Hvad søger du?

Trinidad og Tobago

Unik rejse i Caribien med flere vandringer

Knaldrøde blomstrende træer lyser op, og på bjergskrænterne er der små vandfald og vilde blomster.

Vandringen foregår langs Trinidads nordkyst, og vi passerer små bugter og stenstrande, indtil vi til sidst når Shark River, der frister med et afkølende flodbad, inden turen atter går tilbage. Vi indsnuser den mystiske regnskovsfauna, på dagens vandretur på 12 km.

Store, blå sommerfugle omgiver os, og ind imellem standser vi og nyder – endnu – en tropisk panoramaudsigt. Herefter er det vist nemt at svare på spørgsmålet: Kan man tage på vandreferie i troperne? Ja, det kan man!

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

NB: På nuværende tidspunkt får vi først rejser til Trinidad og Tobago igen i 2024. Hvis du vil holde dig opdateret på nye rejser, kan du altid tilmelde dig vores nyhedsbrev. Se vores andre spændende destinationer til Sydamerika her. 

Man kan oven i købet skylle dagens vandringer af sig med en frisk dukkert i det varme og turkise hav. Og nyde de blomster og planter, vi har i potteplanter i vindueskarmen på vore breddegrader. I Trinidad og Tobago står de blot i grøftekanten.

På rejsen er der masser af tilgifts-oplevelser: Den røde ibis og hvide hejrer i fuglereservatet Caroni. Æglæggende havskildpadder. De to hovedbyer Port-of-Spain og Scarborough. Og meget mere.

Højdepunkter på rejsen:

  • Æglæggende læderhavskildpadder ved Grande Riviere
  • Røde ibisser og sejltur i Caroni Bird Sanctuary
  • Sejl i båd med glasbund over Buccoo og Angel Reef
  • Svøm i det Caribiske Hav og tag på vandring i tropisk regnskov
  • Caribisk stemning og lune nætter
  • Vandring i det beskyttede ferskvandsområde Nariva Swamps
  • Pelikaner, ibisser, fregatfugle, kolibrier osv. - et paradis for fugleelskere!

Max 14 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse til London. Vi bliver hentet og kørt til vores hyggelige hotel i Gatwick. Her tjekker vi ind og kan senere gå til en af de typiske engelske pub-restauranter og lære hinanden at kende over en middag. 

Måltider for egen regning.

Afrejse London/Gatwick om formiddagen med ankomst Trinidad samme eftermiddag (lokal tid – 5 timer bagud). Vi kører fra lufthavnen mod Port-of-Spain til den lille forstad Tunapuna. Her forcerer vi et lille bjerg, og kører ad en snoet, stejl vej op til Mt. St. Benedict Klosterets gæstehus, Pax Guest House, hvor vi skal bo de næste to nætter.

Vi når lige at nyde den obligatoriske ”sundowner”, inden vi slår os ned på den store udendørs terrasse for at nyde aftensmaden i den tropiske, lune aften.

Måltider: Morgenmad, frokost på flyet og aftensmad

Inden morgenmaden kan vi nå at bese den lille have og iagttage de mange farvestrålende fugle, især kolibrier, der svirrer rundt mellem træer og buske.

Om formiddagen er der rundtur i Port-of-Spain. Vi starter i den travle ”downtown”, hvor der bliver tid til lidt shopping i de mange Mall’s og butikker. Port-of-Spain er blevet et ”shopping center” for hele det sydlige Caribien. Bl.a. er Queen Street kendt som ”tekstil gaden”, idet man her finder den ene store butik efter den anden, hvor stofferne, så som silke, batik, linned, møbelbetræk, bomuld m.m. hænger tæt fra loft til gulv. Der findes også et utal af guld- og sølvforretninger tillige med skobutikker, så mulighederne er mange.

Efter et par hektiske timer spiser vi frokost i rolige omgivelser i nærheden af Savannah’en, som er Port-of-Spain’s ”åndehul”. Det store, grønne område bliver, med en omkreds af fire kilometer, også kaldt ”verdens største rundkørsel”. Her finder både Hestevæddeløb og Karnevalet sted, ligesom der ofte spilles cricket, landets nationalsport. Savannah’en er omgivet af store, gamle træer, flere over hundrede år, såsom Pui, Baobab, Cannon Ball, Samaan.

Efter frokost går vi tur rundt om en del af Savannah’en og passerer ”The magnificent Seven”, hvoraf flere er store herskabshuse fra omkring år 1900. Vi når lige at kikke lidt på den smukke Botaniske Have, inden vores chauffør samler os op, for at køre til Caroni Bird Sanctuary.

Caroni Bird Sanctuary er et 55 hektar stort område af floder, søer og mangrove, der ligger sydvest fra Port-of-Spain. Her findes 150 forskellige fuglearter, 80 slags fisk og en varietet af krybdyr. Vi sejler i en lille båd rundt i den store mangrove sump. Her yngler bl.a. øens nationalfugl, den røde Ibis, der ved solnedgang kommer flyvende i hundredvis af flokke fra deres fouragepladser.

Med de hvide hejrer sætter de sig til hvile i store mangrove træer, hvor de på afstand ligner prægtige, pyntede juletræer i rødt og hvidt. Der bliver rig mulighed for at se en lang række vadefugle og andre dyr fra den specialiserede mangrove-fauna.

Efter en lang og oplevelsesrig dag når vi lige tilbage til vores sundowner, inden vi atter nyder middagen i den mørke, lune, tropenat.

NB: I aften skal I pakke jeres håndbagage til en enkelt overnatning i Mayaro i morgen, da jeres hovedbagage bliver stående her på gæstehuset og fragtes direkte til lufthavnen i overmorgen. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi forlader Tunapuna og kører mod San Fernando, Trinidads næststørste by, der ligger mod syd. Efter en lille times kørsel ad Uriah Butler Highway, der bl.a. fører os forbi Caroni Swamp, som vi besøgte dagen før, gør vi en afstikker og kører til Waterloo. Inden da et kort ophold i Carapichaima, for at besigtige den 25 m store statue af Hindu-guden Hanuman. 

I Waterloo, hvor Waterloo Temple in the Sea ligger, kan vi bese og beundre det smukke Tempel (Mandir), der ligger 90 meter ude i Gulf of Paria. Hindu-templet blev bygget af den fattige, indiske kontraktarbejder Siewdass Sadhu i den engelske kolonitid i 1950'er, hvor det var forbudt at bygge på koloni-jord.

Turen fortsætter langs Gulf of Paria. Da vi når Point Lisas, med dens industrielle kompleks, får vi rigtig øjnene op for Trinidad's store olie- & gasindustri. Området er enormt, idet andre "tunge" industrier også findes her. Men, snart nås Pointe-A-Pierre, hvor vi de næste timer skal opleve Pointe-A-Pierre Wild Fowl Trust.

Wild Fowl Trust er en uafhængig institution, oprettet i 1966, for bl.a. at beskytte truede fuglearter. Området, der er på 25 hektar, består af søer, broer og stier, hvor mange fuglearter, planter og træer kan beses og opleves.

Her i disse smukke omgivelser nyder vi vores medbragte picnic, inden turen fortsætter tværs over det sydlige Trinidad mod øst. Sent på eftermiddagen når vi Mayaro, hvor vi har en enkelt overnatning.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Tidlig morgenmad med afgang kl. 6 til Bush Bush Island, der ligger i Nariva Swamps. Her vandrer vi ca. 4 timer med den lokale guide. 

Nariva Swamps er et beskyttet friskvands område på 15 km2, der ligger mellem Manzanilla og Mayaro. Vådlandet er et naturligt stop for de mange trækfugle der passerer her, ligesom der findes mange lokale fuglearter, som amazon-papegøjer, araer og høge. Desuden findes der et rigt dyreliv, hvor vi skulle have mulighed for bl.a. at spotte både de røde brøleaber (howlers) samt capuchin. Her findes også mange interessante og smukke træer, som silk cotten og sandbox.  Bush Bush Island hæver sig tre meter over det omkringliggende område.

Efter vores vandring fortsætter vi til Valencia Village, hvor en varieret landfrokost tilberedt af en lokal familie vil blive serveret. Efter frokosten kører vi til Piarco Lufthavn, hvorfra vores fly afgår til Tobago (25 min). Indkvartering på vort Gæstehus nær lufthavnen og strand, hvor vi skal bo de næste to nætter.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Rundtur i lokalområdet, Crown Point. Først ned til det lille Fort Milford (1777). Vi fortsætter ned til Store Bay og besøger de små håndværksboder inden afgang i glasbåd til Buccoo Revet.

Der bliver også tid til en dukkert i det Caribiske Hav.

Om eftermiddagen spadserer vi langs det Caribiske Hav. Møder de lokale fiskere og kikker på deres fangst – flyvefisk, mahi mahi, kingfish m. fl. Vi fortsætter langs stranden næsten til Pigeon Point, inden vi i solnedgangens skær nyder en ”Sundowner”.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden kører vi i bus til Scarborough, Tobago’s hovedstad. Turen går langs Esplanaden ved havnefronten og videre op til Fort King George, der er Tobago’s vigtigste fort. Det fik navn efter King George III i 1804. Fra fortet er der en fantastisk udsigt ud over Scarborough, Bacolet og Atlanterhavskysten.

Herfra fortsætter turen mod nord op langs Atlanterhavet, også kaldt ”Windward” kysten. Vejen snor sig op og ned i det kuperede, grønne og tropiske landskab, gennem små landsbyer og giver et flot vue ud over Atlanterhavet. Ved indkørslen til Argyle Waterfall kører vi ned gennem en smuk teaktræs alle og når snart indgangen til Argyle vandfaldet.

En guide leder os gennem regnskoven, og fortæller om faunaen og fuglene. Efter ca. 20 minutters vandring når vi det 54 meter høje Argyle vandfald. Efterfølgende går vi tilbage til bussen og følger atter vejen langs Atlanterhavet, indtil vi kommer til den smukke bugt, Kings Bay, hvor vi nyder frokosten.

Kørslen mod nord fortsætter, og lige før vi når den lille fiskerlandsby Speyside, gør vi holdt ved et udsigtspunkt, hvorfra der er en umådelig smuk og betagende udsigt ud over hele Tyrrel bugten. Man kan se Speyside, Goat Island og Little Tobago, som vi jo skal udforske til fods. Snart er vi i Speyside og indlogeres i den lille, hyggelige Speyside Inn, hvor vi skal bo i 3 nætter. 

Måltider: Morgenmad og frokost.

Efter morgenmaden er formiddagen fri.

Der er muligheder for at svømme, snorkle eller dykke, og der arrangeres en lille rundtur i fiskerlandsbyen. 

Vi spiser frokost i Jemma’s Tree House Restaurant.

Herfra spadserer vi langs kysten til Blue Waters Inn og sejler over til Little Tobago. En flot sejltur på ca. 25 min. 

Efter ankomst til bådebroen bestiges de mange trapper, der snor sig gennem tæt palmeskov. Snart når vi helt op og vandrer tværs over øen. Over vores hoveder kredser utallige havfugle som pelikaner, tropic- og fregatfugle.

Snart når vi Atlanterhavet og begiver os videre ned af en lille sti i tæt underskov. Her har Tropic fuglene bygget deres reder, og i mange af dem ligger små, hviddunede unger, der følger os bekymret med øjnene.

Ved klippekanten kan vi, foruden den brune boobies reder, øjne øen St. Giles, hvor store kolonier af fregatfugle, tropefugle og rødbenede havsuler holder til. Øen er også omtalt i Jan Lindblads bog ”De Røde Fugles Ø”.

Little Tobago er desuden blevet kendt efter David Attenboroughs TVudsendelse om øen.

Over vore hoveder svirrer det med havfugle, mens vi går tilbage til landingsbroen for at tage båden tilbage. Der bliver mulighed for at snorkle over Angel Reef forinden. 

Vi går til vores hotel i Speyside.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Efter morgenmaden vandrer vi ad den stejle og snoede vej til Charlotteville (6 km). Vi går rundtur i byen, inden vi fortsætter ad en stejl sti og dernæst ned ad over 100 trapper for at nå til den smukke, isolerede Pirate Bay.

Her bliver tid til at svømme, snorkle eller blot slappe af, inden vi til fods begiver os tilbage til Speyside. 

NB: I aften skal I pakke jeres håndbagage til en enkelt overnatning på Asa Wright på Trinidad i morgen, da jeres hovedbagage bliver hentet fra lufthavnen på Trinidad og kørt direkte til Mt. Plaisir på nordkysten.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

I bus forlader vi Speyside efter morgenmaden, og kører atter mod syd langs Atlanterhavet. I Roxborough fortsætter vi tværs over øen og når Tobagos regnskov, den ældste i den vestlige halvkugle. Vi vandrer ad Gilpin Trail, mens guiden leder os ind i den tætte regnskov. Her holdes udkik efter fugle som Mot Mot, Trogon, Kolobrier m.fl., mens vi får indblik i stedets historie.

Herfra køres til udsigtspunktet med den smukke udsigt ud over det Caribiske Hav og ”5 Sisters”. Turen fortsætter mod syd langs det Caribiske Hav, hvor vi gør stop ved Englishman Bay. Mulighed for at bade. Frokosten er på egen hånd. 

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Crown Point, hvor vi står på flyet til Piarco Lufthavn i Trinidad.

Nu kører vi op i Northern Range Bjergene.

Vejen snor sig gennem det stejle terræn, hvor de knaldgule blomstrende Pui og røde Immortelle træer lyser op i alt det grønne. Bjergene åbner sig med smukke vue’s over dalene, og små vandfald siler ned af bjergskrænterne, der er dækket af bregner og vilde blomster. 

Vi når til Asa Wright Nature Centre, der blev oprettet i 1967 med støtte fra Verdensnaturfonden,  og  herfra er det muligt  på nærmere  hold at  studere regnskovens fauna med de utallige fugle- og dyrearter. Et Paradis for naturforskere, både professionelle og amatører.

Selve ejendommen fremstår i gammel kolonistil, og her har vi en enkelt overnatning.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Inden morgenmaden bliver der tid til at nyde den smukke udsigt ud over dalen og de mange fugle fra den store Verandah.

Efter morgenmaden tager vi på rundtur i området med lokal guide. Vi spotter fugle (bl.a. Kolobrier, Manakin, Bearded Bellbird) og bliver orienteret om de mange blomster, træer og buske. 

Umiddelbart efter frokost forlader vi Asa Wright og kører tilbage gennem Northern Range og fortsætter turen videre østpå.

Northern Range Bjergene er den sidste del af Andesbjergene fra Sydamerika, der i Trinidad strækker sig fra Dragons Mouth nær Venezuela mod vest og derfra ca. 35 km mod øst.

Bjergkæden ligger langs Trinidads nordkyst helt ned til det Caribiske Hav.

Snart har vi passeret det sidste af Northern Range Bjergene og kører gennem grønne landskaber, til vi når Atlanterhavet.

Her køres langs kysten mod nord gennem små landsbyer som Salybia, Rampanalgas og Toco, som ligger hvor Atlanterhavet og det Caribiske hav mødes. Vi tager en afstikker ud til Galera Point, Trinidads nordøstligste spids. Her går vi ud på klipperne, nyder den fantastiske udsigt og kikker nærmere på bl.a. fyrtårnet.

Turen fortsætter nu langs Trinidads nordkyst mod vest. Snart ankommer vi til vores  hotel i Grande Riviere, hvor vi de næste 3 nætter skal bo lige ned til stranden, hvor de store læderhavskildpadder går på land for at lægge deres æg. 

Ud på aftenen kommer vores naturguide, for at lede os ud på stranden, og hen til den nærmeste læderhavskildpadde, der er i fuld gang med at grave et hul i sandet, hvor den kan lægge sine over 100 æg. Her, i lommelygtens skær (rødt lys), kan vi følge æglægningen, alt imens guiden fortæller os om læderhavskildpaddernes liv. Vi får lejlighed til at se mange flere af de store dyr, der stiger ud af det Caribiske Hav, og her på Trinidads nordkyst går på land, for at lægge deres æg.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Om formiddagen går vi til Shark River. Vi vandrer langs kysten, gennem semi- regnskov og gamle kaffeplantager. Et utal af fugle og sommerfugle observeres langs ruten. I grøftekanterne ses mange af de planter og blomster, som vi har i potter derhjemme i vindueskarmen.

Efter en lidt anstrengende og varm gåtur ad den snoede og ofte stejle vej, når vi endelig Shark River. Her bliver der tid til afslapning og en forfriskende dukkert i det klare, kolde vand, inden vi returnerer til Grande Riviere og spiser frokost, som enten kan nydes på hotellet eller på en af restauranterne over for.

Om eftermiddagen besøger vi chokoladefabrikken i Grande Riviere.

Grundlæggeren Gillian Goddard er en meget kendt, grøn aktivist på Trinidad. Hun har organiseret såvel maskiner som oplæring i produktion til en række små samfund langs nordkysten af Trinidad. Det har betydet, at mange små producenter nu kan levere færdige chokoladebarer - fremfor kun råvaren.

I 1960´erne udviklede Trinidad en forbedret kakaobønne, som kaldes trinitario. Den regnes nu som en af de fineste sorter i verden, derfor eksporteres chokolade fra Trinidad til hele verden.

Men den gode chokolade sælges også på hjemmemarkedet – for eksempel til os.

Hver lille producent fremstiller sin egen chokoladebar, og på Grande Riviere består den af 70% kakao, appelsinskal og havsalt.

Vi smager den selvfølgelig under besøget - sammen med en kop varm chokolade.  

Dagens gåtur er på ca. 12 km. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Kl. 6, lige ved solopgang, er der adgang til stranden uden guide. Her bliver der, hvis vi er heldige, lejlighed til at fotografere de store havskildpadder og betragte dem mens de lægger æg, begraver dem i sandet og laver vildspor, for til sidst nærmest at ”kravle” ud i det befriende hav.

Efter morgenmaden er der vandring (10 km) i regnskoven med lokal guide. Guiden fører os dybt ind i skoven ad små stier, og fortæller om de fugle vi spotter. Efter godt en time nås vandfaldet, og efter et ophold her, det er muligt at bade, vandrer vi tilbage til Gran Riviere.

Eftermiddagen er til fri disposition. Her er der mulighed for at bade, gå tur langs den smukke, brede strand samt udforske den lille landsby Gran Riviere, der har fået sit navn efter floden, der har sit udløb her. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden er formiddagen til fri disposition.

Hvis der er interesse for det, kan en tidlig fugletur arrangeres. Her er der nemlig mulighed for at se den sjældne Trinidad fløjtehøne, der lever netop i dette område af Trinidad.

Umiddelbart efter frokost forlader vi Gran Riviere og kører i Maxi taxi til Piarco lufthavn til check in og afgang sen eftermiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad i flyet.

Ankomst til Danmark.

Måltider for egen regning.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os