Hvad søger du?

Knud Pilegaard

Med hele sit arbejdsliv i forlagsbranchen, ansættelse på amerikansk forlag og tidligere bosat i Tyskland har Knud en bred horisont og holder af at møde nye folk, kulturer og skikke – ind bag bagtæppet og erfare.

Knuds ultimative passion er Mellemøsten med dets righoldige historie og kultur. Især Israel og Jordan har hans interesse. Knuds første rejse til de to lande var i 1981, og han har siden fulgt den transformation området undergår med stor interesse og har gode kontakter rundt i de forskellige miljøer.

Knud vil formidling i øjenhøjde, og hans beretninger er ofte krydret med hverdagshistorier fra området, som folk husker lang tid efter rejsen. Med Knud følger en beretning fra begge sider i den langstrakte historie fra det område af verden, som mange forholder sig konkret til.

Jordan; det måske fredeligste område i Mellemøsten, og Israel som Knud opfatter som et stort dirrende socialt eksperiment med anskuelser, og folk som dækker flere farver og nuancer end regnbuen formår at præsentere.

Knud arrangerer ofte lidt offpiste arrangementer, som skræddersyes den enkelte gruppe under turen og som huskes længe efter pga. dens autenticitet.

Videre værdsætter han nærvær, godt humør på rejsen og omsorgen for den enkelte. Jo mere de rejsende engagerer sig - socialt og for de andre medrejsende - des bedre bliver turen for alle.

Knud er erklæret ”Quizoholic” og har været med i talrige TV-Quizshows – bl.a. BBCs Europamesterskab og senest i en radioquiz foråret 2022.