Logo

Casper Tollerud

Efter to lange rundrejser i Asien fattede Casper interesse for Kina, og begyndte at uddanne sig til sinolog. I 1999 flyttede Casper, sammen med sin kone, til Kina, og har siden boet i Shanghai. Hans største interesser er den kinesiske historie, kulturen og det fascinerende sprog, som han taler flydende.

Casper har arbejdet som rejseleder siden 2003, men har også brugt mere end fire år på selv at rejse rundt i det store rige. Han kender de fleste steder som sin egen bukselomme. Hvert år er han afsted i flere måneder for at udforske nye rejsemål og se lidt mere af det land, som fascinerer ham så meget. Det er specielt variationen i Kina, som gør at det er spændende at rejse i landet, mener Casper. Landet byder på alt, fra nogle af verdens højeste bjerge, storbyer og minoritetslandsbyer til afslappende flodsejladser, årtusinde gammel historie og betagende natur. Når Casper ikke er på farten bruger han sin tid i Shanghai, hvor han arbejder med at udvikle kinesisk turisme til Danmark.

Casper har som en af de eneste udlændinge nogensinde bestået den kinesiske rejsebureauleder-eksamen.

Kina byder altid på fantastiske oplevelser, men denne står meget klart i erindringen: engang havde jeg en lille gruppe med til en landsby i Hunan-provinsen. Her blev vi inviteret ind for at spise med hos en lokal bonde - med tilhørende risvin. Snakken gik og vi hyggede os gevaldigt. På et tidspunkt spørger en i vores selskab hvad det egentlig er for noget kød vi spiser. Vores vært svarer ved at hive en lærredssæk frem, og hiver en død kat op af sækken. Der er stille et øjeblik før alle bryder ud i grin - sikkert hjulpet lidt på vej af risvinen.

 

Rejseleder Casper Tollerud foran Dragon Waterfall i Shaanxi-provinsen i Kina
Viktors Farmor baggrundsbillede