Logo

Frederik Crone

I mudder til knæene i Madagaskar, så dybt at motorcyklen ikke kunne vælte. Med 27 gode venner over Rovuma floden i utætte kanoer, motorstop ved Quirimba øerne med en Viktors Farmor gruppe. Der sker altid noget uforudset når man bevæger sig uden for den slagne vej i Afrika. Men indtil videre er Frederik Crone og hans rejsefæller kommet hjem igen. Hver gang, rigere på eventyr, og med en dybere forståelse for de lande de har besøgt.

Knap 10 år har han tilbragt i Afrika, dels i forbindelse med sit professionelle liv som cand.polit og rådgiver, dels på det mere uformelle plan som opdagelsesrejsende i øde områder uden turister.

Men også Frankrig lægger beslag på meget rejsetid.

Som forfatter til Politikens Turen går til Sydfrankrig, og Turen går til Midtfrankrig kan han ikke holde sig væk fra de gæstfri franskmænd. Gennem 18 år drev han hotel i Paris, og delte ud af sine erfaringer i "Mad og Vin i Paris", der kom på Politikens forlag i 2001.

Og netop interessen for vin har drevet ham til Armenien og Georgien, hvor vinens vugge står. Her har han oplevet, hvorledes den nysgerrige og gemytlige befolkning tager godt imod, og ofte har en overraskelse i baghånden til den forbløffede vesterlænding. Og så har de altid et godt glas vin til et spændende køkken - når de mange kulturminder skal fordøjes.

Det flotte billede af Frederik i Mozambique til højre er taget af Claus Bech.

 

Der er i øjeblikket ikke planlagt rejser med Frederik Crone.
Rejseleder Frederik Crone på øen Ibo i Mozambique med to Makua-kvinder
Viktors Farmor baggrundsbillede