Logo

Christence Teglbjærg

Med en bachelor i Persisk og adskillige rejser til Iran bliver den persiske kultur ved med at fange og forundre Christence.

"Et persisk begreb som jeg ikke er stødt på nogle andre steder i verdenen, er det iranerne kalder ta'rof. Det er et høflighedsbegreb, som går ud på at når man bliver tilbudt f.eks. te, kager eller hjælpsomhed af fremmede eller bekendte siger man nej op til tre gange, for at vise sin venlighed. Til tider kan det som udenforstående være svært at vurdere hvornår iranerne anvender ta'rof, men når de gør, viser det hvor utrolig høfligt, venligt og respektabelt folkefærd iranerne er. Men selvfølgelig når ens taxichauffør begynder på ta'rof, så kan det blive en længere omgang."

Christence tager altid mindst en måned afsted på egen hånd når hun tager ud og oplever nye og gerne mindre opdagede egne af kloden. Fra Kina og Japan i Øst til Nicaragua og Honduras i Vest. Christence har rejst i over 25 lande.

Hendes hjerte brænder især for Iran og Kaukasus landene. Som en lus mellem mange negle har kaukasuslandene (Georgien, Armenien og Azerbaijan) en fascinerende kultur influeret af både den tyrkiske, russiske, asiatiske og iranske, hvilket danner et paradis for kulturnørder som Christence.

Studierne på Københavns Universitet skulle vise sig at åbne en hel ny verden til det persiske sprog farsi og den persiske kultur. Christence blev hurtigt fascineret af landets lange og farverige historie, deres unikke og komplet anderledes samfund og den iranske natur og kultur.

 

Rejseleder Christence Teglbjærg i Iran
Viktors Farmor baggrundsbillede