Hvad søger du?

Chile - Bolivia - Peru

Højdepunkter i Andes

Machu Picchu, Titicaca-søen, Uyuni saltsletterne og Månedalen i Chile. Det er blot nogle få af højdepunkterne på denne rejse gennem Andesbjergene. Og ordet højdepunkt skal tages bogstaveligt. For vi kommer højt op.

Fra Chiles hovedstad Santiago flyver vi til Atacama-ørkenen, hvor vi oplever Månedalens dramatiske landskaber og gejserne ved El Tatio. Herfra fortsætter vi i 4-hjulstrækkere forbi smukke laguner, dramatiske vulkaner og over surrealistiske saltsøer på Bolivias højslette mod hovedstaden La Paz og Titicaca-søen, hvor vi sejler til både Isla del sol og Isla de la Luna. Med bus og tog kører vi mod den legendariske inka-by Machu Picchu i Perus bjerge. Vi har god tid til at dykke ned i inkaernes gamle kultur i Cuzco og Den Hellige Dal, inden rejsen slutter i Perus moderne hovedstad Lima.

Se dagsprogram
18 dage Pris Rejseleder Status Information
7. okt 22 til
24. okt 22
42.990 kr Hugo Nielsen Udsolgt Forespørg Gratis tilslutning fra Billund
26. mar 23 til
12. apr 23
44.990 kr Gert Lynge Sørensen Ledige pladser Bestil rejse Gratis tilslutning fra Billund
6. okt 23 til
23. okt 23
44.990 kr Christina Buck Ledige pladser Bestil rejse Gratis tilslutning fra Billund

Andre højdepunkter på rejsen:

  • Observatorium i det nordlige Chile
  • Bohemebyen Valparaíso på Chiles kyst
  • Inkaernes fantastiske saltterasser i Maras
  • Det smukke Larco Museum i Lima
  • Den sorte Madonna i Copacabana ved Titicacasøen

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet. 

Måltider på flyene

Ankomst til Chiles hovedstad, Santiago.

Vi starter dagens byrundtur ved pladsen Plaza de Armas, hvorudfra byen er vokset igennem århundreder. Her besøger vi en række signifikante bygninger som Metropolitan-katedralen fra det 18. årh. og det centrale postkontor.

Vi besøger også en af Santiagos vigtigste seværdigheder, Museet for Præcolumbiansk Kunst. Museet rummer blandt andet en permanent udstilling af keramikgenstande, tekstiler og skulpturer fra Central- og Sydamerika. Blandt museets højdepunkter findes også de 7000 år gamle Chinchorro-mumier samt artefakter fra inka- og aztekerrigerne. Vi kommer også forbi kvarterer som Concha y Toro, der er bygget i kolonistil med brostensbelagte gader og gamle palæer. Næste stop er Santiagos centrale marked, der har til huse i en smedejernsbygning fra det 19. årh. Det farverige marked byder på en blanding af blomster, frugt og grønt samt alt godt fra havet.

Vi har to overnatninger i Santiago.

Måltider: Måltider i flyet og frokost

Vi begiver os vestpå, ud til kysten, og på vejen til Valparaiso kører vi igennem dalene Curavaci og Casablanca, der er kendt for deres vingårde og frugtplantager.

Kystbyen Valparaiso blev grundlagt i det 16. århundrede og er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. På en busrundtur ser vi blandt andet den nationale kongres, O’Higgins Park og Victoria-pladsen. Efterfølgende går vi mod udsigtsposterne Atkinson og Gervasoni. Et højdepunkt er Valparaisos gamle kabelbane, der stadig forbinder byen.

Vi spiser frokost på en lokal fiskerestaurant og fortsætter derefter mod Viña del Mar, der er kendt for sine smukke parker. Her ser vi byens berømte blomster-ur og slentrer ned af Peru-boulevarden, hvor man kan finde en række traditionelle bygninger som byens casino. I Viña del Mar ser vi også en af Påskeøens ikoniske moai-statuer, der er placeret foran byens palæontologiske og antropologiske museum.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi flyver til Calama i ørkenområdet af det nordlige Chile. Herfra kører vi ca. 100 km til San Pedro de Atacama (2500 m), hvor vi skal bo de næste to nætter. San Pedro de Atacama var centrum i en palæolitisk civilisation, som byggede imponerende klippeforter på de omkransende bjerge.

Om eftermiddagen tager vi på tur til Månedalen, hvor vi skal se solnedgangen. Dalen er skabt over årtusinde som følge af kontinuerligt pres fra Andesbjergene og bjergkæden Cordillera de Domeyko. Med sine klippeformationer og sit rødlige sand er det intet mysterium, hvordan Månedalen fik sit navn.

Vi har to overnatninger i San Pedro de Atacama.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi skal på heldagstur til El Tatio-gejserne og de varme kilder i Puritama. Vi starter meget tidligt om morgenen, da vi skal køre 2-3 timer ud til gejserne. El Tatio-gejserne er et af de største geotermiske områder i verden, og gejserne er særligt aktive om morgenen. Derfor skal vi naturligvis opleve solopgangen herfra. Vi nyder vores morgenmad ved siden af kilderne.

Senere går turen til Puritamas varme kilder. Her skifter vi til badetøj i deres omklædningsrum og hopper i kilderne. Der er otte termiske pools i Puritama med temperaturer fra 25 til 35 grader. Vandet indeholder mineraler, der har forskellige helende egenskaber.

Hvis vejret er til det, tager vi på aftentur til et nærliggende observatorium for at kigge på stjerner. Igennem teleskoper kan man se forskellige typer af stjernetåger.

Vigtig info omkring Puritamas varme kilder: Medbring badedragt, håndklæde og sandaler eller badesko (Underlaget er ujævnt). Der er ikke anbefalet at folk med hjerteproblemer, hypertension eller gravide bader i de varme kilder.

Måltider: Morgenmad og frokost

Kørsel i bus fra San Pedro i Chile til Hito Cajon på grænsen til Bolivia. Her venter en række firehjulstrækkere på at tage os videre. 

I Bolivia starter vi med et besøg til Den Grønne Lagune ved foden af vulkanen Licancabur (5960 m.). Vi fortsætter til Dali-ørkenen og Chalviri-lagunen. Senere besøger vi varme kilder og kogende mudderhuller ved Sol de Mañana. Dagen ender ved Den Røde Lagune, hvor vi håber at kunne spotte flamingoer. Vi skal også se stentræet, Árbol de Piedra.

Vi har én nat på den bolivianske højslette - langt fra alfarvej.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører mod Siloli-ørkenen. Vi ser undervejs farverige laguner, hvor der er mulighed for at se forskellige slags fugle. Vi kører også igennem Stendalen, der er kendt for sine spøjse klippeformationer, og vi ser byerne Alota, Culpina K og San Cristobal. San Cristobal er blevet flyttet fra sin oprindelige placering, fordi en af Bolivias største miner skulle bruge pladsen.

Sidste punkt på dagsordenen er et besøg på en tog-kirkegård fyldt med rustne damptog fra omkring 1890. På den tid var Uyuni et vigtigt knudepunkt for togtrafikken.

Vi har én overnatning i Uyuni.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi begiver os ud til et af turens absolutte højdepunkter: Uyunis saltsletter. De er et resultat af gentagne udtørringer og oversvømmelser fra en stor sø og dækker et areal på mere end 13.000 km².

På vej mod saltsletterne besøger vi den lille by Colachani, hvor vi ser, hvordan de lokale udvinder salt på traditionel vis. Vi fortsætter til Incahuasi-øen i midten af saltsletten. I dette isolerede økosystem finder man blandt andet enorme kaktusser. Herfra er også et flot udsyn over saltsletten. Dernæst rejser vi nordpå mod det præcolumbianske fort, Pucara de Ayque, og de ceremonielle gravkamre ved foden af Thunupa-vulkanen.

Ved midnatstid kører vi til togstationen, hvor vi stiger ombord på et tog til Oruro.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi ankommer til Oruro, hvorfra vi har en 4-timers køretur til La Paz, verdens højest beliggende hovedstad.

Ved ankomst til Bolivias hovedstad tager vi på byrundtur. Turen går igennem lokale markeder med forskellige slags håndværk og remedier til brug i heksekunst. Herefter besøger vi den koloniale bydel, San Fransisco-kirken, Guldmuseet og Murillo-pladsen. Vi ser også byen fra udsigtsposten Mirador de Killi Killi.

Herefter besøger vi den bolivianske Månedal - et naturområde, hvor erosion har nedslidt det meste af et bjerg og skabt massevis af måneagtige skulpturer. Fra den lokale kabelbane får vi et smukt udsyn over La Paz.

Vi har én overnatning i La Paz.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi nord på igennem højlandet langs med Titicacasøen og Andesbjergenes Royal Ranges. Vores mål er Copacabana. Her besøger vi byens kirke og statuen Den Sorte Jomfru. Efter sigende begyndte der at ske mirakler i Copacabana, da statuen blev rejst, og derfor er byen blevet en vigtig pilgrimsdestination. Med båd krydser vi Titicacasøen til Soløen, hvor vi får en typisk lokal picnic kaldet Aptapi. Herefter fortsætter vi til Måneøen, hvor vi besøger inkaruinerne Iñak Uyu.

