Hvad søger du?

Amazonas og Galapagos

Natur- og kulturoplevelser ved Ækvator

Regnskoven i Amazonas og Galapagosøerne er de absolutte højdepunkter på denne rejse til Ecuador. Vi sætter fokus på den lille, sydamerikanske nations helt unikke plante- og dyrerigdom i højland og lavland, i øst og i vest - og langt ude i Stillehavet.

Vi sejler i kano til en lodge i Amazonas, hvor vi har 3 overnatninger. Vi tager på guidede ture i junglen og besøger en lille landsby.

På Galapagos bor vi på de to største øer og har i alt 5 overnatninger. Der er gode muligheder for at se kæmpeskildpadder, leguaner, søløver, pingviner og mange andre dyre- og fuglearter.

Se dagsprogram
17 dage Pris Rejseleder Status Information
4. feb 23 til
20. feb 23
36.990 kr Vinni Madsen Udsolgt Forespørg
11. feb 23 til
27. feb 23
36.990 kr Hugo Nielsen Udsolgt Forespørg
1. apr 23 til
17. apr 23
36.990 kr Vinni Madsen Udsolgt Forespørg
15. jul 23 til
31. jul 23
39.990 kr Hugo Nielsen Garanteret afrejse Bestil rejse Gratis tilslutning fra Aalborg: 1 plads tilbage
7. okt 23 til
23. okt 23
37.990 kr Mogens Sigersdal Garanteret afrejse Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg
11. nov 23 til
27. nov 23
37.990 kr Hanne Christensen Ledige pladser Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg
25. nov 23 til
11. dec 23
36.990 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg

Ecuador ligger i det nordvestlige hjørne af Sydamerika, hvor ækvator skærer kontinentet. Det er et af Sydamerikas mindste lande, men også et af kontinentets mest mangfoldige og rejsevenlige lande.

Vi oplever kolonial arkitektur i verdensklasse i den charmerende hovedstad Quito. Byen har stemningsfyldte pladser og storslåede udsigter til bjerge og sneklædte vulkantoppe. I udkanten af Quito står vi på Ækvator-linjen og besøger Intiñan solmuseet lige ved siden af. Her kan man læse om, hvordan inkaerne definerede jordens midte – men også få indtryk af nutidens liv i Ecuador.

Vi kører gennem landskaber i grønne, brune og gule nuancer og går på opdagelse mellem friske råvarer og fint kunsthåndværk på farverige indianermarkeder. 

Galapagosøerne, der ligger i Stillehavet ca. 1000 km vest for Ecuadors fastland, er sensationelle. 4 forskellige havstrømme mødes ved Galapagos, og derfor er plante- og dyrelivet helt enestående. Dyrene har sandsynligvis aldrig frygtet store rovdyr, og derfor er det muligt at komme helt tæt på dem både på land og i vand. Galapagos er med dansk rejseleder.

Oplev rejsen i billeder: se rejseleder Hanne Christensens imponerende fotogalleri her 

Læs mere om Galapagos her

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi bor 3 nætter i Amazonas-regnskoven med daglige udflugter
  • På Galápagosøerne oplever vi det unikke dyreliv og besøger Charles Darwins research center
  • Vi vandrer på vulkanen Sierra Negra, der har det næststørste krater i verden
  • Vi oplever kolonial arkitektur i verdensklasse i Quito og Cuenca
  • Vi besøger Ecuadors vigtigste inkaruiner, Ingapirca
  • Vi ser Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo
  • Vi spiser frokost hos en oprindelig stamme i landsbyen Salasaca

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

På de fleste ture flyver vi med KLM og har en mellemlanding i Amsterdam. Flyveturen til Amsterdam tager ca. halvanden time og herefter ca. 12 timer over Atlanterhavet til Quito.

I Ecuador bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til vores centralt beliggende hotel, hvor vi har to overnatninger. Quito ligger i 2850 meters højde på et bakket plateau foran Pichincha vulkanen og er beriget med fantastiske udsigter i alle retninger.

Aftenen er fri til afslapning ovenpå den lange rejse.

Måltider: Mad på flyet samt aftensmad ved ankomst

Dagen byder på kolonial arkitektur i absolut verdensklasse, når vi tager på byrundtur i Quito. Byen blev grundlagt i 1534 af den spanske conquistador Sebastian de Benalcazar, og byen er i dag en af de bedst bevarede kolonibyer i Sydamerika samt optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarven.

Vi slentrer rundt og ser nærmere på den unikke arkitektur, kirkerne og bygningernes udsmykninger. Et af højdepunkterne er Plaza Grande (uafhængighedspladsen), hvor ældre mænd og skæve eksistenser samles til en sludder, og travle embedsmænd går hurtigt forbi. Den grønne, livlige plads er omgivet af præsidentpaladset, rådhuset, katedralen og ærkebiskoppens palads. Et andet højdepunkt er La Compañia kirken, der med sin detaljerede facade udhugget i vulkansk sten og guldbelagte interiør er et af Sydamerikas flotteste barokværker.

Efter vores frokost på San Francisco pladsen, fortsætter vi til Panecillo Hill, hvor vi har en smuk udsigt udover hele byen. Herfra kan vi se kontrasterne mellem den koloniale og den moderne bydel.

Om eftermiddagen ser vi ækvatorlinjen og besøger et tilhørende museum med udendørsudstillinger af astronomisk geografi og forklaringer på vigtigheden af Ecuadors geografiske beliggenhed. Et af højdepunkterne er sol kronometeret, et unikt instrument lavet i 1865, der viser den præcise astronomiske og konventionelle tid samt måneden, dagen og sæsonen - alt sammen med brug af solens stråler.

Om aftenen er der tid på egen hånd til at udforske mere at byen, som er en af verdens højeste beliggende hovedstæder.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi sætter kursen mod øst – opover de prægtige Andesbjerge. Vi kommer helt op i de vindomsuste og barske páramo områder. Páramo oversættes bedst til dansk som øde egn eller hede og er domineret af forskellige typer af græsser. Her vokser også mange forskellige arter af urter og buske, ofte med meget farvestrålende blomster. Dyre-og plantelivet er helt unikt og tilpasset de barske levevilkår i de høje bjerge. Páramoen strækker sig ned gennem de nordlige Andesbjerge fra omkring 3.000 m højde helt op til snegrænsen. 

I 3.300 meters højde stopper vi ved Papallacta, en lille by i Andesbjergene, som er kendt for sine varme bade, der siges at have helbredende virkning. Vi bader i de varme kilder, mens vi nyder den kølige luft og udsigten til de grønne bjerge. Eller går en tur i det smukke landskab ad en sti, som fører os gennem bjergregnskoven langs et lille vandløb, hvor vi spejder efter vilde orkideer og andre spændende planter, fugle og dyr.

Herefter fortsætter vi med bussen nedad Andesbjergene med smukke udsigter til bjergregnskov til alle sider. Og netop disse bjergregnskove øst for Andeskæden i Ecuador hører til de områder med den højeste biologiske variation (biodiversitet) i hele verden! Midt i bjergregnskoven spiser vi frokost på en lille hyggelig lodge, som er berømt for de mange kolibrier, som findes her. Over 10 forskellige arter kan ses i nærheden af lodgen.

Herefter fortsætter vi vores rejse ned fra bjergene mod Amazonas lavlandet og vi oplever, hvordan landskabet forandrer sig og bliver grønnere, tættere og fugtigere. Vi kører til den lille havn i Punta Ahuano, inden vi til sidst sejler med kano til lodgen. Det er en sejltur på ca. 15 min ned af Napo floden. På lodgen indkvarteres vi i hytter tæt ved floden og mellem tropiske planter, hvor vi har 3 overnatninger.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagene står på udforskning af regnskoven. Vi har flere vandringer i regnskoven med vores lokale jungleguide. Han fortæller blandt andet om planterne og deres brug og værdi for de lokale.

Vi besøger også en nærliggende Kichua landsby, hvor vi ser hvordan indianerne bor, dyrker jorden og laver chicha. 

NB: Vejret i regnskoven er meget uforudsigeligt. Der kan forekomme programændringer som følge af dette. Programmet i Amazonas kan ligeledes variere afhængig af hvilken lodge vi bor på. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Fra Punta Ahuano kører vi sydover inden vejen igen går opad mod Andesbjergene. Denne del af turen byder på en fantastisk panoramaudsigt til Pastaza kløften og den omgivende bjergregnskov. Der er flere imponerende vandfald langs vejen. Vi kører mod Baños (1820 meter), der har et dejligt, forårsagtigt klima og en spektakulær placering mellem grønne bjerge for foden af vulkanen Tungurahua (5023 meter).

Vi spiser frokost øst for Baños i den lille landsby Rio Verde. Her vandrer vi ned gennem bjergregnskoven til et af Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo, Djævlens gryde, hvor floden lander i en stor ”stengryde” inden den mødes med en anden flod. Fra et udsigtspunkt kan vi mærke kraften og vandperlerne fra vandfaldet og nyde den smukke udsigt.

Baños har flere hyggelige pladser og en imponerende kirke, hvor malerier gengiver byens dramatiske historie og de mirakler, der er sket. I de små̊ butikker sælges karamel-lignende slik og andre produkter lavet af sukkerrør, som Baños er storproducent af.

Vi har en overnatninger i Baños.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til landsbysamfundet Salasaca, hvor vi besøger en lokal familie og ser, hvordan de arbejder med væven efter ældgamle traditioner, og undervejs fortæller de om plantefarver og mønstrer, der er inspireret af Salasaca kulturen gennem århundreder.

