Hvad søger du?

Colombia rundrejse

Guld, kaffe og latinamerikansk charme

Det er ved at gå op for verden, hvor fantastisk et rejseland Colombia er. Landet har stort set alt. Ikke mindst fra naturens hånd. Mægtige tinder i Andesbjergene, højland med kaffeplantager, dyb regnskov, vidunderlige strande og smukke koloniale byer.

Colombia er dobbelt så stort som Frankrig, og med kyst mod både Stillehavet og Atlanterhavet er klimaet varieret og giver grobund for en grøn frodighed. Landet huser flere fuglearter end noget andet sted på kloden.

Og så er der kulturen. Velbevarede byer oser af stemning fra den spanske kolonitid, og kulturen blomstrer. På plussiden tæller også en spændende kaffe-tradition og myten om Eldorado.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Colombia rundrejse
Regioner: Sydamerika
Lande: Colombia
15 dage Pris Rejseleder Status Information
5. nov 22 til
19. nov 22
25.890 kr Lukas Bo Lützer Garanteret afrejse Bestil rejse
21. jan 23 til
4. feb 23
26.990 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse
1. jul 23 til
15. jul 23
27.990 kr Mogens Sigersdal Ledige pladser Bestil rejse
25. nov 23 til
9. dec 23
26.990 kr Betina Randskov Ledige pladser Bestil rejse

På guldmuseet i Bogotá ser vi en af verdens mest fascinerende udstillinger af guld. Tusindvis af minutiøst forarbejdede genstande giver os indtryk af livet i Latinamerika, før Columbus kom.

En særlig oplevelse er Medellín, byen der genopfandt sig selv, og som i dag er en af verdens mest innovative og kreative byer.

I Colombias kaffe-region møder vi Per og Olguita, et dansk/colombiansk par, der har en fascinerende baggrund og fantastisk kaffefarm, som de viser os. Vi lærer også, hvordan man laver rigtig kaffe i Colombia. Vi besøger desuden en kakaofarm og får selv mulighed for at lave vores egen varme kakao. I et smukt reservat i regnskoven tager vi på en vandretur på udkig efter brøleaber og andre dyr.

Som en perle til sidst dukker Cartagena op. Byen er udnævnt til verdensarv af UNESCO, for den har bevaret sin kolonitids arkitektur, og der er altid stemning i Cartagenas livlige gader.

Den sociale virkelighed i Colombia oplever vi bl.a. på en halvdagstur i Cartagena med Alex. Hans organisation forsøger at hjælpe børn ud af slum og elendighed, og han har tilrettelagt en helt unik tur gennem de lokales Cartagena og omegn.

Derfor skal du vælge denne rejse med Viktors Farmor:

  • Rejs i en mindre gruppe på 10-20 deltagere
  • Kom bag facaden i Cartagena med vores lokalguide Alex
  • Tag med ud og kig efter brøleaber i regnskoven
  • Besøg Per og Olgas charmerende kaffefinca
  • Besøg i autentiske mindre byer på landet i Colombia
  • Oplev en af Sydamerikas mest moderne byer Medellín
  • Se guldmuseet i Bogotá

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn og ankommer samme dag til Bogotá, hvor vi kører til vores hotel, der ligger i byens historiske centrum Candelaria.

Metropolen med over 10 millioner indbyggere blev grundlagt af spanierne i 1538 under navnet Santa Fe.

I dag er den kosmopolitiske hovedstad fyldt med summende, latinamerikansk liv i gader og stræder.

Vi har to overnatninger i Bogota.

Måltider: Mad på flyet samt aftensmad i Bogotá

I dag oplever vi centrum af Colombias hovedstad til fods.

Vi begynder på Plaza Bolivár, Bogotás hovedplads omgivet af regeringsbygninger, og fortsætter til den gamle bydel, La Candelaria, med smukke kolonihuse.

Derefter ser vi San Fransisco kirken og guldmuseet.

Det sidste giver et godt indtryk af, hvorfor de spanske erobrere var så forhippede på, at Colombia skulle være centrum i deres ny koloni, for museet har en enorm samling af guldgenstande fra tiden før Columbus. På markedet Paloquemao finder vi sikkert nogle af de eksotiske frugter, der kun findes i Colombia.

Vi besøger desuden museet, der udstiller værker af den verdenskendte maler Fernando Botero. Han var i øvrigt selv ihærdig kunstsamler, og på museet kan man, hvis man er ihærdig, finde et maleri af Asger Jorn.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen flyver vi til kaffe-regionens hovedstad Pereira, hvor vi spiser frokost.
Så forsætter vi til den charmerende landsby Salento og indkvarteres tæt på byens centrale plads.

Eftermiddagen er på egen hånd, og der er rig mulighed for at nyde landsbyens atmosfære og de grønne bjerge, der indrammer området.

Vi har to overnatninger på hotel i Salento. Vi har valgt to gode, lidt mindre hoteller i Salento, fremfor et stort. Derfor kan det ske, at gruppen bor to forskellige steder, der ligger nær hinanden.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi besøger dalen Valle del Cocora, som ligger i oplandet til de over 5.000 meter høje vulkaner Ruiz, Santa Isabela og Tolima.

