Logo

Jens-Arne Sørensen

I 2014 tog Jens-Arne på sin egen rejse gennem Iran og er ikke i tvivl om, at landet og iranerne er en af de mest positive overraskelser i hans rejseliv. Ligesom i øvrigt Libanon, Brasilien og Georgien har været det.

Jens-Arnes drivkraft er nysgerrighed og finde overraskende vinkler på rejsemålet for deltagerne Han interesserer sig - som journalist – for med indblik at formidle landenes historie, skikke, anekdoter, arkitektur, kunst og ikke mindst lokal mad, hvor alt skal prøves - fra friterede kæmpe myrer i Colombia til grillet fårehoved i Algeriet.

Naturens storhed slår oftest de fleste menneskeskabte byggede vidundere – han svaghed er bjerglandskaber, gletsjere, skove, vulkaner, ørkener og vandfald.

Jens-Arne besøger et for ham ukendt nyt land hvert år. Foreløbig er det blevet til 73 lande, hvoraf de stadig flest ukendte ligger i Asien, Afrika syd for Sahara og -stan-landene i Centralasien. Han har boet både i Barcelona, Utrecht og Bruxelles sammenlagt fire år.
Han er en nysgerrig optimist med fortælleglæde, som har lært, at der er ikke problemer, kun løsninger, når alt ser kaotisk ud.

”Det bedste ved at rejse med andre er, at alle får udfordret deres værdier og faste synspunkter
– ’Wow, sådan kan man jo også gøre!’. I Mellemøsten er det ikke middelalderlige skikke, det er deres samtid, og vi lever ikke kun i vestlig dekadence, men i vores brogede samtid”.

Jens-Arne har en universitetsgrad i fransk fra Aarhus Universitet og er også uddannet journalist i 1992. Han har arbejdet på Berlingske, Grønlandsposten, Jyllands-Posten, i Europa-Parlamentet, Go’Morgen Danmark på TV 2 og på Dagbladet Information.

Han taler syv sprog og er desuden medforfatter til Barcelona-guiden "Vide Verden Barcelona" og bogen om Jens-Peter Bondes 25 år i EP.

Rejseleder Jens-Arne Sørensen på rejse til Kazbegi i Georgien
Viktors Farmor baggrundsbillede