Familien serverer også en hjemmelavet frokost i skønne omgivelser. 

En flot tur venter os, når vi sætter kursen videre mod Andesbjergene. Gradvist ændrer landskaberne karakter fra lavlandets frodige skove til det måneagtige landskab omkring Ecuadors højeste vulkan, Chimborazo. Vi passerer flere andre små landsbysamfund, før vi kommer til et højt bjergpas ved skråningerne af Chimborazo og kører ind i området, der kaldes El Arenal i 4000 meters højde. Med sine 6263 meters højde over havets overflade er Chimborazo Ecuadors højeste bjerg. Toppen af vulkanen er faktisk det punkt på jorden, som er længst væk fra jordens centrum – og tættest på solen! På en klar dag er der en fantastisk udsigt til den sneklædte kæmpe, og der er gode chancer for at se lamaer, alpakaer og vikunjaer, der trives i de barske landskaber. Vikunjaer er verdens mindste lama-art, og den bløde pels på vikunjaens bryst er meget eftertragtet og kostbar. Men på Chimborazo er de fredet, og i dag lever mere end 7000 vikunjaer i området, så der er gode chancer for at se de normalt sky og sjældne dyr. Vi går en tur i det flade terræn og kigger på den sparsomme bevoksning.

Vi overnatter nær Riobamba.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dagen byder på en smuk køretur gennem Chimborazo-indianernes land. På vejen passerer vi marker dyrket med afgrøder som kartofler, løg og broccoli. Bønderne går klædt i kraftige røde, orange og lilla farver, der lyser op i de grønne og brune landskaber.

Undervejs besøger vi det ugentlige marked i Riobamba. Her kommer bønderne i traditionelle dragter for at handle og få sig en sludder med venner og bekendte.

Vi fortsætter til Ingapirca i 3200 meters højde. Ingapirca er Ecuadors største kompleks af ruiner fra inkariget. Ingapirca blev anlagt i midten af det 15. århundrede og spillede en vigtig rolle i Inkarigets nordlige ekspansion, der bragte dem helt til det moderne Colombia under ledelse af Inkaherskeren Huascar. Ruinernes mest interessante struktur er den ovale tempelbygning, der viser Inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske evner. Men vi får også indblik i områdets tidligere kulturer.

Vi spiser frokost med udsigt til komplekset. 

Efterfølgende fortsætter vi til Cuenca, Ecuadors 3. største by. Her har vi 2 overnatninger.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi slentrer i de smalle gader langs Tomebamba floden og oplever livet på de hyggelige pladser rundt om i byen. Der er stort set en kirke eller et kloster på hvert gadehjørne, og vi ser bl.a. den imponerende Catedral Nueva med hvidt marmorinteriør og himmelblå kupler.

Resten af dagen er på egen hånd i Cuenca, der bugner med museer og kunstgallerier. Byen har på samme tid en international kant og provinsiel stemning, og der er masser af liv på de mange gode restauranter og barer til langt ud på aftenen.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi mod Guayaquil ved kysten. Turen til Guayaquil går gennem den naturskønne Cajas nationalpark; et bjergområde med stejle klipper, søer og skove. Endnu engang oplever vi, hvordan landskabet ændrer sig radikalt. Denne gang fra vindblæst paramo til tropisk lavland med banan- og kakaoplantager og en luftfugtighed tæt på 100%. Undervejs besøger vi en kakaoplantage.

Udenfor Guayaquil stopper vi i byen Durán. Herfra tager vi den 4 km lange svævebane over Guayas-floden til Guayaquils gamle bydel. Vi ser de vigtigste monumenter og går en tur langs promenaden, der ender i det farverige kvarter Las Peñas.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Tidlig afgang til lufthavnen i Guayaquil. Herfra flyver vi til øen Baltra, der ligger lige nord for hovedøen Santa Cruz.

På vej til Puerto Ayora stopper vi ved to store kratere midt på øen. Det er resterne af vulkanske magmakamre, der er kollapset, og siderne er nu dækket af vegetation.

Vi fortsætter op i højlandet og besøger Moreno familiens gård, hvor vi har mulighed for at se kæmpeskildpadder i deres naturlige habitat. Kæmpeskildpadderne kan blive over 100 gamle, og de kan veje op til 400 kg. Vi ser også en lavatunnel, og beundrer de geologiske underværker på vulkanøerne.

Den engelske forsker Charles Darwin er uløseligt forbundet med Galapagos-øerne. Under et fem uger langt ophold på øerne i 1835 gjorde han en række iagttagelser og indsamlinger, der inspirerede ham til at formulere en teori om arternes oprindelse. En teori der revolutionerede vores opfattelse af planter, dyr og menneskers udvikling.