Vi tager tilbage til Soløen, hvor vi skal overnatte. Inden da skal vi dog besøge Pilcocaina-templet, hvor inkasøskendeparret Manco Capac og Mama Ocllo, ifølge overleveringen, viste sig for at grundlægge solens imperium. For at komme til vores hotel, skal vi på en gåtur til La Escalinata, hvorfra der er et flot overblik over Titicacasøen. Gåturen tager omkring en time.

Vi har én ovenatning på Soløen i Titicacasøen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Til de morgenfriske anbefaler vi solopgangen fra Soløen.

Når vi har spist morgenmad, går vi igennem Yumani til inkatrapperne og Den Evige Ungdoms Kilde. Herefter sejler vi mod La Chincana, en inka-labyrint. Vi ser den hellige sten, La Roca Sagrada, der bliver anset som inkacivilisationens fødested. Efterfølgende vender vi tilbage til Copacabana, hvorfra vi kører mod Kasani, krydser grænsen til Peru og bliver indkvarteret på vores hotel.

Vi har én overnatning i Puno.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi skal på en cirka 10-timers bustur igennem Andesbjergene. Vi besøger blandt andet byen Andahuaylillas, der er kendt for sin smukke barokkirke fra det 17. årh. Grundet kirkens kalkmalerier på vægge og loft, bliver den kaldt for Andresbjergenes Sixtinske kapel. Herefter besøger vi guden Wiracochas Tempel. Sidste stop er La Raya, hvorfra der er en flot udsigt.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant på ruten, inden vi ankommer til Cuzco.

Vi har to overnatninger i Cuzco.

Måltider: Morgenmad og frokost

På dagens byrundtur starter vi med at besøge det, der er tilbage af inkaernes berømte soltempel, Koricancha. Vi kommer selvfølgelig til Cuzcos Plaza de Armas, hvor vi skal se den imponerende katedral, hvorefter vi kører lidt ud af byen for at se Sacsayhuaman.

Sacsayhuaman er et overvældende kompleks, hvis formål sandsynligvis oprindeligt var et var et religiøst tempel – men som senere blev til et fæstningsværk under inkaernes kampe med de spanske conquistadorer. Komplekset udgøres af enorme sten, som fungerer som uindtagelige mure – nogle af stenene er op til 9 meter høje og murene op til 360 meter brede. Komplekset er forbundet via døre, trapper og tunneler, så det har været et sindrigt system med utrolig stor betydning for inkaerne. Det tog inkaerne 50 år at opføre Sacsayhuaman og hele 20.000 mand indgik i arbejdet, og det er selvsagt stadig en gåde, hvordan de flyttede rundt på så kolosalt store sten og fik dem til at passe som fod i hose på hinanden.

Slutteligt besøger vi værkstedet Inca’s Expression, hvor vi skal høre om peruanske naturprodukter og deres helende og ernæringsmæssige egenskaber. 

Efter frokost er dagen på egen hånd, og der er rig mulighed for at udforske Cuzco, som bl.a. har mange spændende museer. Besøg fx koka-museet i den hyggelige bohemebydel San Blas.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter en tidlig morgenmad kører vi til Ollantaytambo for at stige på toget mod Aguas Calientes, som ligger for foden af Machu Picchu. Togturen tager godt halvanden time og går igennem et malerisk bjerglandskab, som henrykker de fleste. Vi ankommer til Aguas Calientes, hvor vi skal med en minibus ad snoede veje op til Machu Picchu. Vi står nu foran det berømte ruinkompleks, som i 2007 blev erklæret for et af verdens syv moderne vidundere. Først vil vor guide føre os rundt i denne prægtige by, som gemmer på alverdens fortællinger, spekulationer og myter. Efter et par timers grundig rundvisning er der tid til på egen hånd at gå på opdagelse i ruinerne.

Udforskningen af de labyrintiske passager og boliger ved ruinerne får inkaernes historie til at blive meget nærværende, og det er svært at modstå fristelsen for selv at opfinde gode teorier om Machu Picchus eksistens.

Machu Picchu blev genopdaget i 1911 af den amerikanske opdagelsesrejsende Hiram Bingham efter flere hundrede års glemsel. Det antages, at selv ikke de spanske erobrere nogensinde fik kendskab til stedet, hverken ved deres ankomst eller under deres næsten 300 års besættelse af landet. I dag diskuteres det stadig, om Machu Picchu først og fremmest var et afsidesliggende rekreationssted, eller om det primært havde religiøse, militære eller handelsmæssige formål. Teorierne om Machu Picchus formål er utallige, men eksperterne er dog enige om, at Machu Picchu ikke var en almindelig by, men forbeholdt meget vigtige folk og kun beboet i visse perioder i løbet af året. Nogle teorier går på, at Machu Picchu var et slags laboratorium for landbrugsprodukter, mens andre igen hævder, at det var et prægtigt fængsel, der husede de værste forbrydere i tiden. Hiram Binghams egne teorier går ud fra den ide, at Machu Picchu først og fremmest var et militært fæstningsanlæg med sigte på forsvar mod fjender, mens andre igen støtter en teori om Machu Picchu som et center for indoktrinering og undervisning af erobrede stammemedlemmer.

Vi tager herefter bussen ned til Aguas Calientes, hvor vi spiser aftensmad, inden vi igen stiger ombord på toget tilbage (der går shuttle-busser hele tiden fra Macchu Picchu ned til Aguas Calientes).
Vi har to overnatninger i Den Hellige Dal.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen ved Maras’ salt bassiner, hvor man udvinder noget af det fineste salt i verden. De i alt ca. 3000 bassiner er et eventyrligt syn, og hvert bassin tilhører en saltbonde, som lader det saltholdige vand fylde basinnet inden han lukker for vandforsyningen. Efter gentagne påfyldninger og efterfølgende fordampning har der dannet sig nok salt til at det kan høstes, og processen kan begynde forfra.

Vi begiver vi os herfra på en frisk lille vandretur i nærområdet ned mod vores restaurant, hvilket er en skøn måde at komme tæt på livet i den Hellige Dal, som byder på utrolige flotte udsigter og seværdigheder undervejs. Gåturen har sikkert givet god appetit, og vi har god tid til at nyde en lækker og velfortjent frokostbuffet efter en dejlig formiddagstur til fods.

Herefter går turen mod det arkæologiske område Moray, der ligger i inkaernes hellige dal. Her finder vi kæmpestore koncentriske afsatser, der fungerede som inkaernes botaniske laboratorium. Disse cirkulære landbrugsterasser vidner om inkaernes højt udviklede landbrugsteknik. Ikke blot var her et sofistikeret rislingssystem til vanding af markerne, her blev også eksperimenteret med forskellige afgrøder og dyrkningsmetoder qua de varierede mikroklimatiske forhold på stedet.

Nu besøger vi Misminay-samfundet, et indiansk landsbysamfund i bjergene, hvor vi blandt andet skal høre om deres afgrøder og tekstiler.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til Cuzco lufthavn og flyver til Lima, der har været en af de vigtigste byer i Sydamerika, siden den blev grundlagt af den spanske conquistador Francisco Pizarro i 1530’erne.

Om eftermiddagen besøger vi Larco-museet, hvor man finder udstillinger af præcolumbiansk kunst gennem tusindvis af år. Larco-museet et verdenskendt, privat museum, som udlåner kunst til verdens førende museer.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en dejlig restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen tager vi på rundtur i Lima. Vi begynder i byens moderne kvarterer, Miraflores and San Isidro. Herefter bevæger vi os mod byens historiske centrum, der kom på UNESCOs liste over verdenskulturarv i 1988. Her besøger vi Santo Dominigo-klostret. Vi besøger også Limas Plaza de Armas, hvor vi finder flere smukke byginger i kolonistil. I Lima skal vi også smage peruansk chokolade og den traditionelle spiritus pisco. Pisco er for peruanerne, hvad vodka er for russerne og tequila er for mexikanerne.

Vi har herefter tid på egen hånd i den skønne og sikre bydel Miraflores, og vores rejseleder vil komme med forslag til denne fridag, inden vi kører i lufthavnen.

Måltider: Morgenmad og måltider på flyet

Ankomst til København

Måltider på flyet

Alle planlagte afgange

18 dage Pris Rejseleder Status Information
7. okt 22 til
24. okt 22
42.990 kr Hugo Nielsen Udsolgt Forespørg Gratis tilslutning fra Billund
26. mar 23 til
12. apr 23
44.990 kr Gert Lynge Sørensen Ledige pladser Bestil rejse Gratis tilslutning fra Billund
6. okt 23 til
23. okt 23
44.990 kr Christina Buck Ledige pladser Bestil rejse Gratis tilslutning fra Billund