Logo

Lars Ørlund

Siden han som ung kæmpede i to asiatiske krige, har Lars Ørlund rejst og arbejdet over det meste af verden. Hvis man ser bort fra et 6-årigt universitetsstudium har han været dykker i Caribien, journalist i Sydamerika, biolog/journalist i Asien og Australien, og journalist, storvildtsjæger og ranger i Afrika. Han har desuden skrevet 20 bøger om bl.a. wildlife og produceret mere end 200 radio- og TV-udsendelser fra verdens fjerneste afkroge. Han er en meget brugt foredragsholder og er ofte indkaldt som ekspert i radio- og TV-programmer.

Lars har i lange perioder boet hos naturfolk i Sydamerika, Asien og Afrika for at studere deres kultur.

Gennem 30 år har han periodevis været rejseleder på natur og kulturrejser over hele kloden. Han bor en del af året i Sydafrika/Namibia hvor han ejer et firma der bl.a. laver jagtsafarier. Han er tidligere mangeårig formand for "Eventyrernes Klub" og har en etnografisk samling, der har været udstillet på museer over hele Europa. Når han ikke opholder sig i det sydlige Afrika, bor han i London eller i Sydfrankrig - eller på sin sjællandske lystgård. Han er ivrig dykker, lystfisker og jæger.

En engelsk avis har engang citeret ham for at sige: " Men uanset hvor mange bjerge jeg besteg, lå der altid et nyt og ventede bag horisonten." Og måske fortæller dette citat langt mere end mange ord når det gælder personen Lars Ørlund.

 

Rejseleder Lars Ørlund studerer Welwitschia planten, som udelukkende findes i Namibia
Viktors Farmor baggrundsbillede