Logo

Ahmet Polat

Ahmet er teolog og foredragsholder - med tyrkiske rødder. Hans bedstefar kom til Danmark som gæstearbejder fra Tyrkiet. Ahmet selv er født og opvokset i Horsens. 

I øjeblikket er han i gang med at tage en kandidat i diakoni på Århus Universitetet. Ved siden af studiet underviser han i religion. Ahmet har en stor interesse i religion, kultur og historie samt ikke mindst fotografering.  I foråret 2015 vandt han en fotokonkurrence i Istanbul med temaet: Flygtning i Istanbul.

I årene 2011-2017 har Ahmet været i udlandet for at studere, rejse, møde andre kulturer og religioner. Det har bl.a. budt på ophold i interessante byer som Istanbul, Kairo og Jerusalem, hvor han har fået undervisning i teologi, islamisk kunst, historie m.m..

Der er en stærk, indre motor i Ahmet, som blandt andet har drevet ham til at være initiativtager til en konference, ”Muslims in the West”, i Istanbul. Han holder foredrag i tyrkiske foreninger og på skoler med emnet: Dialog mellem kristne og muslimer.  Han har arbejdet som frivillig i Istanbul i velgørenhedsorganisationer, hvor man tager sig af forældreløse børn og flygtninge. Og han har også været fodboldtræner for børn i Horsens.

Specielt to steder har ramt Ahmets hjerte: Jerusalem og Istanbul. Han er vild med disse to byer:

"De har en stor betydning for verdenshistorien med fascinerende seværdigheder og ikke mindst en åndelighed, man kan mærke, når man går rundt i Jerusalems gader. Hvad kan være mere spændende end at gå i profeternes fodspor. Jeg synes, det er vigtigt at kunne forstå de forskellige religioner, som er så indflydelsesrige i hverdagen – og som er drivkraften bag udvikling af mennesker og samfund."

 

Rejseleder for Viktors Farmor, Ahmet Polat på rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede