Hvad søger du?
Vi er endnu ikke sluppet helt ud af corona-krisen, som stadig holder flere lande orange i UM’s rejsevejledninger. Så det handler om at finde kreativiteten frem, hvis du (ligesom flere af os her hos Viktors Farmor) har stor rejseudlængsel. Vi har støvet vores gamle rejsebøger af og gennemsøgt nettet for at finde på spændende rejseoplevelser fra sofaen. Så her kommer et par anbefalinger fra os på kontoret i Studstrup – og vi kommer på mange rejser i bøgernes univers: Fra historiske Arabien til mystiske Japan til en kulturel rejse langs Silkevejen.
Det er ikke ualmindeligt at se folk i traditionelle dragter i Kyoto. Foto Anders Stoustrup
Gudik på kontoret omtaler bogen som et must-read for alle VF’ere og en stærk klassiker. Bogen er opbygget efter skønlitterære principper, men omhandler faktiske begivenheder og tager udgangspunkt i historiske kilder. Bogen handler om den utrolige og tragiske ekspedition til Yemen, dets rejseruter, videnskabelige opdagelser og personlige intriger fra den dag, ideen til rejsen første gang blev fremlagt, til rejsens eneste overlevende, Carsten Niebuhr, døde 59 år senere.
Vores produktudvikler Anders nævner den, som den vigtigste af alle sine forslag, og fortæller videre:
Det er en forrygende fortælling om de første europæers møde med Japan i 1500 og 1600-tallet baseret på dagbøger, breve og andre historiske kilder. Den er fantastisk godt fortalt, og selvom det er en historiebog, læser man den som en roman. Den er så god, at jeg har brugt den som gave flere gange til folk med interesse for Japan og selv er i gang med at høre den som lydbog for anden gang.
Bogen er en filosofisk betragtning af nogle af de aspekter, der gør det at rejse så fantastisk. Endnu engang er det et af Anders’ forslag, han beskriver videre, at den er fortalt på en let forståelig og spændende måde. Det er en meget anderledes rejsebog, der handler mindre om destinationer eller specifikke rejser og mere om selve det, at rejse. Det er en absolut favoritbog om at rejse blandt flere på kontoret.
Det er en forholdsvis ny bog (fra 2019), som vi snakker meget om på kontoret, og som flere af vores rejseledere også har nævnt. Det er en bog, der vækker rejselyst. Vi tager på en kulturel og arkitektonisk rejse langs Silkevejen. I akvarel og foto beskriver Ole Søndergaard udsmykninger, som blev skabt fra det 10. til det 18. århundrede i Tyrkiet, Iran og Uzbekistan. Det er et fascinerende indblik i en svunden tid.
Det er en af vores andre produktudviklere Loui, der er faldet over netop denne roman. Han fortæller, at den giver et sjovt indblik i moderne japanske kønsroller, og hvordan Japan som samfund bygger på en mere konservativ tankegang end det for eksempel er tilfældet i Danmark.
Døgnkioskmennesket indfanger atmosfæren i den japanske udgave af en 7/eleven-kiosk, hvor absurde og morsomme situationer opstår gennem hovedpersonen Keiko.
Det er vores marketingassistent Josefine, som er dybt forelsket i denne bog. Det er den norske journalist Erika Fatland, som er forfatteren bag. Det er en rejseskildring rundt langs Ruslands grænse – som er verdens længste, for at besøge de 14 lande, der grænser op til giganten Rusland. Turen går fra Nordkorea til Nordnorge, hvor vi både får beretninger fra selve rejsen og historisk viden om de mange lande, der deler grænse med Rusland.
Vi bevæger os for en kort stund væk fra bøgernes verden og hopper over i de levende billeder. Netflix har lavet en fantastisk serie om street food i Latinamerika. Det er igen vores marketingassistent Josefine, der er på banen med sin store forkærlighed til Latinamerika. Serien tager dig fra gadekøkkenet i Buenos Aires, Argentina, til Salvador, Brasilien, til Oaxaca, Mexico, til Lima, Peru, til Bogota, Colombia, og til slut til La Paz i Bolivia. Det er et farvestrålende møde med nogle fantastiske retter, der får mundvandet til at løbe.
Der bliver en verden efter corona, hvor vi igen kan rejse. Så man kan lige så godt få gang i drømmene allerede nu.
God læselyst fra Kirsten og alle os her på kontoret!