Logo

Sydamerika på tværs

Chile og Argentina med afstikker til Brasilien

Oplev det ypperste af Sydkeglens natur: Iguazu vandfaldene. Majestætiske vulkaner. Endeløse vidder. Et søhøjland med verdens 7. bedste udsigt.
Og mærk atmosfæren i de pulserende hovedstæder Santiago og Buenos Aires.

Denne grænseoverskridende rejse i 3 lande giver enestående naturoplevelser, men også indtryk af en kultur, som er et eksotisk mix af moderne europæisk, spansk og ikke mindst indiansk kultur.

I Chiles hovedstad, Santiago, får vi indtryk af den historiske del af byen og de mere moderne kvarterer. Vi flyver til Puerto Monte i søhøjlandet, hvor der på indianermarkedet sælges kunsthåndværk og fine sjaler af alpaca-uld.

Se dagsprogram
16 dage Pris Rejseleder Status Information
9. nov 19 til
24. nov 19
32.600 kr Irene Hellvik Få pladser tilbage Bestil rejse
5. feb 20 til
20. feb 20
33.600 kr Dina Overgaard Ledige pladser Bestil rejse
10. okt 20 til
25. okt 20
33.600 kr Aud Kristina Nørgaard Ledige pladser Bestil rejse
14. nov 20 til
29. nov 20
33.600 kr Irene Hellvik Ledige pladser Bestil rejse
Vis alle afgange Vis færre

En sejltur bringer os til øen Chiloé, der udgør et særligt kapitel i Chiles historie. Byen Castro var den sidste bastion, hvor spanske loyalister holdt stand til det sidste i kampen om Chiles selvstændighed. Vi ser de små byer med fiskemarkeder, og vi smager på øens skaldyrsspecialiteter. På en sejltur ud til nogle små øer i Stillehavet kommer vi tæt på både Humboldt- og Magellan-pingviner. Begge arter yngler her.
Tilbage på fastlandet oplever vi Vicente Perez Rosales, den ældste nationalpark i Chile. Vi gør holdt ved vandfaldet Petrohué og vandrer ud til nogle nærmest krystalgrønne vandfald. En flot køretur bringer os til søhøjlandet, hvor der er udsigt til fire store vulkaner. Ved Osorno vulkanen er vi på vandretur over lavamarkerne.

Vi krydser grænsen til Argentina og indkvarteres i Bariloche. Dette fantastiske naturområde blev af National Geographic udnævnt til at have den 7. bedste udsigt i verden. Vi fortsætter til hovedstaden Buenos Aires, der er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme.
I Iguazu oplever vi de fantastiske vandfald fra både den brasilianske og argentinske side. Der er 270 fald i tre km’s bredde og med et fald på ca. 80 m.

Rejsen inkluderer ikke mindre end 4 flyvninger, der bringer os til de store seværdigheder  - på tværs af Sydamerika.

Max 19 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Efter indkvartering og hvil på hotellet skal vi på en byrundtur i Santiago, hvor vi får indtryk af både den historiske del af byen og de mere moderne kvarterer. Vi starter med at besøge regeringsbygningen La Moneda og vandrer en tur i gågaderne Huérfanos og Ahumada. Vi giver os god tid på den berømte Plaza de Armas, der er omgivet af historiske bygninger, bl.a. katedralen. På pladsen er der et livligt folkeliv omkring det store springvand. Her ses hyppigt kunstnere, der udstiller deres seneste værker. Vi kører over floden til bydelen Bellavista, en bydel for kunst og kultur. Herefter fortsætter vi til Pueblito Los Dominicos, hvor der findes mange butikker med kunsthåndværk.

Vi har en overnatning i Santiago.

Måltider:  Aftensmad

Om morgenen kører vi til lufthavnen for at flyve til Puerto Montt, der ligger i søhøjlandet. Her besøger vi det berømte fiskemarked Angelmo med mange spændende boder med alt godt fra havet. Her er mulighed for en lækker fiskefrokost.

Herfra kører vi den korte vej til Puerto Varas, hvor vi overnatter. Der bliver tid til en tur gennem den hyggelige by, hvor der er flere små indianermarkeder. Her sælges bl.a. fine sjaler af alpacauld samt trøjer og kunsthåndværk.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører ud til færgelejet for at sejle til øen Chiloé, en sejltur på ca. 30 minutter. Der er chancer for at se søløver og delfiner.

Vi går i land og kører nu til Ancud bugten. Den lille by Ancud har et spændende fiskemarked og det berømte fort San Antonio, der var den sidste spanske bastion i Chile. Vi besøger desuden det lokale museum. Vores lokale guide vil berette om myterne og historien om Chiloé samt give en fin introduktion til livet som det leves på denne helt magiske ø.

Vi kører nu på grusvej til stillehavskysten. Vi sejler i små både ud til to små øer, hvor både Humboldt pingviner og Magellan pingviner yngler. I små både kommer vi tæt på pingvinerne. Der er også mulighed for at se søløver, pelikaner mm. Frokosten indtages på en lille lokal restaurant på stranden. Sidst på eftermiddagen kører vi til Castro, hovedbyen på Chiloé, hvor vi overnatter på hotel.

NB: Pingviner kan normalt kun ses fra november til marts

Måltider: Morgenmad og frokost

Formiddagen bruger vi til en lille bytur i Castro.

Her skal vi se de traditionelle palafitos, der er hytter bygget på pæle. Vi ser også den majestætiske trækirke, der er på Unescos liste over verdens kulturarv. På en slentretur gennem byen kommer vi til markedet, hvor der bl.a. sælges uldprodukter og kunsthåndværk, der er produceret på øen.

Om eftermiddagen kører vi til den nordlige del af øen til fiskerlandsbyen Dalcahue. Der er en hel speciel atmosfære i denne lille fiskerby med de rustikke huse og traditionelle fiskerbåde. Vi kører videre langs østkysten og passerer flere små interessante fiskerlandsbyer. Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til fastlandet.

Vi har to overnatninger i Puerto Varas.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

En dag med store naturoplevelser. Vi kører til Vicente Perez Rosales, den ældste nationalpark i Chile, grundlagt i 1926. Vi gør holdt ved vandfaldet Petrohué. Herfra vandrer vi ad en sti til forskellige andre smukke vandfald, nogle af dem nærmest krystalgrønne i farven. Derefter kører vi til Osorno vulkanen (1300 m.o.h.), hvor vi skal på en vandretur over lavamarkerne. Herfra er der imponerende udsigter over Llanquihue søen. På en klar dag kan vi se Stillehavet. Efter vandringen er der tid til frokost og lidt afslapning på det hyggelige cafeteria helt oppe ved snegrænsen. Der vil være udsigt til søen ”Todos Los Santos” samt flere snedækkede vulkaner. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel i Puerto Varas.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi krydser grænsen til Argentina. Køreturen varer ca. seks timer. Ruten byder på mange flotte udsigter til søer og bjerge.

Indkvartering i Bariloche på hotel nær ved søen, hvor vi har tre overnatninger.´

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med at køre til Campanario bjerget, hvor vi skal med stolelift op på bjerget. National Geographic har udnævnt udsigten fra dette lille bjerg til at være den syvende bedste udsigt i verden!! Efter en tid på bjerget vil vi tage stoleliften nedad igen.

Vi kører nu ud til et fantastisk naturområde, også kaldet ”Switzerland of Argentina”. Her tager vi på en vandretur gennem smukke skovstrækninger. Indimellem er der imponerende panoramaudsigter. Først på eftermiddagen er vi tilbage i Bariloche og har resten af dagen fri på egen hånd. Aftensmad på hotellet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Heldagsudflugt til Victoria øen. Vi kører til Panuelo havnen, hvorfra vi sejler til Victoria Island. Her er der forskellige gode vandrestier. Efter vandringen går vi igen om bord og vi sejler til den berømte ”Bosque de Arrayanes” (myrte-skoven), en helt unik skov. Efter besøget her og en kort vandretur sejler vi tilbage til Panuelo havnen, hvorfra vi kører til vores hotel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Formiddagen er fri. Midt på dagen kører vi til lufthavnen for at flyve til Buenos Aires.

Buenos Aires er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

Vi har to overnatninger i Buenos Aires.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I formiddagen skal vi se lidt nærmere på denne dejlige by. På vores byrundtur oplever vi 9. de Julio Avenue, verdens bredeste boulevard, vi ser den store plads, Plaza de Mayo, samt regeringsbygningen Casa Rosada, domkirken og parlamentet. Vi skal også en tur i forskellige interessante bydele: San Telmo, hvor der spilles tangomusik i gaderne, og La Boca med de små farvestrålende huse. Vi ser desuden Palermo parkerne og Recoleta, byens mest elegante kvarter.

Resten af dagen er fri til på egen hånd at udforske Buenos Aires.

Rejselederen har flere gode forslag til både sightseeing og shopping.

Måltider: Morgenmad

Vi flyver til Iguazú, hvor vi skal opleve de verdensberømte vandfald.

I dag skal vi opleve de fantastiske vandfald fra den brasilianske side. Der er 270 fald i tre kms bredde og et fald på ca. 80 m. Faldene er bredere end Victoria Falls og højere end Niagara Falls. Vandet falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov, og alt er indrammet af Iguazú nationalparkens 185.000 ha. Vi tager på en vandretur, der starter fra Das Cataratas Hotel og slutter i canyonen ved Devil’s Throat (Djævlens Gab), en vandring på ca. en time.

Herefter kører vi til vores hyggelige hotel, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi skal på heldagstur på den argentinske side af vandfaldene. Her kommer vi endnu tættere på faldene. Ved det 90 m. høje fald ”Djævlens Gab” kan man føle de stærke vandstænk på huden og man kan opleve at se de store regnbuer i luften. På dette sted vælter der 1500 m3 vand ud over kanten i sekundet.

Den første vandretur vi skal på er en 500 m lang sti, hvorfra vi ovenfra ser faldene Two Sisters, Bosseti, Adam and Eve, Bernabe Mendez, Mbiguá og San Martín.

Derefter skal vi på en vandring nedenfor vandfaldene.

Vi vender herefter tilbage til vores hotel

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag flyver vi tilbage til Buenos Aires, hvor vi skal bo den sidste nat. Om aftenen oplever vi et legendarisk tango show, mens vi nyder en lækker middag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen hvor hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

16 dage Pris Rejseleder Status Information
9. nov 19 til
24. nov 19
32.600 kr Irene Hellvik Få pladser tilbage Bestil rejse
5. feb 20 til
20. feb 20
33.600 kr Dina Overgaard Ledige pladser Bestil rejse
10. okt 20 til
25. okt 20
33.600 kr Aud Kristina Nørgaard Ledige pladser Bestil rejse
14. nov 20 til
29. nov 20
33.600 kr Irene Hellvik Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede