Logo

Rune Rattenborg

Rune har altid været fascineret af landskaber, historie, nye mennesker og nye steder. Sin kærlighed til Mellemøsten fandt han på studiebænken. Han er cand.mag. i assyriologi fra Københavns Universitet og har en doktorgrad i landskabsarkæologi fra University of Durham. Forskerkarrieren og rejselysten har bragt ham vidt omkring. Rune har i flere år boet i Storbritannien, Tyskland og Sverige, været tilknyttet forskningsprojekter endnu flere steder, og rejst over det meste af Europa. Pt. er han forskningsleder på et arkæologisk og filologisk projekt på Uppsala Universitet uden for Stockholm.

Siden han fandt vej til sin første arkæologiske udgravning i 2007 har Rune været i Mellemøsten med jævne mellemrum, på forskellige videnskabelige ekspeditioner og som glad rejsemus på egen hånd. Han har flyttet sten i Jerash, gået på opdagelse i suqen i Damaskus, kravlet rundt i Petra, soppet i Eufratfloden, og set solopgange over Hormuz-strædet og tordenstorme i Zagrosbjergene.

Som forsker kombinerer Rune en uhæmmet nysgerrighed med en lyst til at formidle sin viden til alle, høj som lav. Ved siden af arbejdet som forsker og underviser er han også foredragsholder og skribent, og med flere års erfaring som udgravningsleder er han vant til styre logistikken med venlig og sikker hånd - og altid holde et vågent øje med hvad der sker omkring ham. At forstå hvad Mellemøsten er i dag er at forstå hvad den har været over mange tusinde år. Og at forstå hvor alt det kommer fra er præcis hvad der gør den mangfoldighed af mennesker, steder, historier og ideer som man møder dér så spændende og unik.

 

Viktors Farmor rejseleder Rune Rattenborg i Iran