Hvad søger du?

Ecuador

Højland, jungle og historisk charme

Ecuador ligger i det nordvestlige hjørne af Sydamerika lige der, hvor ækvator skærer kontinentet. Det er et af Sydamerikas mindste lande, men også et af kontinentets mest mangfoldige og rejsevenlige lande. Ecuador byder på store naturoplevelser i højland og jungle, charmerende kolonibyer, farverige indianermarkeder og en venlig befolkning.

Vi oplever kolonial arkitektur i verdensklasse, stemningsfyldte pladser og storslåede udsigter til bjerge og sneklædte vulkantoppe. Vi kører gennem landskaber i grønne, brune og gule nuancer og går på opdagelse mellem friske råvarer og fint kunsthåndværk på farverige indianermarkeder. Vi går i Inkaernes fodspor på Ingapirca, og i Amazonas sejler vi i kano og vandrer gennem den tætte skov på udkig efter fugle og dyr.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Ecuador
Regioner: Sydamerika
Lande: Ecuador
12 dage Pris Rejseleder Status Information
6. nov 23 til
17. nov 23
23.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg

Rejsens højdepunkter:

  • Stemningsfyldte pladser i hovedstaden Quito, der er smukt beliggende i 2850 meters højde
  • Ecuadors vigtigste præ-Inka kompleks, der består af 15 fladtoppede pyramider
  • De naturlige og varme kilder i byen Papallacta
  • Sejlads i kano og vandring i Amazonas med lokal jungleguide
  • Besøg hos indianerne i Kichua landsbyen
  • Den forførende koloniby Cuenca
  • Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

På de fleste ture flyver vi med KLM og har en mellemlanding i Amsterdam. Flyveturen til Amsterdam tager ca. halvanden time og herefter ca. 12 timer over Atlanterhavet til Quito.

Ankomst til Quitos lufthavn om eftermiddagen. Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til vores centralt beliggende hotel i Quito (2850 meter). Aftenen er fri til afslapning ovenpå den lange rejse.

