Logo

Christian Thordal

Christian har et imponerende rejse-CV: Mere end 12 års rejser i over 53 lande på alle kontinenter undtagen Antarktis. Christian pakkede rygsæk, telt og Trangia første gang i 1994 og drog til New Zealand, og siden da er det blevet til flere jordomrejser med halve og hele år i Asien, Afrika, Sydamerika og Nordamerika.

Christians rejselyst og trang til eventyr har lige fra starten været drevet af to ting: Først og fremmest en fundamental nysgerrighed på menneskehedens kulturelle mangfoldighed og fællestræk - hvordan er vi ens og forskellige på samme tid både mellem kulturer og inden for kulturer? Den anden store drivkraft er vor klodes fænomenale natur og det sug i maven, den indgyder, hver gang man (igen) står ved verdens ende, på toppen af et bjerg eller er omgivet af fiskestimer og koraller under havets overflade - for slet ikke at tale om flodhesten, der lusker rundt om ens telt ved søen i Malawi...

Christian har sejlet og dykket ned langs Australiens østkyst, trekket til foden af alle Himalayas otte-kilometer-tinder i Nepal og langs Inka-stier i Bolivia og Peru, besøgt moskeer i Iran og kirker i Georgien og Armenien, kørt på tommelfingeren i Østafrika og skubbet og trukket busser over floder og ud af mudder i Madagaskar og - ikke at forglemme - sejlet på hængekøjeklasse i fem dage op ad Amazonas-floden fra Brasilien til Bolivia.

Ind imellem sine mange rejser har Christian også gennemført uddannelser i antropologi (København og McGill), filosofi (UCL, London) og økonomi (Cambridge), og Christian trækker flittigt på sin viden, når han som rejseleder perspektiverer lokale samfundsforhold, historie, sprog, kultur og religion.

Christian har også kortvarigt været en tur forbi Journalisthøjskolen i Århus, en ph.d. i filosofi ved McGill University i Montreal og Medicinstudiet i København. Desuden har Christian arbejdet som oversætter, lærervikar og pædagogmedhjælper på et bosted for mentalt handikappede unge - og bygget sin brors hus i Californien om samt tegnet en ny tilbygning. I 2010 vandt eventyrlysten dog fuldt og helt, og Christian forlod et job i Udenrigsministeriet for at starte eget firma og arbejde fuld tid som freelance rejseleder, fotograf og foredragsholder. Christian har til dato ledt mere end 60 rejser i Asien, Afrika, Europa og Nordamerika.
 

Rejseleder Christian Thordal ved verdens 5. højeste bjerg, Makalu
Viktors Farmor baggrundsbillede