Logo

Henning Andersen

Henning Andersen er landmandssøn og hans vulkaninteresse begyndte, da han som dreng læste Jules Vernes "Rejsen til Jordens indre".

Efter skolen blev han uddannet som boghandler og han besøgte i en ferie Italien med vulkanerne Vesuv og Etna.

Han begyndte i 1968 at arbejde som ung rejseleder med det hovedformål at komme ud i verden og studere vulkaner. Han har siden rejst rundt på kloden for at se på vulkaner både med rejsegrupper som rejseleder/guide - men også privat.

Drivkraften var og er for ham en ukuelig interesse for vulkanernes hemmeligheder, hvorfor mennesker bor ved dem, men også om kontrasten ved disse ødelæggende og skabende kræfter, som vulkanerne repræsenterer.

Hans vulkaninteresse fik stærk fornyet kraft, da han vandt i Otto Leisners "Kvit eller Dobbelt" i 1985. Det var et skulderklap for ham – en slags eksamen – for at vise hvor meget han kunne. Herefter startede han med at læse geologi.

Henning er en garvet foredragsholder, der gang på gang har tryllebundet publikum med sin store viden. Hennings mission er at forklare disse "Moder Jords" mystiske og utæmmelige kræfter på en levende måde.

Om vulkaner siger han: "Vulkaner er ikke til at spøge med, men de er heller ikke til at undvære. De har nemlig skabt den luft, vi til daglig indånder og det ligeså uundværlige vand i verdenshavene som intet liv kan undvære. Vulkaner repræsenterer ikke kun det onde men også det gode. Vulkaner og jordskælv er sikkerhedsventiler for jordens glødende kerne med sin overskudsvarme, men den der skaber liv, kan også tage det. Hvis ikke vi havde vulkaner eller jordskælv, ville den indre jordvarme få hele jordens overflade til at eksplodere på et tidspunkt. Så vulkanerne burde være ligeså meget vores venner som vores fjender".

Han har indspillet TV-filmen: "Verden brækker på Island", der handler om de Islandske vulkaner og ”Mod Vesuv jeg øjet vender”, der handler om H.C. Andersens dragning mod Vesuv, vulkanen over alle vulkaner som  er Hennings yndlingsvulkan. Senest filmen om Etna, der har været vist på TV.

Henning har skrevet 11 bøger om vulkaner, og i 2015 udkom hans bog "Vulkaner", der også handler om de berømte italienske vulkaner Etna og Stromboli og Supervulkanen Campi Flegrei.

Henning har også skrevet nogle spændende artikler om Italiens vulkaner til Viktors Farmor:

Læs "Den venlige vulkan"

Læs "Ild-øen Stromboli"

 

Der er i øjeblikket ikke planlagt rejser med Henning Andersen.
Rejseleder og vulkanekspert Henning Andersen på toppen af Vulcano.
Viktors Farmor baggrundsbillede