Måltider: Mad på flyet samt aftensmad ved ankomst

Dagen byder på kolonial arkitektur i absolut verdensklasse, når vi besøger Quitos ældste bydel. Quito blev grundlagt i 1534 af den spanske conquistador Sebastian de Benalcazar, og byen er i dag en af de bedst bevarede kolonibyer i Sydamerika samt optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarven. Quito ligger i 2850 meters højde på et bakket plateau foran Pichincha vulkanen og er beriget med fantastiske udsigter i alle retninger. Vi starter derfor med at nyde udsigten og danne os et overblik over byen fra Parque Itchimbia, et af byens mange naturlige udsigtspunkter overfor Pichincha vulkanen. Herfra kører vi ad de smalle, brostensbelagte gader til centrum i den historiske bydel, hvor vi slentrer rundt og ser nærmere på den unikke arkitektur, kirkerne og bygningernes udsmykninger. Et af højdepunkterne er Plaza de la Independencia (Uafhængighedspladsen), hvor ældre mænd og skæve eksistenser samles til en sludder, og travle embedsmænd går hurtigt forbi. Den grønne, livlige plads er omgivet af præsidentpaladset, rådhuset, katedralen og ærkebiskoppens palads. Et andet højdepunkt er jesuitterkirken La Compañia, der med sin detaljerede facade udhugget i vulkansk sten og guldbelagte interiør er et af de Sydamerikas flotteste barokværker. På den historiske gade La Ronda, der ikke bare er en af byens ældste gader, men også var rammen om Quitos kreative miljø i 1930erne, får vi et indblik i hverdagslivet gennem tiderne og traditionelt kunsthåndværk, der demonstreres i små workshops. Vi spiser frokost på en restaurant med typiske, lokale retter på San Francisco pladsen i den smukke, totårnede kirkes ”kælder”. Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi mod de nordlige Andesbjerge. Turen går fra meget tørre landområder til frodige dale, hvor der dyrkes avokado og citrusfrugter, til Cochasquí (3100 meter), der er Ecuadors vigtigste præ-Inka kompleks. Det blev bygget af Cara-folket omkring år 900 (e.Kr.) og består af 15 fladtoppede pyramider med lange adgangsramper. I dag er pyramiderne dækket af græs, og kun formen af dem kan anes, men det er et utroligt spændende sted at besøge, ikke mindst pga. den fantastiske udsigt. Mellem pyramiderne græsser flokke af lamaer. De er meget tillidsfulde, og vi kan nemt komme helt tæt på dem. Herfra kører vi videre nord på til byen Otavalo (2535 meter). Otavalo-indianerne er berømte for deres kunsthåndværk i hele Sydamerika, og Otavalo-markedet er et af kontinentets største. Indianere fra nær og fjern kommer her for at købe og sælge dagligvarer og få en sludder med venner og bekendte. Det er en eksplosion af farver og varer. Otavalo-indianerne er et stolt folk og holder fast i deres traditioner og unikke klædedragt: Kvinderne bærer en tung, sort uld-nederdel, hvid bluse med broderi og et sort eller gråt sjal. Mændene går i hvide bukser, blå eller grå poncho, stråhat og har deres hår samlet i en lang fletning. Vi bruger eftermiddagen på at se frugt- og grøntmarkedet og slentre rundt på tekstilmarkedet og opleve, hvordan de handlende tilbyder deres varer.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter tidlig morgenmad starter vores rejse til Amazonas regnskoven, en tur på ca. seks timer. Det er en smuk køretur over Andesbjergene med udsigt til vindblæst græsland og vulkanen Antisana på 5753 meter. På vejen krydser vi ækvator ved Quitsato, et ækvatormonument designet som et kæmpe solur. Hvis det er en klar morgen, kan vi se vulkanen Cayambe (5790 meter) i baggrunden. Cayambe er Ecuadors tredjehøjeste vulkan og lige syd for toppen er den det højeste punkt på ækvator med 4690 meter. Efter ca. 3 timers kørsel kommer vi til Papallacta, en stille by i højlandet kendt for sine varme bade, der siges at have helbredende virkning. Vi bader i de varme kilder, mens vi nyder den kolde luft og udsigten til de grønne bjerge. Herefter fortsætter vi nedkørslen til junglen og oplever, hvordan landskabet forandrer sig og bliver grønnere, tættere, højere og fugtigere. Vi ankommer til lodgen sidst på eftermiddagen og indkvarteres i komfortable hytter mellem tropiske planter ved Napo floden. Der er ikke elektricitet i hytterne, men der udleveres hver aften petroleumslamper, der kan brænde hele natten, hvis det ønskes. Efter aftensmaden tager vi på aftenvandring omkring logden på udkig efter forskellige insekter (ca. 400 meter).

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagene står på udforskning af regnskoven. Vi vandrer i regnskoven med vores lokale jungleguide, der er opvokset i skoven og kender den som sin egen bukselomme. Han fortæller om planterne og deres brug og værdi for de lokale. Dagene står på udforskning af regnskoven. Vi vandrer i regnskoven med vores lokale jungleguide, der er opvokset i skoven og kender den som sin egen bukselomme. Han fortæller om planterne og deres brug og værdi for de lokale. Vi vandrer op til et udkigspunkt med en fantastisk udsigt over området og ser enorme ceibo træer. Vi sejler i kano på den store Napo flod, prøver kræfter med at fiske og vaske guld i floden. I den nærliggende Kichua landsby, ser vi hvordan indianerne bor, dyrker jorden og laver chicha, samt besøger alligator-søen, hvor alligatorer og spændende fuglearter kan observeres. Der er også god tid til at slappe af og nyde skovens mange lyde fra en hængekøje og gå på fuglekig omkring lodgen. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi siger farvel til junglen og kører mod Baños. Efter et par timers kørsel kommer vi gennem en af de største byer i junglen, Puyo, og derfra igennem Pastaza kløften, der byder på en fantastisk panoramaudsigt til floden og den omgivende tågeskov. Der er flere imponerende vandfald langs vejen. I den lille landsby Rio Verde, der betyder grønne flod, vandrer vi ned gennem tågeskoven til et af Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo, hvor floden lander i en stor ”stengryde” inden den mødes med en anden flod. Fra et udsigtspunkt kan vi mærke kraften og vandperlerne fra vandfaldet og studere de smukke epifytter der vokser på træerne. Senere får vi et lille adrenalin rush, når vi kører i svævebane over Pastaza floden ved vandfaldet Manto de la Novia.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Baños (1820 meter), der har et dejligt, forårsagtigt klima og en spektakulær placering mellem grønne bjerge for foden af vulkanen Tungurahua (5023 meter). Byen har flere hyggelige pladser og en imponerende kirke, hvor malerier gengiver byens dramatiske historie og de mirakler, der er sket. I de små butikker sælges toffee-lignende slik og andre produkter lavet af sukkerrør, som Baños er storproducent af. Vi har én overnatning i Baños.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Til morgen er der tid til at opleve Baños på egen hånd inden vi kører mod Andesbjergene og byen Riobamba. Det er en tur hvor landskab og klima ændres drastisk, fra den frodige skov til det måneagtige landskab uden vegetation rundt om Ecuadors højeste vulkan, Chimborazo (6310 meter).

