Hvad søger du?

Helene Boesen

Helenes passion for Marokko stammer tilbage fra barndommen, hvor hendes morfar fortalte historier om landet, som han havde besøgt i lange perioder før Marokkos selvstændighed. Tusind og én nat lejrede sig i bevidstheden samt lysten til at besøge Marokko. Efter besøg som charterturist i Agadir og Marrakech, fulgte længere rejser som arbejdslejrdeltager i Essaouira med Mellemfolkeligt Samvirke, rideferie i øde egne og langs Atlanterhavskysten, besøg i nord fx den smukke ”blå by” Chefchaouen omkranset af Rifbjergene og i syd fx Goulimine med sit store kamelmarked.

For Helene, som arbejder med HR og arbejdsmiljø, har Marokko meget at byde på. En alsidig natur med smukke bjergområder og sletter, rå og badevenlige strande, ørken, vandfald, palmer, argantræer mv. og ikke mindst en venlig og åben befolkning. Imponerende arkitektur fx gamle byporte og paladser, høje bymure, fine og sirlige træudskæringer mv. Medinaerne er med myriader af liv og sanseindtryk fra alle slags butikker med tæpper, tøj, krydderier, mynte, levende høns, brugte reservedele, keramik, arbejdende værksteder osv. Håndværkskunst og stor sans for indretning kan findes i mange huse og haver.

At gå på opdagelse i Marokko er som at gå tilbage i tiden. Aftryk findes fra forskellige storhedsperioder, hvor de herskende var fx berbere, arabere, franskmænd eller romere. Den højt beliggende ruinby Volubilis med sine fine mosaikker er fx fra romernes storhedsperiode.

Viktors Farmors rejseleder Helene Boesen i farvestrålende Chefchaouen, Marokko.