Hvad søger du?

Guyana og Trinidad

Natur- og kulturrejse i den uspolerede regnskov

Uspoleret regnskov i Guyana og caribisk stemning i Trinidad – det er den unikke cocktail på denne rejse, der også bringer os tæt på et farverigt dyreliv.

Guyana er Sydamerikas bedst bevarede hemmelighed. Landet er ikke stort, men 18% af verdens tropiske regnskov findes i Guyana – og de gør alt for at bevare skovene. Hovedparten af befolkningen bor ud mod Atlanterhavet, men lige så snart man forlader kysten, er man omgivet af eventyrlig natur.

Rejsen begynder og slutter i Trinidad. Vi bor på et hotel lige ned til en strand, hvor læderhavskildpadder går i land om natten for at lægge æg. Vi kan følge dem på nært hold i selskab med en naturguide.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

NB: På nuværende tidspunkt får vi først rejser til Guyana og Trinidad igen i 2024. Hvis du vil holde dig opdateret på nye rejser, kan du altid tilmelde dig vores nyhedsbrev. Se vores andre spændende destinationer til Sydamerika her. 

Regnskov, savanne og skarpt formede bjerge giver en fantastisk baggrund for oplevelser. Kun få steder er der egentlige samfund, hvor de oprindelige Amazonas-befolkninger, Amerindians, holder til. Man kan næsten ikke andet end føle sig hensat til Den Ny Verden og de første exploratører, der kom til Sydamerika.

Vi henter indtryk af tilværelsen i regnskoven med ophold i flere Amerindian-landsbyer. Det ene sted bor vi faktisk i 3 dage. Vi sejler på flere af Guyanas største floder, Rewa og Demerara, på jagt efter junglens hemmeligheder. Et par gange er vi på natsafari med projektører til at indfange dyrene.

En særlig oplevelse er Kaieteur vandfaldet, som har et lodret fald på 226 meter. Vi ser det fra luften. Det bliver det kun mere imponerende af. Og når vi er landet, et stykke oppe af bjerget, tager en guide os gradvist med gennem de forskellige plateauer med bl.a. regnskov, indtil vi står på toppen af plateauet.

Trinidads nationalfugl er den røde ibis. Vi ser flokke af den i fuglereservatet Caroni Swamp. Og Guyanas nationalblomst er vandliljen Victoria Amazonica, som kan blive op til 3 meter i diameter. Dens blad kan bære et voksent menneske. Men vi nøjes med at betragte den fra vores sejlbåde på Guyanas floder.

Rejs med Viktors Farmor til Guyana og Trinidad fordi:

  • Flodsejladser i den vilde natur
  • Mødet med de oprindelige folk i junglen
  • Et rigt fugle- og dyreliv
  • Det imponerende Kaieteur vandfald
  • Læderhavskildpadderne der lægger æg på stranden i Trinidad
  • De flotte røde ibisser

Max 12 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Midt på eftermiddagen er der afrejse fra Danmark til London, hvor vi bliver hentet og kørt til vores hyggelige hotel i Gatwick. Her tjekker vi ind og kan senere gå til en af de typiske engelske pub-restauranter og lære hinanden at kende over en middag.

Måltider for egen regning.

Afrejse fra London om formiddagen med ankomst til Trinidad om eftermiddagen (lokal tid). Vi kører fra lufthavnen mod Port-of-Spain til den lille forstad Tunapuna. Her forcerer vi et lille bjerg, og kører ad en snoet, stejl vej op til Mt. St. Benedict Klosterets gæstehus, hvor vi skal bo de næste to nætter.

Vi når lige at nyde den obligatoriske ”sundowner”, inden vi ved små borde slår os ned på den store udendørs terrasse for at nyde aftensmaden i den tropiske, lune aften.

Måltider: Morgenmad, frokost på flyet og aftensmad

Inden morgenmaden kan vi nå at bese den lille have og iagttage de mange farvestrålende fugle, især kolibrier, der svirrer rundt mellem træer og buske.

Om formiddagen ser vi Port-of-Spain. Vi starter i den travle ”downtown”. Port-of-Spain er blevet et ”shopping center” for hele det sydlige Caribien. Bl.a. er Queen Street kendt som ”tekstil-gaden”, idet man her finder den ene store butik efter den anden, hvor stofferne så som silke, batik, linned, møbelbetræk, bomuld m.m. hænger tæt fra loft til gulv. Der findes også et utal af guld- og sølvforretninger tillige med skobutikker, så mulighederne er mange for at gøre en god handel.

Efter et par hektiske timer spiser vi frokost i rolige omgivelser i nærheden af Savannah’en, som er Port-of-Spain’s ”åndehul”. Det store, grønne område bliver med en omkreds af fire kilometer også kaldt ”verdens største rundkørsel”. Her finder både hestevæddeløb og det årlige karneval sted, ligesom der ofte spilles cricket, landets nationalsport. Savannah’en er omgivet af store, gamle træer, flere af dem over hundrede år, såsom pui, kanonkugletræer og Samanea saman.

Efter frokost går vi tur rundt om en del af Savannah’en og passerer ”The Magnificent Seven”, de store herskabshuse fra omkring år 1900. Vi når lige at kigge lidt på den smukke botaniske have, inden vores chauffør samler os op, for at køre til Caroni Bird Sanctuary.

Caroni Bird Sanctuary er et 55 hektar stort område af floder, søer og mangrove, der ligger sydvest fra Port-of-Spain. Her findes 150 forskellige fuglearter, 80 slags fisk og en varietet af krybdyr. I små både sejler vi rundt i den store mangrove sump. Her yngler bl.a. øens nationalfugl, den røde ibis, der ved solnedgang kommer flyvende i hundredvis fra deres fouragepladser.

Med de hvide hejrer sætter de sig til hvile i store mangrovetræer, hvor de på afstand ligner prægtige, pyntede juletræer i rødt og hvidt. Der bliver rig mulighed for at se en lang række vadefugle og andre dyr fra den specialiserede mangrove-fauna.

Efter en lang og oplevelsesrig dag når vi lige tilbage til vores sundowner, der serveres på værelserne, inden vi atter nyder middagen i den mørke og lune tropenat.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader Tunapuna, og snart når vi Arima og kører herfra op i Northern Range bjergene. Vejen snor sig gennem det stejle terræn, hvor de knaldgule blomstrende pui og røde immortelle træer lyser op i alt det grønne. Bjergene åbner sig med smukke udsigter over dalene, og små vandfald siler ned af bjergskrænterne, der er dækket af bregner og vilde blomster.

Asa Wright Nature Center blev oprettet i 1967 med støtte fra Verdensnaturfonden, og herfra er det muligt på nærmere hold at studere regnskovens fauna samt de utallige fugle- og dyrearter. Et paradis for naturforskere, både professionelle og amatører. Selve ejendommen fremstår i gammel kolonistil.

Efter frokost tager vi på rundtur i området med lokal guide. Vi spotter fugle (bl.a. kolibrier, manakiner, bearded bellbird) og bliver orienteret om de mange blomster, træer og buske.

Efter turen bliver der tid til at nyde den smukke udsigt ud over dalen samt de mange fugle fra den store veranda, inden vi kører mod Piarco lufthavn, hvorfra vores fly afgår til Guyana (ca. en times flyvning).

Fra Guyana’s internationale lufthavn kører vi til Georgetown, landets hovedstad, hvor vi indkvarterer os på en lodge i gåafstand fra byen.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Afgang efter morgenmaden til lufthavnen Ogle, hvorfra vi flyver til Apoteri, der ligger ca. midt i landet. Herfra sejler vi i halvanden time på Rewa floden, og når ved frokosttid den lille Amerindian landsby Rewa. Undervejs spotter vi en del fugle, kaimaner og måske dovendyr og aber.

Vi indkvarteres i den lille Amerindian landsby Rewa med ca. 300 indbyggere, hovedsagelig fra Makushi stammen. Her skal vi bo de næste tre nætter i Cabins og Benab tæt ved flod og regnskov.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden er der sejlads på Rewa floden til Sea Wall og den smukke Grass Pond. Undervejs er vi på udkig efter fugle, dyr og fisk, mens vi langs bredderne kan se en del af Guyanas mange store, smukke træer (bla purple- & greenheart, kapoktræ og mora). Vi er tilbage i landsbyen ved frokosttid.

Om eftermiddagen ser vi nærmere på landsbyen bl.a. med besøg i den lokale skole samt en tur rundt i området omkring landsbyen, hvor vi vil stifte bekendtskab med de lokale Amerindians basale mad: Cassavarødderne. 

Aftensejlads på Rewa floden med projektør. Her er vi på udkig efter kaimaner, træfrøer, slanger, natfugle og dyr, alt mens Mælkevejen lyser i en bue over os, og virkelig træder frem og synes så nær i den kulsorte nat, når projektørlyset slukkes.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden er vi atter på flodsejlads. Vores lokale naturguide vil også i dag hjælpe os med at spotte de mange fugle, aber og papegøjer, der opholder sig i træerne langs flodbredden, tillige med de brogede og sorte kaimaner, der ligger og soler sig, men hurtigt forsvinder i floden, når nogen nærmer sig.

Ved den smukke Lily Pond findes, foruden de store og flotte Amazonåkander, også en del fugle og fisk, der ofte kommer op til overfladen. Vi giver os god tid til at nyde den storslåede natur og fauna, der omgiver os, inden båden vendes og sejladsen stille og roligt går tilbage til vores landsby Rewa, hvor frokosten venter.

Om eftermiddagen bliver der lejlighed til selv at udforske landsbyen og den nærmeste omegn, tale og komme i kontakt med indbyggerne, spotte fugle, sommerfugle, aber mv., eller blot slappe af ved Rewa floden, mens de glubske kaimaner patruljerer frem og tilbage for at fange aftensmaden. Vi er så heldige at få den serveret, og det kunne sagtens være én af de mange fisk, der lever i floden.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden tager vi afsked med Rewa og sejler nu (ca. 3 timer) til Kwatamung Landing. Efter en kort køretur ankommer vi til Rock View, hvor der er en enkelt overnatning. Rock View ligger på savannen omgivet af de smukke Pakaraimas bjerge. 

Efter frokost, der bærer præg af områdets utallige frugttræer er der rundvisning på området, hvor vi bl.a. ser hvordan afbrænding af de lokale mahogninødder foregår. Rock View driver, foruden kvægdrift, også en stor køkkenhave, som vi får lejlighed til at besøge.

Besøg i Amerindian landsbyen Annai, der ligger en halv times gåtur ude på savannen. Rundvisning i landsbyen, besøg i den lille butik med lokalt kunsthåndværk og indskrivning i gæstebogen.

En ridetur rundt på savannen kan arrangeres. Lodgen råder over en lille butik, en bar og en svømmepøl.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Lige efter morgenmaden lander vores fly på landingsbanen ud for Rock View, og ca. en time senere kan vi fra luften beundre det overvældende og 226 meter høje Kaieteur vandfald, der ligger midt i regnskoven ved Potaro floden.

Efter landing fører en lokal guide os op af de forskellige plateauer, indtil vi til sidst står øverst ved det mægtige vandfald. Flora og fugle er unikt for dette område Kaieteur National Park. Bl.a. verdens giftigste frø, den gule pilegiftfrø, der lever og tilbringer hele deres liv i de præhistoriske, store bromelia samt fuglen Cock-of-the-Rocks - på dansk klippehane.

Efter ca. to times ophold flyver vi til CJIA Internationale Lufthavn. Her bliver vi i bus kørt (ca. 10 min.) til en lille bådsplads ved Demerara floden og sejler herfra ind i Kamuni Creek til Arrowpoint, et naturresort i hjertet af et Amerindian reservat. Vi bor i hytter og skal både på sejl, kano- & trekking ture i området.

Om aftenen, efter en traditionel Amerindian middag, er der natsejlads på floden. Vi kigger bl.a. efter kaimaner og beundrer de smukke, hvide åkander, der springer ud, når mørket falder på.

Måltider: Morgenmad, picnic og aftensmad

Tidlig kanotur på floden for at iagttage dyre- og fuglelivet. Sjældne kolibriarter som rød pragttopas er spottet i netop dette område. I trætoppene over vore hoveder får vi mulighed for at se både egern og brune kapucineraber, som har travlt med at indtage deres morgenmad.

Snart er det vores tur, og efter morgenmaden sejler vi til Santa Mission Reservation (Amerindian), og går rundt i den lille landsby. Vi besøger skolen og hilser på landsbyens beboere. Vi kigger indenfor i den lokale håndværksbutik, hvor det er muligt at købe originalt Amerindian brugskunst mm. 

Efter frokost er der arrangeret en vandretur i regnskoven. Turen ender ved en lille biflod, og i kanoer sejler vi gennem den tætte regnskov tilbage til Arrowpoint. Inden middagen bliver der tid til at bade i floden.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter en tidlig morgenmad sejler vi tilbage til Demerara floden (ca. 1 time) og bliver herfra kørt i bus til CJIA Internationale Lufthavn for at tage formiddagsflyet til Trinidad.

I Piarco lufthavn købes ind til en senere picnic, inden vi kører langs Northern Range bjergene, den sidste del af Andesbjergene fra Sydamerika, der i Trinidad strækker sig fra Dragon’s Mouth nær Venezuela mod vest og derfra ca. 35 km mod øst. Bjergkæden ligger langs Trinidads nordkyst helt ned til det Caribiske Hav.

Snart har vi passeret det sidste af Northern Range bjergene og kører gennem grønne landskaber, til vi når Atlanterhavet. Her kører vi langs kysten mod nord gennem små landsbyer som Salybia, Rampanalgas og Toco, som ligger hvor Atlanterhavet og det Caribiske hav mødes. Vi tager en afstikker ud til Galera Point, som er Trinidads nordøstligste spids. Her, hvor de to have mødes, går vi tur på klipperne og nyder den fantastiske udsigt. Vi kigger nærmere på bl.a. fyrtårnet og spiser vores medbragte picnic.

Turen fortsætter nu langs Trinidads nordkyst mod vest. Snart ankommer vi til vores dejlige hotel i Grande Riviere, hvor vi de næste to nætter skal bo lige ned til stranden, hvor de store havskildpadder går på land for at lægge deres æg.

Ud på aftenen kommer vores naturguide for at lede os ud på stranden og forhåbentlig hen til den nærmeste havskildpadde, der er i fuld gang med at grave et hul i sandet, hvor den kan lægge sine over 100 æg. Her, i lommelygtens skær, kan vi følge æggelægningen, alt imens guiden fortæller os om proceduren samt om havskildpaddernes liv. Vi får formentlig lejlighed til at se mange flere af de store dyr, der stiger ud af det Caribiske Hav, og her på Trinidads nordkyst går på land for at lægge deres æg.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om formiddagen går vi til Shark River. Vi vandrer langs kysten, gennem semi- regnskov og gamle kaffeplantager. Et utal af fugle og sommerfugle observeres langs ruten. I grøftekanterne ses mange af de planter og blomster, som vi har i potter derhjemme i vindueskarmen.

Efter en lidt anstrengende og varm gåtur ad den snoede og ofte stejle vej, når vi endelig Shark River. Her bliver der tid til en forfriskende dukkert i det klare, kolde vand, inden vi atter returnerer til Grande Riviere.

Om eftermiddagen besøger vi en chokoladefabrik, der er et samarbejde mellem en lokal skildpaddegruppe og landdistrikternes fællesskab. Grundlæggeren Gillian Goddard er en meget kendt grøn aktivist, og hun leverer grundlæggende træning, maskiner og ingredienser til forskellige landsbyer langs nordkysten af Trinidad, hvorved de lokale bønder og kakao- producenter tager del i processen fra bønne- til chokoladebar.

Den trinidadiske kakao er faktisk en af de bedste i verden, og i 1960’erne skabte den lokale kakaoforening en ny art ”Trinitario”, der anses som en af de bedste sorter i verden.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Kl 6, lige ved solopgang, er der adgang til stranden uden guide. Her bliver der, hvis vi er heldige, lejlighed til at fotografere de store læderhavskildpadder og betragte dem, mens de lægger æg, begraver dem i sandet og laver vildspor, for til sidst nærmest at ”kravle” udmattet ud i det befriende hav.

Umiddelbart efter frokost forlader vi Grande Riviere og kører til Piarco lufthavn til check in og afgang mod Europa.

Måltider: Morgen- og aftensmad (på flyet)

Ankomst til Danmark via London.

Måltider for egen regning

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os