Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Botswana

Vis alle oplysninger Skjul alle oplysninger
 • Danske statsborgere er visumfri ved indrejse i Botswana i indtil 90 dage. Pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen. Ved ankomst betales 30 USD i turistafgift. Kan betales kontant og med kreditkort.
  Visum til Zimbabwe er nødvendigt – det koster pt. mellem 30 og 55 USD og fås ved grænsen mellem Botswana og Zimbabwe.

  Husk USD i kontanter. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Opbevar kopien et andet sted end selve passet.

 • Som i de fleste andre afrikanske og oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden i Botswana hedder Pula og i Zimbabwe US-dollars. Det er bedst at medbringe US-dollars i kontanter (gerne nogle af dem i små sedler). Der findes kontantautomater i Maun og Victoria Falls, men det er ikke altid, de virker.

 • Vi bor i store kanvas-telte, som I selv har mulighed for at hjælpe med til at sætte op. Der er senge med gode madrasser og sovepose. Medbring hovedpude.

 • Landekoden for Botswana er 00-267.

  I de større byer er der udmærket dækning. Både TDC og Sonofon har roaming-aftaler med teleselskaber i Botswana. Prisen for at ringe fra Botswana koster mellem ca. 17,- til 25,- kr. og afhænger af udbyderen. Sms koster 2,50 kr. at afsende og 0 kr. at modtage. Er du i tvivl om dækningsområder og priser skal du kontakte din mobiludbyder.

  Det er ikke altid muligt at oplade mobiltelefoner eller kameraer på campingturene, og der er pt heller ikke mobilnetværksforbindelse i parkerne.

 • 230 volt. Der er to typer stik - Stik til tre runde og tykke ben og stik til tre flade ben (som de engelske).

  Medbring adapter

 • Vandet kan ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand.

 • På restauranter og hoteller er drikkepenge inkluderet. Er man meget tilfreds med servicen, kan 10 % lægges til regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Det ideelle tøj til safari er Khaki, beige og grønne farver. Undgå stærke farver. Fra april til juli anbefales det at medbringe en vindjakke, varm fleece, vanter og hue samt thermo-undertøj til de kolde morgener/nætter. Det kan være koldt på morgensafarierne, da der benyttes åbne vogne.

  I september-marts er dette ikke nødvendigt, men da regn kan forekomme vil lettere regntøj være godt at tage med. Brug lette vandresko eller sandaler. Det er forbudt at forlade bilerne i naturparkerne på game drives, så der vil ikke blive vandreture. Kontaktlinser tørrer nemt ud i de åbne jeeps. Tag evt. briller med i stedet for. Ved Victoria Falls kommer der meget regn fra vandfaldene, så sørg for at beskytte kamera og medbring regnslag.

 • Som i Danmark i supermarkeder mv. Øl ca. 5 kr. 1 fl. Vin ca. 35 kr. (Botswana tillader ikke toldfri indførsel af vin og spiritus fra fx lufthavnen i Johannesburg). På restauranter er frokost/aftensmad lidt billigere end i Danmark. Men drikkevarer koster stort set det samme.

 • Det officielle sprog i Botswana er engelsk, men det mest talte sprog er Setswana.

 • Det er ikke muligt at medbringe en kuffert, idet pladsen er begrænset. Pak derfor en blød sportstaske, der vejer max. 15 kg.

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Botswana er et tørt land. Regntiden er fra midt i november til marts. I perioden maj til august regner det sjældent, og dagene er solrige og varme, mens nætterne er kolde.

 • Botswana er en time foran Danmark, når vi har vintertid i Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  Vækkeur

  - Lommelygte + ekstra batterier

  - God kikkert

  - Kamera + ekstra batterier

  - Pandelygte

  - Håndklæde(r)

  - Vådservietter/håndsprit

  - Solcreme med høj faktor

  - Kasket eller solhat – evt. med myggenet

  - Lille rygsæk

  - Vandresko eller sandaler

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Insektspray

  - Pude 

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Viktors Farmor baggrundsbillede