Logo

Lukas Bo Lützer

Det ville være forkert at sige, at Lukas bor i Latinamerika. Nej, han lever der. Og har det med egne ord som en fisk i vandet.

Han har plukket kaffe i Nicaragua, redet på hest gennem bjergene i Colombia og grillet piratfisk over glødende kul i Ecuadors jungle. I 1995 tog han et år som frivillig i Argentina, og blev lige så frivilligt forelsket i landet og sin argentinske hustru.

Han rejste intensivt i alle egne af Argentina, og blev igen forelsket – denne gang i Patagoniens uendelige sletter og himmelvidder.

Siden fulgte år i Danmark, hvor Lukas blev cand.mag i spansk og spansk-amerikansk. Men altid var der rejser til Latinamerika, og nu er ægteparret flyttet tilbage til Buenos Aires kvarteret San Telmo, hvor Lukas underviser de indfødte i dansk. Som dansk indvandrer synes han, det er vigtigt at følge med i, hvad der sker i Latinamerika, og den viden kommer ham til gode, når der skal formidles videre til danske rejsende. Udover Argentina har Lukas besøgt de fleste lande mellem Rio Grande og Ildlandet.

Om sin største oplevelse på en rejse, fortæller Lukas: "Min største naturoplevelse nogensinde var uden tvivl den kun få dage gammel babyhval, der glad svømmede omkring og under vores båd ud for Patagoniens kyst i november 2015. Det var helt vildt!"

 

Rejseleder Lukas Bo Lützer ved de imponerende Iguazú vandfald på grænsen mellem Argentina og Brasilien på rejse med Viktors Farmor
Viktors Farmor baggrundsbillede