Hvad søger du?

Katrine Sato

Japan er mit andet fædreland. Min far er fra Japan og min mor er dansk, og selv er jeg født og opvokset i Danmark. Som barn havde vi heldigvis mulighed for at besøge mine japanske bedsteforældre minimum en gang om året, og jeg har altid følt mig som en naturlig del af min japanske familie, landets kultur og dets værdier. Derfor banker mit hjerte højt for dette smukke land, dets mennesker, dets mangfoldighed og landets unikke historie, kunst og kultur – især er jeg passioneret omkring kampkunst og det zenbuddhistiske syn på livet – og så elsker jeg også et godt bad i de japanske onsen.

Og så har jeg rejser i blodet. Dels fordi jeg er vokset op med en far, der arbejdede i lufthavnen, dels fordi familien altid har rejst meget. Så efter min studentereksamen tog jeg til Japan, hvor jeg boede og arbejdede i Narita igennem knapt 2 år. Her lærte jeg at tale flydende japansk, hvilket senere førte til en bachelor i japansk og økonomi fra CBS. Jeg er desuden uddannet socialpædagog.

Jeg har i mine voksne år besøgt Japan og min familie mange gange, og så elsker jeg naturligvis også nye eventyr. Ved siden af mine rejser til Japan har jeg sammen med min mand og to børn besøgt så forskellige områder som Filippinerne, Sydkorea, Bali, Singapore, Malaysia, Hong Kong, Thailand, Vietnam, Oman, Dubai, Trinidad, USA, Caribien, Canada, Alaska og Australien. Jeg nyder at komme tæt på mennesker og at komme i dialog med lokalbefolkningen.

Ud over at rejse brænder jeg for sundhed, kost og livsstil og arbejder ved siden af rejselederjobbet på en privat lægeklinik. Min næste rejse bliver til den japanske ø Okinawa, hvor jeg skal undersøge sammenhængen mellem kostvaner og befolkningens rekordhøje levealder. Det glæder jeg mig allerede til.

 

Der er i øjeblikket ikke planlagt rejser med Katrine Sato.
Katrine Sato - rejseleder for Viktors Farmor