bydes vi op til dans. Ledsaget af en instruktør, får vi 1 times lektion i den brasilianske dans samba. En rigtig sjov og mindeværdig oplevelse.

Bagefter kan sambaen prøves af, for der er arrangeret en 3 timers tur til en ægte brasiliansk natklub, og transport tilbage til hotellet

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi stiger om bord på et miljøvenligt el-tog, som ikke forurener den velbevarede atlanterhavsskov, som er en del af Tijucas National Park. Vi ankommer til Cristo Redentor, hvor vi ved statuens fødder finder den smukkeste udsigt over Rio de Janeiro. Cristo Redentor, den berømte kristusstatue, som står på det 710 meter høje bjerg Corcovado, er på listen over verdens syv vidundere. Frokosten serveres i Rio.

Herefter går turen til Sugar Loaf kabelbanen, der bringer os op til Sugarloaf Mountain i ca. 400 meters højde. Kabelbanen var den 3. bane, der blev anlagt – i hele verden. Den har fragtet personer siden 1912. Herfra er der en utrolig smuk udsigt, der bl.a. inkluderer Copacabana, Flamengo, Serro do Mar bjergkæden, nabo byen Niterói osv.

Efter denne byrundtur på knap 8 timer, er resten af aftenen til fri benyttelse.

Måltider: Morgenmad og frokost

I Brasilien eksisterer der desværre en skarp kontrast mellem de rige og de fattige. Casa de Santa Ana er et plejehjem for fattige og ældre, som tilbyder mange forskellige aktiviteter for de ældre. Vi besøger dette projekt, og får muligheden for at deltage i nogle af aktiviteterne.
Plejehjemmet ligger i Cidade de Deus (Guds by), og dette område blev inspiration til bogen og filmen ”City of God”. Efter besøget på plejehjemmet tager vi på en guidet tur i denne bydel. Vi ser en del af favelaen, og lærer mere om det daglige liv i dette samfund.

Herefter spiser vi frokost, inden vi kører tilbage på hotellet.

Dette er den sidste aften i Rio, og aftenen er til fri benyttelse.

Måltider: Morgenmad og frokost

Det er desværre tid til at sætte kursen mod lufthavnen. Vi rejser hjem med store oplevelser i bagagen - efter en helt fantastisk rejse til Brasilien.

Måltider: Morgenmad

Vi ankommer til København.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede