Logo

Flemming Ytzen

Flemming er kendt for sine analyser og klummer om Østasien i dagbladet Politiken. Han er regelmæssig gæst i TV2 News, hvor han kommenterer den aktuelle politiske udvikling i de asiatiske lande, hvor han har rejst og boet gennem snart 40 år.

Hans virke som journalist, kommentator og forfatter omfatter også bogudgivelser om Kina, Korea og Burma. I flere år har han været forelæser og underviser om asiatisk kultur og historie på Folkeuniversitetet.

Interessen for Østasien blev vakt i Vietnamkrigens tid, og Flemming besøgte regionen første gang i 1975, året hvor amerikanerne trak sig ud af det sammenbrudte Sydvietnam. Tre år senere ankom han til Kina med den transsibiriske jernbane, længe før Kina blev åbnet som normal turistdestination.
Siden 1989 har han besøgt Taiwan seks gange, senest i 2009.

I 1990’erne bosatte han sig i Thailand og dækkede verdensdelen for både Weekendavisen og DR. Siden er det blevet til talrige besøg både som journalist og rejseleder.

I de senere år har Flemming især fokuseret på den vanskelige demokratiseringsproces i Burma. I 2014 udkom bogen ’Burma/Myanmar – where now?’, som han er redaktør og medforfatter af.

 

Rejseleder Flemming Ytzen ved den forbudte by i Kina
Viktors Farmor baggrundsbillede