Logo

Botswana

Det fredelige land i det sydlige Afrika byder på safarimuligheder som på Livingstones tid.

 

Botswana i det sydlige Afrika er ca. 14 gange så stort som Danmark. Men der er kun ca. 2 mio. indbyggere. Det giver masser af plads til de vilde dyr, som også på grund af en striks fredningspolitik har fantastiske muligheder for at leve uforstyrret.

Botswana har afsat en sjettedel af landet til naturreservater, så landet er i sandhed et dyrenes paradis. Der er færre besøgende end i de kendte parker i Øst- og Sydafrika. Mod vest findes den store Kalahari-ørken. Hjemsted for en lille gruppe buskmænd – san – som hører til landets oprindelige indbyggere. I nordvest findes det store Okavango-delta, der med sit livgivende vand får et varieret dyreliv og landskab til at blomstre.

Helt mod nord og grænsen til Namibia, Zimbabwe og Zambia mødes adskillige floder som Zambezi eller Chobe-floden. Her er det muligt at sejle på aftencruise og nyde solnedgangen og flodhestenes brummen eller se elefanter og bøfler svømme over floden, mens de lader hånt om landegrænser.

Dertil er Botswana nok det mest fredelige land i Afrika. Selv på trods af de mange konflikter gennem tiden i det sydlige Afrika er det hele gået forbi Botswana. Folk er søde og venlige, byerne er velholdte, skoler og infrastruktur er i top.

 

Viktors Farmor i Botswana

Især det nordlige Botswana fra safaribyen Maun og op mod de store nationalparker Moremi, Chobe med flere giver usædvanlige muligheder for at opleve en safari som på Livingstones tid. Besøg landet på en vaskeægte bush-safari med overnatning i teltlejr og med dyrene gående frit omkring.

Vi lever i bushen i flere dage og har det hele med. Telte, badetelte og toiletter. Vi har et hold, der laver mad til os over bålet efter gamedrives i forskellige landskaber og naturtyper.

Elefanter krydser vores veje, løver strejfer omkring uden næsten at værdige os et blik. Og for den fugleinteresserede er Botswana et paradis. Landet har taget farverne i sit flag fra en lille lilla- og blåfarvet fugl.

Vi ender rejsen ved Victoria Falls og imponeres af et af Afrika smukkeste og mest berømte vandfald.

Botswana opleves på en selvstændig bush-safari samt i kombination med rejsen Det bedste af Afrika.

Tag med til Botswana: hvor dyrene hersker.

Viktors Farmor baggrundsbillede