Hvad søger du?

Aino Stokkendahl

Drivkraft, nysgerrighed og eventyrlyst har bragt Aino vidt omkring. Det har resulteret i besøg i godt 60 lande overalt i verden. Lige fra rygsækrejser gennem Asien og Sydamerika til projektarbejde i Afrika. Da Aino hørte Dronningens nytårstale 2017 udbrød hun: ”Præcis! Det er jo lige netop derfor, at jeg er så fascineret af at rejse.”

Dronning Margrethe havde forinden sagt: ”Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt! Jeg tror, det er vigtigt med oplevelser, der taler til vores sanser, noget, der befrugter vores fantasi, som nærer tanken, og som kan gøre verden større. Det er slet ikke så unyttigt endda.”

Aino har en baggrund som iværksætter, designer, underviser og sygeplejerske. Hun er god til at involvere sig og stille spørgsmål. Det åbner op for en givende og positiv kommunikation med de mennesker, Aino kommer i kontakt med. Det er især mødet med fremmede kulturer, forskellige samfundsgrupper, traditioner, livsvilkår og ikke mindst hverdagslivet, som hun er optaget af.

På Ainos rejser er der fokus på historie, samfundsforhold, kultur og lokale skikke. Hun brænder for at give Viktors Farmors gæster indsigt i alt lige fra politik til natur. Aino lægger stor vægt på samspillet med de lokale på hendes rejser. Det gør efter hendes mening rejserne mere levende. Når vi, som besøgende i et land, udviser interesse for lokalbefolkningen, får vi umådeligt meget igen fra dem. Viden, glæde og massevis af vidunderlige oplevelser lige til at tage med hjem.

Aino leder rejser til unikke Oman, magiske Marokko, naturskønne Sri Lanka og tankevækkende Bhutan. Ikke to rejser er ens. F.eks. kan Aino fortælle om, da hun var i Oman og Sultan Qaboos døde, landet lukkede ned, og en ny sultan blev indsat. Det blev til en spændende rejse fyldt med oplevelser ud over det sædvanlige.
 

Viktors Farmor rejseleder Aino Stokkendahl i Wahiba Sands, Oman