Logo

Helene Boesen

Helenes passion for Marokko stammer helt tilbage fra barndommen, hvor hendes morfar fortalte historier om Marokko, som han havde besøgt mange gange før selvstændigheden. Tusind og én nat lejrede sig i bevidstheden og en stærk lyst til at besøge Marokko blomstrede. Helene har siden hen besøgt landet på forskellig vis, fx som charterturist, arbejdslejrdeltager med Mellemfolkeligt Samvirke, rytter på rideferie, besøg hos marokkanske venner mv.

For Helene, som arbejder med arbejdsmiljø og HR, har Marokko meget at byde på med hensyn til natur, kultur, byer, befolkning: Fine og rå Atlanterhavs strande, hvor der flere steder ses kulørte fiskerbåde. Den nordlige del, hvor Rifbjergene ligger, kan man vandre med smukke udsigter. Området omkring Marrakech, hvor man kan se snetoppe på Atlasbjergene. Små og store vandfald finder man også flere steder. Stærkt seværdige byer med mange arkitektonisk set interessante bygninger (fx riaderne, som er traditionelle marokkanske huse med indendørs gård-haver). Arabiske udsmykninger i husene kan være med mosaikgulve og springvand, døre med fine træudskæringer, runde graverede messingborde. Marokko byder på det hele!

Indretningen er ofte med sans for farver og kunstneriske detaljer. Medinaerne er kapitler for sig, som skal opleves. Myriader af liv i smalle gader i ofte labyrintiske strukturer med mange slags butikker med tæpper, tøj, krydderier, køkkengrej, grøntsager, levende høns, brugte reservedele, keramik, håndværksbutikker mv.

Også de sydligste byer har gjort indtryk på Helen. Som fx Goulimine, hvor man kan opleve kamelmarkeder. Marokko er også moskeer, en gæstfri befolkning, arganolie, geder i træerne, æsler, der skryder, mynte the, tajine, palmer, figenkaktusser og meget mere, som Helene meget gerne vil vise og fortælle mere om for rejsende med Viktors Farmor.
 

Rejseleder Helene Boesen i farvestrålende Chefchaouen, Marokko.
Viktors Farmor baggrundsbillede