Hvad søger du?

Helene Boesen

Helenes passion for Marokko stammer helt tilbage fra barndommen, hvor hendes morfar fortalte historier om landet, som han havde besøgt mange gange før Marokkos selvstændighed fx Chellah, nekropolis, nær Rabat, som besøges på ”Tre kongebyer i Marokko”. Tusind og én nat lejrede sig i bevidstheden, og lysten til at besøge Marokko blomstrede. Efter besøg som charterturist i Agadir fulgte længere rejser som arbejdslejrdeltager i Essaouira med Mellemfolkeligt Samvirke, rytter på rideferie i øde egne rundt om Marrakesh, gæst hos marokkanske venner i det nord-lige Marokko Ouezzane og ”Den blå by” Chefchaouen. Den sydlige og ørkenagtige by Goulimine med sit store kamelmarkedet har Helene også besøgt.

For Helene, som arbejder med arbejdsmiljø og HR, har Marokko meget at byde på. En alsidig natur med smukke bjergområder, sletter, rå og smukke strande, palmer, kaktusser, argantræer, ørken, vandfald mv. En generelt venlig og åben befolkning, som er spændende at falde i snak. Spændende og imponerende arkitektur så som gamle byporte, mure mv. og ikke mindst medinaerne, som er de ældste bydele med myriader af liv med alle slags butikker med tæpper, tøj, krydderier, mynte, nødder, køkkengrej, grøntsager, levende høns, brugte reservedele, keramik, arbejdende håndværkere osv. Håndværkernes anvendelse af farver og udsmykninger afspejler også mange steder en sublim sans for detaljen og stor håndværksmæssig kunnen.

At gå på opdagelse i Marokko er som at gå tilbage i tiden, hvor aftryk findes fra mange forskellige storhedsperioder, hvor de herskende enten var berbere, arabere, franskmænd, spaniere eller romerne, som fx har efterladt sig den stærkt interes-sante og højt beliggende ruinby Volubilis.
 

Viktors Farmors rejseleder Helene Boesen i farvestrålende Chefchaouen, Marokko.