Hvad søger du?

Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca

Fra Andesbjergene til Mini Galapagos

Nazca-linjerne, verdensvidunderet Machu Picchu og den flotte Titicacasø er blot nogle af mange oplevelser på denne - vores ubestridt mest populære - rejse i Peru. Peru har et areal som Sveriges, Tysklands og Italiens til sammen, så et besøg i landet kræver god tid. Og så smager Peru vidunderligt. Landet har en stolt tradition for gastronomi, og de er ikke bange for at fusionere i køkkenet, så ofte er din tallerken præget af det italienske, franske, kinesiske og japanske køkken.

I Den Hellige Dal besøger vi en farm med lamaer og alpakaer, inden vi fortsætter til det farverige marked i Pisac – et marked, som har været der lang tid før inkaernes epoke. 

Se dagsprogram
18 dage Pris Rejseleder Status Information
4. mar 23 til
21. mar 23
34.990 kr Morten Bruun Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg. En kvinde ønsker at dele værelse
18. mar 23 til
4. apr 23
34.990 kr Betina Randskov Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg
3. apr 23 til
20. apr 23
34.990 kr Anna-Karin Johannsen Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg
5. jul 23 til
22. jul 23
36.790 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg
5. sep 23 til
22. sep 23
34.990 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg
11. okt 23 til
28. okt 23
34.990 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse
24. okt 23 til
10. nov 23
34.990 kr Morten Bruun Ledige pladser Bestil rejse

På rejsen vises vi også rundt i lokale hjem, og bliver der til middag og overnatning. Og får på den måde et utroligt indblik i tilværelsen i Peru. Ved Paracas sejler vi ud og spejder efter søløver, pingviner og andre dyr ved de imponerende Islas Ballestas. Men det er også alt det indimellem, der sætter sig fast efter et besøg i Peru.

Herunder har vi samlet nogle højdepunkter ifølge gæsterne de seneste år:

"En helt igennem veldisponeret og veltilrettelagt og varieret tur. (…) Mortens mestring af det spanske sprog og dybe kendskab til Peru gør en verden til forskel i forhold til udbyttet af lokalguiderne".
Merete Thorsen, oktober 2021.

"En af de bedste rejser, jeg nogensinde har oplevet (og det er ikke få i mit efterhånden lange liv)".
Anette, oktober 2021.

Vi har også en Peru med mere forkælelse-rejse, læs mere om den her.

Rejs med Viktors Farmor til Peru fordi:

  • Vi flyver over de mystiske Nazca-linjer.
  • Vi spiser os gennem Perus gastronomiske univers.
  • Vi oplever Andesbjerge og ”mini”-Galapagos.
  • Vi tager os god til på Machu Picchu.
  • Vi spiser frokost på en ø i Titicaca-søen.

Max 23 deltagere

Vis alle dage Skjul alle dage

På de fleste rejser flyver vi med KLM først halvanden time til Amsterdam og herefter ca. 12 timer over Atlanterhavet til Lima.

Efter ankomst til Limas lufthavn kører vi til bydelen Miraflores, hvor vi indkvarteres på et hotel i centrum. Det er muligt at bestille en let aftensmad og måske en af Perus berømte pisco-cocktails, inden vi går til køjs efter en lang rejsedag.

Læs mere om Lima her. 

Måltider: Frokost (i flyet).

Efter morgenmaden er der afgang mod Limas historiske centrum, som byder på præcolombiansk, kolonial og moderne kulturhistorie.

Først lægger vi dog vejen forbi "Pucllana Pyramiden", og ser det storslåede ceremonielle center bygget af Lima-kulturen i det 4. århundrede efter vor tidsregning, mange hundrede år før inkaernes ankomst.

Herefter går turen mod det historiske centrum med mere end halvtreds monumenter og koloniale bygninger, såsom Paseo de la República, pladsen San Martín, La Plaza Mayor, regeringspaladset, ærkebiskoppens palads, katedralen og byrådspaladset.

Vi besøger et af byens spændende klostre.

Efter byrundturen er der frokost, hvorefter vi kører til det berømte Larco-museum, som giver os en god grundforståelse for de civilisationer, vi skal stifte bekendtskab med de kommende uger. Her er der udstillinger af præcolombiansk kunst gennem mange tusinder af år – et verdenskendt privat museum, som udlåner kunstsamlinger til verdens førende museer. Det er ydermere kendt for et anneks med en enestående samling af erotisk kunst, som man ikke bør gå glip af.

Herefter kører vi tilbage til vores hotel i Miraflores.

Læs mere om Museo Larco her.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi kører tidligt i lufthavnen for at starte vores tur til Cuzco og Inkaernes Hellige Dal.

Ved ankomst til Cuzco, kører vi direkte ud i den Hellige Dal, hvilket er den optimale måde at akklimatisere sig på. Den Hellige Dal ligger på lavere højdemeter end Cuzco by, og vi får dermed en gradvis højdetilvænning.

Vi nyder medbragt frokost i naturskønne omgivelser i form af Andesbjergene, inden vi kører til vores hotel i Den Hellige Dal med ankomst om eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi til Moray, hvor vi efter et kort stop i landsbyen af samme navn besøger de cirkulære landbrugsterasser ved Moray, som vidner om inkaernes højt udviklede landbrugsteknik. Ikke blot var her et sofistikeret overrislingssystem til vanding af markerne, her blev også eksperimenteret med forskellige afgrøder og dyrkningsmetoder qua de varierede mikroklimatiske forhold på stedet.

Vi kører herefter til Maras, som består af nærmest uendelige rækker af naturlige saltbassiner – i alt skulle der være over 3000 bassiner, så der er hvide linjer så langt som øjet skuer. Vi begiver vi os herfra på en frisk lille vandretur i nærområdet ned mod vores restaurant, hvilket er en skøn måde at komme tæt på livet i den Hellige Dal, som byder på utrolige flotte udsigter og seværdigheder undervejs. Gåturen har sikkert givet god appetit, og vi har god tid til at nyde en lækker og velfortjent frokostbuffet efter en dejlig formiddagstur til fods.

Om eftermiddagen besøger vi Ollantaytambos majestætiske inka-ruiner, som var en af Inka-rigets vigtigste bastioner, hvor inkaerne anført af oprørslederen Manco Inca tildelte de spanske erobrere et yderst smertefuldt nederlag.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Efter en tidlig morgenmad kører vi til Ollantaytambo for at stige på toget mod Aguas Calientes, som ligger for foden af Machu Picchu. Togturen tager godt halvanden time og går igennem et malerisk bjerglandskab, som henrykker de fleste. Vi ankommer til Aguas Calientes, hvor vi skal med en minibus ad snoede veje op til Machu Picchu. Vi står nu foran det berømte ruinkompleks, som i 2007 blev erklæret for et af verdens syv moderne vidundere.

Vores guider fører os rundt i denne prægtige by, som gemmer på alverdens fortællinger, spekulationer og myter. Udforskningen af de labyrintiske passager og boliger ved ruinerne får inkaernes historie til at blive meget nærværende, og det er svært at modstå fristelsen for selv at opfinde gode teorier om Machu Picchus eksistens.

Efter ca. to-tre timers rundvisning er vi tilbage ved hovedindgangen, hvorfra vi tager bussen ned til Aguas Calientes. Her spiser vi aftensmad, inden vi igen stiger ombord på toget tilbage.

Machu Picchu blev genopdaget i 1911 af den amerikanske opdagelsesrejsende Hiram Bingham efter flere hundrede års glemsel. Det antages, at selv ikke de spanske erobrere nogensinde fik kendskab til stedet, hverken ved deres ankomst eller under deres næsten 300 års besættelse af landet. I dag diskuteres det stadig, om Machu Picchu først og fremmest var et afsidesliggende rekreationssted, eller om det primært havde religiøse, militære eller handelsmæssige formål. Teorierne om Machu Picchus formål er utallige, men eksperterne er dog enige om, at Machu Picchu ikke var en almindelig by, men forbeholdt meget vigtige folk og kun beboet i visse perioder i løbet af året. Nogle teorier går på, at Machu Picchu var et slags laboratorium for landbrugsprodukter, mens andre igen hævder, at det var et prægtigt fængsel, der husede de værste forbrydere i tiden. Hiram Binghams egne teorier går ud fra den ide, at Machu Picchu først og fremmest var et militært fæstningsanlæg med sigte på forsvar mod fjender, mens andre igen støtter en teori om Machu Picchu som et center for indoktrinering og undervisning af erobrede stammemedlemmer.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

I dag får vi mulighed for at komme helt tæt på den andinske kultur, som de fleste kun kommer til at opleve på afstand.

Vi kører først til Pisac, hvor vi starter med et besøg ved det storslåede Pisac ruinkompleks. Besøget indebærer en let vandretur op til ruinerne, som efter al sandsynlighed både havde vigtige militære, religiøse og landbrugsmæssige formål under Inka-tiden.

Vi kører herefter ned til Pisac by, hvor vi spiser frokost, inden vi besøger byens marked, hvor der er god mulighed for at gøre en rigtig god handel af enten alpaca-tekstiler, smykker eller lokalt kunsthåndværk.

Vi fortsætter til lokalsamfundet i et landsbysamfund i bjergene, hvor vi indkvarteres hos lokale familier i byen. Vi bor i forskellige huse, som helt sikkert ikke ligner noget, vi kender hjemmefra.

Vi spiser aftensmad og overnatter ved hver vores familie. Nogle bor måske 3-4 stykker hos samme familie. Man har sit eget værelse – rent og pænt – og med sengetøj, tæpper mv., men man benytter familiens badeværelse og toilet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden tager vi afsked med vores værtsfamilier og kører til Awana Cancha, en lille gård, hvor vi skal ind og hilse på lamaer, alpacaer, vicuñaer og guanacoer. Vi lærer også om de mange forskellige slags uldkvaliteter og om den essentielle kartoffel- og majsproduktion.

Vi fortsætter til Sacsayhuaman, som på mange måder er et overvældende kompleks, hvis formål sandsynligvis var et fæstningsværk eller religiøst tempel – måske mest sandsynligt begge dele. Komplekset udgøres af enorme sten, som fungerer som uindtagelige mure – nogle af stenene er op til otte meter høje og murene op til 360 meter lange. Komplekset er forbundet via døre, trapper og tunneler, så det har været et sindrigt system med utrolig stor betydning for inkaerne. Det vides, at inkaerne i kraft af dette enorme fæstningsværk formåede at forsvare byen mod spanierne i lang tid, godt hjulpet på vej af dets strategiske placering på en højdebred over Cuzco med en fantastisk udsigt over byens indfaldsveje. Det tog inkaerne 50 år at opføre Sacsayhuaman og hele 20.000 mand indgik i arbejdet, og det er selvsagt stadig en gåde, hvordan de flyttede rundt på så kolossalt store sten og fik dem til at passe som fod i hose på hinanden.

Herefter kører vi videre ned til Cuzco, hvor det er tid til frokost, inden vi om eftermiddagen fortsætter med en byrundtur i Cuzco indre by.

Vi starter vores byrundtur i den koloniale katedral, som spanierne byggede i løbet af ca. 100 år mellem 1560 og 1660. Her findes en stor samling malerier af de berømte Cuzco-malere, som mange regner for Amerikas væsentligste maler-skole fra den koloniale periode, og blandt andet derfor er katedralen en af Cuzcos væsentligste seværdigheder.

Herefter går vi til soltemplet Koricancha, som engang var det mest storslåede tempel i Amerika. Engang var vægge og lofte af solidt guld, men disse skatte blev brugt som en del af den kongelige løsesum for inkaen Atahualpa, som blev holdt fangen af spanierne i Cajamarca og senere dræbt.
Spanierne byggede senere Santo Domingo-kirken på soltemplets fundament, men adskillige efterfølgende jordskælv har afsløret de skjulte inka-mure, som i modsætning til spaniernes har kunnet modstå naturens rystelser i kraft af langt bedre konstruktioner.

Indkvartering i Cuzco, hvor vi har to nætter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Endnu en autentisk dag står på programmet, og denne dag skal vi på markedsbesøg. Vi kører tidligt sydpå i retning af Puno, og efter ca. 30 minutter kommer vi til det autentiske marked i San Jeronimo, hvor andinske højlandsbønder fra de omkringliggende bjerge kommer for at sælge deres lokale produkter, heriblandt både afgrøder, naturmedicin og levende dyr.

Her er ikke mange turister som inde i midtbyen, og vi får lejlighed til at se og smage flere eksotiske frugter og spiser. 

Senere kører vi tilbage til Cuzco, hvor vi spiser frokost på en restaurant, der for eksempel har marsvin på menukortet. Skulle denne egnsspecialitet ikke have interesse, er der også andet mad at spise fra det spændende lokale køkken.

Eftermiddagen er på egen hånd. Man kan evt. besøge chokolademuseet eller koka-museet.

Måltider: Morgenmad og frokost.

I dag er der tidlig afgang fra Cuzco, og vi skal tilbagelægge en ca. 8 timers bustur over højsletten til Puno.

Undervejs stopper vi første gang ved den smukke kirke i Andahuaylillas, som er en udsøgt barok perle med smukke dekorationer og en imponerende arkitektur. Denne jesuitkirke menes at være fra 1580 og kaldes af nogle for ”Amerikas Sixtinske Kapel” på grund af dens flotte udsmykning.

Vi kommer herefter til Raqchi, et imponerende tempelkompleks, som inkaherskeren Huayna Capac lod opføre for Viracocha. Her står 152 store runde lagerhuse beliggende mod vest med en diameter på 10 m. Ventilationshuller i jordhøjde tjente til oplagring af alskens afgrøder såaom rodfrugter, kartoffel, mashua, majs, quinoa samt tørret og saltet kød. Men også klæder, militært udstyr og køkkenudstyr til madlavning blev opbevaret her.

Herefter fortsætter turen over Raya Passet, som er turens højeste punkt i ca. 4.330 meters højde, hvor vi naturligvis stopper for at indånde den tynde luft, nyde udsigten og tage billeder af højlandet.

Vi er fremme på vores hotel i Puno sent om eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi har tidlig afgang i dag, hvor et eventyr på den smukke Titicaca-sø venter.

Vi sejler ud på den store Titicaca sø og sætter kursen mod sivøerne Uros, hvor vi går i land. Disse sivøer vugger lidt, når man går på dem, idet de er lavet af totora-siv, som de lokale beboere selv fletter til sivøer.

Vi møder de lokale beboere, som er iklædt deres traditionelle, farverige dragter, og vi kan klatre op i udkigstårnene og få udsigt over den imponerende store Titicaca-sø.

Herefter går turen til øen Taquile, hvor vi skal på en guidet gåtur rundt på denne fascinerende ø med mange særegne traditioner og skikke. Her er god mulighed for at iagttage lokalbefolkningen, som arbejder i marken med meget traditionelle landbrugsredskaber.

På Taquile er der ingen hunde og intet politi, men til gengæld er æsler og får hyppige forbipasserende. Beboerne har et autonomt administrativt og politisk system, og deres klædedragter fortæller, om man er gift eller single – det er meget betagende at komme så tæt på en både anderledes og autentisk kultur. Den vigtigste industri på øen er fiskeri og landbrug samt selvfølgelig deres højst besugne tekstilkunst, anerkendt af Unesco som immateriel kulturarv.

Vi spiser nyfangede ørreder til frokost på øen, inden vi afslutter besøget med en frisk gåtur mod molen på den anden side af øen, hvorfra vi sejler tilbage til Puno.

Læs mere om sivøerne på Titicacasøen her.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi skal i dag på en ca. 6 timers bustur fra Puno til Chivay, som ligger i Colca-dalen ved Arequpia, og vi skifter således det flade landskab ud med et bakket terræn, som siden bliver til dale og bjerge. Vi gør stop undervejs på turen for frokost og ikke mindst for at nyde naturlandskab og dyreliv, og vi ankommer til vores hotel i den flotte dal midt på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Et af regionens helt store trækplastre er 'Cruz del Condor', som vi fra morgenstuden sætter kursen mod. Her skal vi efter al sandsynlighed se verdens største fugle, kondorerne, komme svævende ud fra kløften. Det er et betagende syn med disse elegante rovfugle, som indtager himlen.

Læs mere om denne mageløse oplevelse her.

Vi kører herefter tilbage til Chivay for at spise frokost, inden vi sætter kursen mod Arequipa, Perus næststørste by og kendt som en af landets gastronomiske højborge. Vi kører igennem Colca-dalens smukke sneklædte bjerge, vulkaner og landbrugsterrasser, hvor der bl.a. dyrkes ris og grøntsager.

Læs mere om højsletten her.

Vi ankommer til Arequipa tidligt på aftenen.

I aften går vi til et typisk lille byhus bygget i vulkansk sten. I husets køkken tilbereder kokken Michel Hediger sine kreative retter. Fusion cuisine-måltiderne er et resultat af gamle traditioner og moderne kulinariske teknikker fra Andesbjergene og Alperne. Ingredienserne er peruvianske og maden er tilberedt med omhu. Husets specialitet er alpaca-kød grillet på sten. I huset drives restauranten Zig Zag. Her nyder vi dagens aftensmad. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi starter tidligt, og første programpunkt er en byrundtur i den hvide by, som Arequipa også kaldes pga. de koloniale huses hvide vulkansten.

Vi skal på opdagelse i det pompøse Santa Catalina-kloster på 20.000 m2, hvor datidens rige nonner i stedet for at følge den almindelige takt og tone for nøjsommeligt klosterliv fik lov at tage tjenestefolket med. Det var bestemt ikke enhver forundt at flytte ind i dette imponerende smukke kloster, som opkrævede store adgangssummer af familierne, foruden en række kostbare personlige ting. Dette er en yderst spændende kulturoplevelse, som forstærkes af det faktum, at denne forordning vedblev med at eksistere til 1871, og endnu i dag bor der stadig en lille samling nonner i en aflukket del af klosteret.

Herefter skal vi en tur forbi museet med mumien af Juanita, hvis fund i 1995 af mange grunde gav genklang over hele verden. Juanita er ikke blot det mest velbevarede fund af et menneske fra Inka-tiden, hun er også det første fund af en kvinde, og hun antages at være blevet ofret under en af de sidste inkaer-herskere i slutningen af 1400-tallet.

De højeste bjerge med sneklædte tinder og bjerge var især helligsteder for inkaerne, så det ultimative offer, en Inkahersker kunne gøre for at behage bjergguderne var at tilbyde børn. Juanita vurderes at have været 13 eller 14 år gammel, da hun døde af et slag i hovedet med en kølle knælende foran en præst. (I marts er Juanita i forskernes varetægt, hvorfor et andet inkaoffer, Sarita, er at finde på museet i stedet.)

Vi spiser frokost sammen, og eftermiddagen er fri til at gå på yderligere opdagelse i Perus næststørste by.

