Logo

Nana Sofia Hansen

Nana har boet i Georgien og vil gerne dele sin begejstring for Kaukasus og Centralasien. Ud over at være rejseleder arbejder Nana også som international valgobservatør for Udenrigsministeriet og OSCE. Hun er uddannet cand.scient.adm. med speciale i konfliktløsning.

Hendes viden favner bredt - både kulturelt, politisk og historisk.

”Jeg er fascineret af kontrasterne. Der hviler endnu en grå dyne af Sovjet-fortid, men forunderligt og rørende blomstrer en ny skønhed frem. Befolkningerne øser stolt ud af deres traditioner, mad, vinproduktion, musik og folkedans. Her findes en særlig værdighed og autenticitet, som bjergtager mig gang på gang,” siger Nana.

Hun er optaget af de gamle, ædle kulturer, der som en del af Silkevejen altid har været et knudepunkt mellem øst og vest. Området er i dag præget af en stor sammenfletning af kulturer og minoritetsgrupper.

”Bjergene og klimaet i Kaukasus er storslået og passer fortrinligt med befolkningens varme gæstfrihed. Landenes folkekøkkener er endnu ikke spoleret af storindustri og fastfood, men bugner af oprindelige retter med friske krydderurter, særlige ostebrød og valnøddepesto. Både Kaukasus og Centralasien er et ekko af historie, poesi og levet liv.”
 

Nana Sofia Hansen - rejseleder for Viktors Farmor i Kaukasus
Viktors Farmor baggrundsbillede