I Cocora tager vi en kort vandretur på et par timer og nyder det bjergrige område. Herefter spiser vi frokost på en lokal restaurant, hvor det er muligt at smage den lokale ørred.

Efter frokosten kører vi tilbage til Salento. Om eftermiddagen kan man overveje en tur gennem byen, og for eksempel smage på regionens kaffe.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Fra morgenstunden tager vi på vandretur i Reserva de Barbas Bremen. Ifølge en lokal myte gik en mand med et stort skæg en tur. Han blev spist af en puma. Man fandt ikke andet af ham end skægget, og siden har området været kendt under navnet ’Barbas’, der betyder skæg.

I dag findes der ikke længere pumaer i reservatet. Men brøleaber er der gode chancer for at se.
Gennem årene er tidligere farme og plantager blevet genskabt til skov, hvilket har bidraget til områdets biodiversitet. Derfor har bl.a. brøleaber, der tidligere var vanskelige at se, nu spredt sig i reservatet. Ligeledes ses mange fuglearter i reservatet.

Efter 3 timers vandring får vi frokost i en lille landsby, hvorefter vi forsætter til en tidligere landejendom med kaffeproduktion, der nu fungerer som et lille familieejet hotel.

Her har vi to overnatninger. Vi bydes velkommen med BBQ til aftensmad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører ca. halvanden time til en dal ved floden Cauca og til byen La Virginia. Klimaet er varmere her end i Pereira, men vi stiger snart op i bjergene, hvor kaffen dyrkes i mellem 1.500 og 1.800 moh. Vi ankommer til den lille landsby San José, hvor kaffebønderne og alle involveret i kaffeproduktionen bor og lever.

Meget få turister finder hertil. Vi ser os lidt omkring og fortsætter så i jeeps til en lille kaffefarm uden for landsbyen, hvor vi hilser på det dansk-colombianske par Olga og Per, der i 2013 købte denne kaffefarm og siden har omdannet den til en charmerende lille finca, der producerer kaffe af høj kvalitet.

Vi tages igennem kaffeproduktionens stadier fra dyrkningen af bønner til høsten og forædlingen af bønnerne. Olga og Per har specialiseret sig i en særlig kvalitetskaffe, som vi skal høre om og ikke mindst smage på. 

Vi nyder en frokost af gode lokale råvarer inden vi om eftermiddagen kører tilbage i jeeps til San José og herefter vender tilbage til hotellet. 

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag kører vi nordpå og ind i Antioquia-regionen. Vores mål er Támesis, og undervejs spiser vi frokost og gør kortere hold hist og her, hvor udsigten indbyder til en pause og et foto. 

Fra landsbyen La Pintada (600 m.o.h) kører vi op i bjergenes mildere klima. Vi får nogle bragende udsigter over dalen og de dramatiske bjerge. Her er frodigt og grønt. Efter ankomst til den charmerende landsby Támesis ser vi både på byen og på et smukt naturområde lidt uden for Támesis, hvor mindre vandløb løber ned ad bjerget i et frodigt paradis med flotte udsigter, hvor end du vender blikket.

Vi går en lille halv times tid tilbage til autentiske Támesis forbi små landsteder. 

Den sidste del af dagen er på egen hånd, og her er der rig mulighed for at nyde atmosfæren i de små gader, samt drikke en øl med udsigt over den centrale plads.

Vi har to overnatninger på hotel i Támesis.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører en kort tur ned ad bjerget og går de sidste 10 minutter i skønne omgivelser og med fantastisk udsigt. Her besøger vi en kakaofarm. 

Carmen eller Hernan, som driver farmen, viser os processerne inden for dyrkning og forædling af kakaobønnen, og vi er med, når bønnerne ristes og males. Vi får mulighed for at lave vores egen varme kakao, og vi tager på havevandring og ser bl.a. vaniljen, der gror her. 

Vi spiser en dejlig hjemmelavet frokost her på farmen inden vi kører tilbage til Támesis.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi tager afsked med Támesis op ad formiddagen og bevæger os med bus mod Medellín (en tur på 3-4 timer). Undervejs nyder vi den smukke natur på vejen, ligesom vi har god tid i en landsby undervejs til både frokost og til at se os lidt omkring.

Ud på eftermiddagen ankommer vi til Medellín, hvor vi har lidt tid til at slappe af på hotellet, inden vi i løbet af aftenen kan gå på udgik efter en hyggelig restaurant.

Vi har to overnatninger på hotel i Medellín.

Måltider: Morgenmad og frokost

Hele dagen står på byrundtur i Medellín.

For godt 20 år siden var Medellín en af de farligste byer i verden. I begyndelsen af 90’erne blev jagten intensiveret på lederen af Medellíns narkokartel, Pablo Escobar, og kort derefter sluttede en æra for ”El Patrón”, der blev dræbt under en flugt.

