Logo

Ecuador: Amazonas og Galapagos

En sand naturrejse

Oplev Amazonas regnskoven og de vulkanske Galapagos-øer på vores nye rejse til Ecuador. Den lille Sydamerikanske nation har en unik plante- og dyrerigdom, og langt ude i Stillehavet ligger de forjættende Galapagos-øer, hvor millioner af års isolation har medført, at dyrene ikke har den instinktive frygt for mennesker. Stemningsfulde byer, varme kilder, markeder og indianere langt inde i regnskoven gør dette til en ultimativ rejse.

16 dage Pris Rejseleder Status Information
7. mar 18 til
22. mar 18
42.900 kr Vinni Madsen Bestil rejse

I højlandet oplever vi højdepunkterne Quito, Saquisili og Cotopaxi. Med fly og kano rejser vi dybt ind i Amazonas regnskoven, hvor landskabet og dyrelivet er overvældende med over 500 registrerede dyrearter og 200 træarter per hektar.

Herfra tager vi turen mod Andesbjergene i bus med ophold i den mystiske tågeskov og barske paramo, inden vi flyver 1000 km. ud i Stillehavet til Galapagos-øerne. Her oplever vi de vestligste og mindst besøgte øer om bord på et krydstogtsskib med gode muligheder for at se blåfodede suler, nazca suler, hav- og landleguaner, søløver, den flugtløse skarv, havskildpadder og pingviner blandt mange andre spændende dyre- og plantearter. Vi slutter af i den energiske storby Guayaquil, hvor vi oplever et meget anderledes Ecuador end i højlandet. 

Læs praktiske oplysninger om rejsen her

Max 16 deltagere.

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til Quitos lufthavn om eftermiddagen. Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til vores centralt beliggende hotel i Quito (2850 meter). Aftenen er fri til afslapning ovenpå den lange rejse.

Dagen byder på kolonial arkitektur i absolut verdensklasse når vi besøger Quitos ældste bydel. Quito blev grundlagt i 1534 af den spanske conquistador Sebastian de Benalcazar, og byen er i dag en af de bedst bevarede kolonibyer i Sydamerika. Den er også på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Quito ligger i 2850 meters højde på et bakket plateau foran Pichincha vulkanen og er beriget med fantastiske udsigter i alle retninger. Vi starter derfor med at nyde udsigten og danne os et overblik over byen fra Parque Itchimbia, et af byens mange naturlige udsigtspunkter overfor Pichincha vulkanen. Herfra kører vi ad smalle, brostensbelagte gader til centrum i den historiske bydel, hvor vi slentrer rundt og ser nærmere på den unikke arkitektur, kirkerne og bygningernes udsmykninger.

Et af højdepunkterne er Plaza de la Independencia (Uafhængighedspladsen), hvor ældre mænd og skæve eksistenser samles til en sludder og travle embedsmænd går hurtigt forbi. Den grønne, livlige plads er omgivet af præsidentpaladset, rådhuset, katedralen og ærkebiskoppens palads. Et andet højdepunkt er jesuitterkirken La Compañia, der med sin detaljerede facade udhugget i vulkansk sten og guldbelagte interiør er et af de Sydamerikas flotteste barokværker. På den historiske gade La Ronda, der ikke bare er en af byens ældste gader, men også var rammen om Quitos kreative miljø i 1930erne, får vi et indblik i hverdagslivet gennem tiderne. Traditionelt kunsthåndværk demonstreres i små workshops. Vi spiser frokost på en restaurant med typiske, lokale retter. Den er indrettet i kælderen til en smuk kirke på San Francisco pladsen. Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel.

