Der er ikke visumpligt i indtil tre måneder. Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder udover opholdet.
Inden indrejse skal et ankomst-kort udfyldes. Det udleveres på flyet.
Der skal også laves NZeTA min. 72 timer før men gerne ca. en uges tid før afrejse. Det koster pt. 12 + 35 NZD.
Det gøres på dette link:
https://nzeta.immigration.govt.nz/
Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.
Vaccinationskrav er der ingen af. Check evt. Seruminstituttets hjemmeside.
Møntfoden hedder New Zealand Dollar (NZD). Der går 458 kr. på 100 NZD. Alle større kredit kort kan bruges i New Zealand.
Mange hoteller har et vaskeri med tørretumbler, så man selv kan vaske og tørre for en billig penge. Oftest sælges vaskepulver fra receptionen.
Telefoni. Ved selvvalg fra New Zealand ringer man 0045 + det danske nr. Ved selvvalg fra Danmark til New Zealand trykkes 0064 + nr. Der er god mobil dækning i New Zealand. Men det kan være en dyr fornøjelse at ringe derfra til Danmark.
Prisen varierer fra selskab til selskab, check den aktuelle pris hos dit telefonselskab inden rejsen. Sms koster typisk mellem 2,50 kr. og 4,00 kr. at sende fra New Zealand, og ofte er det gratis at modtage sms.
Internet. De fleste hoteller har adgang til internet.
Der er 230 og 240 volt. Danmarks elstik er ikke brugbare så medbring adapter/ stikkonverter, eller køb den dernede.
Vandet kan drikkes fra hanen
En frokost (snack eller sandwich) koster 5-10 NZD. En frokost på café 10-25 NZD. En kop cappuccino: 3:50-4:50 NZD. Et frimærke til Danmark: 2 NZD.
I New Zealand forventes ikke drikkepenge for normale tjenesteydelser. Man kan runde op, hvis man synes man har fået god service, men det er ikke forventet.
New Zealand værner om sit landbrug og sit miljø. Visse ting er det derfor forbudt at indføre. Det gælder kød, frugt og honning. Disse forbud håndhæves strengt. Viktors Farmor anbefaler, at man ikke medbringer madvarer overhovedet, heller ikke pulverkaffe og lignende. Det kan give lang ventetid i tolden, hvis der findes madvarer i kufferten. I øvrigt er New Zealand jo et veludviklet land, hvor man kan købe stort set de samme madvarer som i Danmark.
Al fodtøj tjekkes i lufthavnen for om det er rent og uden jord. Rens derfor omhyggeligt jeres fodtøj og læg det tilgængeligt i jeres kuffert.
Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.
Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.
Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.
New Zealand ligger lige så tæt på Ækvator som på Antarktis. Det betyder at vejret varierer meget med kolde vintre og varme somre, men generelt regner det meget. Sydøen er generelt både koldere og vådere end Nordøen. Det mest behagelige tidspunkt for en rejse til New Zealand er i deres sommerperiode, som ligger fra november til april.
Temperaturerne i denne periode ligger i gennemsnit mellem 14-23oC. New Zealand ligger som sagt tæt på Antarktis, hvor hullet i ozonlaget er stort, derfor kan solen være ret stærk, så medbring solcreme.
Der er generelt gode og brede veje, men de snor sig, så man skal regne med længere transporttid end ved tilsvarende strækninger i Danmark.
New Zealand er normalt elleve timer forud for dansk tid. Når New Zealand har sommertid øges tidsforskellen til 12 timer, hvilket sker i tidsrummet fra kl. 02.00 den 1. søndag i oktober til kl. 02.00 på den 3. søndag i marts.
Husk at supplere pakkelisten med:
- Myggestift og middel mod kløe
- Sololie
- Regntøj
- Gode vandresko eller –støvler
- Lille turrygsæk
- Kikkert
- Fotokopi af pas (opslaget med foto)
- Evt. fotokopi af flybillet
- Hat/kasket
For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.