Hvad søger du?

Ecuador og Galapagos

Med krydstogt ved Darwins øer

Ecuador ligger i det nordvestlige hjørne af Sydamerika lige der, hvor ækvator skærer kontinentet. Det er et af Sydamerikas mindste lande, men også et af kontinentets mest mangfoldige og rejsevenlige lande. Ecuador byder på store naturoplevelser i højland og jungle, charmerende kolonibyer, farverige indianermarkeder og en venlig befolkning.

Galapagosøerne er et levende laboratorium, men man behøver ikke at være biolog eller naturhistoriker for at blive fortryllet af denne vidunderlige verden. Tag med Viktors Farmor på krydstogt på Galapagos og lad øerne udøve deres magi.

Se dagsprogram
17 dage Pris Rejseleder Status Information
6. nov 23 til
22. nov 23
49.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg

Vi oplever kolonial arkitektur i verdensklasse, stemningsfyldte pladser og storslåede udsigter til bjerge og sneklædte vulkantoppe. Vi kører gennem landskaber i grønne, brune og gule nuancer og går på opdagelse mellem friske råvarer og fint kunsthåndværk på farverige indianermarkeder. Vi går i Inkaernes fodspor på Ingapirca, og i Amazonas sejler vi i kano og vandrer gennem den tætte skov på udkig efter fugle og dyr.

Vi fortsætter til Galapagosøerne, der ligger i Stillehavet ca. 1000 km vest for Ecuadors fastland. På grund af øernes geografiske isolation og klima er Galapagos’ plante- og dyreliv helt enestående i verden. Hver ø har sine unikke landskaber, flora og fauna, og fordi dyrene sandsynligvis aldrig har frygtet store rovdyr, er det muligt at komme helt tæt på dem både på land og i vand.

Den engelske forsker Charles Darwin er uløseligt forbundet med Galapagosøerne. Under et fem uger langt ophold på øerne i 1835 gjorde han en række iagttagelser og indsamlinger, der inspirerede ham til at formulere en teori om arternes oprindelse. En teori der revolutionerede vores opfattelse af planter, dyr og menneskers udvikling.

Vi besøger seks forskellige øer: Mosquera, Fernandina, Isabela, Santiago, Chinese Hat og Santa Cruz. Her er der gode muligheder for at se blåfodede suler, nazca suler, hav- og landleguaner, søløver, den flugtløse skarv, havskildpadder og pingviner blandt mange andre spændende dyre- og plantearter.

På Galapagos er der ikke dansk rejseleder med, men god engelsktalende naturguide. 

Rejsens højdepunkter:

  • Krydstogt på Galapagos med besøg på seks forskellige øer
  • Eventyrligt dyreliv – herunder blåfodede suler, nazca suler, hav- og landleguaner, søløver, den flugtløse skarv, pingviner, havskildpadder mm.
  • Besøg på Charles Darwin Research Station
  • De naturlige og varme kilder i byen Papallacta
  • Sejlads i kano og vandring i Amazonas med lokal jungleguide
  • Besøg hos indianerne i Kichua landsbyen
  • Kolonial arkitektur i verdensklasse i den gamle bydel i Quito
  • Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo

Max 20 deltagere (16 på Galapagos)!

Vis alle dage Skjul alle dage

På de fleste ture flyver vi med KLM og har en mellemlanding i Amsterdam. Flyveturen til Amsterdam tager ca. halvanden time og herefter ca. 12 timer over Atlanterhavet til Quito.

Ankomst til Ecuadors hovedstad Quito (2850 meter) om eftermiddagen. Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til vores centralt beliggende hotel i Quito, hvor vi har to overnatninger. Resten af dagen er fri til afslapning ovenpå den lange rejse.

Måltider: Mad på flyet samt aftensmad ved ankomst

Dagen byder på kolonial arkitektur i absolut verdensklasse, når vi besøger Quitos ældste bydel. Quito blev grundlagt i 1534 af den spanske conquistador Sebastian de Benalcazar, og byen er i dag en af de bedst bevarede kolonibyer i Sydamerika samt optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarven. Quito ligger i 2850 meters højde på et bakket plateau foran Pichincha vulkanen og er beriget med fantastiske udsigter i alle retninger. Vi starter derfor med at nyde udsigten og danne os et overblik over byen fra Parque Itchimbia, et af byens mange naturlige udsigtspunkter overfor Pichincha vulkanen. Herfra kører vi ad de smalle, brostensbelagte gader til centrum i den historiske bydel, hvor vi slentrer rundt og ser nærmere på den unikke arkitektur, kirkerne og bygningernes udsmykninger. Et af højdepunkterne er Plaza de la Independencia (Uafhængighedspladsen), hvor ældre mænd og skæve eksistenser samles til en sludder, og travle embedsmænd går hurtigt forbi. Den grønne, livlige plads er omgivet af præsidentpaladset, rådhuset, katedralen og ærkebiskoppens palads. Et andet højdepunkt er jesuitterkirken La Compañia, der med sin detaljerede facade udhugget i vulkansk sten og guldbelagte interiør er et af de Sydamerikas flotteste barokværker. På den historiske gade La Ronda, der ikke bare er en af byens ældste gader, men også var rammen om Quitos kreative miljø i 1930erne, får vi et indblik i hverdagslivet gennem tiderne og traditionelt kunsthåndværk, der demonstreres i små workshops. Vi spiser frokost på en restaurant med typiske, lokale retter på San Francisco pladsen i den smukke, totårnede kirkes ”kælder”. Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi mod de nordlige Andesbjerge. Turen går fra meget tørre landområder til frodige dale, hvor der dyrkes avokado og citrusfrugter, til Cochasquí (3100 meter), der er Ecuadors vigtigste præ-Inka kompleks. Det blev bygget af Cara-folket omkring år 900 (e.Kr.) og består af 15 fladtoppede pyramider med lange adgangsramper. I dag er pyramiderne dækket af græs, og kun formen af dem kan anes, men det er et utroligt spændende sted at besøge, ikke mindst pga. den fantastiske udsigt. Mellem pyramiderne græsser flokke af lamaer. De er meget tillidsfulde, og vi kan nemt komme helt tæt på dem. Herfra kører vi videre nord på til byen Otavalo (2535 meter). Otavalo-indianerne er berømte for deres kunsthåndværk i hele Sydamerika, og Otavalo-markedet er et af kontinentets største. Indianere fra nær og fjern kommer her for at købe og sælge dagligvarer og få en sludder med venner og bekendte. Det er en eksplosion af farver og varer. Otavalo-indianerne er et stolt folk og holder fast i deres traditioner og unikke klædedragt: Kvinderne bærer en tung, sort uld-nederdel, hvid bluse med broderi og et sort eller gråt sjal. Mændene går i hvide bukser, blå eller grå poncho, stråhat og har deres hår samlet i en lang fletning. Vi bruger eftermiddagen på at se frugt- og grøntmarkedet og slentre rundt på tekstilmarkedet og opleve, hvordan de handlende tilbyder deres varer.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter en tidlig morgenmad starter vores rejse til Amazonas regnskoven, en tur på ca. seks timer. Det er en smuk køretur over Andesbjergene med udsigt til vindblæst græsland og vulkanen Antisana på 5753 meter. Efter ca. 2 timers kørsel kommer vi til Papallacta, en stille by i højlandet kendt for sine varme bade, der siges at have helbredende virkning. Vi bader i de varme kilder, mens vi nyder den kolde luft og udsigten til de grønne bjerge. Herefter fortsætter vi nedkørslen til junglen og oplever, hvordan landskabet forandrer sig og bliver grønnere, tættere og fugtigere. Vi krydser den store Napo flod og fortsætter ad en jordvej, inden vi til sidst sejler med kano til lodgen. Det er en sejltur på ca. 5 min ned af Napo floden. På lodgen indkvarteres vi i simple hytter tæt ved floden og mellem tropiske planter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagene står på udforskning af regnskoven. Vi vandrer i regnskoven med vores lokale jungleguide, der er opvokset i skoven og kender den som sin egen bukselomme. Han fortæller om planterne og deres brug og værdi for de lokale. Vi vandrer op til et udkigspunkt med en fantastisk udsigt over området og ser enorme ceibo træer. Vi sejler i kano på den store Napo flod, prøver kræfter med at fiske og vaske guld i floden. I den nærliggende Kichua landsby, ser vi hvordan indianerne bor, dyrker jorden og laver chicha, samt besøger alligator-søen, hvor alligatorer og spændende fuglearter kan observeres. Der er også god tid til at slappe af og nyde skovens mange lyde fra en hængekøje og gå på fuglekig omkring lodgen. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi siger farvel til junglen og kører mod Baños. Efter et par timers kørsel kommer vi gennem en af de største byer i junglen, Puyo, og derfra igennem Pastaza kløften, der byder på en fantastisk panoramaudsigt til floden og den omgivende tågeskov. Der er flere imponerende vandfald langs vejen. I den lille landsby Rio Verde, der betyder grønne flod, vandrer vi ned gennem tågeskoven til et af Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo, hvor floden lander i en stor ”stengryde” inden den mødes med en anden flod. Fra et udsigtspunkt kan vi mærke kraften og vandperlerne fra vandfaldet og studere de smukke epifytter der vokser på træerne. Senere får vi et lille adrenalin rush, når vi kører i svævebane over Pastaza floden ved vandfaldet Manto de la Novia.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Baños (1820 meter), der har et dejligt, forårsagtigt klima og en spektakulær placering mellem grønne bjerge for foden af vulkanen Tungurahua (5023 meter). Byen har flere hyggelige pladser og en imponerende kirke, hvor malerier gengiver byens dramatiske historie og de mirakler, der er sket. I de små butikker sælges toffee-lignende slik og andre produkter lavet af sukkerrør, som Baños er storproducent af. Vi har én overnatning i Baños.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Til morgen er der tid til at opleve Baños på egen hånd inden vi kører mod Andesbjergene og byen Riobamba. Det er en tur hvor landskab og klima ændres drastisk, fra den frodige skov til det måneagtige landskab uden vegetation rundt om Ecuadors højeste vulkan, Chimborazo (6310 meter).

I den lille indianerlandsby Salasaca besøger vi væveren Alonso Pillas hjem og værksted. Han viser, hvordan han arbejder ved væven efter ældgamle traditioner og fortæller om plantefarver og mønstrer, der er inspireret af Salasaca kulturen.

Vi passerer flere andre, små landsbysamfund, før vi kommer til et højt bjergpas ved skråningerne af Chimborazo og kører ind i området, der kaldes ”El Arenal” i 4000 meters højde. På en klar dag er der en fantastisk udsigt til den sneklædte kæmpe, og der er gode chancer for at se lamaer, alpakaer og vicuñas, der er verdens mindste lama-art. Vi går en tur i det flade terræn og kigger på den sparsomme bevoksning.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Riobamba (2735 meter).

 Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen byder på en smuk køretur gennem Chimborazo-indianernes land og marker dyrket med afgrøder som kartofler, løg og broccoli. Bønderne går klædt i kraftige røde, orange og lilla farver og lyser op mellem alt det grønne og brune. Vi stopper i Alausi, en lille atmosfærisk by med gamle huse og en togstation, der engang var det eneste forbindelsesled mellem kysten og højlandet. Vi går en tur på hovedgaden, hvor vi ser de utrolig flot klædte Alausi-kvinder, og oplever hverdagslivets travlhed.

Midt på dagen når vi til Ingapirca (3200 meter), Ecuadors eneste større Inkaruin. Ingapirca blev anlagt i midten af det 15. århundrede og spillede en vigtig rolle i Inkarigets nordlige ekspansion, der bragte dem helt til det moderne Colombia under ledelse af Inkaherskeren Huascar. Ruinens mest interessante struktur er den ovale tempelbygning, der viser Inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske evner, men vi får også indblik i områdets tidligere kulturer og andre aspekter af livet på det tidspunkt.

Vi spiser frokost på en hyggelig hacienda med udsigt til komplekset, inden vi fortsætter til den forførende koloniby Cuenca (2530 meter).

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi bruger formiddagen til fods i Cuenca. Vi slentrer i de smalle gader, langs Tomebamba floden og oplever livet på de hyggelige pladser rundt om i byen. Der er stort set en kirke eller et kloster på hvert gadehjørne, og vi ser bl.a. den imponerende Catedral Nueva med hvidt marmorinteriør og himmelblå kupler.

Vi besøger et værksted, hvor de berømte panamahatte fremstilles. Panamahatten kommer – trods sit misvisende navn – fra Ecuador, og har haft stor betydning for Ecuador og især Cuencas økonomi. Vi guides gennem hele processen fra strå til den færdige hat.

Resten af dagen er på egen hånd i Cuenca, der bugner med museer og kunstgallerier. Byen har på samme tid en international kant og provinsiel stemning, og der er et livligt aftenliv med mange gode restauranter og barer, der er værd at udforske.

 Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi mod Guayaquil ved kysten. I udkanten af Cuenca stopper vi for at nyde udsigten over byens karakteristiske røde tage og mange kirketårne og sige farvel til højlandet. Turen til Guayaquil går gennem den naturskønne Cajas nationalpark, et bjergområde med stejle klipper, søer og skov, og vi oplever, hvordan landskabet ændrer sig radikalt, fra vindblæst paramo til tropisk lavland med banan- og kakaoplantager og en luftfugtighed tæt på 100%. I Guayaquil ser vi de vigtigste monumenter og vandrer langs promenaden ved Guayas floden, der ender i det farverige kvarter Las Peñas.

Vi spiser frokost inden vi sidst på eftermiddagen køres i lufthavnen og siger farvel til dem, der ikke skal med til Galapagosøerne.

Herefter kører I til jeres hotel og har resten af dagen på egen hånd i Guayaquil.

Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden bliver vi kørt til lufthavnen i Guayaquil, hvorfra vi flyver til øen Baltra, der ligger lige nord for hovedøen Santa Cruz. I lufthavnen bliver vi mødt af vores guide og transporteret til den yacht, der skal være vores base under sejladsen. Ombord bliver vi indkvarteret i vores kahytter og spiser frokost. Om eftermiddagen besøger vi øen Mosquera, der ligger mellem Baltra og North Seymour. Den lille sandø har en af øgruppens største søløvebestande, så vi kan godt forvente en varm velkomst af legesyge og nysgerrige søløver. Landgangen på Mosquera er våd dvs. at vi stiger af vores panga, gummibåd, i vandet så tæt på stranden som muligt. Udover søløver kan vi se forskellige kystfugle og måger.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag besøger vi de vestligste og yngste øer på Galapagos, Isabela og Fernandina, der har øgruppens mest aktive vulkaner. På den nordvestlige spids af Isabela har vi vores første udflugt i panga til stedet Vicente Roca Point, en spektakulær geologisk formation. Her har vi mulighed for at se store flokke af blåfodede suler, nazca suler, og hvis vi er heldige Galapagos skarven, der har mistet evnen til at flyve. I det klare vand kan vi observere farvestrålende fisk, delfiner, havskildpadder og måske endda hvaler. Om eftermiddagen besøger vi Espinoza Point på Fernandina. Fernandina er øgruppens mest uberørte ø pga. dens isolation, og fordi den ikke er påvirket af introducerede arter i samme omfang som andre øer. Den er et af de bedste steder at observere marinelivet. Store flokke af havleguaner slapper af på de sorte klipper, mens Galapagos skarven tørrer sine vinger i solen, der er pingviner og søløver samt mulighed for at se hvaler, delfiner og store flokke af fiskende blåfodede suler. Derudover er der mulighed for at se flotte lavaformationer, lavafirben, slanger og høge.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag udforsker vi Urbina Bay og Tagus Cove på Isabelas vestkyst. Tektoniske bevægelser i 1954 og 1994 har skabt Urbina Bay, der er et stykke opløftet havbund for foden af Alfredo og Darwin vulkanerne. En længere sti leder os gennem et landskab med giftige æbletræer, palo santo træer og bomuldsplanter forbi en stor sø. Der er mulighed for at se havleguaner, de gule landleguaner, og hvis vi er meget heldige kæmpeskildpadder, samt at finde koraller langt inde i landet. Efter frokost besøger vi Tagus Cove, der var det foretrukne ankersted for pirater og hvalfangere i 1800 tallet. Vi kommer forbi en grotte, hvor vi kan se inskriptioner fra denne tid og fortsætter til en saltsø og udsigtspunkt over Isabelas vulkaner. Der er som de andre steder mulighed for at se havlegunaer, søløver, pingviner og Galapagos skarv. Herefter sejler vi tilbage mod de centrale øer i øgruppen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag starter vi med at besøge Puerto Egas på Santiago, hvor Sugar Loaf vulkanen, som Charles Darwin besteg under ekspeditionen til øgruppen i 1835, rejser sig i horisonten. Vi har en våd landing på en sort sandstrand og går på udkig efter krabber, søpindsvin, ålefisk og blæksprutter i tidevandssøer mellem klipperne. I en grotte er der mulighed for at se Galapagos’ anden søløveart, Galapagos fur seal, som er mindre og lidt mere kortsnudet end søløven. Om eftermiddagen besøger vi en af Santiagos små satellitøer: Chinese Hat, der har fået sit navn pga. sin lighed med en kinesisk hat. Øen ligger bare 100 meter fra Santiago, og kun små krydstogtsbåde kan ligge til her. En sti langs kysten fører os forbi en søløve koloni til en klippestrand fyldt med krabber.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vores rejse på Galapagosøerne slutter på hovedøen Santa Cruz. Øen er den tredje største i øgruppen og har den største befolkning i byen Puerto Ayora, der er centrum for turistindustrien samt Charles Darwin Foundation og nationalparken. Efter en tidlig morgenmad besøger vi Charles Darwin Research Station, hvor vi hører om og ser kæmpeskildpadder i forskellige størrelser og aldre. For at genskabe bestanden af kæmpeskildpadder udklækkes og lever de i centeret, indtil de er overlevelsesdygtige i naturen og kan sættes ud. Vi ser også et par eksemplarer af landleguaner fra forskellige øer. Efter dette besøg køres vi til lufthavnen på Baltra og flyver tilbage til Guayaquil på fastlandet. Senere på dagen skal vi flyve videre til Danmark, men der er tid til at spise frokost i Guayaquil i ventetiden. Dette kan arrangeres på forhånd med guiden (mod et tillæg).

Måltider: Morgenmad og mad på det oversøiske fly

For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam. 

Måltider: Måltider på flyet 

Alle planlagte afgange

17 dage Pris Rejseleder Status Information
6. nov 23 til
22. nov 23
49.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse Begrænset antal pladser fra Billund og Aalborg