Indtil årtusindskiftet fortsatte kampene blandt de kriminelle narkobanditter om at blive Escobars efterfølger, men efter 2002 begyndte der at ske forandringer i Medellín.

Fremsynede lokale politikere begyndte at investere store beløb i infrastruktur og uddannelse, og de havde held med det. I dag er ”byen med det evige forår” en af de mest innovative metropoler i verden.

Tag med på en historisk rejse gennem Medellín, hør om indsatsen for at bekæmpe narkokriminaliteten, og lær mere om, hvordan byen blev forvandlet til en helt anderledes by. 

Vi tager til kvarteret "Comuna 13", der tidligere var meget problematisk med bander og kriminalitet. Befolkningen var trætte af denne udvikling og fik bl.a. stablet en rulletrappe op gennem kvarteret på benene samt tog initiativ til at male husene og plante træer mm. Man skabte korridorer og forbandt kvartererne i byen og skabte dynamik, forståelse og fred! Fra toppen af rulletrappen er der flot udsigt over Medellín. I "Comuna 13" ses overalt spektakulær og farverigt streetart på husvæggene.

På pladsen Pazoleta de las Esculturas  har vi god tid til at opleve Fernando Boteros voluminøse skulpturer, inden vi kører tilbage til vores hotel.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi begynder dagen med at udforske oplandet til Medellín, hvor en politisk indsats har resulteret i en masse lokale tiltag i form af institutioner og aktiviteter, der skal holde borgere i fattige områder ude af kriminalitet.

Vi tager med en svævebane op til reservatet Arvi, hvor vi mødes af en storslået udsigt over Medellín og opland.

Herefter besøger vi en blomsterplantage, hvor den traditionelle Silletero blomst dyrkes, inden vi tager til lufthavnen for at flyve til Cartagena, vores næste stop på rejsen.

Vi har tre overnatninger på hotel i Cartagena. Fra hotellets tagterrasse er der en flot udsigt til den gamle bydel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi bruger formiddagen på en halvdags-byrundtur i den farverige kystby Cartagena. Cartagena samler det bedste af kolonitidens charme, latinsk livsglæde og caribiske fornemmelser. Med spaniernes indtog i området i 1500-tallet begyndte byen at blomstre. Pladser, klostre, katedraler, forter, og fine byhuse blev bygget, og husene blev malet i smukke farver. I dag er Cartagena en af verdens bedst bevarede kolonibyer

Vi ser konventet La Popa, som er det højeste punkt i byen, og fortsætter til San Felipe, en enorm fæstning, der emmer af gamle historier og mysterier om de hemmelige tunneller.

Herefter går turen videre til Zapatos Viejos monumentet (det betyder de gamle sko), inden vi ser det afgjort mest imponerende monument i Cartagena, den store forsvarsmur, der omkranser den gamle bydel med dens velbevarede koloni-arkitektur.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd. Man kan trygt færdes i byens centrum, og snuse indtrykkene til sig i de brostensbelagte gader.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag tager vi væk fra det polerede og restaurerede Cartagena. I stedet får vi indtryk af den sociale virkelighed. Vi smager den lokale mad og hører om indfødtes liv og traditioner.

Alex Rocha er vores guide. Han har taget sagen i egen hånd og startet en organisation, der underviser børn fra fattige kvarterer i engelsk, fordi han ser kundskaber som børnenes eneste vej ud af slum og håbløshed.

Vi starter dagen i bydelen Getsemani. Det er et charmerende område i Cartagena, hvor det stadig er de lokale, der har råd til at bo.

Som Alex vil fortælle, er det dog også et område, der langsomt bliver fashionabelt og dermed for dyrt at blive boende i for de lokale. Vi fortsætter til markedet i Bazurto. Her kommer de lokale for at handle, og den livlige atmosfære blandes med duftene af eksotisk frugt og traditionel mad, tilberedt på stedet. Alex plejer at sørge for, at vi smager både saftige ananas, colombianske gryderetter og seje svineører.

Herefter kører vi til fiskerlejet La Boquilla ved kysten. Vi sejler i mangroverne og møder forhåbentligt fiskere, der smider deres net ud fra små kanoer. På land igen lærer vi mere om Alex Rochas projekt, når vi besøger en flok børn fra det fattige San Francisco område i byen. Vi spiser frokost hos en lokal familie, inden vi slutter turen ved vores hotel.

Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi har dagen fri på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører til lufthavnen i Cartagena, hvorfra vores hjemrejse starter. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad (i flyet)

Alle planlagte afgange

15 dage Pris Rejseleder Status Information
5. nov 22 til
19. nov 22
25.890 kr Lukas Bo Lützer Garanteret afrejse Bestil rejse
21. jan 23 til
4. feb 23
26.990 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse
1. jul 23 til
15. jul 23
27.990 kr Mogens Sigersdal Ledige pladser Bestil rejse
25. nov 23 til
9. dec 23
26.990 kr Betina Randskov Ledige pladser Bestil rejse