Logo

Sydamerika på tværs

Chile og Argentina med afstikker til Brasilien

Oplev det ypperste af Sydkeglens natur. Iguazu vandfaldene, der kan ses fra tre lande, bliver et af højdepunkterne på denne grænseoverskridende rejse. Kulturen er et eksotisk mix af moderne europæisk, spansk og ikke mindst indiansk kultur. Vi kører mellem majestætiske vulkaner og endeløse vidder.

I Chiles hovedstad, Santiago, får vi indtryk af den historiske del af byen og de mere moderne kvarterer. Vi flyver til Puerto Monte i søhøjlandet, hvor der på indianermarkedet sælges kunsthåndværk og fine sjaler af alpaca-uld.

16 dage Pris Rejseleder Status Information
15. jan 19 til
30. jan 19
31.900 kr Anne M Sørensen Bestil rejse
7. feb 19 til
22. feb 19
32.600 kr Søren Møberg Garanteret afrejse Bestil rejse
12. okt 19 til
27. okt 19
31.900 kr Anne M Sørensen Bestil rejse
9. nov 19 til
24. nov 19
32.600 kr Irene Hellvik Bestil rejse
Vis alle ledige afgange Vis færre

På en sejltur, der bringer os til øen Chiloé, er der chance for at se hvaler og delfiner. Øen Chiloé udgør et særligt kapitel i Chiles historie. Byen Castro var den sidste bastion, hvor spanske loyalister holdt stand til det sidste i kampen om Chiles selvstændighed. Vi ser de små byer med fiskemarkeder, og vi smager på øens skaldyrsspecialiteter. På en sejltur ud til nogle små øer i Stillehavet kommer vi tæt på både Humboldt- og Magellan-pingviner. Begge arter yngler her.

Tilbage på fastlandet oplever vi Vicente Perez Rosales, den ældste nationalpark i Chile. Vi gør holdt ved vandfaldet Petrohué og vandrer ud til nogle nærmest krystalgrønne vandfald. En flot køretur bringer os til søhøjlandet, hvor der er udsigt til fire store vulkaner. Ved Osorno vulkanen skal vi på en vandretur over lavamarkerne. Vi krydser grænsen til Argentina og indkvarteres i Bariloche.

Dette fantastiske naturområde blev af National Geographic udnævnt til at have den 7. bedste udsigt i verden!

Vi fortsætter til hovedstaden Buenos Aires, der er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme. I Iguazu oplever vi de fantastiske vandfald fra både den brasilianske og argentinske side. Der er 270 fald i tre km’s bredde og med et fald på ca. 80 m.

Max 19 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Efter indkvartering og hvil på hotellet skal vi på en byrundtur i Santiago, hvor vi får indtryk af både den historiske del af byen og de mere moderne kvarterer. Vi starter med at besøge regeringsbygningen La Moneda og vandrer en tur i gågaderne Huérfanos og Ahumada. Vi giver os god tid på den berømte Plaza de Armas, der er omgivet af historiske bygninger, bl.a. katedralen. På pladsen er der et livligt folkeliv omkring det store springvand. Her ses hyppigt kunstnere, der udstiller deres seneste værker. Vi kører over floden til bydelen Bellavista, en bydel for kunst og kultur. Herefter fortsætter vi til Pueblito Los Dominicos, hvor der findes mange butikker med kunsthåndværk.

Vi har en overnatning i Santiago.

Om morgenen kører vi til lufthavnen for at flyve til Puerto Montt, der ligger i søhøjlandet. Her besøger vi det berømte fiskemarked Angelmo med mange spændende boder med alt godt fra havet. Her er mulighed for en lækker fiskefrokost.

Herfra kører vi den korte vej til Puerto Varas, hvor vi overnatter. Der bliver tid til en tur gennem den hyggelige by, hvor der er flere små indianermarkeder. Her sælges bl.a. fine sjaler af alpacauld samt trøjer og kunsthåndværk.

Vi kører ud til færgelejet for at sejle til øen Chiloé, en sejltur på ca. 30 minutter. Der er chancer for at se søløver og delfiner.

Vi går i land og kører nu til Ancud bugten. Den lille by Ancud har et spændende fiskemarked og det berømte fort San Antonio, der var den sidste spanske bastion i Chile. Vi besøger desuden det lokale museum. Vores lokale guide vil berette om myterne og historien om Chiloé samt give en fin introduktion til livet som det leves på denne helt magiske ø.

Vi kører nu på grusvej til stillehavskysten. Vi sejler i små både ud til to små øer, hvor både Humboldt pingviner og Magellan pingviner yngler. I små både kommer vi tæt på pingvinerne. Der er også mulighed for at se søløver, pelikaner mm. Frokosten indtages på en lille lokal restaurant på stranden. Sidst på eftermiddagen kører vi til Castro, hovedbyen på Chiloé, hvor vi overnatter på hotel.

NB: Pingvinkolonien kan normalt kun ses fra november til marts

Formiddagen bruger vi til en lille bytur i Castro.

Her skal vi se de traditionelle palafitos, der er hytter bygget på pæle. Vi ser også den majestætiske trækirke, der er på Unescos liste over verdens kulturarv. På en slentretur gennem byen kommer vi til markedet, hvor der bl.a. sælges uldprodukter og kunsthåndværk, der er produceret på øen.

Om eftermiddagen kører vi til den nordlige del af øen til fiskerlandsbyen Dalcahue. Der er en hel speciel atmosfære i denne lille fiskerby med de rustikke huse og traditionelle fiskerbåde. Vi kører videre langs østkysten og passerer flere små interessante fiskerlandsbyer. Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til fastlandet.

Vi har to overnatninger i Puerto Varas.

En dag med store naturoplevelser. Vi kører til Vicente Perez Rosales, den ældste nationalpark i Chile, grundlagt i 1926. Vi gør holdt ved vandfaldet Petrohué. Herfra vandrer vi ad en sti til forskellige andre smukke vandfald, nogle af dem nærmest krystalgrønne i farven. Derefter kører vi til Osorno vulkanen (1300 m.o.h.), hvor vi skal på en vandretur over lavamarkerne. Herfra er der imponerende udsigter over Llanquihue søen. På en klar dag kan vi se Stillehavet. Efter vandringen er der tid til frokost og lidt afslapning på det hyggelige cafeteria helt oppe ved snegrænsen. Der vil være udsigt til søen ”Todos Los Santos” samt flere snedækkede vulkaner. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel i Puerto Varas.

Vi krydser grænsen til Argentina. Køreturen varer ca. seks timer. Ruten byder på mange flotte udsigter til søer og bjerge.

Indkvartering i Bariloche på hotel nær ved søen, hvor vi har tre overnatninger.´

Vi starter dagen med at køre til Campanario bjerget, hvor vi skal med stolelift op på bjerget. National Geographic har udnævnt udsigten fra dette lille bjerg til at være den syvende bedste udsigt i verden!! Efter en tid på bjerget vil vi tage stoleliften nedad igen.

Vi kører nu ud til et fantastisk naturområde, også kaldet ”Switzerland of Argentina”. Her tager vi på en vandretur gennem smukke skovstrækninger. Indimellem er der imponerende panoramaudsigter. Først på eftermiddagen er vi tilbage i Bariloche og har resten af dagen fri på egen hånd.

Heldagsudflugt til Victoria øen. Vi kører til Panuelo havnen, hvorfra vi sejler til Victoria Island. Her er der forskellige gode vandrestier. Efter vandringen går vi igen om bord og vi sejler til den berømte ”Bosque de Arrayanes” (myrte-skoven), en helt unik skov. Efter besøget her og en kort vandretur sejler vi tilbage til Panuelo havnen, hvorfra vi kører til vores hotel.

Formiddagen er fri. Midt på dagen kører vi til lufthavnen for at flyve til Buenos Aires.

Buenos Aires er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

Vi har to overnatninger i Buenos Aires.

I formiddagen skal vi se lidt nærmere på denne dejlige by. På vores byrundtur oplever vi 9. de Julio Avenue, verdens bredeste boulevard, vi ser den store plads, Plaza de Mayo, samt regeringsbygningen Casa Rosada, domkirken og parlamentet. Vi skal også en tur i forskellige interessante bydele: San Telmo, hvor der spilles tangomusik i gaderne, og La Boca med de små farvestrålende huse. Vi ser desuden Palermo parkerne og Recoleta, byens mest elegante kvarter.

Resten af dagen er fri til på egen hånd at udforske Buenos Aires. Der er mulighed for at tilkøbe en sejltur i Tigre deltaet (pt. 500 ARS/ca. 400 DKK)

Rejselederen har flere gode forslag til både sightseeing og shopping.

Morgenfly til Iguazú, hvor vi skal opleve de verdensberømte vandfald.

I dag skal vi opleve de fantastiske vandfald fra den brasilianske side. Der er 270 fald i tre kms bredde og et fald på ca. 80 m. Faldene er bredere end Victoria Falls og højere end Niagara Falls. Vandet falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov, og alt er indrammet af Iguazú nationalparkens 185.000 ha. Vi tager på en vandretur, der starter fra Das Cataratas Hotel og slutter i canyonen ved Devil’s Throat (Djævlens Gab), en vandring på ca. en time.

Herefter kører vi til vores hyggelige hotel, hvor vi har to overnatninger.

For de, der har lyst, er der denne dag mulighed for at opleve faldene fra helikopter (pt. 140 USD).

Vi skal på heldagstur på den argentinske side af vandfaldene. Her kommer vi endnu tættere på faldene. Ved det 90 m. høje fald ”Djævlens Gab” kan man føle de stærke vandstænk på huden og man kan opleve at se de store regnbuer i luften. På dette sted vælter der 1500 m3 vand ud over kanten i sekundet.

Den første vandretur vi skal på er en 500 m lang sti, hvorfra vi ovenfra ser faldene Two Sisters, Bosseti, Adam and Eve, Bernabe Mendez, Mbiguá og San Martín.

Derefter skal vi på en vandring nedenfor vandfaldene.

For de der har lyst er der mulighed for en sejltur til faldene (pt. 500 ARS/ca. 350 DKK). Først køres med små åbne trucks, så man får en fornemmelse af træerne og naturen. Dernæst stiger vi ombord i en zodiac båd i Iguazu River, hvor vi sejler mod strømmen, til vi når vandfaldene. Personlige ejendele anbringes i vandtætte sække, som båden medbringer. Man må påregne at blive meget våd på denne sejltur!!.

Efter morgenmaden skal vi med fly til Buenos Aires, hvor vi skal bo den sidste nat. Om aftenen oplever vi et legendarisk tango show, mens vi nyder en lækker middag.

Alle planlagte afgange

16 dage Pris Rejseleder Status Information
3. nov 18 til
18. nov 18
30.900 kr Inge Schjellerup Udsolgt Forespørg
15. jan 19 til
30. jan 19
31.900 kr Anne M Sørensen Bestil rejse
7. feb 19 til
22. feb 19
32.600 kr Søren Møberg Garanteret afrejse Bestil rejse
12. okt 19 til
27. okt 19
31.900 kr Anne M Sørensen Bestil rejse
9. nov 19 til
24. nov 19
32.600 kr Irene Hellvik Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede