Hvad søger du?

Botswana

Det fredelige land i det sydlige Afrika byder på safarimuligheder som på Livingstones tid.

 

Botswana i det sydlige Afrika er ca. 14 gange så stort som Danmark. Men der er kun ca. 2 mio. indbyggere. Det giver masser af plads til de vilde dyr, som også på grund af en striks fredningspolitik har fantastiske muligheder for at leve uforstyrret.

Botswana har afsat en sjettedel af landet til naturreservater, så landet er i sandhed et dyrenes paradis. Der er færre besøgende end i de kendte parker i Øst- og Sydafrika. Mod vest findes den store Kalahari-ørken. Hjemsted for en lille gruppe buskmænd – san – som hører til landets oprindelige indbyggere. I nordvest findes det store Okavango-delta, der med sit livgivende vand får et varieret dyreliv og landskab til at blomstre.

Helt mod nord og grænsen til Namibia, Zimbabwe og Zambia mødes adskillige floder som Zambezi eller Chobe-floden. Her er det muligt at sejle på aftencruise og nyde solnedgangen og flodhestenes brummen eller se elefanter og bøfler svømme over floden, mens de lader hånt om landegrænser.

Dertil er Botswana nok det mest fredelige land i Afrika. Selv på trods af de mange konflikter gennem tiden i det sydlige Afrika er det hele gået forbi Botswana. Folk er søde og venlige, byerne er velholdte, skoler og infrastruktur er i top.

 

Viktors Farmor i Botswana

Især det nordlige Botswana fra safaribyen Maun og op mod de store nationalparker Moremi, Chobe med flere giver usædvanlige muligheder for at opleve en safari som på Livingstones tid. Besøg landet på en vaskeægte bush-safari med overnatning i teltlejr og med dyrene gående frit omkring.

Vi lever i bushen i flere dage og har det hele med. Telte, badetelte og toiletter. Vi har et hold, der laver mad til os over bålet efter gamedrives i forskellige landskaber og naturtyper.

Elefanter krydser vores veje, løver strejfer omkring uden næsten at værdige os et blik. Og for den fugleinteresserede er Botswana et paradis. Landet har taget farverne i sit flag fra en lille lilla- og blåfarvet fugl.

Vi ender rejsen ved Victoria Falls og imponeres af et af Afrika smukkeste og mest berømte vandfald.

Se alle mulighederne for safari i Afrika her

Tag med til Botswana: hvor dyrene hersker.

Bemærk! Vores rejse til Botswana og Victoria Falls er ikke på programmet i 2022. Hold øje med denne side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev - så du får en opdatering, når rejsen igen kan afvikles.
 

  

Praktiske oplysninger Botswana

 • Danske statsborgere er visumfri ved indrejse i Botswana i indtil 90 dage. Pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen.

  Visum til Zimbabwe er nødvendigt – det koster 30 USD og fås ved grænsen mellem Botswana og Zimbabwe. Husk USD i kontanter, og gerne det præcise beløb, da de ikke altid har bytte penge.

  Man skal altid have selve passet eller en kopi af passets informationsside på sig. 

  Børn (under 18 år) skal medbringe deres fødselsattest, hvor barnets samt begge forældres navne skal fremgå. Rejser barnet kun med den ene eller uden begge forældre, kræves der også dennes/disses samtykke til rejsenDer skal medbringes fødselsattester på dansk og engelsk, som kan bestilles på www.borger.dk eller udstedes ved henvendelse til et Kirkekontor i Danmark (www.sogn.dk). Samtykkeerklæringen bør ligeledes være udformet på engelsk.
  Disse regler gælder både ved transit i Sydafrika og ved indrejse til Botswana.

 • Som i de fleste andre afrikanske og oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden i Botswana hedder Pula og i Zimbabwe US-dollars. Det er bedst at medbringe US-dollars i kontanter (gerne nogle af dem i små sedler). Der findes kontantautomater i Maun og Victoria Falls, men det er ikke altid, de virker.

 • Vi bor i store kanvas-telte, som I selv har mulighed for at hjælpe med til at sætte op. Der er feltsenge med gode madrasser. Medbring hovedpude samt sovepose (april og juli) eller let sovepose/lagenpose (oktober).

  Sovepose kan lånes, men vi anbefaler, at man medbringer sin egen.

 • Landekoden for Botswana er 00-267.

  I de større byer er der udmærket dækning. Både TDC og Sonofon har roaming-aftaler med teleselskaber i Botswana. Prisen for at ringe fra Botswana koster mellem ca. 17,- til 25,- kr. og afhænger af udbyderen. Sms koster 2,50 kr. at afsende og 0 kr. at modtage. Er du i tvivl om dækningsområder og priser skal du kontakte din mobiludbyder.

  Det er ikke altid muligt at oplade mobiltelefoner eller kameraer på campingturene, og der er pt heller ikke mobilnetværksforbindelse i parkerne.

 • 230 volt. Der er to typer stik - Stik til tre runde og tykke ben og stik til tre flade ben (som de engelske).

  Medbring adapter

 • Vandet kan ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand.

 • På restauranter og hoteller er drikkepenge inkluderet. Er man meget tilfreds med servicen, kan 10 % lægges til regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Det ideelle tøj til safari er Khaki, beige og grønne farver. Undgå stærke farver. Fra april til juli anbefales det at medbringe en vindjakke, varm fleece, vanter og hue samt thermo-undertøj til de kolde morgener/nætter. Det kan være koldt på morgensafarierne, da der benyttes åbne vogne.

  I september-marts er dette ikke nødvendigt, men da regn kan forekomme vil lettere regntøj være godt at tage med. Brug lette vandresko eller sandaler. Det er forbudt at forlade bilerne i naturparkerne på game drives, så der vil ikke blive vandreture. Kontaktlinser tørrer nemt ud i de åbne jeeps. Tag evt. briller med i stedet for. Ved Victoria Falls kommer der meget regn fra vandfaldene, så sørg for at beskytte kamera og medbring regnslag.

 • Som i Danmark i supermarkeder mv. Øl ca. 5 kr. 1 fl. Vin ca. 35 kr. (Botswana tillader ikke toldfri indførsel af vin og spiritus fra fx lufthavnen i Johannesburg). På restauranter er frokost/aftensmad lidt billigere end i Danmark. Men drikkevarer koster stort set det samme.

 • Det officielle sprog i Botswana er engelsk, men det mest talte sprog er Setswana.

 • Det er ikke muligt at medbringe en kuffert, idet pladsen er begrænset. Pak derfor en blød sportstaske, der vejer max. 15 kg.

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Er det receptmedicin, kan apotekets etiket vise, at medicinen er til dig. Navnet på etiketten og flybilletten skal stemme overens.

 • Botswana er et tørt land. Regntiden er fra midt i november til marts. I perioden april til oktober regner det sjældent, og dagene er solrige og varme. I april er nætterne ca. 15 grader. Medbring lagenpose/let sovepose. Maj - september er nætterne kolde med temperaturer ned til 5 grader (medbring sovepose). I oktober er nætterne igen lune/varme 18-20 grader. Medbring lagenpose.

 • Botswana er en time foran Danmark, når vi har vintertid i Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Lommelygte + ekstra batterier

  - God kikkert

  - Kamera + ekstra batterier

  - Pandelygte

  - Håndklæde(r)

  - Vådservietter/håndsprit

  - Solcreme med høj faktor

  - Kasket eller solhat – evt. med myggenet

  - Lille rygsæk

  - Vandresko eller sandaler

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Insektspray

  - Hovedpude samt evt. egen sovepose (april og juli) eller let sovepose/lagenpose (oktober)

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.