Vi besøger Charles Darwin Research Station, hvor vi hører om og ser nogle af de forskellige arter af kæmpeskildpadder, som lever på Galapagos øerne. For at genskabe bestanden af kæmpeskildpadder udklækkes og lever de i centeret, indtil de er overlevelsesdygtige i naturen og kan sættes ud. Vi ser også nogle af de forskellige typer af landleguaner fra de forskellige øer.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi sætter kursen mod Isabela Island, som er en af de yngste Galapagos øer, men dog den største af alle - lige knap 4 gange større end Santa Cruz.

Efter ca. 3 timers sejlads ankommer vi til Puerto Villamil, hvor vi har 2 overnatninger. Byen huser størstedelen af de 2.200 indbyggere på Isabela Island og er meget idyllisk med palmer og sand i gaderne.

Vi spiser frokost sammen på en lokal restaurant.
Sidst på dagen besøger vi vådområderne, som består af laguner og mangrove. Vådområdet er hjemsted for en stor flok flamingoer foruden en hel række unikke fuglearter.

Tilbage i Puerto Villamil besøger vi Isabela avlscenter, der blev skabt for at beskytte dyrene i deres første år mod trusler fra fremmede arter som svin og æsler.

Da hotellerne i Puerto Villamil er små, bliver vi på nogle af rejserne indkvarteret på to nærliggende hoteller.  

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi sejler ud til Las Tintoreras øerne, og går på land. Ved øerne har vi mulighed for at se pingviner, blåfodet suler, nyfødte søløver mm.

Vi går langs stien til en lavakanal, hvor vi kan se hvidtippede revhajer, havskildpadder og rokker. Husk at træde udenom havleguanerne, som man nemt kan forveksle med de sorte vulkanske sten.
Vi snorkler i det turkisblå vand og beundrer det farverige liv under vandets overflade. Bemærk at udflugten til Las Tintoreras øerne i nogle tilfælde deles med andre turister. 

Enten formiddagen eller eftermiddagen er på egen hånd, og der er tid til at udforske lidt af øen. Det kan anbefales at gå ned til havnefronten, for at udforske det enorme dyreliv. Her ligger både søløver og havleguaner på stierne, og i vandet har du mulighed for at se rokker og Galapagos pingviner.

Tæt på havnefronten er en lille lagune (Concha Perla), hvor det også er godt at snorkle. Her er store stimer af fisk, og hvis vi er heldige, kan vi snorkle med de legesyge søløver og de hurtige Galapagos pingviner.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi tager på en halvdagstur til vulkanen Sierra Negra. Vulkanens enorme krater, der med en højde på 1.450 meter over havet og en diameter på 9,5 km, er den næststørste vulkankrater i verden.

Vi vandrer lidt over ½ time for at komme op til krateret, hvor vi har en prægtig udsigt ud over det måneagtige landskab og Stillehavet. Det er en aktiv vulkan, hvor det seneste udbrud var i 2005.

På den første halve time op til krateret er der lette stigninger. Få steder kan der ligge løse lavasten. Resten af ruten ved krateret er forholdsvis flad og på gode stier. Vi vandrer ca. 3-4 timer på vulkanen, men kan enten forkortes eller forlænges efter gruppens ønske og vejrforholdene.

Vi anbefaler at pakke rygsækken med vand, solcreme og snacks, da det kan blive varmt og solen er meget skarp. Vi får frokostpakke med.

Om eftermiddagen sejler vi tilbage til hovedøen Santa Cruz, hvor vi kan nyde den hyggelige aftenstemning i Puerto Ayora.

Måltider: Morgenmad og frokostpakke

Fridag i Puerto Ayora, hvor der er utallige muligheder. Man kan slappe af eller tage på en dagsudflugt til en af de ubeboede øer.

Klik her og se øvrige forslag til aktiviteter

Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi flyver fra Baltra til Guayaquil, hvor vi skal nå vores oversøiske fly.

Måltider: Morgenmad og mad på det oversøiske fly

For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam. 

Måltider: Måltider på flyet 

Alle planlagte afgange

17 dage Pris Rejseleder Status Information
4. feb 23 til
20. feb 23
36.990 kr Vinni Madsen Udsolgt Forespørg
11. feb 23 til
27. feb 23
36.990 kr Hugo Nielsen Udsolgt Forespørg
1. apr 23 til
17. apr 23
36.990 kr Vinni Madsen Udsolgt Forespørg
15. jul 23 til
31. jul 23
39.990 kr Hugo Nielsen Garanteret afrejse Bestil rejse Gratis tilslutning fra Aalborg: 1 plads tilbage
7. okt 23 til
23. okt 23
37.990 kr Mogens Sigersdal Garanteret afrejse Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg
11. nov 23 til
27. nov 23
37.990 kr Hanne Christensen Ledige pladser Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg
25. nov 23 til
11. dec 23
36.990 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg