Hvad søger du?

Brasilien

Amazonas, Iguazú og Rio

Hvor skal man begynde, når talen falder på Brasilien? Rio. Copacabana. Amazonas. Farver. Glæde. Samba. Musik. Listen er uendelig. Hvorfor ikke opleve det hele selv?

På denne rundrejse har vi lagt vægt på oplevelser i verdens største regnskov. Med 4 overnatninger på en lodge i Amazonas tager vi på daglige ekspeditioner i mindre både eller speedbåde. Vi går på opdagelse i regnskoven, ser lyserøde floddelfiner og besøger indfødte i regnskoven.

Efter vores eventyr i Amazonas flyver vi til et andet højdepunkt: Iguazú-vandfaldene på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay. Vi kommer tæt på de brølende vandfald, som betragtes som et af verdens største natur-vidundere.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Brasilien
Regioner: Sydamerika
Lande: Brasilien
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

På en sviptur til den argentinske side er vi desuden på besøg hos Guarani folket, og vises rundt i landsbyen af en beboer.

Vi runder af med manér i Rio de Janeiro. Kristusfiguren og kabelbanen til Sukkertoppen er selvfølgelige indslag, men vi graver os dybere ned i storbyen med rundtur i en favela, besøg på et plejehjem og i et kunstnerkvarter. Desuden sætter vi en dag af til at udforske det grønne Rio – blandt andet går vi en tur i den tropiske regnskov Tijuca, der regnes for en af verdens største byskove.

Nøglen til rundrejsen er Manaus, der er hovedstad i hele Amazonas og udskibningshavn for selv store containerskibe, selv om den ligger 1500 km fra kysten. Vi kommer godt rundt om både natur og kultur. Brasilien prenter sig i hukommelsen for evigt.

Rejsens højdepunkter:

  • Amazonas – Verdens største regnskov
  • Iguazú – De imponerende vandfald på grænsen imellem Paraguay, Argentina og Brasilien
  • Besøg i lokal landsby ved Guarani-folket
  • Rio De Janeiro – Sambaens hovedstad
  • Guidet tur i favela

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

På de fleste ture flyver vi med KLM og har en mellemlanding i Amsterdam. Flyveturen til Amsterdam tager ca. halvanden time og herefter ca. 9 timer over Atlanterhavet til Fortaleza.

Vi ankommer til Fortaleza sidst på eftermiddagen. Her bliver vi indlogeret på et hotel i nærheden af lufthavnen.

Måltider: På flyet og aftensmad ved ankomst

Vi tager på dagstur til strandene Morro Branco og Fontes. De to strande er en del af Beberibe regionen ved østkysten, og ligger ca. 85 km fra Fortaleza. Her befinder vi os i et af de tørreste områder i Brasilien. Morro Branco stranden danner et enestående landskab af klippe- og sandstensformationer der spænder fra gule til orange og rødlige farver, hvilket giver en meget smuk kontrast til havet. Vi vandrer på Morro Branco, hvor vi får mulighed for at se klipperne, gå i deres labyrinter og se det farverige sand.

Vi tager også en køretur i små buggies og mærker den fantastiske brise fra Atlanterhavet og nyder udsigten til de farverige klippeformationer.

Vi fortsætter til Fontes stranden, hvor vi nyder resten af dagen og spiser frokost. Herefter sætter vi sætter kurs mod lufthavnen i Fortaleza og flyver til Manaus.  

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi tager på byrundtur i Manaus. Vi starter ved den charmerende strandpromenade Ponta Negra – det mest eksklusive kvarter i byen. 

Vi kommer forbi den smukke retsbygning, og den charmerende plads Largo de São Sebastião. Byrundturen fortsætter på markedet Adolpho Lisboa Municipal, der er bygget i art nouveau-stil. På markedet ser vi lokale produkter, der viser vaner, kulturer og traditioner fra Amazonas folket.

Resten af dagen er til fri benyttelse. De næste 5 dage skal vi ind i Amazonasjunglen, og her venter store og mindeværdige oplevelser. Amazonas strækker sig over 9 lande, men den største del af området tilhører Brasilien.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi tager tidligt afsted til Juma Lodge i regnskoven, hvor vi har 4 overnatninger. Turen til lodgen tager ca. 3 timer i bus og båd. Undervejs stopper vi for at observere det bemærkelsesværdige ”Meeting of the Waters”, hvor Rio Negro-floden og den sandfarvede Solimões-flod løber side om side i hele 6 km uden at blandes -  og således danner den store Amazonas flod.  Rio Negro som har fået sit navn efter den mørke farve, indeholder mere end 800 forskellige fiskearter.

Efter vores frokost på lodgen, tager vi på kanotur og udforsker små hjørner af den oversvømmede regnskov. Undervejs spejder vi efter farverige papegøjer, pungstære og rødhalede jacamar. Vi ser forhåbentlig også de sjældne, lyserøde floddelfiner. Forskning viser, at de lyserøde floddelfiner har tilpasset deres lydnavigationer til de snævre forhold i floderne. Når de kæmpestore regnskove i Amazonas bliver oversvømmet, svømmer delfinerne nemlig rundt mellem træerne, rødderne og buskene i det lave vand.

Når mørket et ved at falde på, tager vi på endnu en spændende ekspedition. Denne gang medbringer vi lommelygter og spejder efter alligatorer og andre natdyr.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi står tidligt op og tager på udkig efter fugle ved solopgang og hører regnskovens spektakulære lyde. Herefter vender vi tilbage til lodgen og spiser morgenmad. 

Om formiddagen tager vi en vandretur i regnskoven og vores jungleguide fortæller mere om dyrelivet i regnskoven, planterne og deres brug og værdi for de indfødte.

Inden solnedgang sejler vi ud og spejder b.la. efter piratfisk, der også kan blive dagens aftensmad. Efter middagen tilbyder en af ​​vores lokale guider et lille foredrag om traditioner, kultur og hverdagen i Amazonas.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager endnu en vandretur og udforsker regnskoven. Dagens frokost bliver lavet over bål i smukke omgivelser.

Om eftermiddagen besøger vi en indfødt familie, som vil fortælle os om deres lokale traditioner. Det er meget spændende at høre deres fortællinger om en anderledes livsstil. De fortæller bl.a. om, hvordan de bruger planterne som medicin. Vi ser også, hvordan de producerer cassava mel, som er en af regionens vigtigste økonomiske ressourcer.

Aftenen tilbringes på lodgen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden skal vi se Amazonas største træart i både højden og bredden - det store Sumaúma-træ, ca. 300 år gammel, og op til 40 meters højde.

Vores jungleguide viser også, hvordan de fremstiller lokalt håndværk ved brug af babassu-blade og andre genstande fra regnskoven.

Sidst på aftenen tager vi en sidste vandretur i regnskoven. Det er en meget autentisk oplevelse at høre regnskovens mange lyde, mens mørket falder på. 

Tilbage på lodgen har vi den sidste overnatning i Amazonas, inden vi i morgen flyver til de store vandfald i det sydlige Brasilien.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Det er tid til at forlade den store Amazonas regnskov efter nogle oplevelsesrige dage. På vej mod Manaus stopper vi for at se Pirarucu-fisken. Pirarucu-fisken er verdens største ferskvandsfisk. Den kan blive op til 3 meter lang og veje op til 350 kg.

I det sydlige Brasilien venter der os nye og store oplevelser. Vi kører til lufthavnen i Manaus og flyver derfra til Iguazú.

Måltider: Morgenmad

I dag skal vi opleve de fantastiske vandfald fra den brasilianske side. Der er 275 fald i tre km’s bredde og et fald på ca. 80 m. Faldene er bredere end Victoria Falls og højere end Niagara Falls. Vandet falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov, og alt er indrammet af Iguazú nationalparkens 185.000 ha. Vandfaldene betragtes som et af verdens største naturvidundere.

Der er flere udkigssteder og naturskønne vandrestier omkring vandfaldene. Vi ser bl.a. vandfaldene fra den 1200 meter lange gangbro, hvilket garanterer en storslået oplevelse. Udover vandfaldene er parken også hjemsted for flere arter af planter og fugle. Her findes figentræer, trompettræer, orkideer, tukaner, papegøjer osv.

Senere på eftermiddagen kører vi til Marco das Três Fronteiras – et hyggeligt sted med udsigt til Iguazu og Paraná floderne. Herfra kan vi både se til Argentina og Paraguay på samme tid. Vi spiser også aftensmad her og slutter dagen af med et kulturelt danseshow.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag skal vi opleve Foz do Iguazú fra den argentinske side. Efter at have krydset grænsen, tager vi et langsomt kørende tog til vandfaldene.

På den argentinske side kommer vi endnu tættere på faldene. Ved det 90 m. høje fald ”Djævlens Gab” kan man føle de stærke vandstænk på huden og man kan opleve at se de store regnbuer i luften. På dette sted vælter der 1500 m3 vand ud over kanten i sekundet. Husk et ekstra memory card til kameraet – herfra kan man tage postkort-lignende fotos.

Den argentinske side er i øvrigt mere rustik end den brasilianske, med smukke vandrestier i området.

Hvis man har lyst, kan der på dagen tilkøbes en bådtur, som sejler meget tæt på og ind under et af vandfaldene. Husk skiftetøj!

Senere på eftermiddagen besøger vi Guarani folket, som giver os en rundtur i deres hyggelige lille landsby, mens de fortæller om landsbyens religion og tro. Vi ser også deres landbrug med bl.a. søde kartofler, maniok og ananas samt hvordan de udvinder medicin fra planter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi står tidligt op, og kører mod lufthavnen i Iguazú, hvorfra vi flyver til Rio de Janeiro.

I Brasilien eksisterer desværre en skarp kontrast mellem rig og fattig. Casa de Santa Ana er et plejehjem for fattige og ældre, som tilbyder mange forskellige aktiviteter for beboerne. Vi besøger dette projekt, og får mulighed for at deltage i nogle af aktiviteterne.

Plejehjemmet ligger i Cidade de Deus (Guds by), og dette område blev inspiration til bogen og filmen ”City of God”. Efter besøget på plejehjemmet tager vi på en guidet tur i denne bydel. Vi ser en del af favelaen, og lærer mere om det daglige liv i dette samfund.

Herefter spiser vi frokost, inden vi kører tilbage på hotellet.

Vi har 4 overnatninger i Rio de Janeiro.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag skal vi udforske de grønne områder i Rio de Janeiro. Vi besøger både den sydlige, nordlige og vestlige del af byen.

Vi skal bl.a. ind i Tijuca-skoven - en tropisk regnskov i Rio de Janeiro, som hævdes at være en af verdens største byskove, der dækker ca. 32 km². Størstedelen af Tijuca-skoven er sekundær regnskov, som blev genplantet i år 1861 af regeringen, efter de oprindeligt havde fældet det meste af regnskoven for bl.a. at dyrke kaffe. I regnskoven kan vi bl.a. se aber, mindre vandfald og flotte udsigtspunkter over byen.

I løbet af dagen besøger vi også flere parker, hvor vi bl.a. får en flot udsigt over Ipanema og Leblon-strandene, samt går på udkig efter kapivarer og alligatorer i lagunerne. 

Måltider: Morgenmad og frokostpakke

Vi besøger Santa Teresa kvarteret, som ligger på en bjergskråning med fantastisk udsigt til byens centrum og Guanabara-bugten. Santa Teresa var engang byens mest eksklusive område, inden de velhavende beboere flyttede til strandkvarterene ved Copacabana og Ipanema. I 1960’erne til 1980’erne flyttede mange lokale kunstnere til området, og derfor er området meget malerisk med hyggelig stemning og brostensbelagte gader.

Vi besøger en lokal kunstner og ser desuden den farverige trappe ’Escadaria Selaron’, som er et berømt kunstværk fra den chilensk-fødte kunstner Jorge Selarón.

Efter frokost skal vi på en guidet tur i en favela, hvor vi bl.a. skal se et lokalt projekt. Projekt Morrinho blev oprettet i 1997, og er et stort kunstværk over Rios mange favelaer - lavet af mursten. Et kunstværk der startede som en leg for de fattige børn i favelaen, men som sidenhen er blevet berømt på diverse kunstmesser i Europa. Vi hører hele historien om projektet og bliver vist rundt af en af grundlæggerne.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi stiger om bord på et miljøvenligt el-tog, som ikke forurener den velbevarede atlanterhavsskov, som er en del af Tijucas National Park. Vi ankommer til Cristo Redentor, hvor vi ved statuens fødder finder den smukkeste udsigt over Rio de Janeiro. Cristo Redentor, den berømte kristusstatue, som står på det 710 meter høje bjerg Corcovado, er på listen over verdens syv vidundere. 

Herefter går turen til Sugar Loaf kabelbanen, der bringer os op til Sugarloaf Mountain i ca. 400 meters højde. Kabelbanen var den 3. bane, der blev anlagt – i hele verden. Den har fragtet personer siden 1912. Herfra er der en utrolig smuk udsigt, der bl.a. inkluderer Copacabana, Flamengo, Serro do Mar bjergkæden, nabobyen Niterói osv.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er på egen hånd, og der er tid til at nyde strandpromenaden ved Copacabana. Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen.

Måltider: Morgenmad

For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam. 

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os