Mogens Cuber

Mogens har boet og arbejdet i Slovenien siden 2017. Han glæder sig til at dele sin store viden om landet, kultur og natur.

Et job som kommunikationsrådgiver bragte Mogens til Slovenien i 2017. Det blev indfrielsen af en ungdomsdrøm fra gymnasietiden hvor han besøgte Ljubljana. At der skulle gå 35 år før han igen satte foden på slovensk jord, viser bare, at man aldrig skal opgive sine drømme.

Mogens er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har som den røde tråd igennem karrieren været optaget af natur og miljø, og samspillet med det der i dag kaldes bæredygtig turisme. Mogens siger selv: "For at forstå naturens kompleksitet er man nødt til at se på kulturen der omgiver den. Og omvendt."

Han synger gerne for, elsker at fortælle historier, og læser gerne højt i bussen og omkring bordet. Hans motto er; A STORY IS A PROMISE. Det håber han at man som rejsedeltager vil sande er en god regel på en rejse sammen.

Mogens bor i Skofja Loka, en middelalderby 20 km nordvest for Ljubljana. Her driver han, i partnerskab, GREENHOUSE2Go der arbejder med EU crossborder projekter, sociale events - samtale og dialogbaserede workshops. Herudover har han sin egen podcast; GRUMPY old MEN sammen med vennen Igor.

Hans vildeste oplevelse som eventyrer må enten være dengang han skældte Fidel Castro ud i Havana til en reception (og slap afsted med det). Eller hvalrosfangsten Thule, hvor de blev fanget ude på isen i en storm i februar måned.

Rejs med Mogens Cuber