Logo

Colombia med karneval

Rundrejse i Latinamerikas nye perle

Verdens næststørste karneval finder sted i den upåagtede by Barranquilla, der ligger ved Colombias kyst mod Det Caribiske Hav. Kun Rio de Janeiro har et større karneval, til gengæld er Barranquillas ægte og udpræget lokalt.

Det begynder altid lørdagen før Askeonsdag med en stor parade. De næste 5 dage er byen Barranquilla et festfyrværkeri af farver, musik, dans, optog og glade mennesker – fortrinsvis colombianere, for der kommer ikke mange turister til karneval i Barranquilla. På denne rejse til Colombia har vi to overnatninger i Barranquilla, så vi kan opleve den pulserende stemning under karnevallet.

Se dagsprogram
Regioner: Sydamerika
Lande: Colombia
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Karnevallet er optaget på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv. Og skifter vi til den materielle kulturarv, så er Colombia også repræsenteret på UNESCOs lister. Byen Cartagena har en utrolig historisk og en unik arkitektur, derfor tager vi to dage i denne meget smukke by.
Det er nemt at forelske sig i Colombia. Indbyggerne er stolte over at få besøg. Velbevarede byer oser af stemning fra den spanske kolonitid, og kulturen blomstrer, især i hovedstaden Bogotá, der engang var udset som hovedby i hele Det Ny Amerika. I dag kan vi se et guld-museum med en fremragende samling, samt museet for den internationalt kendte kunstner Botero.

På plussiden tæller også en spændende kaffe-tradition, myten om Eldorado og nationalpoeten Gabriel Garcia Marquez, der har modtaget Nobel-prisen. Klima og natur er varieret, fra høje bjerge over bløde bakker til nogle af verdens bedste strande. Kolibrier og mange andre fugle ser vi undervejs.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra Kastrup og ankomst sidst på dagen til Bogotá, hvor vi kører til vores hotel, som ligger centralt i den gamle bydel, La Candelaria.

Metropolen med omkring 7 millioner indbyggere blev grundlagt af spanierne i 1538 under navnet Santa Fe. I dag er den kosmopolitiske hovedstad fyldt med summende latinamerikansk liv i gader og stræder.

Måltider: Frokost på flyet og aftensmad i Bogotá.

Vi har dagen i dag til fods i og omkring centrum af Colombias hovedstad

Vi begynder på Plaza Bolivár, Bogotás hovedplads, omgivet af regeringsbygninger og fortsætter til den gamle bydel, La Candelaria, med smukke kolonihuse, og vi ser San Fransisco kirken og guldmuseet, ligesom vi også ser den verdenskendte maler Fernando Boteros museum.

Efterfølgende tager vi med svævebane op til toppen af Monserrate Hill og får en spektakulær udsigt over byen.

Måltider: Morgenmad og frokost. 

Vi forlader Bogotá om morgenen via den nordlige omfartsvej.

Vi krydser savanne-landskabet og kommer til Zipaquirá. Her besøger vi den stadig fuldt funktionsdygtige saltkatedral, som er bygget 120 meter under jorden i en tidligere saltmine.

Vi fortsætter til La Ráquira, en landsby bestående af kuriøse og farverige små huse. La Ráquira er kendt for keramik og potter.

Sidst på eftermiddagen når vi Villa de Leyva, af mange betragtet som den smukkeste og mest velbevarede koloniale landsby i Sydamerika. Siden 1954 har den grundet sin spektakulære arkitektur været erklæret nationalt monument og dermed beskyttet. Her bor færre end 10.000. Efter ankomst slentrer vi gennem Villa de Leyva og besøger den centrale plads med dens kirker, restauranter og kunsthåndværksboder.

Vi har to overnatninger i Villa de Leyva.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Om formiddagen går vi mere i dybden med denne perle af en by, som vores gæster på tidligere rejser har ønsket at have mere tid i. Derfor tager vi en ekstra dag. Vi besøger det dominikanske kloster, Ecce Homo (bygget i det 17. årh.) og fortsætter til et 150 millioner år gammelt fossil, der blev fundet i udkanten af byen. 

Vi udforsker det ældgamle observatorium, som kaldes "El Infiernito", det lille helvede og fortsætter til det smukke Pozos Azules, som er en samling små blå søer, inden vi vender snuden mod Villa de Leyva, hvor resten af dagen er på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører tilbage til Bogotá og gør på vejen holdt ved Colombias vigtigste monument, Boyacá Broen. På denne bro vandt Simón Bolívar sit vigtigste slag mod spanierne.

Vi fortsætter til lufthavnen og flyver til Neiva. Derpå kører vi ud i den spektakulære Tatacoa-ørken, hvor vi tager på udflugt. Hvis himlen er nogenlunde skyfri er der mulighed for at besøge områdets astronomiske observatorium.

Vi kører til Villa Vieja, hvor vi har en overnatning. 

NB: På nogle rejser ankommer vi til Neiva om aftenen, og venter med ørkenturen til følgende morgen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører til San Agustín og besøger samme eftermiddag den arkæologiske park i byen. Her ser vi de ceremonielle pladser samt Fuente Ceremonial de Lavapatas, et imponerende præ-colombiansk kompleks af kanaler, bassiner og skulpturer forestillende bl.a. mennesker, reptiler og amfibier. De fleste af de mere end 500 imponerende statuer blev brugt til begravelsesritualer af indbyggerne, der af mystiske årsager forlod stedet for omkring 700 år siden. De blev formentlig drevet på flugt ind i Amazon-junglen og Orinoco regionerne.

Vi besøger også det arkæologiske museum.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Efter morgenmaden tager vi ned til flodens bred og nyder Rio Magdalena strædet, hvor Colombias længste flod er bare to meter bred.

Vi kører til Isnos, og ser de flotte og velbevarede statuer "El Alto de los Ídolos" og "Alto de las Piedras.

 Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører 4-5 timer tværs over den flotte Purace nationalpark til Popayan. En del er vejen er der grusvej. Om eftermiddagen tager vi på byrundtur i Popayan, som er kendt som Colombias hvide by pga. de mange hvide kolonihuse i byen. Popayan er desuden et gastronomisk anerkendt center, eftersom den mundligt overleverede tradition for mad gennem generationer gør områdets køkken til et vigtigt stykke spiseligt kultur.

Vi har én overnatning her.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

I dag fortsætter vi rejsen op gennem Colombia til Armenia i kafferegionen. En køretur på ca. seks timer. Klimaet i denne del af Colombia er fugtigt, hvilket gør jorden særdeles frugtbar og dermed ideel til kaffedyrkning.

Vi tager til en smuk og autentisk kaffe-hacienda, hvor vi skal bo i to nætter. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører i dag til Cocora dalen med dens betagende landskaber, som vi udforsker enten til  fods eller på hesteryg alt efter hvad man er mest til. Udover dalens rige fugleliv, heriblandt kolibrier, vil vi blandt andet se det imponerende træ, Palma de Cera, som er Colombias nationaltræ og en af de højeste palmearter i verden.

Vi besøger også den pittoreske landsby Salento i hjertet af kafferegionen. Oprindeligt gik den vigtigste handelsrute fra Popayán og Cali til Bogotá gennem Salento, men da ruten blev omdirigeret blev byen isoleret og udviklede sig siden kun langsomt i forhold til resten af regionen. Derfor har Salento bevaret mere af sin traditionelle, koloniale charme, og sammen med en rolig og afslappet livsstil, er både Cocoradalen og

Salento blandt de steder colombianerne selv ynder at besøge i deres ferier.

Vi besøger sidst på dagen en kaffefarm og introduceres for colombianernes stolte eksportvare, som vi nyder godt af i Europa, kaffen.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Om morgenen besøger vi den botaniske have og sommerfugleparken. Besøget er et højdepunkt for naturelskere, med et væld af farver , former og intense dufte i den tætte vegetation. Den velbevarede skov rummer mere end 600 arter af planter og træer, der er mere end 200 år gamle.

Turen til den botaniske have inkluderer et besøg i insektparken. Fra en terrasse højt oppe kan man se vegetationen i flere lag og nyde udsigten over trætoppe. Her er utallige fugle, og parken tæller mere end 70 arter.

Turen fortsætter til en fortryllende sommerfuglepark med mere end 1.500 sommerfugle og 50 forskellige arter i alle størrelser. Sommerfugleparken er 680 kvadratmeter stor, og mens man går rundt blandt sommerfuglene, kan man nyde hundredvis af eksotiske og farverige blomster plantet langs stierne.

Om eftermiddagen er der afgang mod lufthavnen og fly til Barranquilla via Bogota. Vi ankommer om aftenen og bor to nætter i Barranquilla.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Denne dag er helliget et af verdens største og absolut bedste karnevaller. Vi tager nemlig tidligt af sted til Barranquilla, som i fire dage, og især i dag, er forvandlet til et sandt latinamerikansk inferno af farver, rytmer og parader med dansende og maskerede latinaer og latinoer.

Efter Rio er dette verdens største karneval, og musikken er først og fremmest ren colombiansk cumbia og fandango, men også mange andre stilarter. Man kan ikke undgå at blive betaget af denne verden af caribisk og latinamerikansk festivitas.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører til Colombias perle ved den caribiske kyst, Cartagena, hvor vi har to nætter.

Vi tager efter ankomst på en halvdags-byrundtur i denne fantastisk flotte kystby. Vi ser La Popa konventet, som er det højeste punkt i byen, og fortsætter til San Felipe fortet, en enorm fæstning, der emmer af gamle historier og mysterier om de hemmelige tunneller. Herefter går turen videre til Zapatos Viejos monumentet (det betyder de gamle sko), inden vi skal se det afgjort mest imponerende monument i Cartagena, den store forsvarsmur, der omkranser den gamle bydel med dens velbevarede koloni-arkitektur.

Den gamle bydel er utroligt charmerede og smuk med farverige huse. Her er mange butikker med souvenirs og et væld af gode restauranter og kaffebarer.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag tager vi væk fra det polerede og restaurerede Cartagena. I stedet får vi indtryk af den sociale virkelighed, vi smager den lokale mad og hører om indfødtes liv og traditioner.
Alex Rocha er vores guide. Han har taget sagen i egen hånd og startet en organisation, der underviser børn fra fattige kvarterer i engelsk, fordi han ser kundskaber som børnenes eneste vej ud af slum og håbløshed.

På en halvdagstur lægger vi ud i bydelen Getsemani. Det er et charmerende område i Cartagena, hvor det stadig er de lokale, der har råd til at bo. Men som Alex vil fortælle er det også et område, der langsomt bliver fashionabelt og dermed for dyrt at blive boende i for de lokale.

Vi fortsætter til markedet i Bazurto. Her kommer de lokale for at handle, og den livlige atmosfære blandes med  duftene af eksotisk frugt og  traditionel mad, tilberedt på stedet. Alex plejer at sørge for, at vi smager både saftige ananas, colombianske gryderetter og seje svineører.
Herefter kører vi til fiskerlejet La Boquilla ved kysten. Vi sejler i mangroverne og møder forhåbentligt fiskere, der smider deres net ud fra små kanoer.  På land igen lærer vi mere om Alex Rochas projekt, når vi besøger en flok børn fra det fattige San Francisco område i byen. Vi spiser frokost hos en lokal familie, inden vi slutter turen ved vores hotel.

Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag begynder hjemrejsen. Vi har det meste af dagen fri inden aftenens flyvning mod Danmark.

Måltider: Morgenmad og aftensmad (i flyet)

Hjemkomst.

Måltider: Morgenmad (på flyet)

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede