Logo

Flemming Ytzen

Flemming er kendt for sine analyser og klummer om Østasien i dagbladet Politiken. Han er regelmæssig gæst i TV2 News, hvor han kommenterer den aktuelle politiske udvikling i de asiatiske lande, hvor han har rejst og boet gennem snart 40 år.

Hans virke som journalist, kommentator og forfatter omfatter også bogudgivelser om Kina, Korea og Burma. I flere år har han været forelæser og underviser om asiatisk kultur og historie på Folkeuniversitetet.

Interessen for Østasien blev vakt i Vietnamkrigens tid, og Flemming besøgte regionen første gang i 1975, året hvor amerikanerne trak sig ud af det sammenbrudte Sydvietnam. Tre år senere ankom han til Kina med den transsibiriske jernbane, længe før Kina blev åbnet som normal turistdestination.

I 1990’erne bosatte han sig i Thailand og dækkede verdensdelen for både Weekendavisen og DR. Siden er det blevet til talrige besøg både som journalist og rejseleder.

I de senere år har Flemming især fokuseret på den vanskelige demokratiseringsproces i Burma. I 2014 udkom bogen ’Burma/Myanmar – where now?’, som han er redaktør og medforfatter af.

Du kan læse Flemmings klummer om Asien, verden og os her: https://flemmingytzen.com/

 

Rejseleder Flemming Ytzen ved den forbudte by i Kina
Viktors Farmor baggrundsbillede