Hvad søger du?

Når verden åbner sig igen

Vi glæder os til at tage jer med ud på rejse igen – men vi skal sammen forberede os på, at nogle praktiske ting har ændret sig på grund af coronakrisen.

Kursen er sat mod nye rejseeventyr. Foto Bilal EL-Daou

 
Vi følger naturligvis alle myndighedernes anvisninger, og vi er i løbende kontakt med Dansk Rejsebureauforening, Gouda rejseforsikring og vores samarbejdspartnere i udlandet, få vi kan vejlede jer i, hvordan I skal forholde jer og trygt kan tage på rejse igen.
 

Forberedelse inden afrejse

Nogle lande kræver, at man testes for corona ved indrejse. Andre, at man kan fremvise en negativ coronatest og fremadrettet måske et coronapas. De forskellige landes myndigheder har forskellige krav og vejledninger. 

Vi opdaterer vores praktiske oplysninger med information efterhånden som vi får den. Links til de praktiske oplysninger finder I på rejsen.
 

Flyrejsen

En af de tydeligste forandringer, vi vil opleve, er på flyrejsen – både i lufthavnen og ombord på flyet.
 

Mundbind på hele rejsen

Det er stadig et krav, at alle passagerer bærer mundbind både i lufthavnen og under flyvningen. Masken skal være af medicinsk standard - dvs. at det ikke er nok at binde et halstørklæde om ansigtet. Flere flyselskaber kræver kirurgiske mundbind eller FFP2/FFP3 masker (uden ventil) - en stofmaske er ikke nok.

Mundbind skal bæres i terminalerne både ved afrejse og ankomst samt ombord på flyet – og det anbefales, at man skifter hver 3-4 time. Ekstra mundbind kan købes i lufthavnen, hvis man har behov for det.

Her i København: Før sikkerhedskontrollen: 7-Eleven, Caffeine, Selecta automater og efter sikkerhedskontrollen: 7-Eleven, WHSmith, Selecta automater 

Her i Billund: Café Square i lufthavnen mellem afgangs- og velkomstområdet. Du kan også købe ekstra mundbind i TaxFree efter sikkerhedskontrollen.

Lufthavnspersonalet vil også bære enten mundbind eller visir – for både jeres og deres sikkerhed.

I vil blive bedt om at fjerne mundbindet ved paskontrollen, og det er tilladt at fjerne mundbindet, når man spiser/drikker.
 

Inden ombordstigning

Reglerne for væske i håndbagagen gælder stadig, men håndsprit på over 100 ml. er midlertidigt tilladt. Bemærk dog, at mængden ikke må overstige, hvad sikkerhedspersonalet vurderer som eget behov på den konkrete rejse.

I vil opleve, at nogle flyselskaber foretager temperaturmålinger inden ombordstigning – det afhænger af selskab og destination og er helt standard praksis.
 

Ombord på flyet

Måden hvorpå mad og drikke serveres ombord er forskellig fra selskab til selskab. Alle selskaber gør, hvad de kan, for at minimere den direkte kontakt mellem passagerer og kabinepersonale.

Må man stadig gå på toilettet? Ja, er det korte svar, men flere selskaber henstiller til, at man kun bevæger sig rundt i kabinen i begrænset omfang og kun rejser sig, når toilettet er ledigt for at undgå kø i midtergangen.

Husk at mundbindet skal bæres under hele flyrejsen. Skal I flyve en længere tur, vil det for jeres egen komfort være en god idé at have ekstra mundbind med ombord, så I kan skifte til et nyt undervejs.

Kabinepersonalet bærer ligesom passagerer mundbind under flyvningen. Deres overordnede ansvar er jeres sikkerhed, og de er derfor trænet i at håndtere en situation, hvor en passager udviser tegn på sygdom, så situationen håndteres sundhedsfagligt korrekt.
 

Rengøring og hygiejne

Luftfartsselskaberne er naturligvis interesserede i at sørge for, at jeres flyrejse er så sikker som overhovedet muligt. De har derfor ekstra fokus på hygiejne og korrekt rengøring af deres fly. Hvad indebær det så?

Kritiske kontaktflader (sæder, sikkerhedsseler, folde-borde og lignende) desinficeres efter hver flyvning og hele flyet (fra næse til hale) rengøres dagligt.

Luften i kabinen passerer gennem et såkaldt HEPA-filter, der med høj effektivitet filtrerer mikroskopiske bakterier og vira fra den cirkulerede luft. Desuden fornyes luften helt 15-30 gange i timen. Det betyder, at luften i kabinen filtreres med samme høje standard som anvendes på hospitalers operationsstuer.

Klik her for at læse mere om sikkerhed og foranstaltninger i lufthavne og ombord på flyene 
 

Håndsprit og afstand

Udover de særlige regler for luftfart, gælder de almindelige anbefalinger fra sundhedsmyndighederne stadig. Dvs. husk at vaske hænder med sæbe eller afsprit regelmæssigt. Husk desuden afstandskravene – i danske lufthavne er de 1 meter, mens de i mange andre lufthavne er 1,5 - 2 meter.

Så længe vi retter os efter alle anvisninger og i øvrigt bruger almindelig sund fornuft i forhold til hygiejne, kan vi trygt rejse ud igen, når muligheden er der for det. Har I spørgsmål, er I altid velkomne til at kontakte os. Og husk, at jeres rejseleder til enhver tid vil være behjælpelig med at fortolke lufthavnens og rejselandets forholdsregler og restriktioner.

 
På glædeligt gensyn!