Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Wales i op til 180 dage. Passet skal være gyldigt under opholdets varighed.
Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.
Det blå EU-sygesikringsbevis dækker ikke efter 1. januar 2021, hvis man bliver syg på en rejse til Storbritannien. Rejsende skal derfor have en privat rejseforsikring for at kunne rette krav om refusion af eventuelle udgifter for sygepleje, som man er blevet pålagt at betale. Samtlige udgifter til læge, hospitalsindlæggelse, behandling og hjemtransport er efter 1. januar for egen regning, hvis man ikke har en rejseforsikring.
Det anbefales at være vaccineret mod stivkrampe, difteri og hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.
Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside https://rejse.ssi.dk. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.
Møntfoden i Wales er Britisk pund (GBP). Alle gængse kreditkort accepteres i Wales. Dog er det – som i Danmark – forskelligt fra butik til butik, hvilke kort, der accepteres. Der er hæveautomater i de større byer.
På Wales’ mange kroer og pubs bliver der serveret simpel og lækker mad lavet af lokale produkter i høj kvalitet. Her kan du prøve traditionelle walisiske retter som cawl, rarebit, welsh cakes, bara brith og Glamorgan sausage.
De seneste år har der været en regulær kulinarisk revolution i Wales, så her findes mange restauranter i særklasse. Ved kysten kan du desuden finde friskfanget krabbe, muslinger og østers. I de mange mikrobryggerier serveres lokal cider og øl. Velbekomme!
Mobiltelefon: Der er udmærket mobildækning i Wales. Undersøg priserne ved din teleudbyder.
Internet: På de fleste hoteller, restauranter og pubs er der trådløst internet.
Medbring rejseadapter (DK til UK).
Vand fra hanen er af varierende kvalitet og smager nogle gange lidt af klor. Det er selvfølgelig altid muligt at købe flaskevand.
På restauranter er det normalt, at man lægger ca. 10-15% til beløbet. En del restauranter tilføjer dog drikkepenge på regningen, en såkaldt ”service charge”, så husk at se efter, om de er inkluderet. På pubberne gives normalt ikke drikkepenge.
På hotellet forventes 1 pund pr. nat til stuepige og bagage porter ca. 2-3 pund pr bagage.
Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først. Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer.
Prisniveauet for mad, øl, vand og sodavand er ca. det halve af priserne i Danmark. Et måltid mad på en restaurant koster ca. 100-150 kr., og billigere på pubs.
Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.
Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Du må gerne tage powerbanks med, så længe de ikke overskrider 100Wh, og så længe du har dem med i håndbagagen.
Vejret i Wales kan være temperamentsfuldt, men er lidt mildere end i Danmark.
I sommerhalvåret fra maj til oktober ligger temperaturen i det nordlige Wales på 15-20 grader.
Der er 1 times tidsforskel mellem Danmark og Wales. Når kl. er 11 i Wales, er kl. 12 i Danmark.
Husk at supplere pakkelisten med:
Påklædning: lag på lag
Til tur-rygsækken:
For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse. Se alle rabatordninger her: Fordele og rabatter