Logo

Mogens Cuber

Et job som kommunikationsrådgiver for et EU Wildlife program om det truede rovdyr lossen bragte Mogens til Slovenien. Og det bragte mere med sig: Kærlighed. Den fandt han i nabolandet Kroatien i form af den kroatiske kollega Ivona.

Mogens er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har altid været optaget af internationale forhold, natur og miljø. 30 år som reporter i mere end 20 lande har han på sit CV, plus en række år som ekstern lektor på den internationale afdeling på journalisthøjskolen. I Zagreb arbejder han freelance og laver skræddersyede rejser med et twist sammen med Ivona. På Viktors Farmors storbyrejse i Zagreb møder du både Mogens og Ivona.

Ivona læste fransk og litteratur på universitetet, da krigen på Balkan ændrede hendes og en hel generations liv. Få dage efter serberne gik til angreb begyndte militærpoliti at indkalde unge mænd til en ikke-eksisterende hær. Som tusindevis af andre blev Ivonas kæreste sendt ud af landet for at undgå militærtjeneste.

Som datter af en bosnisk far og kroatisk mor afspejler Ivonas stamtræ alle andre stamtavler i denne del af verden. Zagreb er et kludetæppe strikket sammen af begivenheder igennem 1000 år – hvoraf den seneste store krig i Europa har sat sine spor. I dag er hun ankerkvinde på et ugentligt kulturmagasin på det kroatiske stats-TV.

Der er i øjeblikket ikke planlagt rejser med Mogens Cuber.
Mogens Cuber - rejseleder i Kroatien for Viktors Farmor
Viktors Farmor baggrundsbillede