Logo

Line Jørgensen

Som 16-årig var Line et år på udveksling i Ungarn, og siden da har hun været globetrotter. Listen over lande, hun har besøgt, tæller efterhånden mere end 45 lande - og vokser endnu. Hun har været udvekslingsstudent to gange i Ungarn og Australien, frivillig på børnehjem i Kenya, praktikant i en NGO på landet i Indien, og arbejdet som rejseleder i Iran, Fiji, Australien, Kina, Vietnam, Cambodja, New Zealand, Sri Lanka, Maldiverne og Seychellerne.

Men det er helt specielt for hende at være i Mellemøsten, hvor hun først blev fanget af Iran, senere har bosat sig i Israel, og nu også udforsker Jordan:

”Mellemøsten er noget helt specielt for mig, og det er det først og fremmest fordi menneskene er helt enormt imødekommende, gæstfri og oprigtige. Samtidig er naturen virkelig smuk og landene bugner af kulturhistorie fra oldtiden og til i dag, med tusindvis af moskeer, paladser og ruiner til at føre en på en tidsrejse gennem historien.”

”Jeg har spillet musik hele mit liv og holder desuden meget af mødet med den persiske musiktradition. Jeg har aldrig mødt et folkefærd, der er så glad for at synge som dem. Tager man på picnic eller vandretur i naturen, vrimler det med lokale, der synger, eller som har instrumenter med og hygger sig sammen derude, hvor de kan være mere frie.”

”Israel rummer helt fantastisk mange aspekter af kultur og verdenssyn. Det er som tre lande i et at møde palæstinensere, ortodokse jøder og mere almindelige israelere, og se og forstå deres hverdag. Det er også imponerende hvor stor diversitet i naturen der kan være på så lille et areal”.

Mødet med mennesker er vigtigt for Line. Hun føler ikke hun har oplevet et land før hun har lært en lokal at kende, og forsøgt at forstå landet indefra.
 

Line Jørgensen - rejseleder for Viktors Farmor