Læs mere om Arequipa her.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi stiger denne morgen om bord på bussen for at nyde en lang betagende køretur, som varer det meste af dagen – og vi kommer derfor til at opleve en perlerække af forskellige landskaber på panoramisk afstand. Først bugter vi os vej gennem bjergkæderne ud af Arequipa-regionen for siden at ramme et forunderligt månelandskab, skabt af geologiske jord- og vanderosioner for tusinder af år siden. Herefter bevæger vi os mod ørkenkysten og nyder den azurblå udsigt til Stillehavet samt ørkenens gulbrune klippeformationer.

Vi tilbringer omtrent 10 timer i bussen denne dag, men det er stadigvæk en begivenhedsrig dag, og vi gør en del stop undervejs for at strække ben og få en god oplevelse af de mange forskellige landskaber. Vi ankommer hen under aftenen til Nazca, hvor ørkenvarmen luner dejligt.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi sætter kursen mod Nazcas lille lufthavn, hvorfra vi skal flyve over de mystiske figurer, som er trukket i sandet og i ørkenklipperne – mysterier som endnu i dag er genstand for megen debat og hovedbrud blandt eksperter. Nok har man kunnet konkludere, at Nazca-figurerne som er op til flere hundrede meter lange og brede ikke nødvendigvis skal studeres fra luften, men faktisk kan observeres fra højtliggende punkter. Men det er stadig en gåde, hvilken betydning disse dyre- og menneskefigurer havde, som efter alt at bedømme må have været et møjsommeligt arbejde. Der er ca. 800 figurer, og de menes at være blevet skabt mellem år 200 før vor tids regning til 600 efter vor tidsregning.

Om eftermiddagen fortsætter vi til Paracas, hvor vi indlogeres på vores hotel.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Dagen står i naturens tegn, og vi starter ud med en tur til Islas Ballestas, som også kaldes for Mini-Galapagos.

Her skal vi opleve et rigt dyreliv af søløver, pelikaner og masser af fugle – og måske også delfiner hvis vi er heldige.
Turen tager et par timer i alt, og ved ankomst til molen er der tid til en kop kaffe, inden vi fortsætter til Paracas Nationalpark, hvor vi skal opleve en mægtig ørken med spektakulære klippeformationer, fossiler og ikke mindst det azurblå Stillehav.

Vi spiser frokost ved en lokal restaurant i nationalparken, og eftermiddagen er på egen hånd med mulighed for en idyllisk gåtur langs molen for at indånde den forførende havneatmosfære og hilse på imødekommende pelikaner.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden forlader vi det idylliske Paracas og kører nordpå mod Lima, en tur på omtrent fire timer.

Undervejs får vi udsigter mod Stillehavet med kilometerlange strande, som byboerne fra Lima nyder godt af i sommerperioden.

Ved ankomst til hovedstaden kører vi til Barranco, og går en tur i dette Limas boheme-kvarter med arkitektonisk flotte huse, graffiti-kunst, åbne pladser og generelt masser af leben.

Rejselederen vil foreslå et par restauranter til frokost.

Der er også tid til at gå lidt rundt på egen hånd. Man kan for eksempel nyde en italiensk is, eller besøge nogle af kvarterets museer, for eksempel Mario Testino (museum af Perus kendteste fotograf) eller Pedro de Osma (kolonial kunst). Begge er et besøg værd.

Sidst på eftermiddagen kører vi i lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad.

For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam. 

Alle planlagte afgange

18 dage Pris Rejseleder Status Information
4. mar 23 til
21. mar 23
34.990 kr Morten Bruun Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg. En kvinde ønsker at dele værelse
18. mar 23 til
4. apr 23
34.990 kr Betina Randskov Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg
3. apr 23 til
20. apr 23
34.990 kr Anna-Karin Johannsen Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg
5. jul 23 til
22. jul 23
36.790 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg
5. sep 23 til
22. sep 23
34.990 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg
11. okt 23 til
28. okt 23
34.990 kr Lukas Bo Lützer Ledige pladser Bestil rejse
24. okt 23 til
10. nov 23
34.990 kr Morten Bruun Ledige pladser Bestil rejse