Hvad søger du?

Jens Jørgen Nielsen

Jens Jørgen har boet en stor del af sit liv uden for Danmarks grænser. Han elsker sit fædreland, men føler som H. C. Andersen skrev ”At rejse er at leve”, og at man bliver klogere på sig selv ved at rejse.

Jens Jørgen har flere årtiers erfaring som rejseleder, og han har især stort kendskab til Baltikum, Kaukasus, Centralasien, Rusland, Polen og Balkanlandene. Han har b.la. arbejdet på den danske ambassade i Baltikum, og som korrespondent i Rusland og det tidligere Sovjetunionen. Han taler flydende russisk og har været lykkeligt, russisk gift i 30 år.

Han har skrevet flere bøger b.la. ”Vi er ikke russere” (1992), som bragte ham til Centralasien og Kaukasus. Interessen for disse kulturer har aldrig sluppet sit tag i ham.

Han er fascineret af Mellemøstens kontraster hvor de islamiske traditioner møder den moderne udvikling, og også regionens præg fra Det Byzantinske Rige og de ortodokse kristne.

Som cand.mag. i historie og idéhistorie har han et solidt fundament til at give indblik og skabe forståelse for kulturer.