Logo

Ecuador: Amazonas og Galapagos

En sand naturrejse

Oplev Amazonas regnskoven og de vulkanske Galapagos-øer på vores nye rejse til Ecuador. Den lille Sydamerikanske nation har en unik plante- og dyrerigdom, og langt ude i Stillehavet ligger de forjættende Galapagos-øer, hvor millioner af års isolation har medført, at dyrene ikke har den instinktive frygt for mennesker. Stemningsfulde byer, varme kilder, markeder og indianere langt inde i regnskoven gør dette til en ultimativ rejse.

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Rejsen starter i højlandet med besøg i den koloniale perle Quito og indianerbyen Otavalo, inden vi begynder nedstigningen til Amazonas regnskoven, hvor landskabet og dyrelivet er overvældende med over 500 registrerede dyrearter og 200 træarter per hektar. Vi kører med bus og oplever, hvordan landskabet ændrer sig fra barsk paramo i højlandet til mystisk tågeskov og frodig regnskov med store, buldrende floder.

Fra regnskoven flyver vi til Quito og videre 1000 km. ud i Stillehavet til Galapagos-øerne. Her oplever vi de vestligste og mindst besøgte øer om bord på et krydstogtsskib med gode muligheder for at se blåfodede suler, nazca suler, hav- og landleguaner, søløver, den flugtløse skarv, havskildpadder og pingviner blandt mange andre spændende dyre- og plantearter. Vi slutter af i den energiske storby Guayaquil, hvor vi oplever et meget anderledes Ecuador end i højlandet. 

Læs praktiske oplysninger om rejsen her

Max 16 deltagere.

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til Quitos lufthavn om eftermiddagen. Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til vores centralt beliggende hotel i Quito (2850 meter). Her har vi tre overnatninger. Aftenen er fri til afslapning ovenpå den lange rejse.

Dagen byder på kolonial arkitektur i absolut verdensklasse når vi besøger Quitos ældste bydel. Quito blev grundlagt i 1534 af den spanske conquistador Sebastian de Benalcazar, og byen er i dag en af de bedst bevarede kolonibyer i Sydamerika. Den er også på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Quito ligger i 2850 meters højde på et bakket plateau foran Pichincha vulkanen og er beriget med fantastiske udsigter i alle retninger. Vi starter derfor med at nyde udsigten og danne os et overblik over byen fra Parque Itchimbia, et af byens mange naturlige udsigtspunkter overfor Pichincha vulkanen. Herfra kører vi ad smalle, brostensbelagte gader til centrum i den historiske bydel, hvor vi slentrer rundt og ser nærmere på den unikke arkitektur, kirkerne og bygningernes udsmykninger.

Et af højdepunkterne er Plaza de la Independencia (Uafhængighedspladsen), hvor ældre mænd og skæve eksistenser samles til en sludder og travle embedsmænd går hurtigt forbi. Den grønne, livlige plads er omgivet af præsidentpaladset, rådhuset, katedralen og ærkebiskoppens palads. Et andet højdepunkt er jesuitterkirken La Compañia, der med sin detaljerede facade udhugget i vulkansk sten og guldbelagte interiør er et af de Sydamerikas flotteste barokværker. På den historiske gade La Ronda, der ikke bare er en af byens ældste gader, men også var rammen om Quitos kreative miljø i 1930erne, får vi et indblik i hverdagslivet gennem tiderne. Traditionelt kunsthåndværk demonstreres i små workshops. Vi spiser frokost på en restaurant med typiske, lokale retter. Den er indrettet i kælderen til en smuk kirke på San Francisco pladsen. Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel.

Efter morgenmaden kører vi mod de nordlige Andesbjerge. Turen går fra meget tørre landområder til frodige dale, hvor der dyrkes avokado og citrusfrugter, til Otavalo (2535 meter), der ligger smukt ved San Pablo søen og mellem vulkanerne Imbabura og Cotacachi. Otavalo-indianerne er berømte for deres kunsthåndværk i hele Sydamerika, og Otavalo-markedet er et af kontinentets største. Indianere fra nær og fjern kommer her for at købe og sælge dagligvarer og få en sludder med venner og bekendte. Det er en eksplosion af farver og varer. Otavalo-indianerne er et stolt folk og holder fast i deres traditioner og unikke klædedragt: Kvinderne bærer en tung, sort uldnederdel, hvid bluse med broderi og et sort eller gråt sjal. Mændene går i hvide bukser, blå eller grå poncho, stråhat og har deres hår samlet i en lang fletning. Vi bruger dagen på at se frugt- og grøntmarkedet og slentre rundt på tekstilmarkedet og opleve, hvordan de handlende tilbyder deres varer. Om eftermiddagen kører vi tilbage til Quito.

Tidlig morgen starter vores rejse øst på mod regnskoven. Det er en smuk køretur over Andesbjergene med udsigt til vindblæst græsland og vulkanen Antisana på 5753 meter. Efter ca. 3 timers kørsel kommer vi til Papallacta (3120 meter), en stille by i højlandet kendt for sine varme bade, der siges at have helbredende virkning.. Vi bader i de varme kilder, mens vi nyder den kolde luft og udsigten til de grønne bjerge. Herefter fortsætter vi til Cosanga og vores lodge i den mystiske tågeskov (2000 meter). Efter middagen er der en aftenvandring med mulighed for at se ugler, insekter og nataktive dyr.
Vi har to overnatninger i San Isidro.

Inden morgenmaden observerer vi fugle omkring lodgen. Lys på lodgen har gennem natten tiltrukket natsværmere og insekter, som igen har tiltrukket en masse insektspisende fugle på jagt efter morgenmad. Der er blandt andet mulighed for at se trogoner, fluesnappere og tangarer, og vi er med, når de sky antpittaere bliver fodret. Efter morgenmaden er der afgang mod tågeskoven. Tågeskoven er en af de mest artsrige skove, der findes, og på vores vandretur kommer vi til at se spændende træarter, medicinske planter, epifytter som bromelier og orkideer. Vi tjekker lodgens bevægelseskameraer for billeder af sjældne dyr som pumaer, oncilla, tapir og myresluger, der er i reservatet. Om eftermiddagen vandrer vi en kort tur til et sted, hvor den spektakulære orange-røde fugl Andean Cock-of-the-Rock yngler. Hannerne laver et stort spektakel for at få hunnernes opmærksomhed.

Vi har en lang dag foran os og står tidligt op og gør os klar til afrejse efter morgenmaden. Fra San Isidro kører vi til Lago Agrio, en af de største byer i Amazonasregionen, og herfra videre til indgangen til Cuyabeno reservatet, hvor vi spiser vores medbragte frokost, inden vi sejler dybt ind i skoven i en motoriseret kano. Reservatet beskytter et periodevist oversvømmet område af Amasonas regnskoven med et utroligt rigt plante- og dyreliv. Vi sejler ned ad en smal sortvandsflod og holder udkig efter aber, tukaner, papegøjer og araer, mens vi nyder vinden og den imponerende vegetation, der glider forbi os på begge sider. Efter en times sejlads munder floden ud i stor lagune, hvor træer under vand skaber et helt specielt landskab og atmosfære. I lagunen holder vi udkig efter floddelfiner, søkøer og skildpadder. Vi ankommer til lodgen sidst på eftermiddagen og indkvarteres i simple hytter tæt ved lagunen. Om aftenen har vi en aftenvandring omkring lodgen, hvor vi kigger efter insekter, padder og krybdyr.
Vi har tre overnatninger i Amazonas.

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod landsbyen Puerto Bolivar, hvor Siona indianerne bor. På den
2 timers lange navigation over lagunen og ned ad Cuyabeno floden er der mulighed for at se bl.a. aber og fugle. Siona indianerne er det største etniske gruppe i området. De lever forholdsvis isoleret fra resten af det ecuadorianske samfund og forsøger at bevare deres særegne traditioner, sprog og kultur. I landsbyen er vi med til at tilberede den lokale specialitet, casabe, et brød lavet af yuca (maniok), som er den vigtigste madkilde for indianerne. Vi besøger shamanen, som er landsbyens religiøse overhoved og i stand til at rense og helbrede sygdomme ved et specielt ritual. Vi spiser frokost i landsbyen og vender sidst på eftermiddagen tilbage til lodgen. Om aftenen sejler vi ud i kano på udkig efter kaimaner og anakondaer.

Efter morgenmaden vandrer vi en tur på 3 – 5 timer gennem primær regnskov, hvor vores lokale guide vil fortælle om vegetationen og udpege forskellige planter og deres medicinske brug. Han kender skoven som sin egen bukselomme og tager os gennem sump til højereliggende områder med en imponerende artsrigdom. Efter vandreturen spiser vi frokost på lodgen. Om eftermiddagen sejler vi ud på lagunen for at udforske området nærmere og opleve en af jordens smukkeste solnedgange. Der vil være mulighed for at tage en svømmetur. 

Vi står tidligt op for at se fugle. Den tidlige morgenstund er det bedste tidspunkt at se fugle, og vi holder udkig efter isfugle, papegøjer, araer og tukaner på vores sejltur over lagunen. Tilbage på lodgen nyder vi en sen morgenmad og har tid til at slappe af og pakke, inden turen går tilbage til højlandet og Quito. På den sidste sejlads over søen og op ad floden holder vi øje med dyrelivet, inden kanoen skiftes ud med bus, og vi kører til Lago Agrio, hvorfra vi flyver til Quito. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Quito og køres til hotellet. Vi har en overnatning i Quito.