I dag starter vores eventyr i Amazonas regnskoven. I Quito lufthavn tager vi et fly til Lago Agrio, hvor vores lokale guide møder os. Herfra kører vi i bus til Cuyabeno reservatet. Vi spiser frokost, inden vi sejler dybt ind i skoven i motoriseret kano. Cuyabeno reservatet beskytter et periodevist oversvømmet område af Amazonas regnskoven med et utroligt rigt plante- og dyreliv. Vi sejler ned ad en smal sortvandsflod og holder udkig efter aber, tukaner, papegøjer og araer, mens vi nyder vinden og den imponerende vegetation, der glider forbi os på begge sider.

Efter en times sejlads munder floden ud i stor lagune, hvor træer under vand skaber et helt specielt landskab. I lagunen holder vi udkig efter floddelfiner, søkøer og skildpadder. Vi ankommer til lodgen sidst på eftermiddagen og indkvarteres i simple hytter tæt ved lagunen. Om aftenen har vi en aftenvandring omkring lodgen, hvor vi kigger efter insekter, padder og krybdyr.

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod landsbyen Puerto Bolivar, hvor Siona indianerne bor. På den 2 timers lange navigation over lagunen og ned ad Cuyabeno floden er der mulighed for at se aber og fugle. Siona indianerne er det største etniske gruppe i området. De lever forholdsvis isoleret fra resten af det ecuadorianske samfund og forsøger at bevare deres særegne traditioner, sprog og kultur. I landsbyen er vi med til at tilberede den lokale specialitet, casabe, et brød lavet af yuca (maniok), som er den vigtigste madkilde for indianerne. Vi besøger shamanen, som er landsbyens religiøse overhoved og i stand til at rense og helbrede sygdomme ved et specielt ritual. Vi spiser frokost i landsbyen og vender sidst på eftermiddagen tilbage til lodgen. Om aftenen sejler vi ud i kano på udkig efter kaimaner og anakondaer.

I dag vandrer vi en tur på 3 – 5 timer gennem primær regnskov, hvor vores lokale guide vil fortælle om vegetationen, udpege forskellige planter og fortælle om deres medicinske brug. Det er svært at forestille sig den imponerende artsrigdom på forhånd. Efter vandreturen spiser vi frokost på lodgen. Om eftermiddagen sejler vi ud på lagunen for at udforske området nærmere og opleve en af jordens smukkeste solnedgange. Der vil være mulighed for at tage en svømmetur.

Vi står tidligt op for at se fugle. Den tidlige morgenstund er det bedste tidspunkt at se fugle og vi holder udkig efter kolibrier, isfugle, papegøjer, araer og tukaner på vores sejltur over lagunen. Tilbage på lodgen spiser vi morgenmad og gør klar til afrejse. På den sidste sejltur ud af parken er der endnu en gang mulighed for at se masser af dyr. Efter 2 timers sejlads skifter vi kanoen ud med bus og kører tilbage mod Andesbjergene og San Isidro, der ligger ca. 2000 meter over havoverfladen. Her indkvarteres vi på en lodge omgivet af tågeskov. Efter middagen er der en aftenvandring, hvor der er mulighed for at se ugler, insekter og nataktive dyr.

Inden morgenmaden observerer vi fugle omkring lodgen. Lys på lodgen har gennem natten tiltrukket natsværmere og insekter, som igen har tiltrukket en masse insektspisende fugle på jagt efter morgenmad. Der er blandt andet mulighed for at se trogoner, fluesnappere og tangarer.

Efter morgenmaden skal vi på vandretur i den mystiske tågeskov. Tågeskoven er en af de mest artsrige skove der findes, og vi kommer til at se spændende træarter, medicinske planter, epifytter som bromelier og orkideer. Vi tjekker lodgens bevægelseskameraer for billeder af sjælne dyr som pumaer, oncilla, tapir og myresluger, der er i reservatet.

Vi spiser frokost på lodgen inden vi om eftermiddagen vandrer vi en kort tur til et sted, hvor den spektakulære orange-røde fugl Andean Cock-of-the-Rock yngler. Hannerne laver et stort spektakel for at få hunnernes opmærksomhed.

Inden morgenmaden observerer vi fugle omkring lodgen. Efter vores morgenmad sætter vi kurs mod Quito og kører højere op i Andesbjergene. Vi oplever, hvordan vegetationen ændrer sig, som vi kommer højere og højere op i bjergene. Træerne bliver lavere og lavere, inden de helt forsvinder, når vi når op i paramoen. Vi gør holdt i den stille højlandsby Papallacta, der er kendt for sine varme bade, der siges at have helbredende virkning. Vi bader i de varme kilder, mens vi nyder den kolde luft og udsigten til de grønne bjerge og måske endda Antisana, Ecuadors fjerde højeste vulkan (5753 meter). Om eftermiddagen fortsætter vi til Quito, hvor vi har to overnatninger. 

Vi står tidligt op og kører syd på. Vi kører ad den pan-amerikanske hovedvej gennem dalen mellem Andesbjergenes vestlige og østlige bjergkæde. Grønne bjerge og hvide vulkantoppe rejser sig højt op på begge sider.

Første stop i dag er det farverige og autentiske marked i landsbyen Saquisili. Indianere fra nær og fjern kommer til det ugentlige torsdagsmarked for at sælge og købe køer, grise, får og lamaer, frugt, grønt og andre dagligvarer. Vi besøger flere af byens markeder, der er specialiseret i specifikke varer.

Efter et sandt bombardement af lyde, dufte og farver fortsætter vi til Cotopaxi nationalpark. Nationalparken dækker et område på 330 kvadratkilometer og har en af verdens højeste aktive vulkaner, Cotopaxi (5897 meter), som centrum. Med dens symmetriske kegleform og gletsjer er den et enestående syn og oplagt fotomotiv. Vi krydser parkens grønne base af fyrretræer og kører op i 3800 meters højde til Limpiopungo søen på sletten mellem Cotopaxi og Cerro Rumiñahui (4712 meter). I denne højde er vegetationen domineret af et åbent busk- og græsland, kaldet paramo. Klimaet er vådt og barskt. Alligevel er der en høj artsrigdom og mange endemiske arter. Vi vandrer en tur langs søen, og med lidt held får vi et glimt af nogle af parkens dyr: rådyr, kaniner, ræve og flokke af vilde heste. Vi kører tilbage til Quito sidst på eftermiddagen.

Efter morgenmaden bliver vi kørt i lufthavnen, hvorfra vi flyver til Galapagos-øerne og øen Baltra, der ligger lige nord for hovedøen Santa Cruz. I lufthavnen bliver vi mødt af vores guide og transporteret til den yacht, der skal være vores base under sejladsen. Ombord bliver vi indkvarteret i vores kahytter og spiser frokost. Om eftermiddagen besøger vi øen Mosquera, der ligger mellem Baltra og North Seymour. Den lille sandø har en af øgruppens største søløvebestande, så vi kan godt forvente en varm velkomst af legesyge og nysgerrige søløver. Landgangen på Mosquera er våd, det vil sige at vi hopper af vores panga, gummibåd, så tæt på stranden som muligt. Udover søløver kan vi se forskellige kystfugle og måger.

I dag besøger vi de vestligste og yngste øer på Galapagos, Isabela og Fernandina, der har øgruppens mest aktive vulkaner. La Cumbre vulkanen på Fernandina var sidst i udbrud i 2009. På den nordvestlige spids af Isabela har vi vores første udflugt i panga til stedet Vicente Roca Point, en spektakulær geologisk formation. Her har vi mulighed for at se store flokke af blåfodede suler, nazca suler og hvis vi er heldige Galapagos skarven, der har mistet evnen til at flyve. I det klare vand kan vi observere farvestrålende fisk, delfiner, havskildpadder og måske endda hvaler.

Om eftermiddagen besøger vi Espinoza Point på Fernandina. Fernandina er øgruppens mest uberørte ø pga. sin isolation - og fordi den ikke er påvirket af introducerede arter i samme omfang som andre øer. Den er uden tvivl et af de bedste steder at observere marinelivet. Store flokke af havleguaner slapper af på de sorte klipper, mens Galapagos skarven tørrer sine vinger i solen. Der er pingviner og søløver samt mulighed for at se hvaler, delfiner og store flokke af fiskende blåfodede suler. Derudover er der mulighed for at se flotte lavaformationer, lavafirben, slanger og høge.

I dag udforsker vi Urbina Bay og Tagus Cove på Isabelas vestkyst. Tektoniske bevægelser i 1954 og 1994 har skabt Urbina Bay, der er et stykke opløftet havbund for foden af Alfredo- og Darwin-vulkanerne. En længere sti leder os gennem et landskab med giftige æbletræer, palo santo træer (”hellig-træ”) og bomuldsplanter forbi en stor sø. Der er mulighed for at se havleguaner, de gule landleguaner og - hvis vi er meget heldige - kæmpeskildpadder samt at finde koraller langt inde i landet. Efter frokost besøger vi Tagus Cove, der var det foretrukne ankersted for pirater og hvalfangere i 1800-tallet. Vi kommer forbi en grotte, hvor vi kan se inskriptioner fra denne tid og fortsætter til en saltsø og et udsigtspunkt over Isabelas vulkaner. Der er som de andre steder mulighed for at se havlegunaer, søløver, pingviner og Galapagos skarv. Herefter sejler vi tilbage mod de centrale øer i øgruppen.

I dag starter vi med at besøge Puerto Egas på Santiago, hvor Sugar Loaf vulkanen, som Charles Darwin besteg under ekspeditionen til øgruppen i 1835, rejser sig i horisonten. Vi har en våd landing på en sort sandstrand og går på udkig efter krabber, søpindsvin, ålefisk og blæksprutter i tidevandssøer mellem klipperne. I en grotte er der mulighed for at se Galapagos’ anden søløveart, Galapagos fur seal, som er mindre og lidt mere kortsnudet end søløven. Om eftermiddagen besøger vi en af Santiagos små satellitøer: Chinese Hat, der har fået sit navn pga. sin lighed med en kinesisk hat. Øen ligger bare 100 meter fra Santiago og kun små krydstogtsbåde kan ligge til her. En sti langs kysten fører os forbi en søløve koloni til en klippestrand fyldt med krabber.

Vores rejse på Galapagos-øerne slutter på Santa Cruz. Øen er den tredje største i øgruppen og har den største befolkning i byen Puerto Ayora, der er centrum for turistindustrien samt for Charles Darwin fonden og nationalparken. Efter en tidlig morgenmad besøger vi Charles Darwin Research Station, hvor vi hører om- og ser - kæmpeskildpadder i forskellige størrelser og aldre. For at genskabe bestanden af kæmpeskildpadder udklækkes og lever de i centeret indtil de er overlevelsesdygtige i naturen og kan sættes ud. Vi ser også et par eksemplarer af landleguaner fra forskellige øer. Efter dette besøg køres vi i lufthavnen på Baltra og flyver tilbage til Guayaquil på fastlandet. I lufthavnen bliver vi hentet og kørt til vores hotel. Resten af dagen er på egen hånd.

På rejsens sidste dag tager vi på byvandring i Guayaquil. Byen er Ecuadors største by og økonomiske centrum og på mange punkter helt anderledes end koloniale Quito. Vi ser de vigtigste monumenter og vandrer langs promenaden ved Guayas floden, der ender i det farverige kvarter Las Peñas. Vi spiser frokost inden vi først på eftermiddagen køres i lufthavnen og starter hjemrejsen.

Alle planlagte afgange

16 dage Pris Rejseleder Status Information
7. mar 18 til
22. mar 18
42.900 kr Vinni Madsen Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede