Logo

Gitte Pedersen

Året var 1983, og Gitte pakkede rygsækken og tog på sin store dannelsesrejse gennem Sydamerika. Siden har hun været solgt til dét at rejse, og har haft store oplevelser i primært Sydamerika og Centralasien.
Gitte har boet i Mexico og læst spansk i byen Oaxaca, hvor hun underviste analfabeter. Hun har skrevet en undervisningsbog om Mexico, der har en særlig stor plads i hendes hjerte. Hun har også rejst i Guatemala, Honduras og Nicaragua, samt i Andeslandene Ecuador, Peru og Bolivia og i Paraguay.

I Centralasien har Gitte rejst i Uzbekistan, Turkmenistan, Kirgisistan, Tadsjikistan og ikke mindst Mongoliet, som hun har besøgt flere gange. Landene rummer store natur- og kulturoplevelser. Det er en fantastisk oplevelse at komme tæt på kirgisiske og mongolske nomader og bo i deres traditionelle hvide filttelte.

Gitte er mag.art. og cand.mag. i filosofi og spansk og har gennem mange år undervist i disse fag. Sideløbende arbejder hun som forfatter, oversætter og freelance journalist med speciale i globale forhold.

 

Gitte Pedersen - rejseleder for Viktors Farmor