Efter morgenmaden bliver vi kørt i lufthavnen, hvorfra vi flyver til Galapagos-øerne og øen Baltra, der ligger lige nord for hovedøen Santa Cruz. I lufthavnen bliver vi mødt af vores guide og transporteret til den yacht, der skal være vores base under sejladsen. Ombord bliver vi indkvarteret i vores kahytter og spiser frokost. Om eftermiddagen besøger vi øen Mosquera, der ligger mellem Baltra og North Seymour. Den lille sandø har en af øgruppens største søløvebestande, så vi kan godt forvente en varm velkomst af legesyge og nysgerrige søløver. Landgangen på Mosquera er våd, det vil sige at vi hopper af vores panga, gummibåd, så tæt på stranden som muligt. Udover søløver kan vi se forskellige kystfugle og måger.

I dag besøger vi de vestligste og yngste øer på Galapagos, Isabela og Fernandina, der har øgruppens mest aktive vulkaner. La Cumbre vulkanen på Fernandina var sidst i udbrud i 2009. På den nordvestlige spids af Isabela har vi vores første udflugt i panga til stedet Vicente Roca Point, en spektakulær geologisk formation. Her har vi mulighed for at se store flokke af blåfodede suler, nazca suler og hvis vi er heldige Galapagos skarven, der har mistet evnen til at flyve. I det klare vand kan vi observere farvestrålende fisk, delfiner, havskildpadder og måske endda hvaler.

Om eftermiddagen besøger vi Espinoza Point på Fernandina. Fernandina er øgruppens mest uberørte ø pga. sin isolation - og fordi den ikke er påvirket af introducerede arter i samme omfang som andre øer. Den er uden tvivl et af de bedste steder at observere marinelivet. Store flokke af havleguaner slapper af på de sorte klipper, mens Galapagos skarven tørrer sine vinger i solen. Der er pingviner og søløver samt mulighed for at se hvaler, delfiner og store flokke af fiskende blåfodede suler. Derudover er der mulighed for at se flotte lavaformationer, lavafirben, slanger og høge.

I dag udforsker vi Urbina Bay og Tagus Cove på Isabelas vestkyst. Tektoniske bevægelser i 1954 og 1994 har skabt Urbina Bay, der er et stykke opløftet havbund for foden af Alfredo- og Darwin-vulkanerne. En længere sti leder os gennem et landskab med giftige æbletræer, palo santo træer (”hellig-træ”) og bomuldsplanter forbi en stor sø. Der er mulighed for at se havleguaner, de gule landleguaner og - hvis vi er meget heldige - kæmpeskildpadder samt at finde koraller langt inde i landet. Efter frokost besøger vi Tagus Cove, der var det foretrukne ankersted for pirater og hvalfangere i 1800-tallet. Vi kommer forbi en grotte, hvor vi kan se inskriptioner fra denne tid og fortsætter til en saltsø og et udsigtspunkt over Isabelas vulkaner. Der er som de andre steder mulighed for at se havlegunaer, søløver, pingviner og Galapagos skarv. Herefter sejler vi tilbage mod de centrale øer i øgruppen.

I dag starter vi med at besøge Puerto Egas på Santiago, hvor Sugar Loaf vulkanen, som Charles Darwin besteg under ekspeditionen til øgruppen i 1835, rejser sig i horisonten. Vi har en våd landing på en sort sandstrand og går på udkig efter krabber, søpindsvin, ålefisk og blæksprutter i tidevandssøer mellem klipperne. I en grotte er der mulighed for at se Galapagos’ anden søløveart, Galapagos fur seal, som er mindre og lidt mere kortsnudet end søløven. Om eftermiddagen besøger vi en af Santiagos små satellitøer: Chinese Hat, der har fået sit navn pga. sin lighed med en kinesisk hat. Øen ligger bare 100 meter fra Santiago og kun små krydstogtsbåde kan ligge til her. En sti langs kysten fører os forbi en søløve koloni til en klippestrand fyldt med krabber.

Vores rejse på Galapagos-øerne slutter på Santa Cruz. Øen er den tredje største i øgruppen og har den største befolkning i byen Puerto Ayora, der er centrum for turistindustrien samt for Charles Darwin fonden og nationalparken. Efter en tidlig morgenmad besøger vi Charles Darwin Research Station, hvor vi hører om- og ser - kæmpeskildpadder i forskellige størrelser og aldre. For at genskabe bestanden af kæmpeskildpadder udklækkes og lever de i centeret indtil de er overlevelsesdygtige i naturen og kan sættes ud. Vi ser også et par eksemplarer af landleguaner fra forskellige øer. Efter dette besøg køres vi i lufthavnen på Baltra og flyver tilbage til Guayaquil på fastlandet, hvor vi har en overnatning. I lufthavnen bliver vi hentet og kørt til vores hotel. Resten af dagen er på egen hånd.

På rejsens sidste dag tager vi på byvandring i Guayaquil. Byen er Ecuadors største by og økonomiske centrum og på mange punkter helt anderledes end koloniale Quito. Vi ser de vigtigste monumenter og vandrer langs promenaden ved Guayas floden, der ender i det farverige kvarter Las Peñas. Vi spiser frokost inden vi først på eftermiddagen køres i lufthavnen og starter hjemrejsen.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede