Logo

Trinidad og Tobago vandre- og naturrejse

Eksotiske vandringer i Caribien

Knaldgule, blomstrende træer lyser op og på bjergskrænterne er der små vandfald og vilde orkideer. Efter frokosten på en hvid sandstrand, omkranset af kokospalmer, tager vi dagens vandring på 10 km langs Trinidads nordkyst. Vi passerer små bugter og kommer til sidst til en hyggelig fisker-landsby, hvor vi skal bo i gåafstand fra det Caribiske Hav. Vi indsnuser den mystiske regnskovsfauna på dagens vandretur på 10 km.

Store, blå sommerfugle omgiver os, og ind imellem standser vi og nyder – endnu – en tropisk panoramaudsigt. Herefter er det vist nemt at svare på spørgsmålet: Kan man tage på vandreferie i troperne? Ja, det kan man!

15 dage Pris Rejseleder Status Information
4. mar 20 til
18. mar 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
11. mar 20 til
25. mar 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
18. mar 20 til
1. apr 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse

Man kan oven i købet skylle dagens vandringer af sig med en frisk dukkert i det varme og turkise hav. Og nyde de blomster og planter, vi har i potteplanter i vindueskarmen på vore breddegrader. I Trinidad og Tobago står de blot i grøftekanten.

På rejsen er der masser af tilgifts-oplevelser: Den røde ibis og hvide hejrer i fuglereservatet Caroni. Æglæggende havskildpadder. De to hovedbyer Port-of-Spain og Scarborough. Og meget mere.

Sværhedsgrad: 2 støvler - læs mere om sværhedsgrader her

Max 14 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Sen eftermiddag er der afrejse fra Danmark til London. vi bliver hentet og kørt til vores hyggelige hotel i Gatwick. Her tjekker vi ind og kan senere gå til en af de typiske engelske pub-restauranter og lære hinanden at kende over en middag. 

Måltider for egen regning.

Afrejse London/Gatwick om formiddagen med ankomst Trinidad samme eftermiddag (lokal tid – 5 timer bagud). Vi kører fra lufthavnen mod Port-of-Spain til den lille forstad Tunapuna. Her forcerer vi et lille bjerg, og kører ad en snoet, stejl vej op til Mt. St. Benedict Klosterets gæstehus, Pax Guest House, hvor vi skal bo de næste to nætter.

Vi når lige at nyde den obligatoriske ”sundowner”, inden vi slår os ned på den store udendørs terrasse for at nyde aftensmaden i den tropiske, lune aften.

Måltider: Morgenmad, frokost på flyet og aftensmad

Inden morgenmaden kan vi nå at bese den lille have og iagttage de mange farvestrålende fugle, især kolibrier, der svirrer rundt mellem træer og buske.

Om formiddagen er der rundtur i Port-of-Spain. Vi starter i den travle ”downtown”, hvor der bliver tid til lidt shopping i de mange Mall’s og butikker. Port-of-Spain er blevet et ”shopping center” for hele det sydlige Caribien. Bl.a. er Queen Street kendt som ”tekstil gaden”, idet man her finder den ene store butik efter den anden, hvor stofferne, så som silke, batik, linned, møbelbetræk, bomuld m.m. hænger tæt fra loft til gulv. Der findes også et utal af guld- og sølvforretninger tillige med skobutikker, så mulighederne er mange.

Efter et par hektiske timer spiser vi frokost i rolige omgivelser i nærheden af Savannah’en, som er Port-of-Spain’s ”åndehul”. Det store, grønne område bliver, med en omkreds af fire kilometer, også kaldt ”verdens største rundkørsel”. Her finder både Hestevæddeløb og Karnevalet sted, ligesom der ofte spilles cricket, landets nationalsport. Savannah’en er omgivet af store, gamle træer, flere over hundrede år, såsom Pui, Baobab, Cannon Ball, Samaan.

Efter frokost går vi tur rundt om en del af Savannah’en og passerer ”The magnificent Seven”, hvoraf flere er store herskabshuse fra omkring år 1900. Vi når lige at kikke lidt på den smukke Botaniske Have, inden vores chauffør samler os op, for at køre til Caroni Bird Sanctuary.

Caroni Bird Sanctuary er et 55 hektar stort område af floder, søer og mangrove, der ligger sydvest fra Port-of-Spain. Her findes 150 forskellige fuglearter, 80 slags fisk og en varietet af krybdyr. Vi sejler i en lille båd rundt i den store mangrove sump. Her yngler bl.a. øens nationalfugl, den røde Ibis, der ved solnedgang kommer flyvende i hundredvis af flokke fra deres fouragepladser.

Med de hvide hejrer sætter de sig til hvile i store mangrove træer, hvor de på afstand ligner prægtige, pyntede juletræer i rødt og hvidt. Der bliver rig mulighed for at se en lang række vadefugle og andre dyr fra den specialiserede mangrove-fauna.

Efter en lang og oplevelsesrig dag når vi lige tilbage til vores sundowner, inden vi atter nyder middagen i den mørke, lune, tropenat.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi forlader Tunapuna, og snart når vi Arima og kører herfra op i Northern Range bjergene. Vejen snor sig gennem det stejle terræn, hvor de knaldgule blomstrende Pui og røde Immortelle træer lyser op. Bjergene åbner sig med smukke vue’s over dalene og små vandfald siler ned af bjergskrænterne, der er dækket af bregner og vilde blomster.

Asa Wright Nature Centre  blev oprettet i 1967 med støtte fra Verdensnatur- fonden,  og  herfra er  det muligt  på nærmere  hold at  studere regnskovens fauna med de utallige fugle- og dyrearter. Et Paradis for naturforskere, både professionelle og amatører. Selve ejendommen fremstår i gammel kolonistil.

Før frokost (inkl.) tager vi på rundtur i området med lokal guide. Vi spotter fugle (bl.a. Kolobrier, Manakin, Bearded Bellbird) og bliver orienteret om de  mange blomster, træer og buske. Efter frokosten bliver der tid til at nyde den smukke udsigt ud over dalen og de mange fugle fra den store Verandah.

Midt på eftermiddagen forlader vi Asa Wright og kører tilbage gennem Northern Range og fortsætter turen videre mod sydøst. Sidst på eftermiddagen når vi Trinidad’s  Atlanterhavskyst, med dens utallige kokospalmeplantager og de mange palmer der smukt flankerer kysten.

Vi checker ind på Coconut Cove Hotel, der ligger lige ud til havet. Tid til en slentretur langs Atlanterhavet inden middagen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Tidlig morgenmad med afg. kl. 6 til Bush Bush Island, der ligger i Nariva Swamps. Her trekker vi approx. 4 timer med den lokale guide.

Nariva Swamp er et beskyttet friskvands område på 15 km2, der ligger mellem Manzanilla og Mayaro. Vådlandet er et naturligt stop for de mange trækfugle der passerer her, ligesom der findes mange lokale fuglearter, som eks. amazon papagøjer, macaws og høge. Desuden findes der et rigt dyreliv, hvor vi skulle have mulighed for bl.a. at spotte både de røde brøleaber (Howlers) samt capuchin. Her findes også mange interessante og smukke træer, som silk cotten og sandbox.  Bush Bush Island hæver sig 3 meter over det omliggende område, hvilket giver mulighed for at trekke.

Inden vi når Nariva Swamps kører vi gennem den interessante swamp-opdyrkede landsby Kernahan, hvor husene er bygget på pæle. Landsbyen krydses af kanaler og sluser, for at kontrollere vandstanden, og langs  kanalerne er der mulighed for at få øje på vandfugle og eksotiske planter.

Efter vores vandring fortsætter vi til Valencia Village, hvor en varieret landfrokost (inkl.) vil blive serveret hos en lokal familie. Efter frokosten kører vi til Piarco Lufthavn, hvorfra vores fly afgår til Tobago (25 min). Indkvartering på vort Gæstehus nær lufthavnen og strand, hvor vi skal bo de næste 2 nætter.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Rundtur i lokalområdet, Crown Point. Først ned til det lille Fort Milford (1777) og derfra til Sandy Point til en forfriskning. Vi fortsætter ned til Store Bay og besøger de små håndværksboder. Der bliver også tid til en dukkert i det Caribiske Hav.

Om eftermiddagen spadserer vi langs det Caribiske Hav. Møder de lokale fiskere og kikker på deres fangst – flyvefisk, mahi mahi, kingfish m. fl. Vi fortsætter langs stranden næsten til Pigeon Point, inden vi i solnedgangens skær nyder en ”Sundowner” på Conrado. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden kører vi i bus til Scarborough, Tobago’s hovedstad. Turen går langs Esplanaden ved havnefronten og videre op til Fort King George, der er Tobago’s vigtigste fort. Det fik navn efter King George III i 1804. Fra fortet er der en fantastisk udsigt ud over Scarborough, Bacolet og Atlanterhavskysten.

Herfra fortsætter turen mod nord op langs Atlanterhavet, også kaldt ”Windward” kysten. Vejen snor sig op og ned i det kuperede, grønne og tropiske landskab, gennem små landsbyer og giver et flot vue ud over Atlanterhavet. Ved indkørslen til Argyle Waterfall kører vi ned gennem en smuk teaktræs alle og når snart indgangen til Argyle vandfaldet.

En guide leder os gennem regnskoven, og fortæller om faunaen og fuglene. Efter ca. 20 minutters vandring når vi det 54 meter høje Argyle vandfald. Efterfølgende går vi tilbage til bussen og følger atter vejen langs Atlanterhavet, indtil vi kommer til den smukke bugt, Kings Bay, hvor vi nyder frokosten.

Kørslen mod nord fortsætter, og lige før vi når den lille fiskerlandsby Speyside, gør vi holdt ved et udsigtspunkt, hvorfra der er en umådelig smuk og betagende udsigt ud over hele Tyrrel bugten. Man kan se Speyside, Goat Island og Little Tobago, som vi jo skal udforske til fods. Snart er vi i Speyside og indlogeres i den lille, hyggelige Speyside Inn, hvor vi skal bo i 3 nætter. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden spadserer vi langs kysten til Blue Waters Inn. Herfra sejler vi i glasbåd over til Little Tobago. En flot sejltur på ca. 25 min. Fra båden kan vi bl.a. se Engle- & Papegøjefisk, store koraller m.m.

Efter ankomst til bådebroen bestiges de mange trapper, der snor sig gennem tæt palmeskov. Snart når vi helt op og vandrer tværs over øen. Over vore hoveder kredser der utallige havfugle som pelikaner, tropic- og fregatfugle.

Snart når vi Atlanterhavet, og begiver os videre ned af en lille sti i tæt underskov. Her har Tropic fuglene bygget deres reder, og i mange af dem ligger små, hviddunede unger, der følger os bekymret med øjnene.

Ved klippekanten kan vi, foruden den brune boobies reder, øjne øen St. Giles, hvor store kolonier af fregatfugle, tropefugle og rødbenede havsuler holder til. Øen er også omtalt i Jan Lindblads bog ”De Røde Fugles Ø”.

Over vore hoveder svirrer det med havfugle, mens vi går tilbage til landingsbroen for at tage glasbåden tilbage til Speyside. Der bliver mulighed for at snorkle over Angel Reef, inden vi spiser frokost i Jemma’s Tree House Restaurant.

Efter frokost er resten af eftermiddagen til fri rådighed. Der er muligheder for at svømme, snorkle eller dykke, ligesom der kan arrangeres en lille rundtur i fiskerlandsbyen. Middag er på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Efter morgenmaden vandrer vi ad den stejle og snoede vej til Charlotteville (6 km). Vi går rundtur i byen, inden vi fortsætter ad en stejl sti og dernæst ned ad over 100 trapper for at nå til den smukke, isolerede Pirate Bay.

Her bliver tid til at svømme, snorkle eller blot slappe af, inden vi til fods begiver os tilbage til Speyside. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

I bus forlader vi Speyside efter morgenmaden, og kører atter mod syd langs Atlanterhavet. I Roxborough fortsætter vi tværs over øen og når Tobagos regnskov, den ældste i den vestlige halvkugle. Vi vandrer ad Gilpin Trail, mens guiden leder os ind i den tætte regnskov. Her holdes udkik efter fugle som Mot Mot, Trogon, Kolobrier m.fl., mens vi får indblik i stedets historie.

Herfra køres til udsigtspunktet med den smukke udsigt ud over det Caribiske Hav og ”5 Sisters”. Turen fortsætter mod syd langs det Caribiske Hav, hvor vi gør stop ved Englishman Bay. Mulighed for at bade.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Crown Point, hvor vi overnatter. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden kører vi til Lufthavnen og checker ind på flyet til Trinidad.

Fra Piarco lufthavnen kører vi i Maxi taxi langs Northern Range bjergene, den sidste del af Andesbjergene fra Sydamerika, der i Trinidad strækker sig fra Dragons Mouth nær Venezuela mod vest og derfra ca. 35 km mod øst.

Bjergkæden ligger langs Trinidads nordkyst helt ned til det Caribiske Hav.

Snart har vi passeret det sidste af Northern Range bjergene og kører gennem grønne landskaber, til vi når Atlanterhavet. Her køres langs kysten mod nord gennem små landsbyer som Salybia, Rampanalgas og Toco, som ligger hvor Atlanterhavet og det Caribiske hav mødes. Vi tager en afstikker ud til Galera Point, som er Trinidads nordøstligste spids. Her, hvor de to have mødes, går vi ud på klipperne, nyder den fantastiske udsigt og kikker nærmere på bl.a. Fyrtårnet.

Turen fortsætter nu langs Trinidads nordkyst mod vest. Snart ankommer vi til Mt. Plaisir Hotel i Gran Riviere, hvor vi de næste 3 nætter skal bo lige ned til stranden, hvor de store havskildpadder går på land for at lægge deres æg. Middag.

Ud på aftenen kommer vores naturguide, for at lede os ud på stranden, og hen til den nærmeste havskildpadde, der er i fuld gang med at grave et hul i sandet, hvor den kan lægge sine over 100 æg. Her, i lommelygtens skær, kan vi følge æggelægningen, alt imens guiden fortæller os om proceduren samt om havskildpaddernes liv. Vi får lejlighed til at se mange flere af de store dyr, der stiger ud af det Caribiske Hav, og her på Trinidads nordkyst går på land, for at lægge deres æg.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Om formiddagen går vi til Shark River. Vi vandrer langs kysten, gennem semi- regnskov og gamle kaffeplantager. Et utal af fugle og sommerfugle observeres langs ruten. I grøftekanterne ses mange af de planter og blomster, som vi har i potter derhjemme i vindueskarmen.

Efter en lidt anstrengende og varm gåtur ad den snoede og ofte stejle vej, når vi endelig Shark River. Her bliver der tid til afslapning og en forfriskende dukkert i det klare, kolde vand, inden vi returnerer til Gran Riviere og spiser frokost (ej inkl.).

Om eftermiddagen arrangeres et besøg i landsbyen, hvor vi bl.a. får rundvisning i Piero’s (vor italienske vært) lille, lokale mejeri. Her gives smagsprøver på hans italienske oste, som man også har mulighed for at købe.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Kl. 6, lige ved solopgang, er der adgang til stranden uden guide. Her bliver der endelig lejlighed til at fotografere de store havskildpadder og betragte dem mens de lægger æg, begraver dem i sandet og laver vildspor, for til sidst nærmest at ”kravle” ud i det befriende hav.

Efter morgenmaden er der vandring (10 km) i regnskoven med lokal guide. Guiden fører os dybt ind i skoven ad små stier, og fortæller om de fugle vi spotter. Efter godt en time nås vandfaldet, og efter et ophold her, det er muligt at bade, vandrer vi tilbage til Gran Riviere.

Eftermiddagen er til fri disposition. Her er der mulighed for at bade, gå tur langs den smukke, brede strand samt udforske den lille landsby Gran Riviere, der har fået sit navn efter floden, der har sit udløb her. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden er formiddagen til fri disposition.

Hvis der er interesse for det, kan en tidlig fugletur arrangeres. Her er der nemlig mulighed for at se den sjældne Trinidad fløjtehøne, der lever netop i dette område af Trinidad.

Umiddelbart efter frokost forlader vi Gran Riviere og kører i Maxi taxi til Piarco lufthavn til check in og afgang sen eftermiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad i flyet.

Ankomst til Danmark.

Måltider for egen regning.

Alle planlagte afgange

15 dage Pris Rejseleder Status Information
6. mar 19 til
20. mar 19
25.600 kr Elisabeth Lord Udsolgt Forespørg
13. mar 19 til
27. mar 19
25.600 kr Bjarne Klausen Udsolgt Forespørg
4. mar 20 til
18. mar 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
11. mar 20 til
25. mar 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
18. mar 20 til
1. apr 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede