Hvad søger du?

Steen Ramsgaard

Steen har gennem de seneste år arbejdet som rejseleder, men har egentlig en baggrund som journalist. I 1980'erne og 90'erne var han med til at dække den politiske udvikling i Sydafrika og ikke mindst afviklingen af apartheid-systemet. Sydafrikas store statsmænd og ledere i den periode, ikke mindst Nelson Mandela og Desmond Tutu, fik sat deres egne aftryk på udviklingen. Aftryk, der stadig præger det sydafrikanske samfund, bemærker Steen. 

Steen har desuden rejst rundt i Asien, Mellemøsten, Nordamerika og Europa - både som udsendt medarbejder for Politiken og TV-Avisen og som turist. Han har bl.a. ledet en del rejser i de Baltiske lande og har specialiseret sig i Balkan. I 1990'erne dækkede han krigen i det tidligere Jugoslavien som udsendt for TV-Avisen. Dengang skrev han bogen ”I Bosnien” for forlaget Tiderne Skifter, og i foråret 2016 udkom bogen ”Krigen i Europas baggård” på Lindhardt & Ringhof." 

Oman er et af de mest eksotiske lande, Steen har oplevet. Første gang var i 1987, hvor han bl.a. i selskab med daværende udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen besøgte det ellers ret lukkede land. Siden er det blevet til yderligere tre besøg i Oman, der nu også er blevet mere åbent imod omverdenen og tillader flere turister. Heldigvis, for der er utroligt meget at opleve i det spændende land ved Hormuzstrædet og det Indiske Ocean.

 

Viktors Farmor rejseleder Steen Ramsgaard på Balkan.