I den lille indianerlandsby Salasaca besøger vi væveren Alonso Pillas hjem og værksted. Han viser, hvordan han arbejder ved væven efter ældgamle traditioner og fortæller om plantefarver og mønstrer, der er inspireret af Salasaca kulturen.

Vi passerer flere andre, små landsbysamfund, før vi kommer til et højt bjergpas ved skråningerne af Chimborazo og kører ind i området, der kaldes ”El Arenal” i 4000 meters højde. På en klar dag er der en fantastisk udsigt til den sneklædte kæmpe, og der er gode chancer for at se lamaer, alpakaer og vicuñas, der er verdens mindste lama-art. Vi går en tur i det flade terræn og kigger på den sparsomme bevoksning.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Riobamba (2735 meter).

 Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen byder på en smuk køretur gennem Chimborazo-indianernes land og marker dyrket med afgrøder som kartofler, løg og broccoli. Bønderne går klædt i kraftige røde, orange og lilla farver og lyser op mellem alt det grønne og brune. Vi stopper i Alausi, en lille atmosfærisk by med gamle huse og en togstation, der engang var det eneste forbindelsesled mellem kysten og højlandet. Vi går en tur på hovedgaden, hvor vi ser de utrolig flot klædte Alausi-kvinder, og oplever hverdagslivets travlhed.

Midt på dagen når vi til Ingapirca (3200 meter), Ecuadors eneste større Inkaruin. Ingapirca blev anlagt i midten af det 15. århundrede og spillede en vigtig rolle i Inkarigets nordlige ekspansion, der bragte dem helt til det moderne Colombia under ledelse af Inkaherskeren Huascar. Ruinens mest interessante struktur er den ovale tempelbygning, der viser Inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske evner, men vi får også indblik i områdets tidligere kulturer og andre aspekter af livet på det tidspunkt.

Vi spiser frokost på en hyggelig hacienda med udsigt til komplekset, inden vi fortsætter til den forførende koloniby Cuenca (2530 meter).

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi bruger formiddagen til fods i Cuenca. Vi slentrer i de smalle gader, langs Tomebamba floden og oplever livet på de hyggelige pladser rundt om i byen. Der er stort set en kirke eller et kloster på hvert gadehjørne, og vi ser bl.a. den imponerende Catedral Nueva med hvidt marmorinteriør og himmelblå kupler.

Vi besøger et værksted, hvor de berømte panamahatte fremstilles. Panamahatten kommer – trods sit misvisende navn – fra Ecuador, og har haft stor betydning for Ecuador og især Cuencas økonomi. Vi guides gennem hele processen fra strå til den færdige hat.

Resten af dagen er på egen hånd i Cuenca, der bugner med museer og kunstgallerier. Byen har på samme tid en international kant og provinsiel stemning, og der er et livligt aftenliv med mange gode restauranter og barer, der er værd at udforske.

 Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi mod Guayaquil ved kysten. I udkanten af Cuenca stopper vi for at nyde udsigten over byens karakteristiske røde tage og mange kirketårne og sige farvel til højlandet. Turen til Guayaquil går gennem den naturskønne Cajas nationalpark, et bjergområde med stejle klipper, søer og skov, og vi oplever, hvordan landskabet ændrer sig radikalt, fra vindblæst paramo til tropisk lavland med banan- og kakaoplantager og en luftfugtighed tæt på 100%. I Guayaquil ser vi de vigtigste monumenter og vandrer langs promenaden ved Guayas floden, der ender i det farverige kvarter Las Peñas.

Vi spiser frokost inden vi sidst på eftermiddagen køres i lufthavnen. Vi ankommer til lufthavnen sidst på eftermiddagen i god tid til at nå vores internationale fly.

Måltider: Morgenmad, frokost og måltider på flyet

For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam. 

Måltider: Måltider på flyet 

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
6. nov 23 til
17. nov 23
23.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg