Hvad søger du?
Når efteråret og vinteren sætter ind med de mørke aftener, har vi brug for en lækker gryderet at varme os med. Når duftene begynder at brede sig i køkkenet, sendes tankerne på eventyr. Her får du opskrifterne på en lækker gryderet med tilbehør. Velbekomme!
Okra dyrkes især i det sydlige Iran, men frugten kan være svær at få frisk i danske supermarkeder. Brug evt. frosen okra i stedet for - smagen bevares og det gør tilberedningen noget nemmere.
Ingredienser:
500 gram okse- eller lammekød i tern
1 løg
250 gram okra
3 gulerødder
10-15 kogefaste kartofler
2-3 spsk tomatpuré
1 tsk gurkemeje
6 dl vand
2-4 spsk lime- eller citronsaft
salt & peber
grønt drys
Tilberedning:
Ønsker du mere sauce, kan du tilsætte en dåse hakkede tomater i trin 8. Rød eller grøn peberfrugt kan også tilsættes sammen med løg.
Server retten med tjello, hjemmebagt persisk brød eller salat shirâzi.
Ingredienser:
8 dl basmatiris
1 1/2 l vand
1 spsk salt
2 spsk smør
1/2 tsk safran opløst i 4 spsk varmt vand
Tilberedning: